ovdje je poklopljeno auto iz ZG vozac izvucen
Moderator: anex
dok se dogovore ko ce izdat naredbu--hoce li to biti pripadnik iz reda S, H il BMissGump wrote:Loše, loše, loše je ovo sve (ne)organizirano...
oružane snage su trebale biti od jučer ujutro na ulicma, trebale su pomagati ljudima, vreće s pjeskom stavljati oko korita rijeka (koje bi bujice kasnije rasturile sl su trebali biti tu)... ljudi se ne znaju ponašati u ovakvim situacijama, paničare, kada vide vojsku osjećaju se sigurniji... je li itko upozorava ljude da neće smjeti vodu piti danima i danima, da će morati dezinficirati kuće nakon što ih očiste...
loše, loše, loše je sve ovo
To sam svakako pripremila. Samo su me prijatelji iz Maglaja zamolili da pokušam nabaviti čamce. Ne mogu ljudi ba više čekati na pomoć da im je da sami sebi pomognu. Eto ako neko ima da mi pomogne, bila bih super zahvalna!emmir1 wrote:lua wrote:Ima li neko od vas ko mi može reći gdje mogu kupiti čamac, iznajmiti ili bilo šta da šaljem u Maglaj. Pokušavala sam preko pika, ali ništa u KS-u.
Dok im čamac stigne vode neće biti.
Ako već planiraš pomoć onda je bolje novčano ili neke stvari bez koji su ljudi ostali u ovim poplavama
Evo u Sarajevu u posljednih 48 sati kiša pada najmanjim intezitetom.
Slaba kiša možemo reći
WildRedRose wrote:covjece, doboj sve gori i gori
jebo ovo, treba bježat iz BiH majke mi... sve je gore i gore... narod će u ovoj situaciji pomoći jedan drugome a onda će zaboraviti na to kad ih počnu zavađat političarimuha_sa wrote:
dok se dogovore ko ce izdat naredbu--hoce li to biti pripadnik iz reda S, H il B
danas ende--rade do 15Skeptic604 wrote:Pozdrav
Ako neko u Sarajevu ima slobodan prevoz (da je besplatan,ipak je humanitarna situacija),treba mi jer nemam prevoza,da prevezem oko stotinjak komada odjece sa dobrinje 2 u centar za promociju civilnog drustva,da se pomogne ljudima koji su u teskoj situaciji...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/apel-gra ... /140515080
Samo ozbiljne ponude,mozete mi ostaviti broj mobitela u privatne poruke,da ja ne ostavljam svoj broj ovdje javno...
Unaprijed hvala
Ado
Dobra vijest. Što je više snijega, to je manje vode u vodotocima.
Pa ima li neka institucija, udruzenje...gdje bi se mogla poslati pomoc?Drinski wrote:Vec sam to napisao: kiše će prestati, vec sada se treba razmislajti sta dalje: voda i hrana su kontaminirane, ljetina i pogoni unisteni, kuće pune vode, ljudi su spotali socijalni slučajevi, domovi zdravlja su poplavljeni, moraće se formirati narodne kuhinje, satroska naselja, ljudima ce trebati cebad, hrana, voda, odjeća, građ.materijal i alat.
Dajte da bar tu ne omanemo, da to sto prije prevladamo.
Javi joj da u Kaknju i Zenici nivo Bosne opada, u Zavidovićima stagnira, 100% je provjereno.Tyke wrote:Sad saam nazvaaoo drugaricu u Maglaju i zacudila se sto sam je uopce dobio nan mobitel, jer od jutros niko je nije momgao dobitii. Ona nijee u samom centru grada, ali kaaze da je dole havarija, cak ne zna ni gdje joj je brat, ne moze se cuti sa njim, a on zivi u samom centru. Nema cak ni dopunu za kredit gdje kupiti pa eto pomazemo se koliko mozemo.
Kaze da se tamo prica kako neki val iz Kaknja (ako se sjecam) dolazi i da ce skroz sve poplaviti uskoro.
Ha????! I kad se otopi sta onda???.VjecitiStudent wrote:Dobra vijest. Što je više snijega, to je manje vode u vodotocima.
snijeg se sporije topi nego što kiša pada...zato zemlja može stići upiti taj višak vodemO k3 wrote:Ha????! I kad se otopi sta onda???.VjecitiStudent wrote:Dobra vijest. Što je više snijega, to je manje vode u vodotocima.