Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#901 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Banksy wrote: O kakvim ''datiranjima od oko 30.000 godina'' govoriš, ko, gdje, šta?
http://www.prweb.com/releases/2013/4/prweb10657023.htm
Facts that have been verified by scientific analytic testing include:

The Sun pyramid stands over 722 feet (220 m) high one third taller than the Great Pyramid of Giza
Radio carbon klix shows the pyramid to be at least 24,800 years old
Material Analysis shows that the structure is from man-made concrete
There is an 8.000 kg ceramic block under the pyramid in the underground labyrinth
An energy beam, electromagnetic in nature with a radius of 4.5 meters and a frequency of 28 kHz,has been detected and measured coming from the top of the Sun pyramid
An ultrasound beam with a radius of 10 meters and frequency of 28-33 kHz has been measured on the top of the pyramid, as well
The pyramids are aligned with the earth’s cardinal points and oriented to stellar North
To je Semke o Semketu.

Ovo ispod su neki od onih koji su dokumentirali i u povijest i knjige uveli grad Visoki.

Daj mi svjetski ili lokalno slična, relevantna imena, institucije, linkove koji potvrđuju Semketove teorije?

Pavao Anđelić (1920-1985) arheolog i historičar. Bavio se historijom srednjovjekovne Bosne, naročito razvijenim srednjim vijekom.

Rođen u Sultićima kod Konjica. Završio franjevački gimnaziju u Visokom te studij prava u Zagrebu, studirao historiju u Sarajevu. Radio kao sudija, pa u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Sarajevu, a najviše u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu do penzije. Doktorirao u Beogradu. Dobio niz priznanja za naučni rad.

Istaknute rezultate napravio na polju arheologije srednjovjekovne Bosne, prije svega arheološkim istraživanjem stolnih mjesta bosanskih vladara na Bobovcu i u Kraljevoj Sutjesci, te na području Visokog.
Značajne rezultate postigao u heraldici (pečati), kulturnoj historiji i topografiji srednjovjekovne bosanske države. Objavio je veći broj naučnih radova, naročito u Glasniku Zemaljskog muzeja BiH, knjige o Konjicu, Pečatima, Bobovcu i Kraljevoj Sutjesci, a i značajne dijelove knjiga o kulturnoj historiji Bosne i Hercegovine, Visokom i župama. Učestvovao je na više naučnih skupova sa referatima.
U Arheološkom leksikonu Bosne i Hercegovine (AL BiH) obradio je niz lokaliteta iz srednjovjekovne Bosne.

Pavao Anđelić pripada istaknutim djelatnicima bosanskohercegovačke historiografije. Franjevačka teologija u Sarajevu 2005. organizovala je naučni skup posvećen arheologu i historičaru Pavlu Anđeliću.

Desanka Kovačević-Kojić (Sarajevo, 3. oktobar 1925), historičar, medievalist, akademik ANU BiH i SANU.

Desanka Kovačević-Kojić rođena je u Sarajevu 3. oktobra 1925. godine. Završila je studij historije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je 1950. Zaposlena na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za historiju gdje je prošla sva zvanja. Akademik ANU BiH. Od 1993. živi u Beogradu. Predmet proučavanja je historija srednjovjekovne Bosne i Srbije. Objavila je pet knjiga i preko 100 naučnih i stručnih radova, prikaza i osvrta. Njena najznačajnija djela posvećena su privrednoj historiji, trgovini, gradskim naseljima i vlaškoj problematici. Učestvovala je na većem broju naučnih skupova organiziranih širom Evrope.

Hamdija Kreševljaković, bosanskohercegovački i jugoslavenski historičar rođen 1888. godine u Sarajevu. Težište njegovih stručnih radova bila je historija Bosne i Hercegovine.

....

Kreševljakovićevo cjelokupno djelo, budući usredsređeno na historiju Bosne i Hercegovine i njenu kulturu, civilizaciju, upravu, zanate, danas se zasigurno smatra najrelevantnijim historijskim štivom o Bosni i Hercegovini.

asurbanipal

#902 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by asurbanipal »

:lol:
U junu 2006. u Osmanagićevom projektu pojavljuje se ime arheologa i egiptologa Zahija Hawassa, u kojemu on preporučuje navodnog stručnjaka Alyja Abda Alla Barakata za ispitivanje. Nakon upita, Hawass je opovrgao bilo kakvu uključenost i optužio Ossmanagića za "odavanje lažnih informacija", pojašnjavajući kako "Barakat ne zna ništa o egipatskim piramidama"...

Pismo Zahia Hawasa

http://archive.archaeology.org/online/f ... hawass.pdf

http://web.archive.org/web/200606150159 ... N5bmNhdA--

http://www.archaeologyuk.org/ba/ba92/feat3.shtml

http://www.casca.org.rs/wp-content/uplo ... i-K.O1.pdf

http://www.e-a-a.org/statement.pdf
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#903 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:Osnovno, teret dokazivanja je UVIJEK na onome ko tvrdi da je nešto pronašao, ne obratno.

I na osnovu čega si ti zaključio da "nema šansi da je ono djelo prirode"? Da li imaš potrebno obrazovanje za donošenje takvih zaključaka?
Pa jednostavno zato sto mi jos niko nije uspio pokazati i dokazati da je priroda u stanju da sama od sebe slaze mozaike i idealne geometrijske strukture. A pogotovo sama od sebe kopa tunele....dakle da ne brkamo pojmove ne govorimo o pecinama nego o tunelima. A kao sto ti napisa covjek to se ne uci na FPN nego na filozofiji Katedra za arheologiju. Pazi dzaba ti meni pises pjesmice i stihove jer ja uvijek vise vjerujem svojim ocima nego filozofima a u zadnjem postu ako nisi shvatio sta sam napisao onda tu nema pomoci i uopste me ne cudi sto nam je sa takvim studentima zemlja u totalnom kurcu!!!!
asurbanipal

#904 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by asurbanipal »

Banksy wrote: Daj mi svjetski ili lokalno slična, relevantna imena, institucije, linkove koji potvrđuju Semketove teorije?

Našao sam ga ! To je Michael Tellinger :lol:

Michael Tellinger is a South African author, songwriter and politician.
:lol:
Dozer

#905 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dozer »

Pretpostavljam da joj je Semke diktirao...
http://www.tnetimes.com/article/580-sci ... -barsoum-/
VjecitiStudent

#906 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:
VjecitiStudent wrote:
A na dnu ovog gore opet ti piše
For more information on the Bosnian Pyramid Archeological site go to:
http://www.piramidasunca.ba/eng/home-en ... w=featured
De bolan Dozeru, da dokažeš Semira, opet nam citiraš Semira.
Do kad ova dječija posla?
Ti si puk'o k'o livada haveru...
Facts that have been verified by scientific analytic testing include:[/size]
Semir dakle negdje na internetu napiše "Facts that have been verified by scientific analytic" i hop - dokazano, imamo piramidu.
Ima li gdje još ovih dokaza međugorskog kalibra?
Banksy

#907 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:Pretpostavljam da joj je Semke diktirao...
Kako mi ni Deborah ni site ne ulijevaju povjerenje :mrgreen: , zamoliću te opet:

Daj mi svjetski ili lokalno slična, relevantna imena, institucije, linkove koji potvrđuju Semketove teorije?
VjecitiStudent

#908 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Rubrike ovog "naučnog" časopisa su ti:

Alternative Medicine
Ancient Mysteries
Body, Mind & Soul Wellness
Conspiracy Theories
Green Living
Holistic Healings
New Era Investigates
Oneness -- Law of One
Paranormal
Path of Consciousness
Prophecy
Spirituality & Religion
The Unexplained
- See more at: http://www.tnetimes.com/#sthash.h9P9qzyi.dpuf

U koju od gore navedenih oblasti bi svrstao Semketa i njegovo otkriće, Holistic Healings, Prophecy ili nešto treće?
hrasno38

#909 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
Kako mi ni Deborah ni site ne ulijevaju povjerenje :mrgreen: , zamoliću te opet:

Tko si ti da mozes deklarisati ko ulijeva a ko ne ulijeva povjerenje u potvrdjivanje Semirovih teorija???? Mislim ko si sa naucnog aspekta i jedno jednostavno pitanje: vjerujes li u boga????
Dozer

#910 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dozer »

Banksy wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sta god da se nadje, ti ces reci - to mi ne ulijeva povjerenje :lol: :lol:
Dakle, besmisleno je :mrgreen:

Pretpostavljam da je i ovo za tebe na istom fonu - http://www.gigalresearch.com/uk/pyramides-bosnie.php
Eto, ima i neki imena (pretpostavljam da ce sada ici: "HA-HA, cuj Kinez") :D
Last edited by Dozer on 09/10/2015 15:28, edited 1 time in total.
Banksy

#911 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Banksy wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sta god da se nadje, ti ces reci - to mi ne ulijeva povjerenje :lol: :lol:
Dakle, besmisleno je :mrgreen:
Semke piše o Semketu na sajtu neke ''Debore West''?

She is currently doing investigative journalism reporting on a wide variety of topics including our cosmic culture, the multi dimensional universe, lost knowledge within our ancient civilizations and disclosure.

She is working on her first book with co-author Michael Hathaway entitled Idiots Guide to Disclosure, focused on the real origin of mankind, the reality of the existence of alien life and the shift in humanity’s consciousness

:lol: :lol:
Banksy

#912 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Banksy wrote:

Tko si ti da mozes deklarisati ko ulijeva a ko ne ulijeva povjerenje u potvrdjivanje Semirovih teorija???? Mislim ko si sa naucnog aspekta i jedno jednostavno pitanje: vjerujes li u boga????
:lol: :lol:
hrasno38

#913 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Tko si ti da mozes deklarisati ko ulijeva a ko ne ulijeva povjerenje u potvrdjivanje Semirovih teorija???? Mislim ko si sa naucnog aspekta i jedno jednostavno pitanje: vjerujes li u boga????
hrasno38 wrote::lol: :lol:
Da predpostavljao sam da ce biti takav odgovor???? Klasican odgovor ljudi koji kad se plase sljedeceg pitanja bace par smajlica.....s tim je i zavrsena nasa medjusobna konverzacija :faraon1:
I da izvinjavam se ako sam negdje bio nepristojan posto vidim da se radi o pripadnici ljepseg pola.
Banksy

#914 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Pretpostavljam da je i ovo za tebe na istom fonu - http://www.gigalresearch.com/uk/pyramides-bosnie.php
Eto, ima i neki imena (pretpostavljam da ce sada ici: "HA-HA, cuj Kinez") :D
Čitaš li ti šta je to što si postavio ... :lol:

First International Scientific Conference about the Bosnian Valley of the Pyramids (ICBP) was held in Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), from August 25-30, 2008.
(http://www.icbp.ba/)

English Edition of the ICBP Proceedings has just been published. This is unique collection of 50 articles about the Pyramid Science and comprehensive scientific investigation of the Bosnian pyramids in Visoko.

Sale price (includes handling and shipping to any country): 90 Euros or US $ 130.00 via Western Union (address: Fondacija APBPS, Zmaja od Bosne 4/X, Sarajevo, Bosnia-Herzegovina).
[email protected]
edit: šta vam je ljudi, pobogu ... :D :(
Dozer

#915 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dozer »

Ja...i...?

Na koji nacin je bilo sta na planeti dokazano? Tako sto se na nekom forumu naprdjivalo o tome, ili tako sto su se ljudi sastajali i naucno nesto dokazivali? I pri tome se, najcesce, prodavala i poneka knjiga o tome... Fakat ne kontam...
Mislim, argumenti su ti, onako, malo...khm, khm...

Pa Egipatske piramide i danas imaju milion nepoznanica, i jos uvijek se vrse kojekakva iskopavanja, skeniranja, otkrivanja... I, usput, izdato je bezbroj knjiga o njima, sto naucnih, sto raznih drugih.
Vjerujes li im?
Banksy

#916 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dobro, napredujemo polako.

Korak 2.
Utvrdili smo da ne postoji nijedno, svjetski ili lokalno, relevantno ime ili institucija, kao ni adekvatno naučno istraživanje, a koji bi potvrdili Semketove teorije.
Ok?
insomnia78

#917 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Postoji samo jedan pravi nacin za dokazati postojanje piramide
maraccana

#918 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by maraccana »

Kopa se i dokazuje postojanje još od 2006. :lol:
Avetinho

#919 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:Jos kad bi nekolicina vas skontala poentu onoga sto sam pisao mozda bi vam i odgovorio ali evo popisajte Osmanagica jebo njega i odradite nesto u zivotu da zaposlite 10 ljudi pa cemo onda nastaviti pricati dalje!!!!!
Ti si u svakom postu potezao "arheologiju". Svemirko s arheologijom ima taman toliko kao i astrolozi s istrazivanjem Suncevog Sistema. Nikakve.
hrasno38

#920 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Avetinho wrote:
hrasno38 wrote:Jos kad bi nekolicina vas skontala poentu onoga sto sam pisao mozda bi vam i odgovorio ali evo popisajte Osmanagica jebo njega i odradite nesto u zivotu da zaposlite 10 ljudi pa cemo onda nastaviti pricati dalje!!!!!
Ti si u svakom postu potezao "arheologiju". Svemirko s arheologijom ima taman toliko kao i astrolozi s istrazivanjem Suncevog Sistema. Nikakve.
U svakom slucaju puno puno vise nego bilo ko sa ovoga foruma!!
Dino777

#921 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dino777 »

Dino777 wrote:Jao pa zar ima neko ko jos vjeruje u ovo :-) :lol:
Vidim ima :okac: :pisnuo:
Avetinho

#922 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote: Pa dobro, za nju je jasno
Image
Nego, dje ova "nasa"
Sto je vec jednom ne otkopa i zacepi usta svima?
ajd ti dodji pa otkopaj citavo brdo lopatom, krmapom, spahtlom i kistom a iznad glave ti konstatno nadlijecu strucnjaci koji na svaki moguci nacin pokusavaju da ti strovale neku kajlu.
Svemirko je davne 2006. godine obecao kako cemo "dok pijemo kafu u ljetnoj basti usred visocke carsije, uzivati u pogledu na otkopanu piramidu".

Od tada je prevrnuo par kamenica pa ih zakopao, otkrio "dvostruka stopala", kamen sto "lici po obliku ali ne po formi", "runsko pismo" koje je maloprije ukucao na kamen cekicem Enes rudar dok je jeo sendvic na pauzi, otkrio "funkciju" "piramide" kao oruzja sto proizvodi uragane da otjera neprijatelje civilizacije sa sazvjezdja Plejada, sveti kamen sto podsjeca na kravu kad se pogleda bas odande, tuzno sjecanje na dva idiota iz Srbije koji su celularnim telefonima trazili grob djenerala Draze Mihajlovica, objavio kako ima "ljekoviti kamen" koji lijeci rak bubrega kad sjednes na njega.

Pa dokad vise. Zato Bosna i jest u kurcu kad svaka budala misli da si niko i nista dok ne uzmes na prevaru tudje pare.
Avetinho

#923 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:
Avetinho wrote:
U svakom slucaju puno puno vise nego bilo ko sa ovoga foruma!!
Naravno da nema Svemirko nikakve veze s arheologijom, a kamoli puno vise. Nista ne moze biti nikako puno vise ni od cega.
InaravnoDzej

#924 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by InaravnoDzej »

hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote: Dzaba prica druze ...ljudi koji nisu ni ublizu sa strukom koja se bavi ovim poslom jednostavno nesto tvrde na osnovu ne toga sto su tamo bili nego na osnovu toga sto su negdje nesto procitali i sto im je negdje neko rekao. I onda bi ih trebalo smatrati relavantnim sugovornicima. Nikad robom Mirko I Slavko!!!!
Iskreno, na osnovu čega ste vi donijeli svoje zaključke?
Ajde sto nesto negiras ali sto ne citas sta pisem. Gdje sam ja to decidno kao sto ti negiras rekao da je ovo piramida????NIGDJE!!!! I uvijek kad napisem piramida ispred ide tzv ali za razliku od tebe ja sam obisao kompletan komlex i svojim ocima vidio sto sam vidio a to je da tamo vrijedi i te kako kopati i da to nema sanse da je dijelo prirode. Sasvim sigurno pomocu istorisjkih fakata znamo da je tu bio stari grad Visoki koji je nastao prije oprilike 600-650 godina a da su se recimo prve Nubijske piramide pocele graditi 300 godina p.n.e. Dakle tko ima pravo da tvrdi da se i na nasim prostorima tada nisu gradile piramide???? To bi bilo isto kad bi tvrdio da na nasim prostorima u to vrijeme nije bilo zivota. Sta je sa kineskim piramidama....sto su se to piramide mogle graditi u Kini a ne nasim prostorima??? Sta cemo sa ovim:

"U Grčkoj je pronađeno 16 manjih piramida, a navodno je najstarija piramida Hellenikon, izgrađena od vapnenca u 4. stoljeću prije nove ere. Ostaci piramide Hellenikon su blizu Argosa na Peleponezu."

Opet isto pitanje ako su gradjene u Grckoj sto slicne gradjevine nisu mogle i u BiH itd itd. Cinjenica je da su piramide pronadjene u svim dijelovima svijeta osim na Antarktici i onda da ja sad kao covjek koji se ne bavi tim faktima tvrdim da nesto jeste ili nije piramida ma ne pada mi na pamet.
Ali posto zivim u zemlji koja je na dnu svjetskih lista skoro u svemu gledam koje je koristi taj "pronalazak" Semira donio mojoj zemlji njenim gradjanima a posebno gradjanima Visokog i vidim da dolaze ljudi sa svih strana svijeta da to gledaju i da bi to gledali placaju. Nekih 50 ljudi radi za plate na tom komlpeksu i prehranjuje svoje porodice i dok citav svijet zaradjuje na nekim svojim cudima sto vjerskim sto drugim samo se Bosnjo nadje da pametuje i opsetruira sve ono gdje ne moze da se uvali i ne moze da ima koristi a pri tome nije nogom krocio na to mjesto. I sad se kao provaljujemo ja i Dozer a ne provaljujete se vi???
Za Francuza jedno pitanje....
Jesu li Francuzi kreteni sto su od Lourda napravili pored vjerskog i turisticko srediste jugozapadne Francuske pa ubiru eurice u vrecama???? Eto to je zemlja u koji si otisao jer bolja od BiH mislim sa strane razvitka i ekonosmki aspekata. Ha francuzi budale i kreteni pa vjeruju tamo u neka ukazanja kao sto vjeruju i oni u Medjugorju. Vjeruju u sve sto Francuskoj moze donijeti dobroga i one sto bi to kao opstruirali nabiju lagano na onu stvar i nogom u guzicu. Samo nasi kvazi-strucnjaci jedva cekaju da se ugasi i Medjugorje i Visoko i stati ja znam jer ih jednostavno nema tu i nedaju im da rade sta bi oni htjeli.
Znaš li ti da je keopsovu piramidu gradilo 100 000 ljudi punih 20 godina. Ti ako budeš imao i jedan dokaz da je na području visokog prije 1 000 godina živila tolika populacija ja ću otići sam otkopati piramidu.
VjecitiStudent

#925 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote:Osnovno, teret dokazivanja je UVIJEK na onome ko tvrdi da je nešto pronašao, ne obratno.

I na osnovu čega si ti zaključio da "nema šansi da je ono djelo prirode"? Da li imaš potrebno obrazovanje za donošenje takvih zaključaka?
Pa jednostavno zato sto mi jos niko nije uspio pokazati i dokazati da je priroda u stanju da sama od sebe slaze mozaike i idealne geometrijske strukture. A pogotovo sama od sebe kopa tunele....dakle da ne brkamo pojmove ne govorimo o pecinama nego o tunelima. A kao sto ti napisa covjek to se ne uci na FPN nego na filozofiji Katedra za arheologiju. Pazi dzaba ti meni pises pjesmice i stihove jer ja uvijek vise vjerujem svojim ocima nego filozofima a u zadnjem postu ako nisi shvatio sta sam napisao onda tu nema pomoci i uopste me ne cudi sto nam je sa takvim studentima zemlja u totalnom kurcu!!!!
A ti si ono završio šta, geologiju, arheologiju, ... pa si u stanju da ocijeniš da li je nešto ljudskih ruku djelo ili nije. Ili pak da je staro hiljadama godina, da to Semir nije jučer iskopao?

Arheolog u tvojoj omiljenoj emisiji iz serije "Unexplained files", koju je Semir nemilice reklamirao, tvrdi da je te kanale kopao Semir.
Osmanagich takes the crew underground, to where he is literally mining his way through the alleged pyramid, hauling out cart after cart of rock and soil to reveal what Osmanagich claims are ancient “tunnels” but which Chapman believes are Osmanagich’s own invention, created not by ancient people but by Osmanagich’s own excavations. The “walls” and the “fill,” Chapman said, are indistinguishable; therefore, Osmanagich is seeing what he wants to see. Osmanagich points to large piles of rocks and calls them tunnel walls, but nothing about them appears artificial. The rocks are rounded, for one, and they look for all the world like natural deposits.
http://www.jasoncolavito.com/blog/revie ... n-pyramids
Što Osmanagića opet ne sprječava da slaže nešto sasvim suprotno
Henry Chapman said he doubted that “Dr. Osmanagich dug the tunnels.”
http://piramidasunca.ba/eng/latest-news ... overy.html
Na temi o Ganićevom fakultetu, ublehašima si nazvao diplomante informatike iz te škole. U velikoj mjeri jesi u pravu, taj fakultet je zbilja loš, no likovi koji tamo predaju jesu završili neku informatiku i bave se tom strukom.

Međutim Semir, doktor arheologije, koji je doktorsku tezu odbranio na nepostojećoj arheologiji sarajevskog FPN-a, koji u karijeri prije Visokog nije bijele mačke iskopao, kojeg je mentorisao lik koji je karijeru napravio na marksizmu, kojem je jedini dodir sa arheologijom bio ležanje na prastarom kamenju neke jadranske plaže, tebi nije ublehaš.
:-)
Post Reply