Black swan wrote:meni ide u lijevoja nisam ja wrote:Molim vas zna li ko?ja nisam ja wrote: A usput mene zanima jedna stvar oko vjencanja-na koju stranu se kite neozenjeni i ozenjeni muskarci(i zene)ili to nema nikakve veze?ne znam za ostale
Sta najbolje udaje zenu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- McMoy
#901 Re: Sta najbolje udaje zenu?
- Tesla10
#902 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Pamet i inteligencija. Ne zanima me šta drugi kažu i govore
. Normalno, i stas je bitan ali malo, jako malo
.
-
sha_ba
#903 Re: Sta najbolje udaje zenu?
a glas?Tesla10 wrote:Pamet i inteligencija. Ne zanima me šta drugi kažu i govore. Normalno, i stas je bitan ali malo, jako malo
.
- thea
#904 Re: Sta najbolje udaje zenu?
sha_ba wrote:ako sam skontala udala bi se da handris nekog il obratnothea wrote:ja koliko sam primjetila da je svaki brak takav, uvijek neko nekog handri.![]()
vecna parova koje ja licno poznajem, se prepucavaju obostrano pa ko koga vise.
ili jedna strana pati a druga super.
izvini ja nemam vremena za prepucavanje ako se volimo potrudi se za mene, ako te volim potrudicu se za tebe.
zivot je kratak, jos i ono malo vremena slobodnog kojeg imam da mi proleti u nervozi. eh neka hvala.
- McMoy
#905 Re: Sta najbolje udaje zenu?
eluna wrote:dobro, ali ako može oprati sudje i oribati wc kad imate bebu, zašto to ne može uraditi ako nemate bebu??ema_ wrote:eluna wrote:
a zašto, ako ti moraš podojiti dijete svaka 2 sata, i skuhaš ručak i čušneš veš u mašinu, ne vidim belaj da on opere suđe i očisti kupatilo
Jedno su vanredne situacije, a drugo ovo na šta sam ja mislila.
Zato što mora on tada podojiti.
- ema_
#906 Re: Sta najbolje udaje zenu?
eluna wrote:dobro, ali ako može oprati sudje i oribati wc kad imate bebu, zašto to ne može uraditi ako nemate bebu??ema_ wrote:eluna wrote:
a zašto, ako ti moraš podojiti dijete svaka 2 sata, i skuhaš ručak i čušneš veš u mašinu, ne vidim belaj da on opere suđe i očisti kupatilo
Jedno su vanredne situacije, a drugo ovo na šta sam ja mislila.
Eto, meni se to ne bi sviđalo .
-
sha_ba
#907 Re: Sta najbolje udaje zenu?
tea razumijem ja ba sta hoces reci, i ja poznajem dovoljno losih brakova, nekako danas ispade i normalno sve to...
ne znam koji ce Q nekom neko ko ce ga ponozavati i sve to sto ide uz to? kunem se neki dan se sokirah izjavom zenske osobe kao po njoj je bolje biti u losem braku nego sam... a malo je rec da joj je brak los
ne znam koji ce Q nekom neko ko ce ga ponozavati i sve to sto ide uz to? kunem se neki dan se sokirah izjavom zenske osobe kao po njoj je bolje biti u losem braku nego sam... a malo je rec da joj je brak los
- thea
#908 Re: Sta najbolje udaje zenu?
nema sanse da musko radi nesto po kuci, a da zena gleda tekmu.
to se deckima nikako ne svida, vi to cure ne kuzite.
- eluna
#909 Re: Sta najbolje udaje zenu?
nisi skontala thea ......radimo skupa po kući, skupa gledamo tekmuthea wrote:nema sanse da musko radi nesto po kuci, a da zena gleda tekmu.
- McMoy
#910 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Bgm, nije lako ni vama ženama! 
- thea
#911 Re: Sta najbolje udaje zenu?
ama jesam ja skuzila, ali vi opisujete podjelu posla, vjeruj mi cim je podjela u pitanju tu nema hajra.
i muz i zena se moraju davati maksimalno, bez kalkulacije, no to vecina ne shvaca.
sta ce mi musko kojem cu ja govoriti sta treba uraditi kad se vratimo kuci umorni posle posla a imamo recimo 3 djece.
uglavnom se svodi, muskarac je radio 8 sati.
Zena je radila 8h ali kao da nije, kad dodje kuci, opet je samo zena.
i muz i zena se moraju davati maksimalno, bez kalkulacije, no to vecina ne shvaca.
sta ce mi musko kojem cu ja govoriti sta treba uraditi kad se vratimo kuci umorni posle posla a imamo recimo 3 djece.
Last edited by thea on 13/06/2014 16:28, edited 1 time in total.
- ema_
#912 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Od tolikog posla i obaveza i karijera teško će se i doći do želje za troje djece. 
- eluna
#913 Re: Sta najbolje udaje zenu?
ne pričam o podjeli, već o organizaciji - razlika velika .......... ako u startu dijeliš posao, onda se bolje odmah razvedi .....no, ako ti i muž ti od starta DOGOVARATE ORGANIZACIJU kućanskih obaveza, onda je ipak nešto drugothea wrote:ama jesam ja skuzila, ali vi opisujete podjelu posla, vjeruj mi cim je podjela u pitanju tu nema hajra.
- McMoy
#914 Re: Sta najbolje udaje zenu?
thea wrote:ama jesam ja skuzila, ali vi opisujete podjelu posla, vjeruj mi cim je podjela u pitanju tu nema hajra.
A ko će pročitati novine i malo dremnuti popodne?
Žena je uvijek žena!!
- thea
#915 Re: Sta najbolje udaje zenu?
nazivaj ti organizaciju kako hoces, on se organizira uz pivu, a ti se snadji curo.eluna wrote:ne pričam o podjeli, već o organizaciji - razlika velika .......... ako u startu dijeliš posao, onda se bolje odmah razvedi .....no, ako ti i muž ti od starta DOGOVARATE ORGANIZACIJU kućanskih obaveza, onda je ipak nešto drugothea wrote:ama jesam ja skuzila, ali vi opisujete podjelu posla, vjeruj mi cim je podjela u pitanju tu nema hajra.
- McMoy
#916 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Ove danas djevojke su totalno zalutale!?
Hoće da se udaju, da imaju porodicu i da im muž radi po kući
Stvarno treba zabraniti gledanje mexičkih sapunica.
Zna se ko je gazda u kući, a čije je da obavlja svakodnevne kućne poslove!
Hoće da se udaju, da imaju porodicu i da im muž radi po kući
Stvarno treba zabraniti gledanje mexičkih sapunica.
Zna se ko je gazda u kući, a čije je da obavlja svakodnevne kućne poslove!
- thea
#918 Re: Sta najbolje udaje zenu?
ja licno poznajem jednu pedagogicu mlada, ima jedno dijete, njen muz radi ndo 17h00
ali ona i nakon 5 godina braka vodi bitku, sad dolazi navecer kasnije no planirano sa posla sve mahsuzije kako bi on pravio veceru, naravno za sve njih.
Ko je tu lud, kalkulisanje za porodicu, ili muskarci koji ne zele prihvatiti kasniji dolazak zena pa da to sam odradi. Ili je to navika od pocetka, ti si zena, to si obavljala i sad nema izmjena.
ali ona i nakon 5 godina braka vodi bitku, sad dolazi navecer kasnije no planirano sa posla sve mahsuzije kako bi on pravio veceru, naravno za sve njih.
Ko je tu lud, kalkulisanje za porodicu, ili muskarci koji ne zele prihvatiti kasniji dolazak zena pa da to sam odradi. Ili je to navika od pocetka, ti si zena, to si obavljala i sad nema izmjena.
Last edited by thea on 13/06/2014 16:42, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#919 Re: Sta najbolje udaje zenu?
A cekaj, ozbiljno, u cemu je razlika izmedju pranja sudja i usisavanja?ema_ wrote:Meni bi bilo baš bezveze da mi muž pere suđe ili čisti kupatilo generalku ili tako te neke slične poslove. Usisavač i motanje posteljine nekako i može proći, al danas svašta krenulo naopako pa nema smisla ni ibretit se nečemu
.
- McMoy
#920 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Znam gledao sam Silu.krvava wrote:MM ti si izaso iz fazona mexicke sapunice su out. Sad su in turske i indijske![]()
- ema_
#921 Re: Sta najbolje udaje zenu?
ladyblue18 wrote:A cekaj, ozbiljno, u cemu je razlika izmedju pranja sudja i usisavanja?ema_ wrote:Meni bi bilo baš bezveze da mi muž pere suđe ili čisti kupatilo generalku ili tako te neke slične poslove. Usisavač i motanje posteljine nekako i može proći, al danas svašta krenulo naopako pa nema smisla ni ibretit se nečemu
.
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako
- McMoy
#922 Re: Sta najbolje udaje zenu?
ema_ wrote:ladyblue18 wrote:A cekaj, ozbiljno, u cemu je razlika izmedju pranja sudja i usisavanja?ema_ wrote:Meni bi bilo baš bezveze da mi muž pere suđe ili čisti kupatilo generalku ili tako te neke slične poslove. Usisavač i motanje posteljine nekako i može proći, al danas svašta krenulo naopako pa nema smisla ni ibretit se nečemu
.
Pa rekoh gore negdje, usisat će za par minuta i fajront, a suđe je ipak zahmetniji posao, pogotovo način na koji mi žene to volimo odraditi pa još pola kuhinje očistimo, bolje nek to ne radi nikako onda nego ikako.
Ne bih vam ja oprao suđe kad bi sve ona zelena plijesan bila po šerpama i tanjirima.
Čuj muško da pere suđe?! O Allahu mili dokle je ovo došlo!?
- alkalna_baterija
#923 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Iskreno, ja bih se osjecala ko parazit da mi muz uzme i usisava ili pere sudje, itd. A oboje uglavnom dolazimo kuci u isto vrijeme, imamo gotovo isto obaveza. Medjutim, svako iza sebe skloni, pocisti, ako je nesto prosuo, pokupi ili usisa, poslije tusiranja sapere tus kabinu... I to mi nema veze s podjelom na musko - zenske poslove, vec cisto stvar odgoja. Hvala mojoj svekrvi za ovo.
Postoje i situacije kad on nesto skuha, ako ja ucim ili pravi neki poseban ugodjaj, ali to su vec neke druge price.
Postoje i situacije kad on nesto skuha, ako ja ucim ili pravi neki poseban ugodjaj, ali to su vec neke druge price.
- Queen_of_hearts
#924 Re: Sta najbolje udaje zenu?
Kome ja treba da govorim da se podrazumijeva da su kucanski poslovi ,poslovi svih ukucana nema sta u startu da radi pored mene. Uopste ne razmisljam o tome,meni ,obzirom na nacin zivota i krug ljudi,to je vec neka stvar iz proslosti.
Covjeku sa kojim sam,je samostalna osoba,koja se zna brinuti i za sebe i za druge,tako da se bez ikakvog dogovora hvatamo "cega ko stigne" kad su kucanski poslovi u pitanju .Niti smo kad vodili neki razgovor kojim se to "dogovoralo",to je bilo jednostavno normalno i ocekivano !
Isto tako cemo da ocekujemo od djece da se od malih nogu ukljucuju u domacinstvo !
Covjeku sa kojim sam,je samostalna osoba,koja se zna brinuti i za sebe i za druge,tako da se bez ikakvog dogovora hvatamo "cega ko stigne" kad su kucanski poslovi u pitanju .Niti smo kad vodili neki razgovor kojim se to "dogovoralo",to je bilo jednostavno normalno i ocekivano !
Isto tako cemo da ocekujemo od djece da se od malih nogu ukljucuju u domacinstvo !
- thea
#925 Re: Sta najbolje udaje zenu?
pazi da ti prsti ne odpadnu.