Problem pasa lutalica
- Alfons Kauders
-
eeeeeee
#903 Re: Problem pasa lutalica
dobro je s vremena na vrijeme ponoviti da utvrdimo gradivo vratimo na stvarni izvor problema
kako usmjeriti medije na famozni clan 14. i na stvarnog krivca u ovoj cijeloj igri veterinare sta rade ko ih kontrolise, koliko su eutanazija propisali od 2009 itd...
Član 14.
(Eutanazija)
(1) Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji.
(2) Za slučajeve iz stava (1) tačka a) i b) ovog člana, o usmrćivanju odlučuje imalac
životinje, po preporuci veterinara, a za slučajeve iz stava (1) tačka c), d) i e) ovog člana veterinar.
kako usmjeriti medije na famozni clan 14. i na stvarnog krivca u ovoj cijeloj igri veterinare sta rade ko ih kontrolise, koliko su eutanazija propisali od 2009 itd...
Član 14.
(Eutanazija)
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti ljude;
(2) Za slučajeve iz stava (1) tačka a) i b) ovog člana, o usmrćivanju odlučuje imalac
životinje, po preporuci veterinara, a za slučajeve iz stava (1) tačka c), d) i e) ovog člana veterinar.
- Alfons Kauders
#904 Re: Problem pasa lutalica
Ovo haman treba ponavljati u svakom postu.L u c i f e r wrote:Ljudi, ne nasjedajte na ovakve i slične provokacije nabijene ličnim obraćanjem, uvredama, provokacijama i zapaljivim rječnikom nabijenim negativnim emocijama.homega wrote: Ti osobine jedne osobe generaliziraš i podmećeš ih kao svojstvene svima, vodiš mučku kampanju protiv svih koji se nalaze na zaštitničkoj strani životinja - pasa po ulicama, jer se ti osobno plašiš pasa. Koja ljigava ljudska osobina, bljak![]()
![]()
A ne pada ti na pamet da potražiš stvarni razlog prekobrojnosti pasa po ulicama, da potražiš stvarne krivce, između ostalih i načelnike lokalnih zajednica i veterinarske službe, koje godinama primaju budžetski novac za svoje obaveze koje ne izvršavaju.
Da psi znaju s kakvim ljudima se druže, ubijeđen sam da bi od takvih poput tebe, pobjegli u najdublju tamu Planete![]()
Koji ljigavi kukavičluk, u pm
Radi se o već viđenom receptu za izazivanje reakcije i stvaranje razloga za zaključavanje teme...
Na isti nacin su vec skrsili desetine tema o ovom sve ozbiljnijem problemu. Samo ignore i prijavljujte postove kad god krenu s uvredama, kraj price.
-
L u c i f e r
- Alfons Kauders
#906 Re: Problem pasa lutalica
Eh sad, zamolio bih nekog pravnika koji ima diplomu pravog fakulteta da malo pojasni podvucene odredbe.eeeeeee wrote:dobro je s vremena na vrijeme ponoviti da utvrdimo gradivo vratimo na stvarni izvor problema
Član 14.
(Eutanazija)
Ko je 'imalac' u ovom slucaju? Lokalne zajednice se smatraju odgovornim u slucaju napada lutalica, isplacuju odstetu kao sto bi isplatili vlasnici da je njihov ljubimac napravio belaj. Opstine se tada tretiraju kao de facto vlasnici tih zivotinja.
Da li to znaci da se one pitaju za tacke a) i b)? Da li opstine mogu reci da su stari psi, ili psi koje je nemoguce lijeciti radi nedostatka sredstava, zapravo zreli za eutanaziju?
- Hemera
#907 Re: Problem pasa lutalica
Need to ostati u hotelu,dok se ne adopted,to ,jbt ko da se kod nas dnevno udomi 500 pasa,pa sad požurile...
de bacite koji dolllarrrr na paaayyypppaallll
Pogledajte samo profil Kende i sv eće vam biti jasno,uspalili se na sve strane,samo smišljaju koga će ubiti,zapaliti i sl.
de bacite koji dolllarrrr na paaayyypppaallll
Pogledajte samo profil Kende i sv eće vam biti jasno,uspalili se na sve strane,samo smišljaju koga će ubiti,zapaliti i sl.
- Hemera
#908 Re: Problem pasa lutalica
Alfons Kauders wrote:Eh sad, zamolio bih nekog pravnika koji ima diplomu pravog fakulteta da malo pojasni podvucene odredbe.eeeeeee wrote:dobro je s vremena na vrijeme ponoviti da utvrdimo gradivo vratimo na stvarni izvor problema
Član 14.
(Eutanazija)
Ko je 'imalac' u ovom slucaju? Lokalne zajednice se smatraju odgovornim u slucaju napada lutalica, isplacuju odstetu kao sto bi isplatili vlasnici da je njihov ljubimac napravio belaj. Opstine se tada tretiraju kao de facto vlasnici tih zivotinja.
Da li to znaci da se one pitaju za tacke a) i b)? Da li opstine mogu reci da su stari psi, ili psi koje je nemoguce lijeciti radi nedostatka sredstava, zapravo zreli za eutanaziju?
imalac ili vlasnik životinje
je fizičko ili pravno lice koje je vlasnik životinje, ili bilo koje drugo lice koje jestalno ili povremeno:
1)vlasnik životinje;
2)odgovorno ili zaduženo za životinju;
3)odgovorno za čuvanje i kontrolu djece mlađe od 16 godina koja posjeduju životinju, odnosno koja se bave uzgajanjem, zaštitom, upotrebom, gajenjem,upravljanjem, obučavanjem, prijevozom ili prodajom životinje;
-
kakavdanakneiskustvu
#909 Re: Problem pasa lutalica
Alfons Kauders wrote:Ovo haman treba ponavljati u svakom postu.L u c i f e r wrote:Ljudi, ne nasjedajte na ovakve i slične provokacije nabijene ličnim obraćanjem, uvredama, provokacijama i zapaljivim rječnikom nabijenim negativnim emocijama.homega wrote: Ti osobine jedne osobe generaliziraš i podmećeš ih kao svojstvene svima, vodiš mučku kampanju protiv svih koji se nalaze na zaštitničkoj strani životinja - pasa po ulicama, jer se ti osobno plašiš pasa. Koja ljigava ljudska osobina, bljak![]()
![]()
A ne pada ti na pamet da potražiš stvarni razlog prekobrojnosti pasa po ulicama, da potražiš stvarne krivce, između ostalih i načelnike lokalnih zajednica i veterinarske službe, koje godinama primaju budžetski novac za svoje obaveze koje ne izvršavaju.
Da psi znaju s kakvim ljudima se druže, ubijeđen sam da bi od takvih poput tebe, pobjegli u najdublju tamu Planete![]()
Koji ljigavi kukavičluk, u pm
Radi se o već viđenom receptu za izazivanje reakcije i stvaranje razloga za zaključavanje teme...
Na isti nacin su vec skrsili desetine tema o ovom sve ozbiljnijem problemu. Samo ignore i prijavljujte postove kad god krenu s uvredama, kraj price.
- fidoremilienko
- JaneEyre
#911 Re: Problem pasa lutalica
zakon kao zakon nije loš osim što nije propisao ograničen broj dana za držanje napuštene životinje u skloništu. U pogledu vlasništva pasa i mačaka zakon je propisao da su vlasnici mačaka i pasa dužni registrirati svoje ljubimce u roku od 7 dana od dana sticanja vlasništva pri veterinarskom uredu.
Nažalost, koliko je meni poznato taj registar kućnih ljubimaca ne postoji, a ako postoji neka me neko uputi gdje da registrujem svoja dva mikročipirana psa.
Naravno, DT osim kampanja za sterilizacije, kastracije i mikročipiranje nije vodio nikakvu kampanju za uspostavu ovog registra vlasnika pasa i mačaka kao jednog od osnovnih preduslova za provedbu zakona.
Također, DT, ostale NVO koje zagovaraju primjenu zakona koji je doveo do svih problema i freelance aktivisti
stalno govore da su opštine odgovorne za ovo i ono...mada nigdje je spominju svoju odgovornost u zakonu:
Član 30.
(Finansiranje skloništa i higijenskih servisa)
Skloništa i higijenski servisi finansiraju se iz:
a) budžeta entiteta, kantona, gradova i općina;
b) drugih vidova finansiranja (donacije, pokloni itd.).
Nažalost, koliko je meni poznato taj registar kućnih ljubimaca ne postoji, a ako postoji neka me neko uputi gdje da registrujem svoja dva mikročipirana psa.
Naravno, DT osim kampanja za sterilizacije, kastracije i mikročipiranje nije vodio nikakvu kampanju za uspostavu ovog registra vlasnika pasa i mačaka kao jednog od osnovnih preduslova za provedbu zakona.
Također, DT, ostale NVO koje zagovaraju primjenu zakona koji je doveo do svih problema i freelance aktivisti
Član 30.
- O'zone
- Globalni moderator
#912 Re: Problem pasa lutalica
JaneEyre wrote:zakon kao zakon nije loš osim što nije propisao ograničen broj dana za držanje napuštene životinje u skloništu. U pogledu vlasništva pasa i mačaka zakon je propisao da su vlasnici mačaka i pasa dužni registrirati svoje ljubimce u roku od 7 dana od dana sticanja vlasništva pri veterinarskom uredu.
Naravno, DT osim kampanja za sterilizacije, kastracije i mikročipiranje nije vodio nikakvu kampanju za uspostavu ovog registra vlasnika pasa i mačaka kao jednog od osnovnih preduslova za provedbu zakona.![]()
Također, DT, ostale NVO koje zagovaraju primjenu zakona koji je doveo do svih problema i freelance aktivististalno govore da su opštine odgovorne za ovo i ono...mada nigdje je spominju svoju odgovornost u zakonu:
Član 30.
- SanskiBiser
#913 Re: Problem pasa lutalica
A ti pansioni tj. hoteli za pse kako se oni finansiraju, ko to reguliše, plaćaju li poreze, kako se određuje cijena usluga imaju li svoje udruženje ?JaneEyre wrote:zakon kao zakon nije loš osim što nije propisao ograničen broj dana za držanje napuštene životinje u skloništu. U pogledu vlasništva pasa i mačaka zakon je propisao da su vlasnici mačaka i pasa dužni registrirati svoje ljubimce u roku od 7 dana od dana sticanja vlasništva pri veterinarskom uredu.
Naravno, DT osim kampanja za sterilizacije, kastracije i mikročipiranje nije vodio nikakvu kampanju za uspostavu ovog registra vlasnika pasa i mačaka kao jednog od osnovnih preduslova za provedbu zakona.![]()
Također, DT, ostale NVO koje zagovaraju primjenu zakona koji je doveo do svih problema i freelance aktivististalno govore da su opštine odgovorne za ovo i ono...mada nigdje je spominju svoju odgovornost u zakonu:
Član 30.
- Cherry-Cherry
#916 Re: Problem pasa lutalica
Baš si našao pjesmu...Maharadza wrote: ....
-
L u c i f e r
#917 Re: Problem pasa lutalica
Moj prijedlog zvanične pjesme, a bogme i albuma, ove teme:Cherry-Cherry wrote:Baš si našao pjesmu...
-
smijesni_ste
#918 Re: Problem pasa lutalica
Maharadza(ili neko drugi), gdje je ovo slikano? Da skontam koliko su blizu mom naselju
Ili ovo samo po određenim općinama ide?
Ili ovo samo po određenim općinama ide?
-
kikk
#919 Re: Problem pasa lutalica
ona ti zivi na dobrinji 4 ja mislimJaneEyre wrote:a gdje ova živi jel u sarajevu? ako je vidim da znam da je zaobiđem u krugu od pet metara ne smijem ni zamisliti kojim je sve bolestima zaražena...julisiz es grant wrote:Je li stvarno neko misli da je ova drKenda normalan insan?
naravno da je bolesna...ni kod nje, ni kod dalide i njima sličnih - nema ni trunke empatije prema žrtvama ugriza...
- Maharadza
#920 Re: Problem pasa lutalica
U kakvoj mi je situaciji naselje, nema mi "dražeg" od šintora trenutno!Cherry-Cherry wrote:Baš si našao pjesmu...Maharadza wrote: ....
Kad' me jutros probudi neman divlja lajanjem i zavijanjem:
Last edited by Maharadza on 13/09/2014 17:46, edited 3 times in total.
- Alfons Kauders
#921 Re: Problem pasa lutalica
moguce - cini mi se da je onaj devastirani objekat na slikama na entitetskoj liniji na dobrinji 1, cosak prema aerodromukikk wrote:ona ti zivi na dobrinji 4 ja mislimJaneEyre wrote:a gdje ova živi jel u sarajevu? ako je vidim da znam da je zaobiđem u krugu od pet metara ne smijem ni zamisliti kojim je sve bolestima zaražena...julisiz es grant wrote:Je li stvarno neko misli da je ova drKenda normalan insan?
naravno da je bolesna...ni kod nje, ni kod dalide i njima sličnih - nema ni trunke empatije prema žrtvama ugriza...
-
kikk
#923 Re: Problem pasa lutalica
da tu je zivi oko entitetske linije nakrala se para Boga pitaj koliko,ima tu jos likova u prici ali ne bih sada o tome
- Maharadza
#924 Re: Problem pasa lutalica
Koji bolesnik sunce ti ljubim, pa za ove treba uporedo sa šintorima poslati i ekipu iz jagomira sa ludačkim košuljama!Radar71 wrote:
-
L u c i f e r
#925 Re: Problem pasa lutalica
Ejh da imam malo više vremena ko nekad, kako bih kvalitetno istrolovao ove hajvane na fejsu...