Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
arslanbey

#901 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by arslanbey »

AhmetShabo wrote:Image
Image
Image
Image

Brzo zaboravljamo s kime zivimo

Proklet bio ko zaboravio sehide i ubijene civile
Nomo

#902 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

sema911s wrote:
komarac57 wrote:svi na glasanje. ne glasaj emocijama nego razumom.

za koga da glasas iskreno,. da netrolamo temu moze prijedlog i na pm
DF zeljko komsic bog mu zdravlje dao , Nasa Stranka i Sefer Halilovic . kao da ti treba pamet za to . zrno soli u glavi ti je dovoljno . za ovaj put , a poslije vidjecemo . ako zajebu glasaj za mene brate na onim tamo izborima . komunjara sam u kostanoj srzi , neprijatelja BOSNE I HERCEGOVINE potrefim izemdju obrva sa jednim kursumom . steta je na cetnika i slicnog fasistu potrositi dva metka . steta . prava steta . Bosna Bosancima qurac nacionalistima .
Nomo

#903 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

Bodkin wrote:15 dana prije izbora, glavna tema i dalje letva i bandera...grob te jebo, ovdje zivi najgluplji narod na planeti
ma ja , sta ces, svi pametni samo mi glupi .
ps da zakucas kriz ili mjesec ili zvizdu sjajnu iznad Torina niko ne bi primjetio . Samo Torino niko nije drzao u opsadi 4 godine na kraju 20 stoljeca .
Nomo

#904 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

area51 wrote:
Bodkin wrote:15 dana prije izbora, glavna tema i dalje letva i bandera...grob te jebo, ovdje zivi najgluplji narod na planeti
:lol:
:thumbup:
smio bi se kladit u milion funti sterlinga u suhom zlatu da nijedan od vas dvojice nije bosanskohercegovacki musliman niti je ikad suzu pustio za Sarajevom Prijedorom Srebrenicom .... zivot dajem ´na ovu opkladu
Nomo

#905 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

area51 wrote:
nemoj se upisati od cerekanja sratko mladic je pokupovo sve pampers palene na balkanu .
klaki

#906 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by klaki »

pampers X-D
L u c i f e r

#907 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

Људе који верују у тријумф идеала свељудског братства ниткови свих земаља проглашавају за штетне безумнике, немилосрдне сањаре који не знају шта је то љубав према домовини.

Максим Горки руски/совјетски писац (1868–1936)

:plete:
Sezam

#908 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

Dobro je cetnik, znamo da ti je drago zbog "letve i bandere". Ti i tebi slicni trolovi su davno procitani na ovom forumu.
Sezam

#909 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

L u c i f e r wrote:Људе који верују у тријумф идеала свељудског братства ниткови свих земаља проглашавају за штетне безумнике, немилосрдне сањаре који не знају шта је то љубав према домовини.

Laskas si, ne vjerujete ti i tebi slicni ti u sveljudsko bratstvo, vec u svesrpsko.
Stjui

#910 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Stjui »

L u c i f e r wrote:Ljude koji veruju u trijumf ideala sveljudskog bratstva nitkovi svih zemalja proglašavaju za štetne bezumnike, nemilosrdne sanjare koji ne znaju šta je to ljubav prema domovini.

Maksim Gorki ruski/sovjetski pisac (1868–1936)
opisa maksim bošnjake,prije ovog klanja zadnjeg.
Nomo wrote:
smio bi se kladit u milion funti sterlinga u suhom zlatu da nijedan od vas dvojice nije bosanskohercegovacki musliman niti je ikad suzu pustio za Sarajevom Prijedorom Srebrenicom .... zivot dajem ´na ovu opkladu
i ostadoste živi :D . radi se o srbinu i hrvatu.
salik79

#911 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by salik79 »

L u c i f e r wrote:Људе који верују у тријумф идеала свељудског братства ниткови свих земаља проглашавају за штетне безумнике, немилосрдне сањаре који не знају шта је то љубав према домовини.

Jos jednu od Tarasa Sevcenka, pa da se bacimo u sevdah :D
L u c i f e r

#912 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

Sezam wrote:

Laskas si, ne vjerujete ti i tebi slicni ti u sveljudsko bratstvo, vec u svesrpsko.
:violina:
Sezam

#913 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

L u c i f e r wrote:
Sezam wrote:

:violina:
Gusle ti mnogo bolje pristaju.
L u c i f e r

#914 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

Sezam wrote: Gusle ti mnogo bolje pristaju.

Bodkin

#915 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Bodkin »

Stjui wrote:
Nomo wrote:
i ostadoste živi :D . radi se o srbinu i hrvatu.
i ja se smijem kladiti da vas dvojica nemate zajedno iq veci od 90. isto tako se smijem kladiti da vas dvojica ne glasate ovdje pa vas boli kurac za nadolazece izbore
reis1

#916 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

L u c i f e r wrote:

Haha... :-)
reis1

#917 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

Stjui wrote:
e jah,grdna rano moja.al',kome vi to ostavljate ovdje g.limeni?viđer' što se ovom našem stislo oko srca kad je vidio četaljske grobnice:
reis1 wrote:Nego, trkeljanciju na stranu, a o necemu sto possibly ima dosta veze s temom, ja jos nisam bio na tom njihovom, a nasem, vojnickom groblju na Sokocu, ali sam vidio na slikama te krstove palih boraca VRS-a na sarajevskom ratistu:

Image

Jbt. kad vidis godista na tim krstovima, koliko je toga, tu toliku kolicinu smrti i kod njih, covjek ne moze a da se ne zapita da li su to sve bili zlikovci, ili je to ona obicna fukara i prasinari koje je Radovan ipsrepadao

Pa normalno da mi se stisne oko srca kad vidis sirotinju i fukaru koja je zijanila, a da nije ni znala za sto je zijanila.

Za razliku od nas, koji smo se borili da SRBiH dobije jos visi status, drzavnosti i nezavisnosti, od cega bi svi stanovnici Sarajeva kao glavnog grada pogotovo imali veliku dodatnu vrijednost, oni se borili kontra sebe, da degradiraju svoj status sa SRBiH na to da postanu provincija Srbije. Naposljetku, nakon sto su izginuli, Srbija se popisala po njima i prodala ih za flasu viskija, stavila im do znaja koliko su im biti. Nesretnici i dan danas ne razumiju...

Sto neko rece, Srbi koji su ostali u Sarajevu, jest da su ko i mi trpili granate, ali naposljetku najbolje su prosli. Da su otisli pod Radovana, prvo najprije velika vjerovatnoca da bi zavrsili na ovoj gore sliki, drugo hebala bi ih i Srbija jer bi morali otici na kraju iz Sarajeva, trece morali bi dovijeka trpiti spoznaju da zive na 5 minuta od glavnog grada drzave, sa svim vrijednostima koje to nosi, a ne mogu pripadati tom gradu osim da sami sebi pljunu u lice jer su ispali budale u proslom ratu.

I sad ih jos zloupotrebljava mesar iz Laktasa, za svoje usko politikantske ciljeve. Normalno da su ti Srbi po Lukavici nesretnici sa kojima mozes suosjecati.
dezurni_ucenik

#918 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dezurni_ucenik »

L u c i f e r wrote:

Nomo

#919 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Nomo »

reis 1
Pa normalno da mi se stisne oko srca kad vidis sirotinju i fukaru koja je zijanila, a da nije ni znala za sto je zijanila.

ti bi plakao za cetaljima , davao bi gradove u zapadnoj hercegovini ....boga mi kao da se Alija Izrodbegovic javlja sa ahireta .
reis1

#920 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

Nomo wrote:reis 1

ti bi plakao za cetaljima , davao bi gradove u zapadnoj hercegovini ....boga mi kao da se Alija Izrodbegovic javlja sa ahireta .

Ja bih oprostio ovim nasim Bosnjacima pravoslavne vjeroispovjesti. Pogotovu ovima u Sarajevu - oni najbolje znaju kakvu nesrecu im je donijeo Radovan s Durmitora sa svojim cetnistvom i srbovanjem.
exliberal-ex

#921 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

reis1 wrote:

Za razliku od nas, koji smo se borili da SRBiH dobije jos visi status, drzavnosti i nezavisnosti, od cega bi svi stanovnici Sarajeva kao glavnog grada pogotovo imali veliku dodatnu vrijednost, oni se borili kontra sebe, da degradiraju svoj status sa SRBiH na to da postanu provincija Srbije. Naposljetku, nakon sto su izginuli, Srbija se popisala po njima i prodala ih za flasu viskija, stavila im do znaja koliko su im biti. Nesretnici i dan danas ne razumiju...

Sto neko rece, Srbi koji su ostali u Sarajevu, jest da su ko i mi trpili granate, ali naposljetku najbolje su prosli. Da su otisli pod Radovana, prvo najprije velika vjerovatnoca da bi zavrsili na ovoj gore sliki, drugo hebala bi ih i Srbija jer bi morali otici na kraju iz Sarajeva, trece morali bi dovijeka trpiti spoznaju da zive na 5 minuta od glavnog grada drzave, sa svim vrijednostima koje to nosi, a ne mogu pripadati tom gradu osim da sami sebi pljunu u lice jer su ispali budale u proslom ratu.

I sad ih jos zloupotrebljava mesar iz Laktasa, za svoje usko politikantske ciljeve. Normalno da su ti Srbi po Lukavici nesretnici sa kojima mozes suosjecati.
Jah ja kad pogledam groblje kovaci srce mi se stisne kad vidim su onu sirotinju koja je izginula ko topovsko meso da bi par probranih mogao da uziva u drzavi.....da be reise mani mi suplje...ja sam ostao u Sarajevu cijeli rat naivno vjerujuci da nece biti rata, da te prvi komsija koji se pozdravljao I pio kafu sa starim nece doci I pokucat na vrata...da me nece vodit na razgovore sto sam ostao svoj na svome , na kraju krajeva da necu trazit familiju po jarcima ili po zatvorima ....I kao slag na tortu sve to pod budnim okom nekog seljaka sa romanije koji je sjeo na pamsa litrom brlje pa sarafa po gradu...ili se konta dali da ustane pa da opali koju granatu cisto da "nam pamet razvuce".....da sam znao pobjego bi prvi dan al jebiga tako mi grah pao ali zato nas ima sad bruka po zapadnim zemljama..nikad nije kasno...al sve to nema veze sa ovim krstom...sad imamo dvije solucije sa srpske strane, taj nazovi krst ce ili sam pasti (ili ce ga neko oborit) I na tome ce se zavrsit ili ce oni sa pala I lukavice fakat napravit krstinu gdje ce obiljezit tih fantomskih 6000 poginulih a samo uzinat bosnjacima ( jebe se njima za mrtvim)
sa sarajevske strane imamo isto tako dvije solucije....neko ce ici da srusi taj krst I bit ce proglasen herojem dok srbi neurade nesto sto sam gore vec napisao....ili ce sarajevska strana prihvatit da su I srbi ubijani u sarajevu "onako" pa ce napravit neko spomen obiljezje za njih I tak zacepit usta seljacima sa pala ( za pocetak nesto bi se moglo napravit za one nastradeale na kazanima)
reis1

#922 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

komarac57 wrote: A, ONDA JE DOSLO RAZDOBLJE SRECE SA izetbegovicima
Pa ne mozes osporiti da je izmedju: a) izdizanja Sarajeva kao glavnog grada nezavisne i medjunarodno priznate drzave BiH sa svim ovim privilegijama koje to nosi, i b) degradacije Sarajeva na nivo jednog provincijalnog grada u Srbiji, za Sarajlije pravoslavne vjeroispovjesti, Alijina opcija a) losija od Radovanove opcije b).

Naposljetku cijele price, to se i pokazalo krajnje tacnim: ovi Srbi koji su ostali u Sarajevu, danas i dalje zive u svojim domovima, hodaju uzdignutog cela svojim gradom, koji sada nosi i dodatnu privilegiju glavnog grada drzave. A Srbi koji su mislili da im je Radovan spas, em su izginuli, em su ih prodali, i naposljetku sto i jeste bit svega, postali su provincijalci. Znaci ratovao si ne da izdignes voj status iznad postojeceg SRBiH statusa, vec da ga degradiras na status provincijalca - i naravno da ces u takvim okolnostima izgubiti. Gdje neces izgubiti kad te toliko zalude da se boris kontra sebe.

Al malo je to tesko priznati Bosnjacima pravoslavcima iz okoline grada Saraj'va, mada oni to znaju da je to tako. Jbg...

Korupcija i kriminal koji je poslije rata dosao sa Izetbegovicima, kao uostalom i u svim ostalim tranzicijskim socijalistickim zemljama istocnog bloka, nema neke veze sa izborom izmedju ove dvije opcije a) i b), to su neke druge stvari.
Darkstorm

#923 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Slazem se u potpunosti s reisom po ovom pitanju koje je objasnio iznad.
exliberal-ex

#924 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

Reise....koliko cjenis svoje pravoslavne sugradjane pokazuje kako ih zoves
Nekoristis oficijalni naziv za taj narod, koji je I u ustavu, nego ih nazivas bosnjacima pravoslavne vjeroispovjesti...uh sto me to vrati na 92...nisi ti srbin ti si bosanac pravoslavac....

ps

a u sarajevu niko nehoda podignute glave...pogotovo ne ti tvoji bosnjaci pravoslavci :wink:
Darkstorm

#925 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

exliberal-ex wrote:a u sarajevu niko nehoda podignute glave...pogotovo ne ti tvoji bosnjaci pravoslavci :wink:

Necu tvrditi da je Sarajevo bas siguran grad, ali u poredjenju sa Srbijanskom metropolom, pravi je raj.Toliko.
Locked