TO zavisi primarno od Bošnjačke volje..ti tu ništa ne odlučuješenergy star wrote:reis1 wrote:Zombi-HRHB-ovci su zgubili predsjednika u formuli 1:1:1.
Nakon reformi, koje ce prije ili kasnije biti nametnute, gube i dom naroda u kojem je 5:5:5. Bit ce 5:3:1:1.
A oni se nadaju banovini H, hihihihi
Smiješ li se ovdje javno sa mnom okladiti, evo ostaviti ćemo podatke redakciji da će hrvatski član predsjedništva na ovim listopadskim izborima biti iz hrvatskih stranaka HDZ ili HDZ-1990 a da neće biti iz bošnjačkih stranaka SDP, NSRZB i SPP?
"Prudski sporazum" ponovo aktivan
-
sanjin_1
#901 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
-
sanjin_1
#902 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
ne kontaju ti oni baš najbolje šta to znači...zavrzlama wrote:Nesto kontam,do jucer se pojedini zaklinjali u konstutivnost naroda kao ustavne kategorije ,koja cuva malobrojne od vecinskih zlih bosnjaka(balija),a danas se raduju mogucem ukidanju konstutivnosti zaradi dobivanja sopstvenog entiteta
....nezna se ni kad bi kakili ni kad bi piskili
-
sanjin_1
#903 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
A gde pečat? Pardon sertifikat ..energy star wrote:Članovi predsjedništva:reis1 wrote:
Pa i HDZ 90 ti je bosnjacka, ha ja. Ima jos HDZ, koji jos li-la, ali za 4 ili 8 godina, i oni ce se uhljebit u bosnjacki entitet, tzv. FBiH.
Martin Raguž, predsjednik
Niko Babić, član
Mijo Perkunić, član
Ivica Zirdum, član
Vjekoslav Bakula, član
Zdenko Kolak, član
dr. Jozo Ivančević, član
Bojan Marijanović, član
Ivica Gašpar, član
Nikola Bilić, član
Anto Bilić, član
Željko Josić, član
Pejo Damjanović, član
Boro Krišto, član
Filip Andrić, član
dr. Diana Zelenika, član
Srećko Boras, član
Ilija Nikić, član
Ljuban Herceg, članž
dr. Nediljko Rimac, pedsjednik Središnjeg odbora
Marija Oršolić
Zoran Marić
E što bi u onom jednom filmu rekli 'a ja budale'
-
sanjin_1
#904 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
energy star wrote:Ja tebe ne namjeravam trpati i gurati u nikakve hrvatske entitete.palermo wrote:
Hmmm, našlo bi se još karata na internet, ali ne vidim zaštosu bitne...
Nego,mene interesuje, jesi li ti spreman da se boriš za ideju koju zastupaš ovdje. Jesi li spreman da meni postaneš neprijatelj, jer jesi mi sa stavovima koje ovdje proturaš neprijatelj. Jesi li spreman i bez zaštite foruma ove stavove u javnosti zastupati.
Ili samo utucaš vrijeme (kao što si i sam rekao) i pokušavaš da se igraš igre,ko je pametniji.
Dok s druge strane ti mene tjeraš u bošnjački entitet, u koji ja ni pod koju cijenu neću ići.
Tko je ovdje u prednosti, ti ili ja?
Naravno...za to trpanje prvo moraš imati entitet a ti ga nemašJa tebe ne namjeravam trpati i gurati u nikakve hrvatske entitete.
Pa ti si već u njemu ili si prespavo zadnjih 20 godina?Dok s druge strane ti mene tjeraš u bošnjački entitet, u koji ja ni pod koju cijenu neću ići.
očigledno ja ili si ti ćorav...u svakom slučaju ne zaboravi "bolje vrabac u ruci nego govno na grani"Tko je ovdje u prednosti, ti ili ja?
-
sanjin_1
#905 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
sretno tebi kad dođeš u Mostar (jok u Cim ili Iliće ili Rodoč..to su otužni periferijalni dijelovi) pa lijepo napiši na majici "ovo je treći entitet"..energy star wrote:A šta da ti kažem rođo nego 'Sretno' kad budeš dolazio u Mostar sa natpisom na autu 'Ovo je Federacija, ovo nije 3.entitet!palermo wrote:Znači vi se borite za entitet koji se sastoji od pet općina zapadne Hercegovine, plus Livno,Tomislavgrad i Kupres. pa što odmah ne kažeš jarane, a ne da se ovdje bezveze inatimo,ako je to što vi hoćete, ma može, što se mene tiče......energy star wrote:
Ja tebe ne namjeravam trpati i gurati u nikakve hrvatske entitete.
Dok s druge strane ti mene tjeraš u bošnjački entitet, u koji ja ni pod koju cijenu neću ići.
Tko je ovdje u prednosti, ti ili ja?
- BHCluster
#906 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Evo jos jedan bivsi pacijent iz Domanovica a sadasnji doktor na sveucilistu.energy star wrote: Pa mi BiH Hrvati mijenjamo Dayton. Faktičkim stanjem na terenu.
Panta Rhei što bi rekli stari Grci.
Sve se mijenja!
Nemoguće je zamrznuti stvarnost!
To što ti vi ne želite mijenjati dayton ne znači da i mi ne želimo!
Last edited by BHCluster on 04/08/2014 01:08, edited 1 time in total.
-
sanjin_1
#907 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Mister Yes wrote:To se tebi samo čini. Ja sam ti najveći prijatelj. Isto kao što je drogerašu prijatelj onaj ko mu oduzme iglu iz ruke a ne onaj ko mu dadne iglu.palermo wrote: Jesi li spreman da meni postaneš neprijatelj, jer jesi mi sa stavovima koje ovdje proturaš neprijatelj.
Hajde da ti još jednom pokušam objasniti pa neću više. Ako dođeš sa stavom "može nam se i nećemo da im damo entitet" to je ok i ja ću se dijelom složiti sa tobom. Naime složit ću se u ovom dijelu "nećemo da im damo". Neću se složiti u dijelu "može nam se" jer mislim da šta će biti ovdje odlučuju iz vana a ne mi ovdje.
Ali ako me pokušavaš ubijediti da je pravedno da im ne damo onda ću ti dokazivati da je to šuplja priča (ring hollow). Ako me ubijeđuješ da će se desiti rat jer lokalno stanovništvo neće prihvatiti onda ću ti pokazati da si debil što to misliš. Ako me ubijeđuješ da se ne mogu povući linije opet ću ti pokazati da si debil što to misliš. Ako me ubijeđuješ da će se zemlja raspasti ako se napravi drugačije administrativno uređenje opet ću ti reći ring hollow.
Isto ću tako postupiti prema nekom Srbinu koji kaže da nije bila agresija ili da nije bio genocid ili da Srbi nisu počeli rat. Ja samo govorim istinu bez obzira sviđalo se to nekome ili ne jer samo istina može rješiti probleme na ovim prostorima.
Ono što sam govorio da branim druga dva naroda, to je bilo u smislu da kažem istinu i kada to ne odgovara bošnjačkoj strani. Kada sam tek došao na forum pisao sam samo one istine koje odgovaraju Bošnjacima a one koje ne odgovaraju bih prešutio. Sada pišem istinu bez obzira kome odgovara i to je ta razlika.
A istina je da su danas Bošnjaci i njihovi argumenti najmanje smisleni. Što bi rekao ICG "ring hollow". Skoro svi argumenti bošnjačkih forumaša danas su zasnovani na mržnji i samo na mržnji. To je i normalno s obzirom na genocid i sve šta se dešavalo ali ta mržnja uvijek uništi onoga ko mrzi. Zato da, ja sam ti prijatelj jer te pokušavam izlječiti od te mržnje.
There is no consensus on where to start, but Bosnia may have to break from its political system based on constituent peoples and their rights.
-
sanjin_1
#908 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
U Mostaru su stalno... Komedije bog te mazno ..doDŽi u Mostar roČko ponekadenergy star wrote:Nije ovo nikakvo kočoperenje i ...čenje.palermo wrote:Dobroenergy star wrote:
A šta da ti kažem rođo nego 'Sretno' kad budeš dolazio u Mostar sa natpisom na autu 'Ovo je Federacija, ovo nije 3.entitet!.....
Mr. Yes, dobri ti ovi bojovnici, bogami daleko ćeš sa njima dospjeti
Nego samo komentar da je lako proglašavati Komšića u Sarajevu, Tuzli ili Zenici.
Ali šta sa nekim studentima ni krivim ni dužnim ili neki biciklistima sa slikom tog Komšića na majicama a potrefe se u Mostaru ili Čapljini ili Kupresu ili Rami ili Uskoplju ili u Vitezu?
U Vitezu Bošnjak gradonačelnik...ostale vukojebine svakako nikog ne interesuju..čuj Glamoč oooooojjj živote..
- BHCluster
#909 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Imaju oni ono preduzece sto ljepi naljepnice po znakovima, ja mislim da se zove HERAHERA. Ma znas onu besposlen pop i prasice krsti.sanjin_1 wrote: sretno tebi kad dođeš u Mostar (jok u Cim ili Iliće ili Rodoč..to su otužni periferijalni dijelovi) pa lijepo napiši na majici "ovo je treći entitet"..
-
sanjin_1
#910 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
A ti nećeš dobiti entitet.opcija wrote: Dobices dzamiju nista se ne brini.
-
Eek-A-Mouse
#911 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Mogu dobiti mudo marjanovo
-
sanjin_1
#912 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Mister Yes wrote:Još jedna stvar. Ustvari dvije stvari:
1. Interesantno da se ova promjena kursa dešava baš sada nakon popisa. Prvi popis nakon toliko godina i prva promjena kursa nakon toliko godina. Davno sam prije nekoliko godina, na jednom drugom forumu, pisao da se ništa bitno neće dešavati dok se ne desi sljedeći popis. Tada nisam znao da će sljedeći popis biti 2013-te ali sam jasno predvidio da se prava dešavanja mogu očekivati tek nakon popisa. I evo, bi popis. I evo promjene kursa međunarodne zajednice. Sada će se dobiti nove etničke karte a one će očigledno biti osnova za novi ustav.
2. Ovo je posljednji izvještaj ICG grupe. Nema više. Što su pisali pisali. Ovaj je zadnji i neće više praviti izvještaje. Šta god da su mislili u međuvremenu ovaj izvještaj ima neuporedivo veću vrijednost jer je posljednji i nema više promjene mišljenja.
Ta će ga pisati kad su ovim zaključkom sve rekliThere is no consensus on where to start, but Bosnia may have to break from its political system based on constituent peoples and their rights.
-
sanjin_1
#913 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
U kojem Mostaru žalostan nisi bio ?energy star wrote:Mister Yes wrote:To se tebi samo čini. Ja sam ti najveći prijatelj. Isto kao što je drogerašu prijatelj onaj ko mu oduzme iglu iz ruke a ne onaj ko mu dadne iglu.palermo wrote: Jesi li spreman da meni postaneš neprijatelj, jer jesi mi sa stavovima koje ovdje proturaš neprijatelj.
Hajde da ti još jednom pokušam objasniti pa neću više. Ako dođeš sa stavom "može nam se i nećemo da im damo entitet" to je ok i ja ću se dijelom složiti sa tobom. Naime složit ću se u ovom dijelu "nećemo da im damo". Neću se složiti u dijelu "može nam se" jer mislim da šta će biti ovdje odlučuju iz vana a ne mi ovdje.
Ali ako me pokušavaš ubijediti da je pravedno da im ne damo onda ću ti dokazivati da je to šuplja priča (ring hollow). Ako me ubijeđuješ da će se desiti rat jer lokalno stanovništvo neće prihvatiti onda ću ti pokazati da si debil što to misliš. Ako me ubijeđuješ da se ne mogu povući linije opet ću ti pokazati da si debil što to misliš. Ako me ubijeđuješ da će se zemlja raspasti ako se napravi drugačije administrativno uređenje opet ću ti reći ring hollow.
Isto ću tako postupiti prema nekom Srbinu koji kaže da nije bila agresija ili da nije bio genocid ili da Srbi nisu počeli rat. Ja samo govorim istinu bez obzira sviđalo se to nekome ili ne jer samo istina može rješiti probleme na ovim prostorima.
Ono što sam govorio da branim druga dva naroda, to je bilo u smislu da kažem istinu i kada to ne odgovara bošnjačkoj strani. Kada sam tek došao na forum pisao sam samo one istine koje odgovaraju Bošnjacima a one koje ne odgovaraju bih prešutio. Sada pišem istinu bez obzira kome odgovara i to je ta razlika.
A istina je da su danas Bošnjaci i njihovi argumenti najmanje smisleni. Što bi rekao ICG "ring hollow". Skoro svi argumenti bošnjačkih forumaša danas su zasnovani na mržnji i samo na mržnji. To je i normalno s obzirom na genocid i sve šta se dešavalo ali ta mržnja uvijek uništi onoga ko mrzi. Zato da, ja sam ti prijatelj jer te pokušavam izlječiti od te mržnje.
Mister Yes, svaka ti dala na ovome postu.
Ogromna se negativna energija hrvatskog naroda kumulira prema bošnjačkim političarima a onda posljedično će preći i prema bošnjačkom narodu.
Uzmimo historijski primjer Kraljevine Jugoslavije koji zorno pokazuje kako politički teror uzrokuje fizičko-istrebljivački teror.
Oružanih sukoba između hrvata i bošnjaka više neće biti ali šta to treba nekom sarajliji da se sigurnije osjeća u vijetnamu nego u MOstaru, Livnu ili Vitezu
- BHCluster
#914 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
A i ovo may umjesto willsanjin_1 wrote:Mister Yes wrote:Još jedna stvar. Ustvari dvije stvari:
1. Interesantno da se ova promjena kursa dešava baš sada nakon popisa. Prvi popis nakon toliko godina i prva promjena kursa nakon toliko godina. Davno sam prije nekoliko godina, na jednom drugom forumu, pisao da se ništa bitno neće dešavati dok se ne desi sljedeći popis. Tada nisam znao da će sljedeći popis biti 2013-te ali sam jasno predvidio da se prava dešavanja mogu očekivati tek nakon popisa. I evo, bi popis. I evo promjene kursa međunarodne zajednice. Sada će se dobiti nove etničke karte a one će očigledno biti osnova za novi ustav.
2. Ovo je posljednji izvještaj ICG grupe. Nema više. Što su pisali pisali. Ovaj je zadnji i neće više praviti izvještaje. Šta god da su mislili u međuvremenu ovaj izvještaj ima neuporedivo veću vrijednost jer je posljednji i nema više promjene mišljenja.Ta će ga pisati kad su ovim zaključkom sve rekliThere is no consensus on where to start, but]Bosnia may have to break from its political system based on constituent peoples and their rights.
Last edited by BHCluster on 04/08/2014 01:15, edited 1 time in total.
-
sanjin_1
#915 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
dodaj listienergy star wrote:Ne prijetim ja tebi nego ti prijetiš meni oružjem što mi se ne sviđa federacija.palermo wrote:Gdje se bolan potrefe u Mostaru, u Fejićevoj....na Starom mostu, u Titovoj, na Čekrku, na Španskom trgu...đe......a đe to u Vitezu.....u starom Vitezu,ili možda kod Fisa....energy star wrote:
Nije ovo nikakvo kočoperenje i ...čenje.
Nego samo komentar da je lako proglašavati Komšića u Sarajevu, Tuzli ili Zenici.
Ali šta sa nekim studentima ni krivim ni dužnim ili neki biciklistima sa slikom tog Komšića na majicama a potrefe se u Mostaru ili Čapljini ili Kupresu ili Rami ili Uskoplju ili u Vitezu?
kani se bolan dijete tih prijetnji.....ne ide to tako, niti bi išlo kao što su ti neki pričali da je išlo 93 (a i oni su te lagali)
A kako prolaze na Balkanu oni koji se prvi late oružja vidi pod:
Aca Kralj
Antiša poglavnik
vožd Sloba
Jadranko Prlić
Mate Boban
Slobodan Praljak
itd...
-
sanjin_1
#916 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ne pod cijenu rušenja države...energy star wrote:500 000 nezaposlenih, prosječna plaća 450 maraka onih koji rade , mlijeko, meso med, pelene, čokolade skuplje nego u NJemačkoj i ne treba mijenjati Federaciju?palermo wrote:Ma jok, momčino, pogrešno si razumio, nema prijtenje oružjem, posebno ne sa strane koja ne bi nešto v'oma da mijenja u Federaciji...energy star wrote:
Ne prijetim ja tebi nego ti prijetiš meni oružjem što mi se ne sviđa federacija.
A kako prolaze na Balkanu oni koji se prvi late oružja vidi pod:
Aca Kralj
Antiša poglavnik
vožd Sloba
ti si brate spominjao nekakve studente, bicikliste
-
sanjin_1
#917 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
počeši se nogom iza uha...svrbi jeldewebby-x wrote:Haha, hercegovac_pravi opet lijekove nije popio.Hafis wrote:I to sve rafalno, jedan za drugim...u jednom dahu,.... nije si ni vode napio.
Treba godišnji uzeti da se ovo sve pročita.
-
Eek-A-Mouse
#918 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Treceg entiteta nema pa se ti pojedi
-
sanjin_1
#919 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
šta tebe briga za nezaposlenim..to su svakako Bošnjaci i nema Hrvata..pitaj afisbegaenergy star wrote:500 000 nezaposlenih, prosječna plaća 450 maraka onih koji rade , mlijeko, meso med, pelene, čokolade skuplje nego u NJemačkoj i ne bi vo'ma mijenjao Federaciju?palermo wrote:
Ma jok, momčino, pogrešno si razumio, nema prijtenje oružjem, posebno ne sa strane koja ne bi nešto v'oma da mijenja u Federaciji...
ti si brate spominjao nekakve studente, bicikliste
Ili si neki debeli guzonjin sin ili se udaraš afganistankom grandžom!
-
sanjin_1
#920 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
uffff rano si posusto..mi tek počelienergy star wrote:Nama ovog vašeg 20-godišnjeg federacijskog blagostanja dosta, hvala vam, mi ne bismo više.reis1 wrote:
Fali samo treci, i poteci ce med i mlijeko, ko i u HrvaCkoj. Ahaaaaa...
-
Eek-A-Mouse
#921 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Energy znas gdje je granica.ako hoces ja cu te prebaciti preko iste
-
sanjin_1
#922 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Jok..poukidati sveenergy star wrote:Pogrešan odgovor.palermo wrote:
Znači, ukidati kantone, znao sam da ćemo se složiti
Smanjiti u Federaciji broj kantona sa 10 na 2.
-
sanjin_1
#923 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ko će te jadana nebio gonjat po škutorijienergy star wrote:E sad bih i ja mogo kontrirati kako stotine tisuća Bošnjaka uživa u blagodetima Švedske, Norveške, NJemačke, Amerike, Australije i sad umjesto da im pridružiš ti bi se sa mnom naganjao po hercegovačkom kršu?reis1 wrote:Super, imas putovnicu, Franjo dao, i pravac "napuciti Knin".energy star wrote:
Nama ovog vašeg 20-godišnjeg federacijskog blagostanja dosta, hvala vam, mi ne bismo više.
Sta se djaba patite u BiH, kad je i vako i nako nikad necete voliti i smatrat svojom drzavom, uvijek ce vam biti opterecenje.
Ako te to veseli i uživaš, bujrum!
Eto vas tamo pa se patite dok ne skapate na ćolopeku
-
sanjin_1
#924 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
od Čapljine do Doljana.......... budi preciznijienergy star wrote:Na pola je puta!vee-jay wrote:ok, i kad ce taj treci?
-
sanjin_1
#925 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
znači nikadopcija wrote:Jos se ne zna. Uglavnom prije nego sto BiH udje u EU i NATO.vee-jay wrote:ok, i kad ce taj treci?