PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Obskurni

#901 Re: PROTESTI!!!

Post by Obskurni »

Bakir Izetbegović: "Ja se ne osjecam nimalo odgovoran za ovu situaciju" 08.02.2014.
Eto, ljepota :izet:
klaki

#902 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

Haha ali jes agilan ovaj sto prska ahahha

Da sam kojim slucajem to bio ja pa za 30 sekundi bi kod holiday inan bio :D
kanocale

#903 Re: PROTESTI!!!

Post by kanocale »

bravo bakire.nas predCjednik se ne osjeca odgovornim. MASALA. :run:
todd_smith

#904 Re: PROTESTI!!!

Post by todd_smith »

U svojoj vili.
rokan

#905 Re: PROTESTI!!!

Post by rokan »

1. iz sujete i mrznje nije zvao zubca a kaze nekome je odgovaralo da policija ne reaguje. :-)
2. "kod nas je prosjecna plata veca nego u regionu"- a ne kaze zasto je veca. pa jedan zlatko bars ima platu 15.000 KM, koliko imaju predsjednici raznorazni, ministri, savjetnici, poslanici, direktori...

najstrasnije od svega je to da nigdje nema samokritike, ni izetbegovica ni niksica.
sramota.

sad se sjetio zaposljavanja. evo sad je izasao konkurs za posao za vise pozicija u predsjednistvu bas da vidimo ko ce biti primljen.
Last edited by rokan on 08/02/2014 20:33, edited 1 time in total.
damskot

#906 Re: PROTESTI!!!

Post by damskot »

Havatar wrote:
Danguba wrote:
Banksy wrote:

SDA i SDP su povlačenjem policije i angažiranjem huligana skrenuli socijalne proteste protiv kriminalne vlasti u paljevinu i nasilje, vjerujem da je to sad već svima jasno.

Apsolutno tacno. :thumbup:
Apsolutno netacno. Rusenje su organizovali oni koji su placeni od EU da Radoncica proizvedu u novog spasioca i da on kad dodje na vlast pristane na treci entitet :!: :!: :!:
:thumbup:

Pitaj te dijasporu da vam objasne razliku izmedju zemlje u kojoj zive koja im je sve dala i matice Bosne i Hercegovine . Kad to skontas onda znas sta misli Radoncic .
Begovica

#907 Re: PROTESTI!!!

Post by Begovica »

kanocale wrote:aHa, obeca 17000 hiljada/tisuca radnih mjesta. :-)

I jos dodade da se nimalo ne osjeca krivim ni odgovornim, ni kao covjek ni kao politicar. Cak je veli i njegova izborna kampanja 2010 bila smirivanje naroda. Kaze zasluzan je sto nije jos gore :lol:
Teufik

#908 Re: PROTESTI!!!

Post by Teufik »

Bakir"Smatram se zasluznim sto stvari nisu gore"

:lol:
guber90

#909 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

jeretik wrote:Evo kako to snima Reuters, a naše korumpirane televizije ne smiju:
http://youtu.be/sfBsbsqr_k4
Koliko su pretjerali to je nevjerovatno, kazu da su ovi iz specijalci iz Sarajeva bili najgori (ovo su snimci iz Tuzle), jedva haman docekali da mlate, dokle je doslo da ih je narod saksijama gadjao sa balkona i to ne balavci nego zene, ko misli da lazem neka se raspita kod Tuzlaka koji su bili na Slatini poslije nekih 7 sati 2. dana protesta.
kanocale

#910 Re: PROTESTI!!!

Post by kanocale »

Obskurni wrote:Bakir Izetbegović: "Ja se ne osjecam nimalo odgovoran za ovu situaciju" 08.02.2014.
ODMAH MU DATI ORDEN ZASLUGE ZA NAROD. :D
frx

#911 Re: PROTESTI!!!

Post by frx »

njonjica wrote:Sta baljezga ovaj Bakir? SAD se sjetio hitnih mjera za one kojima je pomoc potrebna...pa ja jednostavno NE MOGU DA VJERUJEM!!!
:thumbup: evo sad ce nam dati po kravu i ovcu :lol: :lol: :lol: :lol: da nam to bude zaposlenje :lol: Baka nema granica, definitvno. Ali da nebude da sam protiv njega nemam bolje misljenje ni o ostalima. Samo da se zna :izet:
dale cooper

#912 Re: PROTESTI!!!

Post by dale cooper »

Jebote, nevjerovatno je koliko su ovi ljudi (političari) izgubili dodir sa realnošću.

I tek sada zaista primjetim, koliko su mediji pod kontrolom raznih političkih stranaka i na
koji se način koriste da spinuju priču kako kojoj odgovara.
StupskaBitanga

#913 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Obskurni wrote:Bakir Izetbegović: "Ja se ne osjecam nimalo odgovoran za ovu situaciju" 08.02.2014.
i on ostavku da da
starii

#914 Re: PROTESTI!!!

Post by starii »

kanocale wrote:
ODMAH MU DATI ORDEN ZASLUGE ZA NAROD. :D
sve mi diraj al u zlatne kasike ne :D
relativno84

#915 Re: PROTESTI!!!

Post by relativno84 »

Kao clan troglave institucije logicno da nema odgovornosti, ranije kao parlamentarac svakako da ima, ali previse se svi oni drze sive zone i selektivnog pamcenja da bi se s njima moglo doci do konkretnih stvari.
ilkbahar

#916 Re: PROTESTI!!!

Post by ilkbahar »

Je li istina da su Hrvati zapalili Ambasadu BiH u Zagrebu, iz solidarnosti?
Kako komentirate tu vijest?
Jebovas najebali smo totalno!
guber90

#917 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

relativno84 wrote:
Kao clan troglave institucije logicno da nema odgovornosti, ranije kao parlamentarac svakako da ima, ali previse se svi oni drze sive zone i selektivnog pamcenja da bi se s njima moglo doci do konkretnih stvari.
Od prvog do zadnjeg politicara svi su krivi, svi su imali vlast u jednom trenutku, od kantonalnog, preko federalnog, pa do drzavnog nivoa.
Havatar

#918 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Udruženje BH novinari osudilo napade na predstavnike medija

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari najoštrije osuđuje napade na novinare i novinarske ekipe tokom protesta građana u Sarajevu, Tuzli, Zenici i drugim gradovima BiH.

Udruženje BH novinari osudilo napade na predstavnike medija "U protekla dva dana zabilježeno je više slučajeva fizičkih napada na kamermane, novinare i fotoreportere. Na meti ne samo demonstranata, nego i nasilnih policajaca i visokih funkcionera, našle su novinarske ekipe NTV Hayat, BHT, Klix portala, magazina Start i RTV Slon", naovodi se u saopćenju iz Udruženja/udruge BH novinari.

"Nekoliko kolega je zbog ovih napada završilo u bolnici. Osim fizičkog nasilja, zabilježeni su i drugi, ne manje grubi, slučajevi pritiska policije na novinare i medijske profesionalce, poput privođenja, prijetnji te oduzimanja i uništavanja snimljenog materijala. Podsjećamo da ovakvo ponašanje predstavlja grubi atak na slobodu izražavanja, dostojanstveno i sigurno obavljanje profesionalnih novinarskih zadataka, ali i najgrublje kršenje ljudskih prava ne samo novinara i medijskih profesionalaca, nego i građana BiH, koji po Evropskoj konvenciji imaju pravo na objektivno i pravovremeno informisanje o svim zbivanjima u svojoj zemlji", stoji u saopćenju.

Udruženje upozorava policijske službenike i sigurnosne službe u BiH da u OSCE pravilima za postupanje policije prema novinarima izričito stoji da se ''policija ne može miješati ili kazniti novinara tokom obavljanja njihovih profesionalnih zadataka''.

"Stoga, Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari zahtjeva od nadležnih policijskih agencija da istraže sve slučajeve nezakonitog ponašanja policajaca prema novinarima i članovima novinarskih ekipa, sankcionišu odgovorne i preduzmu mjere, kako se takvi incidenti više ne bi ponavljali. Apelujemo i na policajce i na građane, učesnike i organizatore protesta, da učine sve kako bi novinari, kamermani i fotoreporteri mogli nesmetano obavljati svoj posao, u interesu svih građana BiH i u cilju demokratskog razvoja društva", naglašeno je.

Udruženje podsjeća da su napadi i pritisci na novinare svojstveni nedemokratskim totalitarnim režimima i da su sramotna mrlja na savjesti bh. društva i institucija.
klaki

#919 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

ilkbahar wrote:Je li istina da su Hrvati zapalili Ambasadu BiH u Zagrebu, iz solidarnosti?
Ma patka

Sta ce to radit, nema vezez sa vezom
kanocale

#920 Re: PROTESTI!!!

Post by kanocale »

STA RECI POSLIJE IZJAVE POSTENOGA I PREPOSTENOG PREDSJEDNIKA,,...

Image
madner

#921 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Eh, evo krece i u Hrvatskoj. Predpostavio sam to prije dva dana.

Treba se odmah odrediti, da li smo za novu Jugoslaviju ili ne. :D
seoBIH

#922 Re: PROTESTI!!!

Post by seoBIH »

http://www.klix.ba/vijesti/irfan-nefic- ... /140208074

Irfan Nefić: Droga nije pronađena na protestima, već na Ilidži i u Novom Gradu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i onda neka neko brani ove dzukce :lol: :lol: :lol: :lol:
Shtela

#923 Re: PROTESTI!!!

Post by Shtela »

A i ove novinare natakarim na neku stvar.
Odavno ste vi bez slobode,kupljeni od raznih stranki i politicara.
Lasta92

#924 Re: PROTESTI!!!

Post by Lasta92 »

Irfan Nefić: Droga nije pronađena na protestima, već na Ilidži i u Novom Gradu

Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić su u televizijskim gostovanjima na TV1 i Face TV govorili kako je droga pronađena među demonstrantima.

http://www.klix.ba/vijesti/irfan-nefic- ... /140208074

ŠTA SADA !?
ratamahatta

#925 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

ilkbahar wrote:Je li istina da su Hrvati zapalili Ambasadu BiH u Zagrebu, iz solidarnosti?

Neko je vec pricao o nacinu kontrole pri registraciji novih korisnika. Ja imam ideju, cisto uraditi IQ test kao uslov za registraciju, i problem rijesen.
Post Reply