Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
21%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
7
6%
Decathlon
30
28%

Total votes: 108

sheilak

#901 Re: Sarajevo City Center

Post by sheilak »

karanana wrote:evo me svjez otamo pa da prenesem utiske.
garaza haos, nema nikakvih znakova, prvi level krcat, seljacine parkirale na jednoj od voznih traka...
da ne citiram cijeli post :D hahhahha

ali bice to ok. kad ga zavrse. cijene nisu sad nesto astronomske. sve u svemu ok. samo mi zao alte i importanne. :D
Skyfox

#902 Re: Sarajevo City Center

Post by Skyfox »

mali_balon wrote:
Skyfox wrote:hladan tus... mali ljudi dosli na svoje i dabudu trendy fendy :D

vidio sami te hlace koje bi mogao obuci jedino da ih otpore pa zasiju oko mene, a mozda ni tada... :-) :D
Mali i mrsavi, mi debeli mozemo to zaobilaziti. Kads mo vec kod zare, u Mepasu odem u onau bershkhuu i padne mi majca za oko reko odo probat, hahah hajd sto ne mere preko bicepsa, nego mi ostade pupak virit i pola stomaka, takodje haman mi sise ispale i sva taspiserija koliki je okovratnik na majci.
pa to se sad tako nosi, bas si nemoderan, samo moras uvuci stomak :D :D
imao sam jednu takvu povuces prema gore ispadne stomak, povuces prema dole ispadne sisa :lol:
na stranu provaljivanje ima dobrih modela ali brojevi su im fakat nigdje veze :roll: :-?
Skyfox

#903 Re: Sarajevo City Center

Post by Skyfox »

titinho wrote:Mislim da je bezveze potez otvaranja centra koji je nedovrsen
Negdje se zurilo, ocigledno da im je Zara i njene sestrinske kompanije bile za vratom

Nekako se cini da sve ide na silu
mi se sinoc spustili nekim liftom koji je bio pun gradeviskog materijala, kante, letve, kartoni... Zice vire sa svih strana... ali kontam bolje i to nego nastavit traziti liftove po centru :-)
say_cheese

#904 Re: Sarajevo City Center

Post by say_cheese »

ladyblue18 wrote:
Skyfox wrote:jesu im neki minijaturni brojevi u zari. svidio mi se jedan sako, probam svoju velicinu kad ne moze ni preko ramena, ne moze ni XL... kaze prodavacica - "pa pravili su ih za spanjolce" ???
Znaci ipak smo dobili njihove velicine :roll:

Koliko je meni poznato, konfekcijski brojevi sirom Evrope nisu isti. Njemacki broj 38 je u Spaniji 40, a u Italiji je 42.
Skyfox

#905 Re: Sarajevo City Center

Post by Skyfox »

say_cheese wrote:
ladyblue18 wrote:
Skyfox wrote:jesu im neki minijaturni brojevi u zari. svidio mi se jedan sako, probam svoju velicinu kad ne moze ni preko ramena, ne moze ni XL... kaze prodavacica - "pa pravili su ih za spanjolce" ???
Znaci ipak smo dobili njihove velicine :roll:

Koliko je meni poznato, konfekcijski brojevi sirom Evrope nisu isti. Njemacki broj 38 je u Spaniji 40, a u Italiji je 42.
kakva je situacija kod nas, nemam pojma? evidentno je da su nas zeznuli s brpjevima...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#906 Re: Sarajevo City Center

Post by ladyblue18 »

say_cheese wrote: Koliko je meni poznato, konfekcijski brojevi sirom Evrope nisu isti. Njemacki broj 38 je u Spaniji 40, a u Italiji je 42.
Ma ja pricam o tome da je glupo da ocekuju da ce nekom visokom razvijenom muskarcu moci odjeca koju oni prave naspram svog trzista i onda tu odjecu takvu salju vamo, nego ako si sitan dobro jes, ako nisi zaboravi na Zaru.
Ista stvar je i sa zenama, ali nije to samo problem u Zari, i u Mangu je isto. Njihovo XL je nase M.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#907 Re: Sarajevo City Center

Post by I am Happy »

Ja sam u petak malo svratio, nigdje veze sta su otvorili :lol:
Pa zavrsenije su kuce po okolnim brdima nego ovaj njihov objekat :-)
Cak i one pokretne stepenice, nepokretne :lol:
VjecitiStudent

#908 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

Skyfox wrote:
titinho wrote:Mislim da je bezveze potez otvaranja centra koji je nedovrsen
Negdje se zurilo, ocigledno da im je Zara i njene sestrinske kompanije bile za vratom

Nekako se cini da sve ide na silu
mi se sinoc spustili nekim liftom koji je bio pun gradeviskog materijala, kante, letve, kartoni... Zice vire sa svih strana... ali kontam bolje i to nego nastavit traziti liftove po centru :-)
"Ali to tako treba kad se grade objekti ove vrste"

Bosanski dunđeraj nema granica.
madner

#909 Re: Sarajevo City Center

Post by madner »

Zapalit ću vam centar ako ne zbavite njemačke brojeve i to velike. :D
emmir1

#910 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

Bio sam da vidim malo i ja.

Obišao neke radnje i nisam baš oduševljen .

igraonica je ok

Dosta je možda stvar i navike , ja sam do sad kupovao u bbi uglavnom u jednoj radnji gdje za pristojnu cjenu mogu da nađem sebi i košulju , hlače i cipele .
Kvalitetom sam zadovoljan i nemam razloga da mijenjam prodavnicu u kojoj kupujem.

Takođe bbi mi je nekako više usput i dosta više neke topline ima.

Bbi je jači za lokaciju i onaj trg , a scc je jači za igraonu te velčinu samog centra

SCC je sasvim ok centar i sigurno će uz bbi da bude glavni centar u Sarajevu .

ima dosta nedostataka ali to će vremenom sve da dođe na svoje
Banksy

#911 Re: Sarajevo City Center

Post by Banksy »

Yahel wrote:Ja sam u petak malo svratio, nigdje veze sta su otvorili :lol:
Taman kako treba. Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
akcid

#912 Re: Sarajevo City Center

Post by akcid »

Banksy wrote:.... Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
Šta da radimo, nakon ove i sličnih analiza i zaključaka?
Banksy

#913 Re: Sarajevo City Center

Post by Banksy »

akcid wrote:
Banksy wrote:.... Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
(Ako jesi) Tu si gdje si, pa stepuj ...
akcid

#914 Re: Sarajevo City Center

Post by akcid »

Banksy wrote:
akcid wrote:
(Ako jesi) Tu si gdje si, pa stepuj ...
Da, da, i meni se čini da je step jedino rješenje: Kad nas kosovski Albanac odradi za fiskalni račun u pekari, kad nam na isti način trgovac u granapu kaže da mu je nestalo trake, mi ćemo stepovati, stati im nasred radnje i zalupetati petama da se i Fred Astaire uznemiri :D Ili, kad nam vlast ode u USA po još jednu tranšu MMF kredita, u EU po drugu, kad nam zakasni penzija, ili poskupe energenti i životne namirnice, kad nam skorojevićke lole u državu uvedu bjelosvjetske "bogataše" da nam iscrpe i ovo malo preostalo, kad nam još koji ratni i poratni profiter nadzida kakvu betonsku skalameriju iznad glava, nudeći nam kolače umjesto hljeba, mi ćemo zaposjesti ulicu i "oplesti" step :D Ni irski Gospodari plesa neće bolje :izet:
JanuaryJones

#915 Re: Sarajevo City Center

Post by JanuaryJones »

Banksy wrote:
Taman kako treba. Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
:thumbup:

Sent from my iPad using Tapatalk
say_cheese

#916 Re: Sarajevo City Center

Post by say_cheese »

Banksy wrote: Taman kako treba. Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
Ma jasta bolan, samo NAMA se to moze desiti, nama i nikom drugom. :D

Elbphilharmonie, filharmonija u Hamburgu
pocetak radova: april 2007
zavrsetak radova: maj 2010
troskovi projekta: 77 mio € (troskove snosi grad Hamburg, to jest, porezni obaveznik)

bilanca: radovi u punom jeku, svecano otvorenje odgodjeno za juni 2013, novi datum je oktobar 2016, novi proracun troskova 789 mio € - nije greska u tipkanju, ovo je trenutna procjena, mala razlika od 700 i kusur mio € naspram pocetne cijene :-)

Flughafen BER - aerodrom Berlin Brandenburg
pocetak radova: septembar 2006
zavrsetak radova: oktobar 2011
troskovi projekta: 1,7 mrd € (porezni eurici)

bilanca: radovi u punom jeku, svecano otvorenje odgodjeno, ne jednom vec nekoliko puta, novi termin u oblacima, trenutni troskovi 5,1 mrd € :D

Znam sta ces reci, kako je to neusporedivo, na jednoj strani filharmonija a vamo pisljiv shopping centar. Eh, druze moj, jeste usporedivo. Svaka izgradnja ima projektni plan, pljuni u sake i drzi se termina. A nemoj zaboraviti da ova dva primjera nose pecat kvaliteta 'made in Germany'.

Mozda se javi jos neko iz USA, iz UK, Francuske ili Spanije, dok okom trepnes, napunicemo mi i 10 stranica slicnih primjera. Mozda onda svoju izjavu dopunis, kako je ovo ili ono jasno i slikovito prikazalo nas, uz nas i Njemce, Francuze, Amerikance itd. Kasne i drugi, i to ne malo, pa nikom nista. Tako ce se i radovi u SCC dovrsiti, zidovi se izmalterisati, pokretne stepenice ce proraditi, food-court u punom kapacitetu klopu nuditi. Meni licno je drago sto se centar otvorio. Tuga je, kad se nesto zatvori.
daxon

#917 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

Pa ni filharmonija, a ni aerodrom, nisu otvoreni nedovršeni i u totalnom haosu, a o tome je ovdje riječ.
Zamisli da se u zgradi filharmonije održava koncert dok su na sve strane skele, alat i majstori :-)
mali_balon

#918 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

Elhamdulillah nek ga ja Bakir napravio, bolje nas Bakir nego tamo neki sandzaklija Fahro i njegovi vlasi. Jos cu mu (Bakiru) i guze dat u oktobru i oralno pa nek crknu dusmani.
Ripicipi

#919 Re: Sarajevo City Center

Post by Ripicipi »

Banksy wrote:
A jesi ti nama pametnica, sarajka s dna kace :-)
say_cheese

#920 Re: Sarajevo City Center

Post by say_cheese »

daxon wrote:Pa ni filharmonija, a ni aerodrom, nisu otvoreni nedovršeni i u totalnom haosu, a o tome je ovdje riječ.
Zamisli da se u zgradi filharmonije održava koncert dok su na sve strane skele, alat i majstori :-)
Znam da su na dan otvorenja, pa cak i prije toga, kruzile price da radovi nisu zavrseni. Tebe ako je strah da isprljas cipele, trebao si ostati kod kuce i pricekat dok sve bude gotovo. Fakat ne kontam ovaj nas mentalitet, ovu opsesiju da se u svakom jajetu nadje dlaka. Vjerovatno su zakupci prostora pravili pritisak, jer cisto sumnjam da je vlasnik centra potrcao da ga nedovrsenog otvori.
Hajvan

#921 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

mogu misilit kako smeta kad se popneš na Vraca pa se počneš spuštati prema trazitu- a, puko cetar metropole, svijetle BHTelecom, svijetli Alta, svijetli SCC, Unitic, parlament, Importane…
…kako smeta i frustrira :D
strong69

#922 Re: Sarajevo City Center

Post by strong69 »

Banksy wrote:
Rijetko nas je sta prikazalo tako jasno. Nas same. I ono sto smo postali. I ono sto danas jesmo. :lol: :lol: :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#923 Re: Sarajevo City Center

Post by Entropio »

Skyfox wrote:
mali_balon wrote:
Skyfox wrote:hladan tus... mali ljudi dosli na svoje i dabudu trendy fendy :D

vidio sami te hlace koje bi mogao obuci jedino da ih otpore pa zasiju oko mene, a mozda ni tada... :-) :D
Mali i mrsavi, mi debeli mozemo to zaobilaziti. Kads mo vec kod zare, u Mepasu odem u onau bershkhuu i padne mi majca za oko reko odo probat, hahah hajd sto ne mere preko bicepsa, nego mi ostade pupak virit i pola stomaka, takodje haman mi sise ispale i sva taspiserija koliki je okovratnik na majci.
pa to se sad tako nosi, bas si nemoderan, samo moras uvuci stomak :D :D
imao sam jednu takvu povuces prema gore ispadne stomak, povuces prema dole ispadne sisa :lol:
na stranu provaljivanje ima dobrih modela ali brojevi su im fakat nigdje veze :roll: :-?
:lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

#924 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

Banksy wrote: Taman kako treba. Rijetko je šta u zadnjih 20 godina tako jasno i slikovito prikazalo nas same i ono što smo postali i što danas jesmo, kako je to učinila ova grdobna, sfušerena, prljava, nelegalna, nedovršena, neprilična zgrada. Slika je i prilika to nas samih, u doslovnom i prenesenom smislu i po svim nivoima.
ništa bolje ne daje sliku nas samih kao situacija u kojoj kokuzi žestoko brane prava tajkuna milionera na njihov profit iz naših džepova, kao što je to slučaj na ovoj temi
strong69

#925 Re: Sarajevo City Center

Post by strong69 »

DaysleepeR wrote:
ništa bolje ne daje sliku nas samih kao situacija u kojoj kokuzi žestoko brane prava tajkuna milionera na njihov profit iz naših džepova, kao što je to slučaj na ovoj temi
Ko nas tjera da kupujemo tamo? Negdje ces kupiti odjecu, obucu i hranu, zar ne? To je tvoja odluka koju ti nijedan tajkun nece nametnuti. Da li bi po tebi bilo bolje da ovaj SCC nije nikako napravljen?
Post Reply