Ukrajina

Post Reply
sumirprimus

#901 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ma i ovo je garant "cionisticka zavera bate"...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#902 Re: Ukrajina

Post by Truba »

http://www.youtube.com/watch?v=Y_LFrMco ... ture=share

uživo lafo

voditelji su mi smireniji nego naši novinari kad su gorjele šupice po kantonu :? :? :?
nOrMaLaC

#903 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Update:

Radikalne skupine počele su blokirati granične prijelaze - potvrdile su nadležne službe. Informacije govore kako su granični prijelaz na ukrajinsko-poljskoj granici blokirali gumama i drugim predmetima, kako vozila ne bi mogla proći.
Herr Flick

#904 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

Eh da sam ja predsjednik,mobilisao bih vojsku,parkiro par tenkova i oklopnjaka pa hajd da vas sad vidim :D :D
Kikibombona

#905 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

pici wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2q4TaZyKv3Y

uuuujebte pa ovo je na ivici rata :shock:

zadnjih minut ubiše ona dva drota... :shock:
Ne bi me iznenadilo da oni koji su osudjivali nase demonstracije pordrzavaju ove u Ukrajini.

Ovo na klipu nisu demonstranti vec teroristi. :shock:
Kikibombona

#906 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.

Oni koji misle da bi Klickov tim bio pobjednik grdno se varaju. Neka se prisjete Gruzije i munjevite reakcije Rusije. I Ukrajina je tu u dvoristu, sa jos vecim udjelom ruskog i proruskog stanovnistva, sa jos znacajnim interesima. Istocna Ukrajina, proruski orjentisana je najrazvijeniji, industrijski dio drzave. Najveci ukajinski gradovi se nalaze na istoku.

Ukrajinski rat bi bio kao i sirijski, pat pozicija. Nema sanse da bi Rusi dozvolili da druga strana ovlada istokom. Dakle, podjela, Dejton ili nesto slicno.

Samo idiot u ovakvim drzavama moze organizovati proteste prozete etnickom mrznjom!
ljetna kiša

#907 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Kikibombona wrote:Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.
Velika greška. EU da smiruje rat??? Pa zar nije jasno ko stoji iza ovoga.....
ljetna kiša

#908 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Kikibombona wrote:
Samo idiot u ovakvim drzavama moze organizovati proteste prozete etnickom mrznjom!
Ne baš idiot, ali "visoka politika" da.
Cyrax

#909 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

sumirprimus wrote:ma i ovo je garant "cionisticka zavera bate"...
Malo je neobično kada ti to kažeš. :D
Kikibombona

#910 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

ljetna kiša wrote:
Kikibombona wrote:Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.
Velika greška. EU da smiruje rat??? Pa zar nije jasno ko stoji iza ovoga.....
Iza nasilnih protesta evidentno EU. Medjutim, nisam siguran da zele rat. To je put u nepoznato, s druge strane je Rusija.
Ne baš idiot, ali "visoka politika" da.
Idioti su ukrajinski politicari, na njih sam mislio.

Velike sile imaju svoje seme.
Lakat Jebić

#911 Re: Ukrajina

Post by Lakat Jebić »

nisam pratio par dana, al zadnje sto sam cuo, za vikend, bilo je da su vlada i opzocija postigli neki dogovor. sta bi poslije toga pa su dosli dovde?
Truba

#912 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
sumirprimus

#913 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bogami,protesti traju vec mjesecima,a zle vile kazu kako ruje nece da isplate prvu ratu od 2 milijarde,dok se ne rijesi pitanje demonstracija... i kaje juce trebala bit isplata... :D
Kikibombona

#914 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Black swan wrote:ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
Gdje to gledas?
Truba

#915 Re: Ukrajina

Post by Truba »

mislim da je sve dobro dok ne dobieš na liveleaku svoju sekciju

Kikibombona wrote:
Black swan wrote:ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
Gdje to gledas?
gore je neko okačio
pici mislim
pa negdje na sredini videa... formacija kornjača se povlači a dvojica policajaca ostala ležati mlate ih
jedan se diže bježi i misteriozno pada ne ne diže se više
onaj drugi je okružen i mlate ga i skidaju mu opremu valjda usput
ljetna kiša

#916 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Black swan wrote: pa negdje na sredini videa... formacija kornjača se povlači a dvojica policajaca ostala ležati mlate ih
jedan se diže bježi i misteriozno pada ne ne diže se više
onaj drugi je okružen i mlate ga i skidaju mu opremu valjda usput
Podsjeca li ova scena na vadjenje i zderanje srca Asadovog borca? Mene neodoljivo podsjeca.
Divlji "demonstranti" se ovako obracunavaju sa braniocima drzavnog sistema.
nOrMaLaC

#917 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Update: Demonstranti su preuzeli kontrolu nad graničnim prijelazom Korczowa između Poljske i Ukrajine
nOrMaLaC

#918 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Truba

#919 Re: Ukrajina

Post by Truba »

nOrMaLaC wrote:Update: Demonstranti su preuzeli kontrolu nad graničnim prijelazom Korczowa između Poljske i Ukrajine
po meni je važnije ako su opustošili jednu kasarnu
da je i 10 rpgova bilo ili sličnih sranja to je već katastrofa za do jučer mirnu zemlju koja je bez rata dobila neovisnost
area51

#920 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Kad pogledam ko je sve na strani opozicije i demonstranata i jasno mi je da je Janukovič u pravu.
Teško nesretnom narodu i sa jedne i sa druge strane.
dječak sa šibicama

#921 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

The 51st State wrote:
Black swan wrote:iskreno nema se više šta reći
nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.
jbg, zao mi je ukrajinaca, imaju svoje srbe na istoku.
Ne nego ce EU poslati Lorda Owena i Lorda Karingtona, da srede situaciju.

Kad vec volite povlaciti blesave paralele izmedju Balkana i Ukrajine, zasto se nikada ne sjetite sjajne EU politike u ratu u BiH, i spomenutih lordova.

Jel ih mozda Moskva poslala da "nas mire"?
sumirprimus

#922 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:
The 51st State wrote:
nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.

Kad vec volite povlaciti blesave paralele izmedju Balkana i Ukrajine, zasto se nikada ne sjetite sjajne EU politike u ratu u BiH, i spomenutih lordova.

nije nego...daj ne zaje...moskva je radila suprotno,za razliku od nemocne evrope..
moskva je sto indirektno sto direktno pomagala agresoru na nasu zemlju...sto kroz veto u un-u,na sve moguce i nemoguce,do podrske logisticke,moralne,politicke,kakve hoces...
na kraju krajeva kad vec povlacimo paralelu,kod koga je zavrsio kadijevic???embargo na oruzje???
dječak sa šibicama

#923 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Ja na Ukrajinu ne gledam kroz prizmu Kalesije, Osmaka i Sekovica. To vi, samo bujrum, nastavite.

Malo ste za USA, malo ste protiv USA, nista novo, kad USA zgovna Srbiju onda aplauz, kad USA zgovna Afhganistan onda kme kme islamofobija, krizarski rat.

Ja na Ukrajinu gledam kroz prizmu Ukrajine, ali nazalost ovdje je premalo onih koji uopce razumiju globalna desavanja.

Pa se ne isplati previse ni pisati.
ljetna kiša

#924 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

dječak sa šibicama wrote:
The 51st State wrote:

http://srbin.info/2014/02/19/okupacija- ... obracaj-u/
Američki ambasador u Ukrajini reguliše saobraćaj :shock: :shock: :shock:
sumirprimus

#925 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

to kad ti se odgovori direktno odmah djonom?kalesija folovi golovi :)
evo reko sam ti,sto se tice globalne politke,kad je nama bilo najteze,rusija se stavila na stranu nasih krvnika..jednom i previse.kraj price,tacka ba,ende..nema dalje ,da je zavera geocionista,gustera,lizarda,dragon kanova...koga briga...
isto i ovde kad vidis da se crveni i crni ujedinili,onda fakat vidis koliko su ocajni da pobjegnu od zagrljaja majcice rusije...
poznata slika zadnjih 60 godina,sirom dragog nam kontinenta...
Post Reply