Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

bvcx

#901 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by bvcx »

BadAss14 wrote:
bvcx wrote:Ko plaća ovu "Inicijativu o Sutorini"?

A sto se nebi jos namazali vazelinom i sageli Karadzicevoj drzavi? Da prevedem za tebe.
Ti ako imaš neke skrivene aluzije izvoli slobodno.

Samo mi glupo da ti ja plaćam vazelin i kondome "Karadžićevoj državi".
Lug

#902 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Lug »

animals wrote:
Lug wrote:
animals wrote:Imas pravo da se boris za normalnu gradjansku drzavu..
sve ostalo nije za normalne ljude..
kako povezati to sa Sutorinom.. inace, nidje veze.
Pa to sa Sutorinom je budalastina, tako da nikako..
A zasto je budalastina?
Znaci li to da normalna gradjanska drzava nema prava izlaza na more?

Pa ako izgubis Sutorinu, izgubices i izlaz na otvoreno more kod Neuma, jer su oba slucaja skoro identicna.
bole1st

#903 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by bole1st »

Lug wrote: A zasto je budalastina?

Pa ako izgubis Sutorinu, izgubices i izlaz na otvoreno more kod Neuma, jer su oba slucaja skoro identicna.
Ako izgube Sutorinu Bosnjaci su osudjeni na palestinizaciju i lagano izumiranje.
Hafis

#904 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Hafis »

A joj :lol:
Čuj ''umiranje'' bez Sutorine. Pa kako ne poumiraše ovih zadnjih 100 godina bez nje?
A uostalom tu je Neum, tako da ništa od palestinizacije i umiranja.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#905 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by sabina1 »

bole1st wrote:

Ako izgube Sutorinu Bosnjaci su osudjeni na palestinizaciju i lagano izumiranje.
Da bi" izgubili" Sutorinu , prvo trebamo da je steknemo.
Nadam se da će ovi stručnjaci na FPN nacrtati jednu kartu BiH sa ucrtanom Sutorinom u naše granice.
I to će biti otprilike to.
Čak je i crnogorska vojska zajebanija od naše.
Naša jedino ima najveće plate u regionu i najveći broj neradnih dana.
BadAss14

#906 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by BadAss14 »

bvcx wrote:
BadAss14 wrote:
bvcx wrote:Ko plaća ovu "Inicijativu o Sutorini"?

A sto se nebi jos namazali vazelinom i sageli Karadzicevoj drzavi? Da prevedem za tebe.
Ti ako imaš neke skrivene aluzije izvoli slobodno.

Samo mi glupo da ti ja plaćam vazelin i kondome "Karadžićevoj državi".

A tebi je smisao zivota ispasti duhovit pred prekodrincima.
BadAss14

#907 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by BadAss14 »

tvsabina wrote:
bole1st wrote:

Nadam se da će ovi stručnjaci na FPN nacrtati jednu kartu BiH sa ucrtanom Sutorinom u naše granice.

Pa vama iz kotline je sve prekodrinsko zajebanije, vece , ljepse, glavno itd. Ta sa slike vam je idol.
Hajvan

#908 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Hajvan »

BadAss14 wrote:

Pa vama iz kotline je sve prekodrinsko zajebanije, vece , ljepse, glavno itd. Ta sa slike vam je idol.
ne mješaj mene sa ofajdarama iz kotline…
i ne pljuj po sarajvu…
po ofajdari slobodno opleti, ko je hebe … prepametna dama.
Zeljocity

#909 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Zeljocity »

tvsabina wrote:
bole1st wrote:

Steknuta je ona davnih dana a Crnagora treba samo da izadje sa bilo kojim dogovorom gdje je predstavnik BIH potpisao predaju Sutorini njima i kraj price a do tada Sutorina je BIH i za nju se treba borit.
sabina1

#910 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by sabina1 »

Hajvan wrote:
BadAss14 wrote:

i ne pljuj po sarajvu…
Vaš smisao za "humor" i estetiku prosto fascinira......do prvog bunara...

Zeljocity wrote: Steknuta je ona davnih dana a Crnagora treba samo da izadje sa bilo kojim dogovorom gdje je predstavnik BIH potpisao predaju Sutorini njima i kraj price a do tada Sutorina je BIH i za nju se treba borit.
I ja mislim da se treba boriti.....povećati ionako previsoke plate našoj vojsci , broj neradnih dana povećati makar na 50 bez vikenda...iz preventive da motivišemo našu vojsku da nama Crna Gora ne bi oduzela nešto kad već ničim izazvani čačkamo tuđe.......
bole1st

#911 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by bole1st »

Zeljocity wrote:
Steknuta je ona davnih dana a Crnagora treba samo da izadje sa bilo kojim dogovorom gdje je predstavnik BIH potpisao predaju Sutorini njima i kraj price a do tada Sutorina je BIH i za nju se treba borit.
To je Fahrina podvala, oce da pokloni cijelu Sutorinu Crnoj Gori. I more i poligon za municiju, a i nafta je uvijek moguca jer niko nije kopao dovoljno duboko. Prije dvije godine su zatrpali jedini sutorinski stecak, da bi ispalo da nije BiH, nego Crna Gora, sto nikad nije bilo. I nece biti, pa da posalju stotinu Fahri da izdaju BiH i naprave novu Palestinu na Balkanu.
BadAss14

#912 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by BadAss14 »

tvsabina wrote:
Hajvan wrote:
BadAss14 wrote:

i ne pljuj po sarajvu…
Vaš smisao za "humor" i estetiku prosto fascinira......do prvog bunara...

Zeljocity wrote: Steknuta je ona davnih dana a Crnagora treba samo da izadje sa bilo kojim dogovorom gdje je predstavnik BIH potpisao predaju Sutorini njima i kraj price a do tada Sutorina je BIH i za nju se treba borit.
I ja mislim da se treba boriti.....povećati ionako previsoke plate našoj vojsci , broj neradnih dana povećati makar na 50 bez vikenda...iz preventive da motivišemo našu vojsku da nama Crna Gora ne bi oduzela nešto kad već ničim izazvani čačkamo tuđe.......

Tipicna kotlinsko-balijska pamet, sve gledati skroz pare. Tako nedavno gledam na vijestima taxiste u Srajevu sto se bune zbog tablica koje su kao da se radi o dvije drzave, i kao da zbog toga gube pare, a nije im problem sama podjela grada , i sto je odsjecena prijeratna opstina postala neka tudja teritorija, i sve ostalo sto to nosi sa sobom.
Sto se tice vojski, pa eto kako Crna Gora ima pare za vojsku, sto se oni tamo ne brinu i za plate i za sve. Druga stvar, ako nemas vojsku koja je braniti suvereniitet drzave, automatski rizikujes da ti neprijatelji ( a mi ih dokazano imamo), koriste drzavne resurse, kao sto nam Srbija i Hrvatska vec kradu od hidroelektrana i jezera, pa tako ti automatski opet gubis sve od tih resursa, a to znaci pare.
I mi nikako ne cackamo tudje oni su ti koji su cackali tudje, kada su dolazili da kolju i pljackaju po BiH iz te Crne Gore. Vi u tomSArajevu imate onaj lazni osjecak velicine, i aposolutno nikakav osjecaj za drzavu, a nemate pojma sta bi se vama desilo kada bi doslo do betoniranja nekih etnickih terotorija. Od vas bi napravili pojaz Gze ma koliko vi urbani i multikilurni bili, ali vi to nikako ne kontate.
Dobrinja80

#913 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Dobrinja80 »

Eto pitanje Sutorine je ujedinilo Bošnjake i Srbe, zajedno su se odrekli

PODGORICA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da će parlament BiH odbaciti inicijativu o poništavanju ugovora o granici sa Crnom Gorom, čime će na pitanje Sutorine "biti stavljena tačka".
Crnadak je napomenuo da je ta inicijativa imala podršku samo jednog poslanika i da nijedna institucija u BiH nije o njoj iskazala pozitivan stav.
"Nakon što parlament 13. maja odbaci inicijativu, očekujem da neće više biti nijednog razloga da ovo pitanje bude tema između BiH i Crne Gore", rekao je Crnadak za podgorički list "Dan".
Haman

#914 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Haman »

Od povrata teritoirije nema nista. Praviti luku lijepo mastanje. Graditi novu prugi isto tako. Mrski komunisti su izgradili pruge: Samac-Sarajevo, Doboj-Tuzla, Brcko-Banovici sa krampama i lopatama, a vi danes nisu u stanju te pruge staviti u pravu funkciju. O gradnji luke i pruge do mora mogu mastati dokonu?
BadAss14

#915 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by BadAss14 »

Haman wrote:Od povrata teritoirije nema nista. Praviti luku lijepo mastanje. Graditi novu prugi isto tako. Mrski komunisti su izgradili pruge: Samac-Sarajevo, Doboj-Tuzla, Brcko-Banovici sa krampama i lopatama, a vi danes nisu u stanju te pruge staviti u pravu funkciju. O gradnji luke i pruge do mora mogu mastati dokonu?

Pa sta ti ocekujes u ovom nakardnom sistemu trenutno? Samo zato sto je sada stanje takvo, BiH se znaci treba odreci teritorije koju moze da dobije, i to teritorije na moru? Pa tako su vjerovatno nekada mislili i da smo nesposobni bilo sta izgrdaiti u Neumu, pa su ljudi ipak tamo iizgradili odmaralista i hotele. Nase firme su to izgradile, i ko je ijednom posjetio Neum i hotele izgradjene za vrijeme ex Ju, mogao je vidjeti da su ljudi tamo imali viziju, a ovde mozemo cuti cak i izjave tipa "ma hebo Neum". Mogu se kladiti da taj Neum slucajno nije u BiH, da je u Hrvatskoj to bi bila najveca turisticka atrackcija naseg naroda. Mi smo jednostavno prestali da cjenimo sami sebe.
Timotije

#916 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Timotije »

Neum je odlican. Iz hiljadu i jednog razloga (i u dubrovackim hotelima, konobari mi hvale neumsku gastronomsku i nocnu ponudu), nas samo nas posrani i podvornicki mentalitet koci da to priznamo sami sebi!
BadAss14

#917 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by BadAss14 »

Timotije wrote:Neum je odlican. Iz hiljadu i jednog razloga (i u dubrovackim hotelima, konobari mi hvale neumsku gastronomsku i nocnu ponudu), nas samo nas posrani i podvornicki mentalitet koci da to priznamo sami sebi!

Ja kada sam vidio onaj ogromni hotel Neum, koji cak i ima atomsko skloniste, a koji je sada naravno u polu-propalom stanju, jasno mi je bilo da je bilo tada ljudi sa vizijom i pravih patriota, isto kao sto ih ima po pitanju Sutorine, ali koji su sprijeceni od poltrona da se bore za interes drzave. A da poltrone imamo mislim da jasno i pticama na grani u sumama Brazila. Ovo nedavno proglasenje Dana Zalosti to potvrdjuje.
sabina1

#918 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by sabina1 »

BadAss14 wrote:
Timotije wrote:Neum je odlican. Iz hiljadu i jednog razloga (i u dubrovackim hotelima, konobari mi hvale neumsku gastronomsku i nocnu ponudu), nas samo nas posrani i podvornicki mentalitet koci da to priznamo sami sebi!

Ja kada sam vidio onaj ogromni hotel Neum, koji cak i ima atomsko skloniste, a koji je sada naravno u polu-propalom stanju, jasno mi je bilo da je bilo tada ljudi sa vizijom i pravih patriota, isto kao sto ih ima po pitanju Sutorine, ali koji su sprijeceni od poltrona da se bore za interes drzave. A da poltrone imamo mislim da jasno i pticama na grani u sumama Brazila. Ovo nedavno proglasenje Dana Zalosti to potvrdjuje.
Sve patriote , puške u ruke i pravac crnogorska granica. ŠTA ČEKATE ?

Nas "nepatriote" ostavite na miru da preživimo....
cyprus

#919 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

Šta ovo niko ništa na ovu temu više? :?

Ovi parlamentarci danas ne usvojiše rezoluciju, jel to znači da je ova priča konačno završena ili još ima prostora za palamuđenje?
Quaresma

#920 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Quaresma »

ja ne znam šta da kažem na ovo, nemam komentara jednostavno, sve pokušavam nešto napisati, ali ne znam šta, bez komentara
asurbanipal

#921 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by asurbanipal »

cyprus wrote:Šta ovo niko ništa na ovu temu više? :?

Ovi parlamentarci danas ne usvojiše rezoluciju, jel to znači da je ova priča konačno završena ili još ima prostora za palamuđenje?

Očekivano je ovo za rezoluciju. Inače, pokretati pitanja i debate oko Sutorine i sličnih stvari je po meni iracionalno, da ne kažem sumanuto, s obzirom kakvih sve bitnijih problema i pitanja imamo da riješimo u državi.
Dovoljno je vidjeti samo glavne aktere i galamdžije oko Sutorine, poput "akdemika" zvanog "raskopčana košulja sa lančićem koji viri ispod" ili ovog iz AntiDayton grupe i još masu patiJota na mlazni pogon...

Ovo je onaj što ga je onaj iz udruženja logoraša RS, Dukić, razvalio "k'o beba zvečku" u jednoj debati na OBN-u prije par godina. Zamisli kada nemaš argumenata protiv one sirovine Dukića.

GLASAJTE ZA BIH, A NE IZDAJNIČKI I PROTIV NJE!!!

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=55646
Haman

#922 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Haman »

Prica je zavrena. Sutorina poklonjena u miru po drugi put. Aferim. :izet: :izet:
gay activist

#923 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by gay activist »

Haman wrote:Prica je zavrena. Sutorina poklonjena u miru po drugi put. Aferim. :izet: :izet:
:lol:
Kako nešto može biti dvaput poklonjeno?
detroit-mercy

#924 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by detroit-mercy »

cyprus wrote:Šta ovo niko ništa na ovu temu više? :?

Ma prica za lokalnu upotrebu, neko ubo par dobrih dnevnica na osnovu toga i to je to. Znalo se da od toga nema nista, otvaras pitanje granica a pozivas se na Badintera :-) .
cyprus

#925 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

Kad će tužbe za veleizdaju? :D
Post Reply