B&H vs Egipat

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko uzima ?

Poll ended at 06/03/2014 16:11

Pobjeda
25
35%
Poraz
38
54%
Nerjeseno
8
11%

Total votes: 71

electric

#901 Re: B&H vs Egipat

Post by electric »

Najvise od svega me boli sto ce mrtvi TSS i ovaj Hadzic ici na svjetsko prvenstvo,a ljudi koji su toliko toga dali za reprezentaciju i koji su i trenutno klasa iznad pomenutih ce ostati bez poziva!
Realnost je da je Ibricic za ovo necaka zvijer,a Muslimovic bi bez problema u HNL-u dao 15 golova,a Rahimic sasvim sigurno bio starter u mrtvom Hajduku,a za Besica necu ni da govorim jer on ipak igra u "madjarskoj" ligi!
bierkof

#902 Re: B&H vs Egipat

Post by bierkof »

mO k3 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Džekino objašnjenje:
http://instagram.com/p/lLZtfJmQjR/#

I naravno, tipično balkanski - prljavi veš na sunce.
Bolje da šuti i ne javlja se , ali zato on ima vremena ....
Povrijedjen??? od kada to boga ti? da se nije porezao pri brijanju?
mislim da laze dzeko... nisam siguran ali ovo mi je pravo sumnjivo.
poostar

#903 Re: B&H vs Egipat

Post by poostar »

bierkof wrote:
mO k3 wrote:

ma on za repku igra ko "povrijedjen" vec dugo vremena
palermo

#904 Re: B&H vs Egipat

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
To je to.
Opet ću povući paralelu sa košarkaškom reprezentacijom, nadam se da ne pretjerujem s tim i da stoje usporedbe.

Kad smo izgubili od Latvije i Srbije na Eurobasketu, i kad je bilo "stani - pa'ni", Aco Petrović nije pizdio po igračima i ništa slično. Sjeli su, razgovarali, pronašli šta ko od njih i u kojoj mjeri može žrtvovati za tri pobjede. To nema ni toliki takčiki koliki psihološki značaj.

To Pape treba da uradi čim bude imao novo okupljanje. Prvo mu Osim i Begić trebaju sugerirati, kao ljudi koji su u repku uložili taman koliko i Pape sam, o imenima nekih igrača koji trebaju ili ne trebaju ići u Brazil. Onda treba napraviti sastanak, sjesti, pričati, dogovoriti neke stvari, pojesti i govno, ako treba, ali da se stvari izglade.

Jer, ako se ovo desi na onom turniru u Americi, javnost će opet pasti u ovo stanje histerije, a Sušić, ni niko više, tada jednostavno neće moći ništa popraviti.
Dobar post. I mislim da bi i Osim se trebao jače uključiti. Inače, ja nemam pojma kakav je pape kao čovjek, je li fleskibilan, tvrdoglav, ovakav, onakav. Ja sam ovdje u zadnjih nekoliko mjeseci uvijek bio njegov branilac. Ali ako on izgubi glavne igrače, ili kako se to popularno kaže svlačionicu.....onda je bolje i mijenjati trenera nego ići u Brazil u totalno raštimanoj atmosferi.

P.S
Ma nije ti baš poređenje adekvatno, ono sa košarkom, ali otome drugi put :D
Mustang1

#905 Re: B&H vs Egipat

Post by Mustang1 »

Najgore sto ce mnogi reci da je Tin odigrao dobro ali mnogi ne znaju da je njegov posao predavanje lopte naprijed i uzimanje/presjecanje lopte a on od toga nista uradio nije .. On je samo dodavao loptu najblizem igracu na par metara od njega .. Imao je par duzih pasova i nijedan od njih nije dosao do nasih !
Mustang1

#906 Re: B&H vs Egipat

Post by Mustang1 »

Nego hajmo se mi podijeliti ovdje i napisati spisak ko je za Susica a ko je protiv pa da se zna cije postove ko da cita a cije da ne cita da se ne zivcira :D
Havatar

#907 Re: B&H vs Egipat

Post by Havatar »

electric wrote:Najvise od svega me boli sto ce mrtvi TSS i ovaj Hadzic ici na svjetsko prvenstvo,a ljudi koji su toliko toga dali za reprezentaciju i koji su i trenutno klasa iznad pomenutih ce ostati bez poziva!
Realnost je da je Ibricic za ovo necaka zvijer,a Muslimovic bi bez problema u HNL-u dao 15 golova,a Rahimic sasvim sigurno bio starter u mrtvom Hajduku,a za Besica necu ni da govorim jer on ipak igra u "madjarskoj" ligi!
I to ce biti najveci teret posto ne mozes tako ljude da iskoristavas i da ocekujes nesto dobro.
denimb

#908 Re: B&H vs Egipat

Post by denimb »

palermo wrote:
denimb wrote:
Pljuvacine?

Svaka tebi cast ako ovako podcjenjivanje i srozavanje reprezentacije kao sto se veceras desilo smatras pod nesto normalno...plasirali smo se hvala Bogu, sad ce se lopta sama sutirati po terenu, a mi cemo po jedan selFi objaviti da se vidi kako je dobra atmosfera u reprezentaciji, i kako smo cool mocni...

Jbt, pa nista u zivotu se kod nas ne razlikuje od sporta...pogledaj veceras neke druge prijateljske tekme, i pristup igraca njima...sve ce ti biti jasno ;)

I jos nesto, vrlo bitno...pokusaj ovo sve od veceras upariti sa desavanjima u zadnjih desetak dana ;)
Pljuvačina jeste. I to se pljuje bez iznimlke, sa strašću i radošću.

E, sad šta se krije iza utakmice, posebno sada nakon ovog Džekinog istupa, je već drugo pitanje. Očito je da su neke stvari poremećene.
Niko ne dobije nista sto nije zasluzio :wink:
Ali_G

#909 Re: B&H vs Egipat

Post by Ali_G »

A sta ste to ocekivali od Tina? Da sam iznese vezni red? Ovo u vezi pasova i lopti su isto govorili za Modrica pa je sad frajer nezamjenljiv u Realu. Ne kazem da je bratic taj kalibar, al nakon jedne utakmice govoriti nesto je neozbiljno.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
sparta

#910 Re: B&H vs Egipat

Post by sparta »

electric wrote:Najvise od svega me boli sto ce mrtvi TSS i ovaj Hadzic ici na svjetsko prvenstvo,a ljudi koji su toliko toga dali za reprezentaciju i koji su i trenutno klasa iznad pomenutih ce ostati bez poziva!
Dokle vise ovo pljuvanje igraca. Ohladite malo, ako cemo po vecerasnjoj igri, onda su nam objektivno najjaci igraci poput Dzeke i Spahica odigrali kriminalno lose. A da imamo neke kvalitetne lidere, lakse bi se uklopio i cak taj TSS.
Koji igrac je veceras preuzeo odgovornost neku? Da digne ekipu, ma ako nista, da sutira i da znak da hoce pobjediti ovo? Nula..

Plus ove repke je zelja i dobar kolektiv. To veceras nismo vidjeli i zato su izgubili.

Nemojte vise o kvalitetu...
J.P.Montoya

#911 Re: B&H vs Egipat

Post by J.P.Montoya »

ajmo sve na stranu, može li meni neko reci (pogotovo malo stariji poznavaoci fudbala) da li ikad culi da je recimo babo od baggia, kluiverta, inzaghija, pa redom vamo pedra, robbena i prismrdio blizu neke od reprezentacija a kamoli imao dozvolu da samo porazgovara sa van gallom, del boskeom, prandelijem i sl...
Kal El

#912 Re: B&H vs Egipat

Post by Kal El »

mO k3 wrote:

Jedini od igrača koji kako tako suprostavlja Papetu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#913 Re: B&H vs Egipat

Post by hrasno38 »

Ocito je da ovdje mnogi preziru Edina Dzeku igrao dobro ili lose. To sam vidio nakon zadnje utakmice kvalifikacija kada su svi u nebesa dizali Ibisevica a on je jednostavno potpuno sam samo postavio nogu a 95% posla je odradio upravo taj Edin Dzeko. Kada je bilo najvaznije Edin je odradio posao za cistu 10-ku, dobio Grke i namjestio 300% sansu u odlucujucoj utakmici te zasluzio sve moguce kredite kod poznavaoca fudbala. Kod papaka svakako nije a i njega i kompletnu fudbalsku javnost bi za to trebala da zaboli ona stvar. I zamisli sad covjek koji nikada do sada nije bio povrijedjen (i neka tako i ostane) kaze da je dosao da igra iako ima neku povredu i odmah papci kuke i motike prema nekome ko je ubjedljivo najzasluzniji sto ce prodaja televizora i bolovanja u junu porasti za 500% i sto po prvi put u istoriji cemo neku nasu reprezentaciju gledati na svjetskom prvenstvu!!! Ajmo misevi nazad u rupe i ostavite Papeta i momke koji su nam donijeli toliko radosti u zadnje vrijeme.
mO k3

#914 Re: B&H vs Egipat

Post by mO k3 »

Kal El wrote:
mO k3 wrote:

Jedini od igrača koji kako tako suprostavlja Papetu.
A zašto ??
Nema discipline ... Zato pusimo zadnjih par tekmi ,jeli nam to u interesu ????

Zna se ko je sef , a to nije edin
denimb

#915 Re: B&H vs Egipat

Post by denimb »

GLAVU GORE DIJAMANTU! Ne smijemo dozvoliti da nam jedan poraz unese nestabilnost!

Ostajemo složni u inat dušmanima!
Reprezentacija.ba

Svi smo mi dusmani, pljuvaci, Bosnu ni ne volimo...voli je samo dijamant, a ona je inace s njim i nastala :lol:

Pozz dusmanima, i poseban misevima :lol:
darius_maximus

#916 Re: B&H vs Egipat

Post by darius_maximus »

Da li je baš igrao povrijeđen, ne znam. Jeste tražio zamjenu kada ga je onaj pokosio s leđa kada je Egipat dobio prvi žuti... Zašto je tražio i zašto nije zamijenjen, ko će ga znati...

Inače, utakmica za zaboraviti, jer odavno manje zalaganja na jednom mjestu nisam vidio...
N.N.

#917 Re: B&H vs Egipat

Post by N.N. »

Prvo i osnovno, zabraniti prijateljske tekme. Koji ce nam kurac, realno ?
Ono sluze za odmor od klupskih obaveza, za karanje i opijanje.
Jednostavno, takav smo mentalitet i da nas *ebes, takvi cemo ostati.

Sreca pa Kolosinac ne razbire nas jezik, pa decko odigra po Dojce programu i mentalitetu. Nema komunikacije sa raznoraznim olosima ( prvenstveno se misli na one sto bauljaju po hotelima i oblijecu reprezentativce ). Bravo momcino. Igrac za buducnost !
Drugo, novinari su najveca vanago na ovim nasim prostorima.
Niko muda nema ni za sta. Kamo skakljiva pitanjca ?
Racku cete svi u Brazil, ne da FIFA Bgmi :D
Sta je sa Centrom u Zenici, mame vam *ebem svima ?
Koji Mart, koje p.m.
*ebo vas u Budnjo i Ilidza. Danas djeca na Otoci igraju, a centar u Ze zjapi prazan. Dva terena, vjestacka i prirodna trava, pa birajte gospodo.
Talovi i talovi.

Inace tekma, strasno spustanje zvjezdica. Samo zali Boze raje i karti po 32 ojra :-D
Kako li se osjecao Arslanagicev babo kada je gledao onu sprdnju :D

Nama ljudi vec godinu dana NE IDE. Od Grcke i Zenice.
Dzeko i Vedo ne mogu zajedno. Haj sto je ovaj drugi zavaljen na krilu, ali nema tu vise ni zelje, motiva.
PA kada je tako, stavi vise tog Hajrovica jer na decku vidis da puca od zelje i motiva.

Lula, kakav Lacio takav i on.
Mire, staklene nozice. Sto rece @artest, vec sada se pripremati na to da ce biti povrijedjen u Brazilu.
Spaha, mahmuran. Protiv Argentine ce dobiti crveni.
Mujdza, ne igra. Hronicni bolesnik, ali igrac koji nam najvise nedostaje ;-)
Nema prodora, nema pokrivanja, belaj. Mujdzu u Aprilu vratiti u BiH i uputiti na lijecenje i cuvati do Juna :-D
Salihovic, ja ne znam kada je u repki odigrao da valja. Zavaljen na zadnjem veznom.

Ma jebes ih ustvari.
emigrazione

#918 Re: B&H vs Egipat

Post by emigrazione »

Nije samo babo; mama, sestra, zet, rodjaci i jarani...svi se oni motaju okolo, garantujem ti da ce ova kabadahija vise vremena provesti u brazilskom kampu, nego Ivica Osim
mO k3

#919 Re: B&H vs Egipat

Post by mO k3 »

denimb wrote:
GLAVU GORE DIJAMANTU! Ne smijemo dozvoliti da nam jedan poraz unese nestabilnost!

Reprezentacija.ba

Svi smo mi dusmani, pljuvaci, Bosnu ni ne volimo...voli je samo dijamant, a ona je inace s njim i nastala :lol:

Da bas svi smo mi hejteri , miševi , mi ne volim Bosnu , ne volimo repku .....
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#920 Re: B&H vs Egipat

Post by Picajzla »

bierkof wrote:
mO k3 wrote:

Ma kakvi povrijedjen, da je povrijedjen ne bi nikako ni igrao.
Ripicipi

#921 Re: B&H vs Egipat

Post by Ripicipi »

hrasno38 wrote:Ocito je da ovdje mnogi preziru Edina Dzeku igrao dobro ili lose. To sam vidio nakon zadnje utakmice kvalifikacija kada su svi u nebesa dizali Ibisevica a on je jednostavno potpuno sam samo postavio nogu a 95% posla je odradio upravo taj Edin Dzeko. Kada je bilo najvaznije Edin je odradio posao za cistu 10-ku, dobio Grke i namjestio 300% sansu u odlucujucoj utakmici te zasluzio sve moguce kredite kod poznavaoca fudbala. Kod papaka svakako nije a i njega i kompletnu fudbalsku javnost bi za to trebala da zaboli ona stvar. I zamisli sad covjek koji nikada do sada nije bio povrijedjen (i neka tako i ostane) kaze da je dosao da igra iako ima neku povredu i odmah papci kuke i motike prema nekome ko je ubjedljivo najzasluzniji sto ce prodaja televizora i bolovanja u junu porasti za 500% i sto po prvi put u istoriji cemo neku nasu reprezentaciju gledati na svjetskom prvenstvu!!! Ajmo misevi nazad u rupe i ostavite Papeta i momke koji su nam donijeli toliko radosti u zadnje vrijeme.
:thumbup:

Degutantno je citati sve ovo zbog jednog poraza uz losije zalaganje.
Sve se preko noci zaboravilo... jadno, tuzno, zalosno...
Last edited by Ripicipi on 06/03/2014 00:26, edited 1 time in total.
SundanceKid

#922 Re: B&H vs Egipat

Post by SundanceKid »

Reko jednom tata Osim - ko ne moze da trci, ne moze ni da igra! I to je najveca istina fudbala, narocito ovog koji se igra danas. Nema tu trckaranja, vucaranja, izvoljevanja, mahanja rukama, samo trka, energija, red i rad...inace te, ma kolko ti bio dobar, moze satrat i Uzbekistan...

Nas osnovni problem u zadnje vrijeme je to sto su neki igraci (zasluzeno) previse uzdignuti, idealizirani, napravljeni idoli od njih, i onda manje vise privatiziraju reprezentaciju ko da im je ona (uz igru na terenu) neko privatno sijelo i prilika za druzenje, promociju, zezanje i slicno.. Onda ispada da je Dzeko vodja reprezentacije, nedohvatljiv, da mu se ne smije nista reci, da je zacrtan u prvih 11, kako god da odigra odlicno je, selektor mu ne smije beknut, na terenu se mrgodi i odmahuje rukama svim igracima..pa ne ide to tako misa mu..ko je igro bilo kakav sport zna da su takvi odnosi nesto najgore za ekipu. Dzeko je nas dijamant, al on je ko i svaki drugi igrac, mora imat osjecaj da je ZAMJENJIV, mora imat konkurenciju, MORA SELEKTOR BIT IZNAD IGRACA I IMAT PODRSKU I NAJBOLJEG IGRACA DA IZBACI KAD MU CEIF!!

A mi kritikujemo Papeta koji nas je odveo na prvenstvo (zasluzeno ili ne, nebitno), on ima pritisak od medija, napumpanih nedohvatljivih igraca koji se vuku po terenu...itd...itd.. Pocelo je sa Misketom, koji je fantastican, al neko mora trcat za njega. Mujdza istripovan povredama, ne smije u duel uci...Vedo takav kakav je, makar se trudi i trci uvijek, Dzeko se vuce, Sejo nabio kila i ne trci ni blizu kolko je ranije itd..itd..

1. Dat selektoru punu podrsku (bio on dobar ili los, ne moze uradit ni ono sto bi mogo ako nema podrsku punu, a da ga ebes, ma kolko mi bili majstori forumski, ne znamo vise od Papeta, samo smo nafurani i filozofiramo)
2. Pokazat svim zvijezdama da mogu zavrsit na klupi, bio to Dzeko, Vedo, ovaj il onaj...
3. Dovest igrace koji TRCE!
4. Kaznit Džeku za ove izjave na drustvenim mrezama, da mu to nikad ne naumpadne vise, prljavo rublje i spominjanje selektora..sramota! Igro povrijedjen? Nema igranja povrijedjen, il si spreman il nisi, konkurencije mora bit!
5. Prizemljit malo i Spahica, i on luta po oblacima dosta.
6. Radit na mentalitetu igraca, jer nemamo mi to ko nacija u glavi, da moramo igrat svaku utakmicu 101%, i da zabijemo 56 golova je moguce. Jel nam dobro ide, nafuramo se i qrcimo na terenu.
7. I vrlo vazno - malo i mi svi moramo pobjec od naseg seljackog mentaliteta da pljujemo odma po svemu. Ta reprezentacija nam je donijela jucer tolko radosti, idemo na prvenstvo. Bas taj Pape kojeg pljujemo odma i njegovi igraci. Seremo po Dzeki, a kolko smo utakmica radi njega odgledali, kolko nam je veselja donijeo, da nekog svog mozemo gledat u Premijer ligi...gdje god je ikakav uspijeh imo u zivotu, momak je okacio zastavu BiH oko vrata, spomeno Bosnu. Al jok, nama glavno pricat kako Amra ne valja...

:bih: :bih: :bih:
Ripicipi

#923 Re: B&H vs Egipat

Post by Ripicipi »

mO k3 wrote:
denimb wrote:

Reprezentacija.ba

Da bas svi smo mi hejteri , miševi , mi ne volim Bosnu , ne volimo repku .....
Ti si prije svega nepismen, a takve uopste ne treba shvatati ozbiljno.
mO k3

#924 Re: B&H vs Egipat

Post by mO k3 »

Hajde nek sam nepismen ... Ako je to sve sto imas reci
nema me tamo

#925 Re: B&H vs Egipat

Post by nema me tamo »

Najoštriji kriticari su oni ustvari koji i najviše vole repku.
Locked