I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#901 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by JoseMujica »

relativno84 wrote:
JoseMujica wrote:pa da li te je pitao za imovinu? Kad te pitao trebao si reći da imaš to i to u vlasništvu....ali popisali jal ne popisali nije to bitno....bitno je šta piše u gruntu

Ne nije nista pitao valjda je podrazumijevao posto sam podstanar da nemam nista zato ga i jesam na kraju pitao za to al eto kaze nista to :o jebo lud zbunjenog na ovom popisu :-)
isto sam podstanar ali me je popisivačica pitala za imovinu ...hebga to izgleda ko te zapadne

ps

ima oko imovine..vezano za onaj poljoprivredni dio
mehodžeger

#902 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mehodžeger »

Priča mi komšija popisivač da su se njemu dva tipa izjasnila kao Eskimi, a jedan kao Sijuks. :-)

Svašta! :lol:
relativno84

#903 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by relativno84 »

KatarinaKosaca wrote:
relativno84 wrote:
JoseMujica wrote:pa da li te je pitao za imovinu? Kad te pitao trebao si reći da imaš to i to u vlasništvu....ali popisali jal ne popisali nije to bitno....bitno je šta piše u gruntu

Ne nije nista pitao valjda je podrazumijevao posto sam podstanar da nemam nista zato ga i jesam na kraju pitao za to al eto kaze nista to :o jebo lud zbunjenog na ovom popisu :-)
Pa i nema pitanja o imovini. Mene nije pitao ni ko je vlasnik stana, ni jesam li ili nisam podstanar, niti šta imam šta nemam. Samo ko je nosilac domaćinstva za popis, to bila ja, i to je to.
Pa imaju ona pitanja o povrsini, materijalu kojim je gradjeno, povrsini zemljista oko kuce ali u mom slucaju to vlasnik kuce je trebao dati odgovor.

Mada mozda to i jeste napravljeno tako da nasi ponosni vlasnici iz parlamenta nisu duzni prijaviti desetine objekata :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#904 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:ima oko imovine..vezano za onaj poljoprivredni dio
Da, samo to. Nema oko stanova, auta, kuća.. ne pita ni da li si vlasnik ili podstanar.
Janjicar

#905 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

relativno84 wrote:

Drug jesi li ti uopste popunjavao onaj obrazac o Domacinstvu ? (velicina kuhinje, od cega je napraveljen objekat itd. )
MadFrog

#906 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by MadFrog »

Dozer wrote:
MadFrog wrote:
Dozer wrote:Vec sam od par ljudi cuo da su popisivacu rekli da se na 24 ne izjasnjavaju, ali su vidjeli da on tu nije nista unijeo/prekrizio, nego je sve ostavio prazno. Nazalost, kasno su to skontali, kad je popisivac vec odavno otisao....
svako, kako je navedeno, potpisom potvrdjuje da su date informacije istinite.

ako popisivac ostavi to polje prazno, neka ga POD HITNO prijave popisnoj komisiji ili nekom drugom. to pitanje ni u kom slucaju ne smije ostati prazno.
Naravno da ne smije, to znamo. Ali, hajde ti sad ganjaj popisivaca koji ti je bio, pa da ti nadje tvoju popisnicu, pa da se u njoj vidi sta pise ili ne pise. Mislim...ko ce to raditi?
popisivaci su duzni se predstaviti. ako se i nisu predstavili, popisna komisija zna koji popisivac je zaduzen za vase podrucje. takve zloupotrebe neka se obavezno prijave.

relativno84 wrote:Imam jedno pitanje ako neko mozda zna odgovor.

Popisan sam :sretan: ali kad sam momka koji je to radio na kraju upitao a sta je s onim obrascem o imovini on kaze nista to. Ja sam podstanar i logicno da ce vlasnik objekta popuniti P2 ali sta je sa imovinom koju imam u RS :? Ko ce to upisati ?

Mozda je retard pitanje ali mi to nije jasno nikako. :stidljiv:
ne popisuje se vlasnistvo. popisuje se kvadratura stanova i slicno, te ljudi koji se zateknu da zive u njima. dakle, logicno je da osobe koje zive u tom stanu trenutno, popunjavaju i p1 i p2. vlasnik ce popunjavati p2 obrazac za stan u kojem on zivi.
DaffyDuck

#907 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by DaffyDuck »

A1fa wrote:Posvađa se sa ženom vlastitom pred popisivačicom zbog upisivanja djeteta, stid me. :D
Sve je bilo ok do pitanja o vjeroispovjesti :D Ona hoće da mi mi upiše dijete od 1,5 godina kao muslimanku (kako se i ona izjasnila). Ja se fino okrenem reko dušo hajd jednu bismilu tati na brzinu...ništa...hajd barem šehadet....opet ništa...reko mlada, budući da samo kod jevreja kad te mati jevrejka rodi automatski si jevrej, a kako se dotična prisutna gospođa i majka ovog djeteta izjasnila kako se izjasnila, navrati ti nama za 20 godina kod slijedećeg popisa, valjda će mi dijete do tad naučiti nešto od ponuđenog, jer nije ovca da bleji kako Sejfudin Tokić i IVZ zahtjevaju...
oplakah :lol: :lol: :lol:

ja sam svoje dijete pisala kao bosanca, a tata ga je popisao kao bosnjaka :lol:
btw. nas dvoje smo se popisali na dvije adrese :D
Dozer

#908 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Dozer »

@Janjcar
Koliko ljudi ce se u toj masi pitanja snaci da trazi popisnicu da je pregleda? Budimo realni...
Masa ljudi se nikada nije popisivala i ovo im je totalno novo iskustvo. Pored toga, vjerovatno masa i ne razumije sva pitanja, pa se zada u dumanje i ni na kraj pameti im nije da razmisljaju jel sta upisano ili nije...

Ma ja mislim da ce ovaj popis biti komedija na kraju....toliko ce se fula ispostaviti, da ce sve u totalu biti vrlo upitno. Pogotovo kada se pojave pocnu objavljivati rezultati.

Sto ce reci da ste vi prijavili jedno dijete 2 puta?
sour cherry

#909 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sour cherry »

ali sta je sa imovinom koju imam u RS :? Ko ce to upisati ?
Niko :D Taj popisivač je trebao upisati imovinu koju imate u RS-u,jer tamo neće biti popisana.Popisaće se samo objekat.Čak ako zateknu tamo nekog od tvojih popisaće se kao privremeno prisutni ako tu ne žive,a ti detalji o imovini neće se popisati pošto se to upisuje samo za domaćinstvo.Ma cirkus.Niko ne pita te ljude da li će se vratiti u mjesto stanovanja do 15.10,a pitaju da li ti je majka živjela u mjestu gdje te rodila i da li si radio onih nekoliko dana u septembru.Presmiješno.
jasko_ba

#910 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by jasko_ba »

Sve proslo savrseno, bez ikakvih problema. To mi i ostali potvrdjuju, kroz razgovor sa popisivacima skontah da im jedini problemcic predstavljaju stariji ljudi u vezi popisa imovine, stoke i cega vec. Al i to je skroz mal broj ljudi.
Janjicar

#911 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Dozer wrote:@Janjcar
Koliko ljudi ce se u toj masi pitanja snaci da trazi popisnicu da je pregleda? Budimo realni...
Masa ljudi se nikada nije popisivala i ovo im je totalno novo iskustvo. Pored toga, vjerovatno masa i ne razumije sva pitanja, pa se zada u dumanje i ni na kraj pameti im nije da razmisljaju jel sta upisano ili nije...

Ma ja mislim da ce ovaj popis biti komedija na kraju....toliko ce se fula ispostaviti, da ce sve u totalu biti vrlo upitno. Pogotovo kada se pojave pocnu objavljivati rezultati.

Kada te popise, popisivac tebi daje list i ti se moras potpisat i ujedno pregledas.
Ukoliko si se izjasnio za nekog drugog clana domacinstva on opet tebi daje list da pregledas i potpises se :)

A sto se tice zbrke i komedije to zavisi od popisivaca jer kod mene je bio smiren, opusten i polahko citao pitanja nije nikud zurio. Ako neko dodje samo da zaradi tih 2,50KM onda je problem jer ce smuljat sto brze da ide dalje.
Janjicar

#912 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

jasko_ba wrote:Sve proslo savrseno, bez ikakvih problema. To mi i ostali potvrdjuju, kroz razgovor sa popisivacima skontah da im jedini problemcic predstavljaju stariji ljudi u vezi popisa imovine, stoke i cega vec. Al i to je skroz mal broj ljudi.
Zamisli kad popisivac Nenu i Djeda od 80godina pita Imate li poteskoca sa zdravljem xD

"Sinko moj ja sta neg imam, bole me ledja, slabo cujem, evo jutros isAo doktoru da vadim nalaze a znas kakvi su nasi doktori a nema se para penzije male. Nije lahko otici dati za autobus 3 KM pa za lijekove..." :D
relativno84

#913 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by relativno84 »

Janjicar wrote: Drug jesi li ti uopste popunjavao onaj obrazac o Domacinstvu ? (velicina kuhinje, od cega je napraveljen objekat itd. )
Da krenuo je to da popunjava ali kaze to ce dovrsiti gore s vlasnikom pa samo dopuniti jer ja nemam sve informacije :)
drug_profi

#914 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Sta se radi sa stanom koji je u vlasnistvu, a u kojem niko ne zivi, kao i sa vikendicom? Pitao sam popisivaca treba li to pisati, ona rece da ce to biti popisano u tom tamo popisnom krugu. E sad ja isao, nema nikakvih obavjesti. Dal da se sekiram oko toga ili me zalibo? Zna li neko?
sour cherry

#915 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sour cherry »

Ne razumijem zašto se bune oni koji su imali priliku da pregledaju listić,a bilo im lijeno ili su vjerovali popisivaču :D
Šta je s nama koji nismo bili prisutni?Nije vjerovati ni članovima porodice :D
Bola(n)

#916 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Bola(n) »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Usput, da znate, svi koji se nisu izjasnili po etno/nacionalnom osnovu, tj. ostavili sve to prazno i bez krizanja ponudjenih opcija ili upisivanja vlastitog odgovora, imaju veliku sansu da budu pripojeni nekom od torova prilikom "brojanja" ili po slobodnom nahodjenju popisivaca. Naravno, u skladu s imenom popisanog.
Lupaš čovječe.

Što je svima cilj ciganluk praviti od svega što se dešava u ovoj državi ?
Što ne možemo nekad normalno kao sav normalan svijet obaviti nešto kako treba ?
Pa ovdje više pojedinci i ne miniraju popis, ako su ga i minirali, već narodne mase pokazuju samo kako su ustvari zaostale.
Dozer

#917 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Dozer »

Samo prenosim sta su mi ljudi pricali. Sta je problem? Ako su oni lagali meni, lazem i ja vama ovdje.
Janjicar

#918 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

relativno84 wrote:
Janjicar wrote: Drug jesi li ti uopste popunjavao onaj obrazac o Domacinstvu ? (velicina kuhinje, od cega je napraveljen objekat itd. )
Da krenuo je to da popunjava ali kaze to ce dovrsiti gore s vlasnikom pa samo dopuniti jer ja nemam sve informacije :)
To je obrazac izmedju ostalog i o imovini.

Trebao si reci da i ti imas imovinu pa da taj list ti ispunis, a vlasnik objekta u kojem zivis nek ispunjava drugi.

Po pravilu njima je receno ista kuca ako je odvojen ulaz popunjavaju se dva obrasca o domacinstvu.
DaffyDuck

#919 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by DaffyDuck »

Oduzmi od konacnog broja stanovnika ovo moje duplo :D
Fakat ne znam kako je ispalo, je li za dijete popunjavaju poseban listic ili ide samo ono pitanje koliko imate djece? Zbog posla sam se i ja popisala preko telefona pa ne znam kako je islo..
drug_profi

#920 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Sto mi nesto onaj chili nedostaje... :D Ko da mi se prividja.
Janjicar

#921 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

DaffyDuck wrote:

Oduzmi od konacnog broja stanovnika ovo moje duplo :D
Fakat ne znam kako je ispalo, je li za dijete popunjavaju poseban listic ili ide samo ono pitanje koliko imate djece? Zbog posla sam se i ja popisala preko telefona pa ne znam kako je islo..
Kada u sistem ubace, prepoznat ce se isti JMBG i izbrisat ce jedan popisni list :) eh koji to ne znam :)
DaffyDuck

#922 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by DaffyDuck »

Janjicar wrote: Kada u sistem ubace, prepoznat ce se isti JMBG i izbrisat ce jedan popisni list :) eh koji to ne znam :)
Ah moj janjicaru... koji im vise bude odgovarao :D
Janjicar

#923 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

DaffyDuck wrote:
Janjicar wrote: Kada u sistem ubace, prepoznat ce se isti JMBG i izbrisat ce jedan popisni list :) eh koji to ne znam :)
Ah moj janjicaru... koji im vise bude odgovarao :D
Haj ako nista uljepsat ces dan onome ko bude tu radio :D

Zamisli tog smijeha reci ce vidi ovog :D zena mu ovako govori, a on ovako :D
relativno84

#924 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by relativno84 »

Posebno mi je bilo zanimljiv nacin kako ispravlja greske :D citav kvadratic precrta olovkom i to je to znaci bilo koji podatak moze bez tvog znanja prepraviti samo prekrizi kvadratic i to je to :-) :facepalm:
drug_profi

#925 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Mislim da moze samo jedan kvadratic ispraviti - sto se odnosi na gresku, a ne niz koji bi ukazao na promjenu podatka.
Locked