Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bezstelni

#901 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:26, edited 1 time in total.
mate is mate

#902 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

Bezstelni wrote:
mate is mate wrote:Bola sta mlatis gluposti,kakav visak.prije 2mjeseca su raspisali novi natjecaj za 18 kontrolora.
A što se ti nisi "raspisao" na taj konkurs (hr. natječaj) ? Imaš njihova čageta? Kontam ovo je :bih:
jel tako da je malo plaglu izjava ,ipak je to jedan od sluzbena tri cageta u BiH......Kontaj ti sta hoces ali kad sa tom zastavicom budes slobodno mahao u Banja Luci ili pod bijelim brijegom imas pivu od mene(ako smijes alkohol :lol: )
Bezstelni

#903 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
mate is mate

#904 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

heheh pozdrav za vares.imas mahanje putovnicom EU.
Bezstelni

#905 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Bezstelni

#906 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
mate is mate

#907 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

a hercegovcima klinac. :evil: barijere na svim poljima
Bezstelni

#908 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:27, edited 1 time in total.
natascha

#909 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by natascha »

Zna li iko išta vezano za konkurs za radna mjesta koji su imali za onih nekih puno pozicija, administracija i slično, kada će se znati nešto vezano za to?! Vidim neka raja ih zove za informacije, pa rekoh da li ih je možda neko kontaktirao i za to?
helpdesk1

#910 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by helpdesk1 »

Drage buduce kolege, lijepo je sto ste dosli do nekih testova, ali...Iskoristite te testove cisto da budete familijarni sa tipovima testova, nemojte 'strebati' eventualne odgovore. To moze biti mac sa dvije ostrice, jer ako Vam bude izmjenjeno samo par pitanja makar za poneki detalj, pada VAm koncepcija i greske se gomilaju, a vrijeme curi. Dakle, prodjite kroz testove da vidite kakav je tip pitanja (matematika, logika, zapazanje,...) i kad poslozite u svojoj glavi sa cim ste tanki, pokusajte postojece znanje unaprijediti ili ponovite ono sto ste ucili u skolama. Ja Vam mogu dati savjet kako je najbolje da se odmorite i opustite. Shvatite i tvrdim Vam da nema stela na ovim testovima. Ako ste za ovaj posao, zasluzicete to sami,a ako neko padne na ovim testovima onda mu je ucinjena usluga. Bolje da zna da nije za ovaj posao, nego da provede dio svog zivota u zatvoru ili nedao Bog u ludnici. Zato opusteno, hladne glave i bice to sve OK. Sretno Vam.
Bezstelni

#911 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Bezstelni

#912 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
natascha

#913 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by natascha »

Bezstelni wrote:
natascha wrote:Zna li iko išta vezano za konkurs za radna mjesta koji su imali za onih nekih puno pozicija, administracija i slično, kada će se znati nešto vezano za to?! Vidim neka raja ih zove za informacije, pa rekoh da li ih je možda neko kontaktirao i za to?
Za ovu bistrinu nemam komentara. Moža i imam ali nije za foruma... Čuj ti nje majke ti -"pa rekoh da li ih je možda neko kontaktirao i za to" - pa jadna ne bila, je li ti mi ličimo na neke naivne jadne forumaše koji samo tako dijele nafaku...

Idi ba lakiraj nokte i zovi te svoje iz famElije da provjere kad ćeš na pos'o...

Zao mi te je iz dubine duše što si tako izfrustiran. Pitam jer vidim da ih raja naslobodno zovu da ih pitaju kada će rezultati testova koje su radili i slično. Znam ja pričati na telefon, nije mi problem da ih nazovem i pitam da li je i taj konkurs završen, da se ne nadam ako je gotovo i kandidati izabrani ili da se ipak nadam da će me možda na razgovor pozvati, nego eto onako, kao i svi ovdje glasno razmišljam odnosno to razmišljanje prenosim upitom na forumu, ako neko zna pa eto ne moram još i ja zvati. Da imam onformaciju te vrste prenijela bih je ovdje radi svih onih koji nešto iščekuju. ALi vjeruj mi, toliko jadna i ogorčena nisam da mi je ovo jedini izlaz ili zabava kao što je vidim nekima. Samo sam htjela na ovaj način da se približno informišem. Haj zdravo!
Bezstelni

#914 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:28, edited 1 time in total.
toci

#915 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by toci »

Imal jos ljudi koji cekaju da ih pozovu na feast? Ja sam izliz'o sam bravu na sanducetu :D
Pasiflora

#916 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Pasiflora »

toci wrote:Imal jos ljudi koji cekaju da ih pozovu na feast? Ja sam izliz'o sam bravu na sanducetu :D
Isto :roll:
Ni pisma, ni razglednice...
toci

#917 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by toci »

Ma il' pismo il' razglednicu samo da ne prodje voz.
insaneinthebrain

#918 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by insaneinthebrain »

nit se ko javlja niti pismo dolazi :roll:
helpdesk1

#919 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by helpdesk1 »

Bezstelni wrote: Ko god prođe sad na feastu, sposobniji je od većine kontrolora koji rade po 10 godina. Garant. Jer ti su primani - Do you speak English? Yes - ok, you're in! Who is you? Yes! - Ok, you are in, very nice fellow! 8-)
Slusaj dijete drago, ne valja ti stav. Jedi vise vlakana i bice to sve OK. Ne podcjenjuj staru gardu koja polaze i prolazi hladno FEAST (FYI).
I da, valjda ces imati priliku dokazati navedenu tvrdnju i pokazati IQ kojim se razmeces. Naravno bezstelni, ako prodes ;-) . Svima Vama puno srece i furajte svoj fol i odmarajte se i od foruma i od zlonamjernih komentara. :thumbup:
Bezstelni

#920 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:28, edited 1 time in total.
polisofisa

#921 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

drndalo wrote:
drndalo wrote:Bilo je godina u HR kada se manje ljudi prijavljivalo sve skupa na konkurs, nego sto im treba ljudi, pa jos dok otpadnu nesposobni, falilo ljudi... Zadnjih par godina od dolaska krize, privlacnost sigurnijeg posla tog tipa na "drzavnoj sisi" je porasla, pa imaju visak...
mate is mate wrote:Bola sta mlatis gluposti,kakav visak.prije 2mjeseca su raspisali novi natjecaj za 18 kontrolora.
Da si procitao cijelu recenicu sa razumijevanjem, a ne samo crveno, shvatio bi da se "visak" o kojem pisem odnosi na broj prijavljenih na konkurs u odnosu na broj onih koji to mugu raditi te na kraju broj primljenih na skolovanje... Npr. 100 prijavljenih, 20 njih koji su sposobni to raditi, 18 primljenih na obuku... Dok je u slucaju koji sam naveo u recenici prije te bio da se sve skupa znalo prijaviti 12 ljudi, od toga je 6 bilo sposobno, i primali su tih 6, a trebalo im je za tu godinu da skoluju 18 ljudi... Sad malo jasnije ? Ili ti trebaju dodatni casovi iz osnovne sintagme B/C/S jezika ?
polisofisa wrote:Pa da, možemo samo nagađati. Htio sam samo započeti diskusiju o toj dobnoj granici, međutim, prisjetih se zašto se ne krećem po bosanskim forumima, gdje ljude što god napišeš potsjeća na spolni odnos ili reproduktivni organ i gdje im to neće nikad prestati biti smiješno. Vozdrica.
Malo si kontradiktoran, mozes (mozemo) samo nagadjati, ali bismo istovremeno trebali diskutovati...? O cemu ? Dal' tebi vise odgovara <25 god., a meni >25 god...? Sta mozemo promijeniti u tome ? Neko je pisao pravila, mi tu ne mozemo nista... Osim raspravljati, samo imamo problem jer ne znamo o tacno o cemu... Ne znam o kakvom reproduktivnom zdravlju govoris, ali ja ti napisah da se u tome nema nista "istrazivati" jer je prije par godina u takvim oglasima jasno pisalo <25 god. , a sada ne pise... Zasto ? Zbog jeftinijeg oglasa u novinama...? Ne, nego zbog dobne diskriminacije kandidata, tacka. Ali to ne znaci da ti ne mozes napisati ovdje svoje misljenje, stav, cak i peticiju pokrenuti...
Daj ba neki link ili bilo šta od ukidanja dobne diskrimacije na koju se pozivaš. Prvenstveno me zanimalo kako vi stojite s godinama. Šta je problem? Radoznao sam. Šta ste nadrndani? Neko me gore optužuje da sam slagao da su me pozvali. Pa ovi forumi su tragikomedija, a i ja sam još gori što sam se registrovao da postavim pitanje.
drndalo

#922 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by drndalo »

Sto ce ti link, prije su u raznim zemljama imali u oglasima limit <25 godina, sad ga vec drugu godinu nemaju... Govori li to sta ? Kad ja nisam u pravu a ti imas vremena da se time zezas, deder ti nadji linkove sa nacionalnih stranica kontrola letenja taj limit da postoji...

Ja nadrndan, a ti nisi ? Fino ti napisah zasto je nesto izbaceno, a informaciju sam cuo u licnom razgovoru sa 2 kontrolora letenja iz HR ovo ljeto... E sad, mozda mene lazu, a u oglasima se slucajno zaboravilo napisati nesto sto je pisalo ranijih godina, ili je nesto drugo u pitanju...

S godinama stojim kako stojim, stariji sam pristojno od tog limita, ali da takav uslov stoji u oglasu, ne bih ga mogao "ne vidjeti".... Na natpis o tome sam reagovao na natezanja par "mladaca" medju kojima cak mislim da ti nisi ni bio, koji su krenuli (valjda da bi sebi povecali sanse) sa pricom:" 'ta ce babci, to samo mladi trebaju i mogu raditi, bla, bla..." Na sta sam i rekao da ako neko od 40 godina, i neko od 22 mogu to raditi, onda neka i rade, zasto je ovaj od 22 bolji ? Zato sto Eurocontrol brine za njihove paMzije ? Jastaradi, to je sigurno pravi i jedini razlog...
Locker

#923 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Locker »

Što se tiče limita od 25 godina, to je standard u zemljama eurocontrola i ovo je prvi put da na konkursu u BiH za kandidate za kontrolu letenja nema ovog uslova. Na svim ranijim konkursima limit je bio 25 godina. Ne znam zašto ga sada nema...
A, koliko znam ovaj limit postoji zbog ekonomskih razloga, poslodavac koji potrosi desetine hiljada eura i stotine sati obuke na jednog budućeg kontrolora želi da mu taj isti kontrolor radi barem narednih 20 godina i tako mu vrati te ulozene pare.
Takođe, studije su pokazale da se stariji kontrolori tokom rada oslanjaju na iskustvo a to može biti jako opasno s obzirom da je svaka situacija u stvarnom saobraćaju manje ili više posebna i nije sasvim ista kao ona što se možda nekome ranije desila. Tako je rijetko sresti aktivnog kontrolora koji ima recimo 55 godina. Ako ih i ima takvih to su uglavnom bivši aktivni kontrolori koji rade neke administrativne poslove i samo povremeno "održavaju dozvolu".

Pravo se ružno osjećam nakon što sam procitao par postova iznad... Zajedljivi ste, svađate se, optužujete jedni druge. Iskreno, takvih ljudi ne treba u kontroli letenja. Zašto? Zato što je jedinstvo i timski rad jako bitan faktor u kontroli letnja. A, za kakav timski rad ste vi spremni i sposobni kad niste ni prvi feast prosli a vec se ovako ponašate?

Što se tiče feasta - naspavajte se i odmorite. Nema vam bolje pripreme. A, ako ne prodjete feast to je zato sto ga niste ni trebali proci i bolje je tako.

Što se tiče štela - ako imate neoborive, konkretne dokaze dostavite ili SIPA-i ili tuzilastvu BiH. U suprotnom jezik za zube. Samo negativno utičete na sve poštene ljude koji se nadaju prolasku. Da 100% nema štela ja ne znam. Da sve 100% nije štela znam, jer prvi ja i još dosta kontrolora sigurno nismo na štelu se zaposlili.

Bezstelni, opusti se.
Bezstelni

#924 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:28, edited 2 times in total.
venicesum

#925 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by venicesum »

Napuštaš ga ti zadnjih 15 stranica
Post Reply