Kao HR ti radiš subjektivno svoj posao i svoju fobiju i gađenje prema pušačima koristiš kako bi generalizovao ljude i stavio ih sve u isti koš, što nikako nije dobro prvo za one koje intervjuišeš pa onda i za tvoj posao.Radio Sarajevo wrote: Pa kao HR, već sam mnogo ljudi odbio zbog toga. I tek kad vas se dovede u takav položaj da budete društveno neprihvatljivi, možda i shvatite na šta ličite u ovakvim diskusijama.
Ja lično sam pušač i u krugu naše firme je strogo zabranjeno pušenje (osim u za to predviđenim i propisno obilježenim prostorima) ali ni u jednom jedinom momentu niko iz HR-a u mojoj firmi nije nepušače smatrao kao društveno neprihvatljive.
Samim postom koji si napisao si dokazao da si neprofesionalan i da ne radiš svoj posao kako treba, te na osnovu nekih svojih subjektivnih zapažanja donosiš odluke o tome dali neko treba ili ne treba raditi čisto zato što je pušač, i zato što je to ''po tvojim subjektivnim normama'' društveno neprihvatljivo....
A sad se pogledaj u ogledalo i sam sebi reci na šta ti ličiš .... na umišljenog egoistu koji je upravo na forumu izjavio da nezna raditi svoj posao prema osnovim postulatima Ljudskih Resursa ... jadna je ta firma/ institucija u kojoj ti radiš kao HR.