Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
uglavnomja

#901 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

:?

izraziti svoje neslaganje, nezadovoljstvo, otpor, netrpeljivost, traziti kaznu ...za nesto sto je ucinjeno, bar formalno, u ime njihovog vjerskog identiteta - nije PRAVDANJE!

nego cin normalnog covjeka, koji je dio zajednice koja trpi stetu, a on sam najvise, zbog idiota.
seln

#902 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

uglavnomja wrote::?

izraziti svoje neslaganje, nezadovoljstvo, otpor, netrpeljivost, traziti kaznu ...za nesto sto je ucinjeno, bar formalno, u ime njihovog vjerskog identiteta - nije PRAVDANJE!

nego cin normalnog covjeka, koji je dio zajednice koja trpi stetu, a on sam najvise, zbog idiota.
Haman su poslije napada u Oklahoma City 1995 svi bijeli Amerikanci trebali izaci na ulice i vikati "ne u moje ime"?
I kada eksplodira bomba u Kabulu i pobije stotinjak ljudi... pocese li se iko na zapadu po jajima?
Ili se muslimani moraju opravdavati samo za napade u zapadnim drzavama?
hAZNADAR

#903 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

uglavnomja wrote:
hAZNADAR wrote:
I naravno - siva tiha gomila koja zivi normalno i neprimjetno ne upada u oci. Od deset muslimanskih familija na zapadu se fokusira jedna problematicna kao primjer i eto. Isto kao pojedini gosti u Sarajevo koji samo primjecuju pokrivene i vehabije i poslije pricaju o talibanizaciji Sarajeva i kako je vise od pola grada takvo. Tako i mnogi samozvani eksperti za Islam koji u tome vide problem - vide ono sto oko zeli da vidi.

zanimljiv izbor rijeci - problematicna

kad se neko opase eksplozvom, baci bombu, puca da ubije, ubada nozem, gazi kamionom ljude ... to je problematicno?
i pri tom klicu tom bogu

a ta tiha siva vecina suti!!!

ili ih brani, relativizira, ignorise i omiljeno: nisu oni pravi vjernici ...
e pa za sebe jesu, ti takvi nisu za njih pravi

a za ostatak planete svi su isti

jer uciti istoriju citavog bliskog istoka, vjeru, podjele ... :zzzz: za covjeka koji je svoju vjeru sveo na bozicni shopping :-)

Ta tiha siva vecina ne samo da ne suti - vec je i dosadila sa vjecitim ogradjivanjima, pricama kako Islam nije takav, osudjivanjima, vjecitim opravdavanjima,......

Osim ako ne mislis da osnuje kakve parapolicijske formacije, ilegalne zatvore i "svoje" problematicne rjesava. Mislim sta ocekujes od te tihe vecine?

A realnost danasnjice je da je osjecaj pripadnosti nekom taboru jaci od osjecaja morala i pravde.
Prosjecan zapadnjak i musliman ce pogledati dokumentarce o potresnoj ispovjesti oca iz Engleske kojem je ubijena kcerka na koncertu a bila fina, lijepa, dobra, vrijedna,..... i ispovjest oca iz Palestine kojem je ubijena kcerka na putu do skole od policije a bila fina, dobra, vrijedna,....
I obojica ce osuditi zlocin, obojica suosjecati sa zrtvom - ali ne istim intenzitetom i ne toliko licno. Ipak ce zapadnjaku tragedija u Engleskoj biti veca nego u Palestini a muslimanu tragedija u Palestini nego u Engleskoj.

Svi imaju pristup informacijama ali se ljudske tragedije razlicito rangiraju. Svi na zapadu znaju da Islam nije sam od sebe vjera terorizma - ali ce ipak i dalje biti u svom civilizacijskom taboru. Muslimani takodjer znaju da je broj muslimanskih zrtava u medjusobnim ratovima i obracunima daleko veci od zrtava NATO bombardovanja ali ce i dalje biti u svom taboru. Znaju Srbi od samog pocetka i za logore i jame,... ali priznavanje zlocina i katarza je danas nesto ravno izdaji,.. znaju i Bosnjaci za zlocine svoje strane ali je vjecito relativiziranje i kako su Oni mnogo gori. Na ovom forumu su isto tako tabori sto onih koji jesu sto onih koji se tako tumace i dozivljavaju pa se aplaudira najvecoj gluposti nekog iz svoje raje bilo da je u pitanju nacija, vjera, FGR, stranacka pripadnost, grad,.....
Ljudi jednostavno danas prave izbor - bilo da necemu pripadaju ili izbor cemu ne pripadas. Tiha siva gomila se samo ogradjuje ali daleko od toga da zeli asimilaciju, konvertovanje,... kao jedini spas od diskriminacije.

Konkretno u ovoj temi jacanje desnice u Evropi je nista drugo no malo izrazajnija i glasnija pripadnost svom civilizacijskom krugu, naciji, vjeri,...
Ne radi se tu uopce o nedostatku informacija,... u pitanju je cist izbor. Gdje desnicari itekako znaju da tu nema puno morala, etike, pravde,...
uglavnomja

#904 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

seln wrote:
uglavnomja wrote::?

Haman su poslije napada u Oklahoma City 1995 svi bijeli Amerikanci trebali izaci na ulice i vikati "ne u moje ime"?
I kada eksplodira bomba u Kabulu i pobije stotinjak ljudi... pocese li se iko na zapadu po jajima?
Ili se muslimani moraju opravdavati samo za napade u zapadnim drzavama?

znas li ti uopste sta znaci boldirana rijec :?

a inace

kome ba da se mi prilagodjavamo
kome ba da se mi pravdamo
kome ba da se mi integrisemo
...

:zzzz:

inace klasican primjer relativizacije, rasplinjavanja, podsjecanja na tudje krivce, skretanja teme na neke desete, u biti sasvim drugacije slucajeve ...
uglavnomja

#905 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

haznadar :thumbup:

jedino slabo vidim to ogradjivanje, pogotovo na ovom forumu :run:
daddy-kool

#906 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

Kejn wrote:
daddy-kool wrote:
....ispod su možda Albanci, Turci ako ih uračunamo u Evropu.
Dafuq did I just read?
teško ovo riječi danas izaći... :D

Znači na dnu evropske imigrantske ljestvice su Albanci, i još eventualno Turci (ukoliko bi i njih ubrojali u Evropu).
Bodkin

#907 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
jeza u ledja wrote:Pojede mi forum post. :-x

Ma kazem samo da pripadnost islamu stvara dodatni problem. To je samo dio price.
Imas milione imigranata koji su krscani ili nesto trece, a iz tih siromasnih zemalja, pa i oni imaju problem integracije. Ovo je samo dodatna negativna varijabla.
To je dodatni problem samo tamo gdje su muslimani pod lupom, nepozeljni,.... zbog opce satanizacije i sl. Ali sami vjernici nicim ne stvaraju problem osim izgledom. Pokrivena cura koja postuje zakone, strucnjak u svojoj struci, marljiva i vrijedna, socijalna i lagana za saradnju, raja,.... moze imati dodatni problem samo zbog predrasuda, fobija,.... sredine u kojoj zivi i radi. Ja sam licno znao doziviti situacije gdje nakon duzeg poznavanja sa nekim i vremenom negdje provedenim odgovorim na pitanje oko religije i ljudi dozive sok, ko samaru da opalis. I neki promijili odnos i poceli traziti dlake u jajetu.

Osnovni problemi sa integracijom su kriminal i socijalno parazitarenje. Nazalost velika vecina kriminalaca, parazita, vandala, jalije,.... jesu muslimani. Nisu takvi zbog vjere vec zato sto su sa sobom vise donijeli ruralnu kulturu gdje ne postoji nikakav red i obzir. Oni sto postavljaju vjeru kao barijeru te hoce samo halal te da klanjaju te nece timski,... to ne rade kod kuce
If only. Ovo ti u americi zovu wishfull thinking. Kad bi sve tako crno-bijeo bilo
hAZNADAR

#908 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
To je dodatni problem samo tamo gdje su muslimani pod lupom, nepozeljni,.... zbog opce satanizacije i sl. Ali sami vjernici nicim ne stvaraju problem osim izgledom. Pokrivena cura koja postuje zakone, strucnjak u svojoj struci, marljiva i vrijedna, socijalna i lagana za saradnju, raja,.... moze imati dodatni problem samo zbog predrasuda, fobija,.... sredine u kojoj zivi i radi. Ja sam licno znao doziviti situacije gdje nakon duzeg poznavanja sa nekim i vremenom negdje provedenim odgovorim na pitanje oko religije i ljudi dozive sok, ko samaru da opalis. I neki promijili odnos i poceli traziti dlake u jajetu.

Osnovni problemi sa integracijom su kriminal i socijalno parazitarenje. Nazalost velika vecina kriminalaca, parazita, vandala, jalije,.... jesu muslimani. Nisu takvi zbog vjere vec zato sto su sa sobom vise donijeli ruralnu kulturu gdje ne postoji nikakav red i obzir. Oni sto postavljaju vjeru kao barijeru te hoce samo halal te da klanjaju te nece timski,... to ne rade kod kuce
If only. Ovo ti u americi zovu wishfull thinking. Kad bi sve tako crno-bijeo bilo
Bilo bi lijepo kada bi to malo pojasnio.
daddy-kool

#909 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Moj je odgovor bio na post u kom momak kaze da se "ni jedna drzava na Zapadu ne integrise", pa sam mu navodio primjere, izmedju ostalog spominjuci i razlike koje postoje u zemljama Evrope.
Naravno da su Amerika, Kanada, Australija i slicne zemlje skroz razlicite, no ono sto radi Z. Evropa danas slijedi u tom smjeru. Tim zemljama su potrebni useljenici, zbog nataliteta, i da bi to useljenistvo bilo uspjesno neke stvari se moraju promjeniti. A naravno da je to teze u Evropi, medjutim postoje razne indicije koje ukazuju na to da se u tim zemljama ne radi dovoljno na integraciji useljenickog stanovnistva, tj. da mnoge od njih uopste nemaju namjeru da te ljude integrisu i naprave dijelom svog nacionalnog identiteta. To jeste u Evropi teze, zbog svega sto si naveo, ali upravo to je taj mentalitet koji se treba mijenjati...mislim, ako se hoce uspjeh sa useljenistvom.
U protivnom, treba uvesti ostrije mjere i jacu kontrolu granica i jednostavno protjerati i pozatvarati sve koji su tu ilegalno. Ovo sto se sad radi je sjedenje na dvije stolice, sto bi rekli, bez jasnog odgovora kakva treba biti buducnost. (mada, kazem neke zemlje to cini se rade bolje od drugih, Njemci, Svedi, Norvezani, Britanci, Irci).
Slažemo se, dobro si informisan.

Problem u Evropi je da ne postoji višedecenijsko iskustvo u probavljanju imigranata kao u bivšim anglosaksonskim kolonijama koje su projektovane od početka na taj način. Čak i ovim zemljama koje si naveo kao primjer gdje se integracija bolje odvija, ona prava se samo može postići tek za 2-3 generacije ženidbom ili udajom za urođenike.
jeza u ledja

#910 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

uglavnomja wrote:ne kontam ovu pricu: drzava mora omoguciti azilantu da se integrise :?
kako?

osim sto:
daje krov nad glavom
hranu i nesto para
daje kurseve jezika
daje raznorazne kurseve, prakse ...
daje im po tim centrima ljude koji imaju inrofmacije
pomaze im da nadju posao
da upisu djecu u skolu, u vrtic ...
...

:?:

da natjera komsiluk da ih redom svaki dan zove na rucak kod sebe?
Ima oko toga tona studija, i razne zemlje imaju razne pristupe, sa razlicitim uspjesima. Kombinacija mrkve i stapa, sto bi rekli Ameri. Ne treba im davati love vise od 6 mjeseci, treba im dati papire s kojim mogu raditi, odmah. (Znaci govorim generalno o svim imigrantima). Treba im dati mogucnost da eventualno jednog dana dobiju drzavljanstvo. Za 5, 10, 15 godina, nije bitno. (znaci nevezano za familiju). Kada dodju, poslati ih mjesta gdje nema geta sa puno takvih, vec negdje u pizdice, gdje nema ljudi, ali ima posla. (Jeste, on ce gledati mozda da ode u geto, ali i to se moze kontrolisati u samom pocetku). Ostale stvari postoje, kursevi jezika, biroi za zaposljavanje, kursevi drugih stvari.

Spominjao sam Ameriku, i shvatam da nije isto, ali glavna je ipak u tome sto je neki dosljak istovremeno primoran i stimulisan da se snalazi. Jednostavno takvo je okruzenje. I ne snadju se svi i naravno da i tu ima problema, ali sistem je drukciji, a ne samo mentalni sklop.

Shvatam ja da ti kontas sta hoce vise, ali nije to tako jednostavno. U sustini se u nekim stvarima sa manje moze postici vise.

Ovako neko moze da se izlezava 2 godine, zivi od socijale, ode u predgradje Pariza, Geteborga, Brisela i tamo se zajebaje godinama, bez ikakvih reperkusija. Ja govorim o sistemu koji stvarno stimulise rad i zelju za uspjehom, a "plijevi" taj korov koji je u manjini. Cak i ako si iz zadnje zabiti i ako si potpuno zatucan, vjeruj mi, velika vecina ljudi hoce da normalno zivi i radi, ne da krade, ubija i lezihljebari.
jeza u ledja

#911 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

daddy-kool wrote:
Slažemo se, dobro si informisan.

Problem u Evropi je da ne postoji višedecenijsko iskustvo u probavljanju imigranata kao u bivšim anglosaksonskim kolonijama koje su projektovane od početka na taj način. Čak i ovim zemljama koje si naveo kao primjer gdje se integracija bolje odvija, ona prava se samo može postići tek za 2-3 generacije ženidbom ili udajom za urođenike.
U pravu si. Ima u tim studijima klasifikacija "prva generacija", "druga generacija" , itd, pa se tacno moze gledati dokle je koja grupa napredovala. Ima i klasifikacija "prva i po generacija" (oni koji su dosli ko djeca) itd. I imas dalje studije koje gledaju koliko se prosjecno koja generacija fizicki udaljila od prvobitnog mjesta zivljenja u toj zemlji, pa koliko se miksaju i to. Mada, ne mora to znaciti nuzno, imas dosta imigrantskih grupa koji se drze zajedno sto se tice brakova, pa se opet jako dobro integrisu u zemlji (tipa Indijci). U Svedskoj se Cileanci uzimaju kao primjer uspjeham, koji su bili izbjeglice, (i mescin Italijani, to ono iz 60-ih, 70-ih, pa onda Jugosi, pa onda ovi najnoviji). Helem koliko shvatam integracija ovih najnovijih ide sporijom briznom, sto zbog kulture sto zbog manjka zelje drzave da ih integrise (poostrene mjere, zakoni, manjak para za organizacije koje to pomazu itd).
Nekad je bilo jasnije - nama trebaju radnici, nama trebaju useljenici, izvolite snadjite se. Danas, cini se, mnoge zemlje nemaju jasan program useljenistva.
insomnia78

#912 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
uglavnomja wrote:ne kontam ovu pricu: drzava mora omoguciti azilantu da se integrise :?
kako?

osim sto:
daje krov nad glavom
hranu i nesto para
daje kurseve jezika
daje raznorazne kurseve, prakse ...
daje im po tim centrima ljude koji imaju inrofmacije
pomaze im da nadju posao
da upisu djecu u skolu, u vrtic ...
...

:?:

da natjera komsiluk da ih redom svaki dan zove na rucak kod sebe?
Ima oko toga tona studija, i razne zemlje imaju razne pristupe, sa razlicitim uspjesima. Kombinacija mrkve i stapa, sto bi rekli Ameri. Ne treba im davati love vise od 6 mjeseci, treba im dati papire s kojim mogu raditi, odmah. (Znaci govorim generalno o svim imigrantima). Treba im dati mogucnost da eventualno jednog dana dobiju drzavljanstvo. Za 5, 10, 15 godina, nije bitno. (znaci nevezano za familiju). Kada dodju, poslati ih mjesta gdje nema geta sa puno takvih, vec negdje u pizdice, gdje nema ljudi, ali ima posla. (Jeste, on ce gledati mozda da ode u geto, ali i to se moze kontrolisati u samom pocetku). Ostale stvari postoje, kursevi jezika, biroi za zaposljavanje, kursevi drugih stvari.

Spominjao sam Ameriku, i shvatam da nije isto, ali glavna je ipak u tome sto je neki dosljak istovremeno primoran i stimulisan da se snalazi. Jednostavno takvo je okruzenje. I ne snadju se svi i naravno da i tu ima problema, ali sistem je drukciji, a ne samo mentalni sklop.

Shvatam ja da ti kontas sta hoce vise, ali nije to tako jednostavno. U sustini se u nekim stvarima sa manje moze postici vise.

Ovako neko moze da se izlezava 2 godine, zivi od socijale, ode u predgradje Pariza, Geteborga, Brisela i tamo se zajebaje godinama, bez ikakvih reperkusija. Ja govorim o sistemu koji stvarno stimulise rad i zelju za uspjehom, a "plijevi" taj korov koji je u manjini. Cak i ako si iz zadnje zabiti i ako si potpuno zatucan, vjeruj mi, velika vecina ljudi hoce da normalno zivi i radi, ne da krade, ubija i lezihljebari.
To sve vec postoji i ne pije vode. Sta bi ti dao raditi covjeku koji niti ima skole, niti kakvih posebnih vjestina i znanja? Kursevi vec postoje. Od kurseva jezika pa preko raznih prekvalifikacija. Ljudi jednostavno nece ili ne mogu.
jeza u ledja

#913 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote: To sve vec postoji i ne pije vode. Sta bi ti dao raditi covjeku koji niti ima skole, niti kakvih posebnih vjestina i znanja? Kursevi vec postoje. Od kurseva jezika pa preko raznih prekvalifikacija. Ljudi jednostavno nece ili ne mogu.
Sta, ne zna kopat? Ne zna cistit ulicu? Ne zna sklopit tri dijela? Vozit auto? Nista ne zna, jel i ne moze da nauci? Ma daj ba.

Ko ne moze nista od toga hajde ti polako nazad.
LBVIEW

#914 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

General War wrote:Jes, i Rusija je bila carevina a Krim je bio ruski
A tek sto imaju plaze, jebo Copacabanu, Chalenger bio i slik'o. :-D
LBVIEW

#915 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

uglavnomja wrote:haznadar :thumbup:

A je li Boga ti, da li to ogradivanje vrijedi i za druge?
Koliko se sjecam, kad se isto spominjalo nakon svakog srpsko-fasistickog ispada,
kmecalo se do neba optuzujuci za generalizaciju. :-)
insomnia78

#916 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote: To sve vec postoji i ne pije vode. Sta bi ti dao raditi covjeku koji niti ima skole, niti kakvih posebnih vjestina i znanja? Kursevi vec postoje. Od kurseva jezika pa preko raznih prekvalifikacija. Ljudi jednostavno nece ili ne mogu.
Sta, ne zna kopat? Ne zna cistit ulicu? Ne zna sklopit tri dijela? Vozit auto? Nista ne zna, jel i ne moze da nauci? Ma daj ba.

Nece.
fakat

#917 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fakat »

LBVIEW wrote:
uglavnomja wrote:haznadar :thumbup:

A je li Boga ti, da li to ogradivanje vrijedi i za druge?
Koliko se sjecam, kad se isto spominjalo nakon svakog srpsko-fasistickog ispada,
kmecalo se do neba optuzujuci za generalizaciju. :-)
:thumbup:
fakat

#918 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fakat »

General War wrote: :thumbup:
Haj da Njemci imaju desnicare...pa svedjani...norvezani..ali ona saka jada koja je do prije par decenija isto ovo radila kada je bjezala preko bodljikavih zica i minskih polja... :-)
danas veci katolici od pape a jucer bili komunisti.
jeza u ledja

#919 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:

Nece.
Sta "nece"? Mislis nece nazad?

Pa cemu sluzi onda drzava ako ne zna da se rijesi onih koji "nece" ili "ne mogu"? Eh vidis, to je dio problema.

No velika vecina hoce i mogu, a drzava upravo njima ne omogucava poluge koje bi im to omogucile. U toj nesposobnosti cini se upravo Francuska prednjaci. Od imigranata drzava mora imati korist i takva svijest, a samim tim i pravci u kojem se krecu zakonodavstvo i sve ostalo u vezi imigranata moraju biti definisani. U protivnom cemu toliko njih in d frst plejs?
Last edited by jeza u ledja on 14/11/2017 21:50, edited 1 time in total.
babanovac

#920 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by babanovac »

Od Bosne sam se odintegriso, a nigdje drugo se nisam pokuso integrisat. Metnem slusalice u usi, gledam pred sebe, pa od plate do plate. Volio bih da se ovi Poljaci sretnu sa ovim Erdoganovim, negdje u Bugarskoj, pa da to rijese palijama... Isto tako Trumpovi rednecksi i Putinovi whitenecksi.
Skoro sam pogledao "Saving private Ryan", cetvrti il` peti put dosad, a prvi put da je na kaucu pored mene sjedio moj sin. Prvi put sam najvoljenije bice zamislio sa 30 kg opreme u hladnom Atlantiku, ili gore na brdu, u rovu. Grozota. Pradjed se vratio iz Rusije nakon 10 godina zarobljenistva, gdje je otisao sa Austrijancima, u nekaku Galiciju. Mnogi se nisu vratili. Sin mu je s partizanima oslobadjao Trst. Gledam u Potocarima Putinove postere na banderama, dok ulicom prolazi americki diplomatski konvoj. U Bratuncu, u lokalnom bircusu, muziku slusaju zgubidani, odustali od svog i svacijeg zivota, spremni vec sutra zrtvovat svoju djecu, kao da se radi o pola marke. Neki drugi zgubidani, uz tekbir, prizeljkuju sehitluke za svoju nejac.
Otiso bi na Mauricijus, ofarbo se u crno i uzgajo bambus, kad bi znao da mi neki crnjo nece odrubit glavu macetom, jer imam lijep tranzistor.
No country for old man.
insomnia78

#921 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Nece da rade. Osim toga ako si mu vec dao azil samim tim si i pristao na izdrzavanje
GeeTnT

#922 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Nece da rade. Osim toga ako si mu vec dao azil samim tim si i pristao na izdrzavanje
Tako nekako...
babanovac

#923 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by babanovac »

Fudo387 wrote:Kome nije jasno da je ono neki dan u Varsavi bila kristalna noc, malo zapakovanija, on je haza budala.
To treba na vrijeme umlatiti dok se nije otelo kontroli.
Kristalna noc je, zapravo kristalna godina i u Turskoj... Mozda i kristalna decenija. Noc voli balkanski uhljup, on je nocni tip. Kako Dz. Latic objasnjava, islam je ziva religija, zato ju vrijedja karikatura Muhameda. Od prije par dana, svjedoci smo da je i krscanstvo ziva religija. Mnogo ce nam dobrog donjeti.
jeza u ledja

#924 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Nece da rade. Osim toga ako si mu vec dao azil samim tim si i pristao na izdrzavanje
Ja govorim o imigrantima generalno, ne samo o azilantima. Za azilante valjda postoje posebna pravila, koja znace kad se zavrsi sukob - nazad.
Da su samo azilanti u pitanju (koji cine samo mali procenat ukupne populacije imigranata) ne bi postojao toliki problem.

A i sto se tice azilanata, samo manji dio njih su zvanicne izbjeglice. Pravila i oko toga se trebaju mijenjati i poostriti. Ili napravi program useljenistva azilanata ili gledaj kako da ih se rijesis cim za to budu postojali uslovi.
insomnia78

#925 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Pa ljudi se vecinom i bune protivpopustljivosti evropskih liberalnih vlada
Post Reply