Ukrajina
-
sumirprimus
#901 Re: Ukrajina
ma i ovo je garant "cionisticka zavera bate"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#902 Re: Ukrajina
http://www.youtube.com/watch?v=Y_LFrMco ... ture=share
uživo lafo
voditelji su mi smireniji nego naši novinari kad su gorjele šupice po kantonu

uživo lafo
voditelji su mi smireniji nego naši novinari kad su gorjele šupice po kantonu
- nOrMaLaC
#903 Re: Ukrajina
Update:
Radikalne skupine počele su blokirati granične prijelaze - potvrdile su nadležne službe. Informacije govore kako su granični prijelaz na ukrajinsko-poljskoj granici blokirali gumama i drugim predmetima, kako vozila ne bi mogla proći.
Radikalne skupine počele su blokirati granične prijelaze - potvrdile su nadležne službe. Informacije govore kako su granični prijelaz na ukrajinsko-poljskoj granici blokirali gumama i drugim predmetima, kako vozila ne bi mogla proći.
- Herr Flick
#904 Re: Ukrajina
Eh da sam ja predsjednik,mobilisao bih vojsku,parkiro par tenkova i oklopnjaka pa hajd da vas sad vidim

- Kikibombona
#905 Re: Ukrajina
Ne bi me iznenadilo da oni koji su osudjivali nase demonstracije pordrzavaju ove u Ukrajini.pici wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2q4TaZyKv3Y
uuuujebte pa ovo je na ivici rata
zadnjih minut ubiše ona dva drota...
Ovo na klipu nisu demonstranti vec teroristi.
- Kikibombona
#906 Re: Ukrajina
Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.
Oni koji misle da bi Klickov tim bio pobjednik grdno se varaju. Neka se prisjete Gruzije i munjevite reakcije Rusije. I Ukrajina je tu u dvoristu, sa jos vecim udjelom ruskog i proruskog stanovnistva, sa jos znacajnim interesima. Istocna Ukrajina, proruski orjentisana je najrazvijeniji, industrijski dio drzave. Najveci ukajinski gradovi se nalaze na istoku.
Ukrajinski rat bi bio kao i sirijski, pat pozicija. Nema sanse da bi Rusi dozvolili da druga strana ovlada istokom. Dakle, podjela, Dejton ili nesto slicno.
Samo idiot u ovakvim drzavama moze organizovati proteste prozete etnickom mrznjom!
Oni koji misle da bi Klickov tim bio pobjednik grdno se varaju. Neka se prisjete Gruzije i munjevite reakcije Rusije. I Ukrajina je tu u dvoristu, sa jos vecim udjelom ruskog i proruskog stanovnistva, sa jos znacajnim interesima. Istocna Ukrajina, proruski orjentisana je najrazvijeniji, industrijski dio drzave. Najveci ukajinski gradovi se nalaze na istoku.
Ukrajinski rat bi bio kao i sirijski, pat pozicija. Nema sanse da bi Rusi dozvolili da druga strana ovlada istokom. Dakle, podjela, Dejton ili nesto slicno.
Samo idiot u ovakvim drzavama moze organizovati proteste prozete etnickom mrznjom!
- ljetna kiša
#907 Re: Ukrajina
Velika greška. EU da smiruje rat??? Pa zar nije jasno ko stoji iza ovoga.....Kikibombona wrote:Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.
- ljetna kiša
#908 Re: Ukrajina
Ne baš idiot, ali "visoka politika" da.Kikibombona wrote:
- Cyrax
#909 Re: Ukrajina
Malo je neobično kada ti to kažeš.sumirprimus wrote:ma i ovo je garant "cionisticka zavera bate"...
- Kikibombona
#910 Re: Ukrajina
Iza nasilnih protesta evidentno EU. Medjutim, nisam siguran da zele rat. To je put u nepoznato, s druge strane je Rusija.ljetna kiša wrote:Velika greška. EU da smiruje rat??? Pa zar nije jasno ko stoji iza ovoga.....Kikibombona wrote:Ovo ce ubrzo smiriti Rusija i EU udruzenim snagama. Rat u Ukrajini bi imao nesagledive posljedice za EU i Rusiju. Ako je neko imao interes da se zaostri, da izbiju nasilne demonstracije, mislim da gradjasnki rat nikome nije u interesu.
Idioti su ukrajinski politicari, na njih sam mislio.Ne baš idiot, ali "visoka politika" da.
Velike sile imaju svoje seme.
- Lakat Jebić
#911 Re: Ukrajina
nisam pratio par dana, al zadnje sto sam cuo, za vikend, bilo je da su vlada i opzocija postigli neki dogovor. sta bi poslije toga pa su dosli dovde?
- Truba
#912 Re: Ukrajina
ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
-
sumirprimus
#913 Re: Ukrajina
bogami,protesti traju vec mjesecima,a zle vile kazu kako ruje nece da isplate prvu ratu od 2 milijarde,dok se ne rijesi pitanje demonstracija... i kaje juce trebala bit isplata... 
- Kikibombona
#914 Re: Ukrajina
Gdje to gledas?Black swan wrote:ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
- Truba
#915 Re: Ukrajina
mislim da je sve dobro dok ne dobieš na liveleaku svoju sekciju
pici mislim
pa negdje na sredini videa... formacija kornjača se povlači a dvojica policajaca ostala ležati mlate ih
jedan se diže bježi i misteriozno pada ne ne diže se više
onaj drugi je okružen i mlate ga i skidaju mu opremu valjda usput
gore je neko okačioKikibombona wrote:Gdje to gledas?Black swan wrote:ne mogu da vjerujem kako policajci ostavljaju svoje drugove da leže na podu dok ih ovi mlate i linčuju
pici mislim
pa negdje na sredini videa... formacija kornjača se povlači a dvojica policajaca ostala ležati mlate ih
- ljetna kiša
#916 Re: Ukrajina
Podsjeca li ova scena na vadjenje i zderanje srca Asadovog borca? Mene neodoljivo podsjeca.Black swan wrote: pa negdje na sredini videa... formacija kornjača se povlači a dvojica policajaca ostala ležati mlate ih
Divlji "demonstranti" se ovako obracunavaju sa braniocima drzavnog sistema.
- nOrMaLaC
#917 Re: Ukrajina
Update: Demonstranti su preuzeli kontrolu nad graničnim prijelazom Korczowa između Poljske i Ukrajine
- nOrMaLaC
#918 Re: Ukrajina
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y_LFrMco ... ture=share[/youtube]
- Truba
#919 Re: Ukrajina
po meni je važnije ako su opustošili jednu kasarnunOrMaLaC wrote:Update: Demonstranti su preuzeli kontrolu nad graničnim prijelazom Korczowa između Poljske i Ukrajine
da je i 10 rpgova bilo ili sličnih sranja to je već katastrofa za do jučer mirnu zemlju koja je bez rata dobila neovisnost
- area51
#920 Re: Ukrajina
Kad pogledam ko je sve na strani opozicije i demonstranata i jasno mi je da je Janukovič u pravu.
Teško nesretnom narodu i sa jedne i sa druge strane.
Teško nesretnom narodu i sa jedne i sa druge strane.
- dječak sa šibicama
#921 Re: Ukrajina
Ne nego ce EU poslati Lorda Owena i Lorda Karingtona, da srede situaciju.The 51st State wrote:nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.Black swan wrote:iskreno nema se više šta reći
jbg, zao mi je ukrajinaca, imaju svoje srbe na istoku.
Kad vec volite povlaciti blesave paralele izmedju Balkana i Ukrajine, zasto se nikada ne sjetite sjajne EU politike u ratu u BiH, i spomenutih lordova.
Jel ih mozda Moskva poslala da "nas mire"?
-
sumirprimus
#922 Re: Ukrajina
nije nego...daj ne zaje...moskva je radila suprotno,za razliku od nemocne evrope..dječak sa šibicama wrote:Ne nego ce EU poslati Lorda Owena i Lorda Karingtona, da srede situaciju.The 51st State wrote:nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.Black swan wrote:iskreno nema se više šta reći
Kad vec volite povlaciti blesave paralele izmedju Balkana i Ukrajine, zasto se nikada ne sjetite sjajne EU politike u ratu u BiH, i spomenutih lordova.
moskva je sto indirektno sto direktno pomagala agresoru na nasu zemlju...sto kroz veto u un-u,na sve moguce i nemoguce,do podrske logisticke,moralne,politicke,kakve hoces...
na kraju krajeva kad vec povlacimo paralelu,kod koga je zavrsio kadijevic???embargo na oruzje???
- dječak sa šibicama
#923 Re: Ukrajina
Ja na Ukrajinu ne gledam kroz prizmu Kalesije, Osmaka i Sekovica. To vi, samo bujrum, nastavite.
Malo ste za USA, malo ste protiv USA, nista novo, kad USA zgovna Srbiju onda aplauz, kad USA zgovna Afhganistan onda kme kme islamofobija, krizarski rat.
Ja na Ukrajinu gledam kroz prizmu Ukrajine, ali nazalost ovdje je premalo onih koji uopce razumiju globalna desavanja.
Pa se ne isplati previse ni pisati.
Malo ste za USA, malo ste protiv USA, nista novo, kad USA zgovna Srbiju onda aplauz, kad USA zgovna Afhganistan onda kme kme islamofobija, krizarski rat.
Ja na Ukrajinu gledam kroz prizmu Ukrajine, ali nazalost ovdje je premalo onih koji uopce razumiju globalna desavanja.
Pa se ne isplati previse ni pisati.
- ljetna kiša
#924 Re: Ukrajina
http://srbin.info/2014/02/19/okupacija- ... obracaj-u/dječak sa šibicama wrote:Ne nego ce EU poslati Lorda Owena i Lorda Karingtona, da srede situaciju.The 51st State wrote:nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.Black swan wrote:iskreno nema se više šta reći
Američki ambasador u Ukrajini reguliše saobraćaj
-
sumirprimus
#925 Re: Ukrajina
to kad ti se odgovori direktno odmah djonom?kalesija folovi golovi 
evo reko sam ti,sto se tice globalne politke,kad je nama bilo najteze,rusija se stavila na stranu nasih krvnika..jednom i previse.kraj price,tacka ba,ende..nema dalje ,da je zavera geocionista,gustera,lizarda,dragon kanova...koga briga...
isto i ovde kad vidis da se crveni i crni ujedinili,onda fakat vidis koliko su ocajni da pobjegnu od zagrljaja majcice rusije...
poznata slika zadnjih 60 godina,sirom dragog nam kontinenta...
evo reko sam ti,sto se tice globalne politke,kad je nama bilo najteze,rusija se stavila na stranu nasih krvnika..jednom i previse.kraj price,tacka ba,ende..nema dalje ,da je zavera geocionista,gustera,lizarda,dragon kanova...koga briga...
isto i ovde kad vidis da se crveni i crni ujedinili,onda fakat vidis koliko su ocajni da pobjegnu od zagrljaja majcice rusije...
poznata slika zadnjih 60 godina,sirom dragog nam kontinenta...