Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#901 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

u kakvu nas je situaciju Java doveo pred ovaj meč mogu reći da sam prezadovoljan onim što smo pokazali na terenu....očekivao sam mnogo lošije izdanje, a ne treba zaboraviti da smo igrali protiv kanta ekipe koja je isto tako desetkovana povredama

Ako ova utakmica ne proda Rin-tin-tina neće niti jedna
Dead Man Walking

#902 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Dead Man Walking »

todd_smith wrote:
Dead Man Walking wrote:E cuj bori se i trci, pa nek ide sa bracom Poturak i iskoristi to. Na terenu je isprepadan, lose se otkriva, kad primi loptu usere, na odbicu ne prilijece, jendostavno izgbuljen, igrac manje. Sta treba, jos i da ne trci, pa jest da mu je amidza selektor al to bi i od njih bilo previse. Sramota da je takakv igrac postao standardan i nezamjenjiv u prvih 11.
Lulic i Pjanic haman isti onda

Nisam nigdje rekao da je lik prejebeno odigrao, nesto radi, pokusava jbi ga ako ne zna, ne zna nije kao da su svi ostali u veznom Xaviji i Inieste pa im on smeta

Ko je ubacio Medunjaninu sa strane za zicer?

Mislim igrac manje, a namjesti najbolju priliku sto smo imali.
Daj molim te, cuj namjesti priliku, nasao se sam na krilu i sutnuo pravolinijsku loptu u peterac. Za anale. Reko bi covjek navaljo trojicu i zavrno je unutra. :-)

Sto se tice Lulica on nikad nece odigrati kako treba dok bude sam drzao stranu, to je i budali jasno. Pjanic jeste bio los (meni licno malo i sumnjivo prenervozan, kao da je i on isao na karton namjerno), ali za njega barem svi znamo da je majstor i da moze bolje, i ako nista prijeti iz tih slobondjaka i kad je najgori. A Medunjanin je za TSS Xavi i Iniesta u jednom.
Mustang1

#903 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mustang1 »

Pa znalo se da ovo nije kraj za nas i uz poraz od Belgije i bez racunanja :D Mi cemo aBd biti treci ali sa novim selektorom poslije Belgije .. Sa ovim necemo biti ni zadnji raspast cemo se :D
Udbas

#904 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Udbas »

Mirza007 wrote:
prog321 wrote:U zadnje dvije utakmice mene je posebno razocarao Pjanic.
Kao da se boji preuzeti kormilo od kako je Miske otisao.
Selektor mora sa njim u 4 oka porazgovarati. On je kljuc. On ako proradi mozemo pobjediti svakoga.
Naravno, Hadzic out !
Jeste Pjanic kljuc i uz Medunjanina jedini koji bi mogao preuzeti ulogu Misketa. No, da bi Pjanic odigrao kao Miske, mora biti postavljen na poziciju na kojoj je bio Miske. Iza Misketa su uvijek bile najmanje dvije radilice u veznom redu i kod Cire i kod Safeta i on je uvijek bio poluspic, jako blizu dva napadace, bez vecih obaveza u odbrani. Pjaniceva uloga nije takva. Zadnjih par utakmica imas TSS u veznom redu kojem ne mozes definirati ulogu. Cijeli nam vezni red zbog toga izgleda izgubljen. Pjanic i sam kaze da mu nije jasno sta treba da igra. Protiv Kipra se sudarao sa TSS i Prcicem na terenu. Nije fer usporedba. Pogledaj Pjanica u Romi gdje se zna ko kosi a ko vodu nosi pa ce mozda biti jasnije zasto slicne partije na pruza u reprezentaciji.
Koje dvije radilice su bile uvijek iza Misketa? da li Pjanić uromi igra polušpica, ima li u Romi defanzivne zadatke?
Ovo se večeras moralo dobiti!
ate

#905 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by ate »

Samo da ode Pape i sa sobom odvede TSS-a i Hadzica.
Mislim ono, pored Vranjesa ti stavljas Hadzica na stopera.
Pa samo jedna projena u 80 i nekoj minuti.
zetareticula

#906 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by zetareticula »

Zasto ovaj lik ne komentira utakmicu sto komentira ove sazetke kvalifikacija na BHT bar ima normalan glas :|
_mufljuz_

#907 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by _mufljuz_ »

rekao bih svasta al puno je gorcine..... 0:0 sa Velsom eeeej Velsom i izgubljena tekma na vlastitom terenu od pola ostrva....

na to pozitivno moze gledat samo retard a ocito ih BIH obiluje neogranicenim kolicinama.... stid me je majke mi odakle sam....
Last edited by _mufljuz_ on 11/10/2014 00:01, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#908 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Jack Be Nimble »

Ma bod ko kuca! Otici u goste uvijek zajebanom Velsu i vratiti se bez primljenog gola je dobra stvar. Klepnuti Belgiju dva tri razlike i to je to. Dobar ucinak!
prog321

#909 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

ate wrote:Samo da ode Pape i sa sobom odvede TSS-a i Hadzica.
Hadzic je bio katastrofa.
I ona stopostotna sansa Welsa,.,. zbog njega. :?
_mufljuz_

#910 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by _mufljuz_ »

Jack Be Nimble wrote:Ma bod ko kuca! Otici u goste uvijek zajebanom Velsu i vratiti se bez primljenog gola je dobra stvar. Klepnuti Belgiju dva tri razlike i to je to. Dobar ucinak!
mozda da je Ciro na klupi - al mozda....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#911 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

_mufljuz_ wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ma bod ko kuca! Otici u goste uvijek zajebanom Velsu i vratiti se bez primljenog gola je dobra stvar. Klepnuti Belgiju dva tri razlike i to je to. Dobar ucinak!
mozda da je Ciro na klupi - al mozda....
nema šanse...Ćiro bi reko : Ćuj sine, jebaćemo im majku! a nebi kuko okolo i s digitronom računo kolko još bodova nije prosuo
Mirza007

#912 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mirza007 »

It_is_a_Leclerc wrote:Čekajte ljudi, evo izračunao nam ovaj čovjek da nije kraj kvalifikacija za nas. Čak i sa dva poraza od Belgije, uz isključčivo naše rezultate najmanje smo drugi.. Šta sad - halali, gotovo, ovo-ono... Da malo..
Nije meni bitna trenutna pozicija na tabeli nego me najvise brine sto nemamo nikakvu igru. Lutamo sa formacijom, ne licimo na onu staru ekipu od malo prije SP ili makar na SP. Ne moze biti da su igraci zaboravili igrati. Dobro, neki nisu u top formi ali ipak smo igrali protiv objektivno slabijh protivnika.
Morali bi ponovo probati sa 4-2-3-1. Dani Medunjaninu ili Pjanicu da proba odigrati ono sto je igrao Miske, postaviti probojna i brza krila pa da vidimo. Medjutim obzirom da je necak izgleda aboniran na mjesto u timu bez obzira kako igrao izgledi su nam prilicno mrsavi.
SaNsEo

#913 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SaNsEo »

It_is_a_Leclerc wrote:Čekajte ljudi, evo izračunao nam ovaj čovjek da nije kraj kvalifikacija za nas. Čak i sa dva poraza od Belgije, uz isključčivo naše rezultate najmanje smo drugi.. Šta sad - halali, gotovo, ovo-ono... Da malo..
jarane ostaje onda 7 tekmi gdje nesmijes da zijanis ni jednu...

na osnovu ovi izjava kakon tekma Pape racuna da ce Izrael ili Wels da negdje prospu bodove, ok hajde nadajmo se tome...ali problem nastaje u tome sta AKO oni ne kiksaju , onda smo mi u pusioni

Mi MORAMO dobiti Wels njima dosta i remi
Mi MORAMO dobiti Izrael njima dosta i remi
Mi MORAMO dobiti Kipar njima dosta i remi

tu nastaje problem
_mufljuz_

#914 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by _mufljuz_ »

Zux wrote:Ni ne trebamo nikog pobijediti, nigdje otici sa ovakvim "navijacima" kakvi su ovdje na forumu, pljuvaci, strucnjaci, a vjerovatno ih je 20% sutnulo loptu ozbiljnije u zivotu. Wales ekipa sa najskupljim igracem na svijetu, koji je medju 3-4 najbolja igraca na svijetu i sa vecinom igraca iz Premiershipa i Championshipa, bi valjda trebala biti ekipa koju bi mi morali natakariti 5-0? Ko smo ba to mi i kad smo u najjacem sastavu? Pri svemu tome nam je nedostajalo 4-5 vaznih igraca. Takodje pola tima je u jako losoj formi. Opet kad se sve sabere nismo lose odigrali, nedostajao je taj go. Dokle se ide s pljuvanjem, da se tvrdi da je Besic lose odigrao, a u prvom poluvremenu kad god je Bale dotakao loptu bio je tu. Zatvorili smo tog Balea strasnog. Puno se pretrcalo nije falilo ni borbenosti. A o tome da mi moramo nabijati gol razliku na svima osim mozda na svjetskim silama govore i rezultati kvalifikacija sinoc i veceras: Italija jedva dobila Azerbejdzan, Holandija-Kazahstan do 82. minute 1-1 i to sa igracem vise, sinoc Slovacka Spaniju pobijedila, da druge ne spominjem. Cinjenica je i to da je Susic kloc jer ne zove Zukanovica i neke druge igrace koji bi nam koristili, pa i da taktika nije bas onakva kakva bi trebala biti, ali on je selektor i jebaji ga pomirimo se s tim i navijajmo ko ljudi za svoju reprezentaciju. Nikad mi pameti necemo doci, to ce pokazati i ova nedjelja za 2 dana ko smo i sta smo.
dobro j e i vas vise pljuvaci blablabla strucnjaci pizde materine - samo konjina ne vidi opste rasulo a ti i tebi slicni najveci domoljubi rodila vas majka - treba vam ljiljan dat za zasluge isprdjivanja patriotizma na forumu i sataniziranje manjih patriota....

kod nas je kritika ocito defektna devijacija koja je iscezla u doba rigidnog totalitarizma - pa ne smijes vise ni reci da nesto ne valja nego samo uz masu ako svi jedu govna onda jedi i ti - e pa tebi drug prijatno al ja ne jedem govna...
Ludzak

#915 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Ludzak »

je*o vas sunce. Najlakšu grupu smo dobili i na kraju se svede samo na kalkulisanja. Sljedeće ne smijemo gubiti.
todd_smith

#916 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Dead Man Walking wrote:
todd_smith wrote:
Dead Man Walking wrote:E cuj bori se i trci, pa nek ide sa bracom Poturak i iskoristi to. Na terenu je isprepadan, lose se otkriva, kad primi loptu usere, na odbicu ne prilijece, jendostavno izgbuljen, igrac manje. Sta treba, jos i da ne trci, pa jest da mu je amidza selektor al to bi i od njih bilo previse. Sramota da je takakv igrac postao standardan i nezamjenjiv u prvih 11.
Lulic i Pjanic haman isti onda

Nisam nigdje rekao da je lik prejebeno odigrao, nesto radi, pokusava jbi ga ako ne zna, ne zna nije kao da su svi ostali u veznom Xaviji i Inieste pa im on smeta

Ko je ubacio Medunjaninu sa strane za zicer?

Mislim igrac manje, a namjesti najbolju priliku sto smo imali.
Daj molim te, cuj namjesti priliku, nasao se sam na krilu i sutnuo pravolinijsku loptu u peterac. Za anale. Reko bi covjek navaljo trojicu i zavrno je unutra. :-)

Sto se tice Lulica on nikad nece odigrati kako treba dok bude sam drzao stranu, to je i budali jasno. Pjanic jeste bio los (meni licno malo i sumnjivo prenervozan, kao da je i on isao na karton namjerno), ali za njega barem svi znamo da je majstor i da moze bolje, i ako nista prijeti iz tih slobondjaka i kad je najgori. A Medunjanin je za TSS Xavi i Iniesta u jednom.
Jeste.

I Dzeko je slucajno onako ofrlje Ibisevicu protiv Lihtenstajna dodao.

I Besic onako ofrlje uletio Baleu veceras, zelio crveni k`o Pjanic, ali eto omaklo se i slucajno uzeo loptu.
cyprus

#917 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cyprus »

Naprije koristim priliku da navijačima Velsa sa foruma, kako onim deklarisanim, tako i onim prikrivenim, čestitam osvojeni bod i solidnu igru protiv objektivno jačeg protivnika...
prog321

#918 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

todd_smith wrote: Jeste.

I Besic onako ofrlje uletio Baleu veceras, zelio crveni k`o Pjanic, ali eto omaklo se i slucajno uzeo loptu.
Fakt je da bi trebamo klasicnog playmakera,, a to nemamo u timu otkako je TSS uletio.
Pjanic se gusi. a Lulic sam na lijevoj strani je preopterecen.
todd_smith

#919 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Pa treba Pjanica pitati gdje hoces da igras i tu ga ubaciti.

Gusio ga Misimovic, gusi ga TSS, a Pjanic je nas najbolji igrac.

Lud zbunjenog ovdje vec duze vrijeme.
noiserr

#920 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by noiserr »

prog321 wrote:
ate wrote:Samo da ode Pape i sa sobom odvede TSS-a i Hadzica.
Hadzic je bio katastrofa.
I ona stopostotna sansa Welsa,.,. zbog njega. :?
Covjek se nije ni vidio, kao da smo igrali sa 10 igraca. Zato ja kazem, dobro smo i prosli.
Mirza007

#921 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mirza007 »

Udbas wrote:
Mirza007 wrote:
prog321 wrote:U zadnje dvije utakmice mene je posebno razocarao Pjanic.
Kao da se boji preuzeti kormilo od kako je Miske otisao.
Selektor mora sa njim u 4 oka porazgovarati. On je kljuc. On ako proradi mozemo pobjediti svakoga.
Naravno, Hadzic out !
Jeste Pjanic kljuc i uz Medunjanina jedini koji bi mogao preuzeti ulogu Misketa. No, da bi Pjanic odigrao kao Miske, mora biti postavljen na poziciju na kojoj je bio Miske. Iza Misketa su uvijek bile najmanje dvije radilice u veznom redu i kod Cire i kod Safeta i on je uvijek bio poluspic, jako blizu dva napadace, bez vecih obaveza u odbrani. Pjaniceva uloga nije takva. Zadnjih par utakmica imas TSS u veznom redu kojem ne mozes definirati ulogu. Cijeli nam vezni red zbog toga izgleda izgubljen. Pjanic i sam kaze da mu nije jasno sta treba da igra. Protiv Kipra se sudarao sa TSS i Prcicem na terenu. Nije fer usporedba. Pogledaj Pjanica u Romi gdje se zna ko kosi a ko vodu nosi pa ce mozda biti jasnije zasto slicne partije na pruza u reprezentaciji.
Koje dvije radilice su bile uvijek iza Misketa? da li Pjanić uromi igra polušpica, ima li u Romi defanzivne zadatke?
Ovo se večeras moralo dobiti!
Imao si na SP Besica i Pjanica dok smo igrali 4-2-3-1. Ranije Rahimica i Muratovica itd. Nikada nismo imali 2 Misketa u veznom redu. Ako mislimo igrati kako smo igrali umjesto Misketa moze samo Pjanic ili Medunjanin. Pjanic istina ne igra poluspicu u Romi i ima defanzivne zadatke ali ko drugi moze dati dobru zadnju loptu osim njih dvojice?
prog321

#922 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

todd_smith wrote:Pa treba Pjanica pitati gdje hoces da igras i tu ga ubaciti.

Danas je TSS nekoliko puta zasmetao i Dzeki. Ne smeta samo Pjanicu.
On jeste se kretao ali treba vremena da se uigra u timu. Ove utakmice su vazne. Ne smijemo ispustiti kriticne bodove.
TSS ce doci Safetu glave.
TheMule

#923 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by TheMule »

todd_smith wrote:Pa treba Pjanica pitati gdje hoces da igras i tu ga ubaciti.

Na drugoj temi sam stavio ovo:

Pjanic- Besic -Medjunjanin

Hajrovic -Dzeko -Lulic

On igra ovaj sistem u Romi, i posto je nas najbolji igrac, treba to igrati i ovdje. Ovo bi i Lulicu i Dzeki godilo. Samo ne znam koga na desnu stranu, nisam bas nesto siguran u Hajrovica...
palermo

#924 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by palermo »

todd_smith wrote:
Jeste.

Mah, nije Sušić loše odigrao, ali je on jednostavno nepotreban igrač. Hoćeš da izbacimo Pjanića a da TSS igra. To bi imalo smisla, samo naravno ni ti nemaš muda da to predložiš.

TSS je jednostavno nepotreban igrač u prvih 11, neka ga na klupi, on može povremeno mijenjati medu čak i Pjanića...čak vjerujem da je danas bio na klupi i ušao u igru da bi možda i podigao ritam utakmice....ali ovako.....potpuno je deplasirano pirčati o tome kako je on odigrao.
SkyLimit

#925 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Moje viđenje utakmice:

Prvo poluvrijeme jako loša utakmica, vjerovatno su neutralni gledaoci na poluvremenu prebacili na neku drugu. Početkom drugog poluvremena naši su ih baš stisli, držali su ih u šahu 10 - 15 minuta, gol je visio u zraku, ali nažalost nisu uspjeli tada da povedu. A morali su. Onaj mali žuti Williams lukavo odglumio povredu, pa je to sve trajalo pet minuta, tamam da naše izbaci iz takta. Na kraju je Wales mogao i do pobjede, odličan šut Balea iz teške pozicije koji je Begović uspio odbraniti, pa dva velika promašaja poslije prekida igrača Walesa. Ipak s obzirom kako je golman Walesa odugovlačio sa ispucavanjem u zadnjim minutama očito je koja je ekipa zadovoljnija osvim ishodom. Bilo je poslato dosta upotrebljivih lopti u šesnaesterac, međutim Džeko i Ibišević nikada nisu bili na pravom mjestu u pravo vrijeme, nema hvalospjevki za njih. Hvalospjevke za Bešića i Šunjića.

Moram spomenuti i sudiju. Nije da nas je kardinalno oštetio, ali onaj start Taylora(koji je kasnije dobio žuti karton zbog novog grubog prekršaja) nad Mujdžom, pa ono je mogao biti i crveni karton, a on mu nije dao ni žuti. Nevjerovatno.
Last edited by SkyLimit on 11/10/2014 00:18, edited 2 times in total.
Locked