Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#901 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ladyblue18 »

Ja isto nemam problema sa noktima, da ne ureknem :oops:
Cherry-Cherry

#902 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Cherry-Cherry »

Ajd da i ja stavim svoje noktiće, nisam nikad... :zoka:
Image
Image
dalmare

#903 Re: Nokti - zenske ruke

Post by dalmare »

Oprostite što gnjavim sa rescue Rimmel , nije mi jasno kako se stavlja na nokte . Na 25 stranici imaju 2 različita mišljenja , jedna kaže da se stavlja svaki dan , sedmicu dana i onda skida , druga da se svaki put skida.
Možda sam i ja polupala lončiće , ali stvarno me zanima kako da ga koristim , hvala lipa na odgovoru !
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#904 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ladyblue18 »

dalmare wrote:Oprostite što gnjavim sa rescue Rimmel , nije mi jasno kako se stavlja na nokte . Na 25 stranici imaju 2 različita mišljenja , jedna kaže da se stavlja svaki dan , sedmicu dana i onda skida , druga da se svaki put skida.
Možda sam i ja polupala lončiće , ali stvarno me zanima kako da ga koristim , hvala lipa na odgovoru !
Pa imas uputstvo na bocici.

Koristis 2 sedmice, prvi dan jedan sloj, drugi dan stavis drugi sloj i drzis tako do kraja prve sedmice.
Ponovis isti postupak i narednu sedmicu.
muhanata

#905 Re: Nokti - zenske ruke

Post by muhanata »

Ovaj Rimmel nail nurse je zakon, ko god ga je preporučio Bog mu dao! :D

Uvijek Rimmel koristim prije lakiranja nekog laka u boji, ali na nokima mi se pojavilo kao žutilo, valjda od čestog lakiranja :-) Pa zna li iko kako se to može skinuti? Probala sam limunom, ne može :roll:
dalmare

#906 Re: Nokti - zenske ruke

Post by dalmare »

ladyblue18 wrote:
dalmare wrote:Oprostite što gnjavim sa rescue Rimmel , nije mi jasno kako se stavlja na nokte . Na 25 stranici imaju 2 različita mišljenja , jedna kaže da se stavlja svaki dan , sedmicu dana i onda skida , druga da se svaki put skida.
Pa imas uputstvo na bocici.

Koristis 2 sedmice, prvi dan jedan sloj, drugi dan stavis drugi sloj i drzis tako do kraja prve sedmice.
Ponovis isti postupak i narednu sedmicu.
hvala najlipša :)
Sanda88

#907 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Sanda88 »

sherbett wrote:
lavorpunvode wrote::shock: bit ce da su nam zbog proljeca poludjeli nokti. To mi se nikad nije desavalo, a sad mi se lak na rubovima iskrza vec za sat dva nakon lakiranja.. Prvo sam kontala da nisu nesto radili s lakovima i pokvarili ih, al sad vidim da nije do toga, jer mi se to desava sa svim, bas svim lakovima..
moji su isto podivljali! listaju se ko salata, pucaju, tanje, trgam ih ko žvaku..ja ne znam šta se dešava, ne mogu ih pustiti ni milimetra, već oni krenu s buntom..a sve lakiram onaj Evelyn kao i uvijek..inače normalno narastu..ovo sad..ja ne znam šta je al me nervira već! :twisted:
moji su otisli u pm, isto tako i koza i kosa se pogorsali, ali sam kasnije saznala da je zbog stitanjace.. jesi zdrava?
Sanda88

#908 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Sanda88 »

ja nemam vise ideja, pa pocela kopirati nokte sa pinteresa :P
moji lijevo..

Image
Ductus Holedocus

#909 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Ductus Holedocus »

sanda,jesu li to tvoji prirodni ili..?
usput,mogu li se gelirani nokti lakirati :) Nisam nikad imala nikakve nadogradnje,gelove i ostalo(iako ne znam tacno razliku :-) ).Sad imam neki dogdadja 8) ,pa ih moram srediti
lemniskata

#910 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lemniskata »

Ductus Holedocus wrote:sanda,jesu li to tvoji prirodni ili..?
usput,mogu li se gelirani nokti lakirati :) Nisam nikad imala nikakve nadogradnje,gelove i ostalo(iako ne znam tacno razliku :-) ).Sad imam neki dogdadja 8) ,pa ih moram srediti
mogu se lakirati bez problema osim ako imaš nekih ukrasa na njima ili french ako želiš svjetlije nijanse laka da staviš. Čak lak dosta duže traje preko gela. Meni po dvije sedmice čak, prije ti dosadi nego se oguli :-D
Ductus Holedocus

#911 Re: Nokti - zenske ruke

lemniskata wrote:
Ductus Holedocus wrote:sanda,jesu li to tvoji prirodni ili..?
mogu se lakirati bez problema osim ako imaš nekih ukrasa na njima ili french ako želiš svjetlije nijanse laka da staviš. Čak lak dosta duže traje preko gela. Meni po dvije sedmice čak, prije ti dosadi nego se oguli :-D
a kako se radi taj gel? U mene su trenutno kratki nokti,je li ubacuju oni plasticni :roll: ili jok?
manekenka u penziji

#912 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Gel ide na prirodne nokte, skida se mekom turpijom prvi sloj nokta kako bi se postigla hrapavost radi boljeg primanja gela. Onda se nanosi bazni gel, pa french, pa top Coat, pa opet red turpijanja, pa fixator. To bi bilo otprilike to ukoliko radiš obični french bez ikakvih dodataka.
Umjetni nokti se isto rade sa gelom, ali se oni lijepe specijalnim ljepilom.
Ja to nisam nikad radila, nekako mi ostalo gadjenje na tu vrstu manikira jer sam kod nekih djevojki vidjela kako se razdvaja ta plastika od prirodnog nokta pa se izmedju nakupi prljavastina. Da povratis.
Ductus Holedocus

#913 Re: Nokti - zenske ruke

manekenka u penziji wrote:Gel ide na prirodne nokte, skida se mekom turpijom prvi sloj nokta kako bi se postigla hrapavost radi boljeg primanja gela. Onda se nanosi bazni gel, pa french, pa top Coat, pa opet red turpijanja, pa fixator. To bi bilo otprilike to ukoliko radiš obični french bez ikakvih dodataka.
Umjetni nokti se isto rade sa gelom, ali se oni lijepe specijalnim ljepilom.
Ja to nisam nikad radila, nekako mi ostalo gadjenje na tu vrstu manikira jer sam kod nekih djevojki vidjela kako se razdvaja ta plastika od prirodnog nokta pa se izmedju nakupi prljavastina. Da povratis.
:thumbup:

Nisam ni ja,nikad.Ali mi sad ćejf,bih da probam.
Gel se ne razdvaja ko vjestacki? Vidi li se da je neprirodno? Ako ih budem radili,svakako bi bili manji od jednog centimetra:D ,jednobojni,bez šljokica i ostalih gluposti
manekenka u penziji

#914 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Zavisi ko tj.kako ti radi. Ako ti uradi debel sloj onda bude bas ruzno i vidi se da je neprirodno.
Bitno je isto da ti kamuflazni gel (ako ne radiš čitav nokat jednom bojom) bude boje nokta a ne mliječno bijeli jer se onda ne vidi ni nakon mjesec dana da je nokat izrastao.
pandora_5

#915 Re: Nokti - zenske ruke

Post by pandora_5 »

sherbett wrote: moji su isto podivljali! listaju se ko salata, pucaju, tanje, trgam ih ko žvaku..ja ne znam šta se dešava, ne mogu ih pustiti ni milimetra, već oni krenu s buntom..a sve lakiram onaj Evelyn kao i uvijek..inače normalno narastu..ovo sad..ja ne znam šta je al me nervira već! :twisted:
Kupi si essence ultra strong nail hardener. Ja ga koristim kao bazu prije svakog lakiranja. Ne sjecam se kad su mi se zadnji put listali i pukli.
Last edited by pandora_5 on 05/05/2014 14:46, edited 1 time in total.
Čudna sorta

#916 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Čudna sorta »

Samo da pohvalim ovaj lak...

Image

Prosto ne mogu da vjerujem da se od juče popodne do evo sad nije ni malo skinuo.

Inače, redovno u tašni nosim lak, jer mirzim vidjeti kad se oguli na nekim mjestima, pa bar 2 puta dnevno na poslu popravim, a svako jutro novi nanesem, ali nema šanse da lijepo izgleda cijeli dan bez imalo popravljanja.

Možda ja do sad nisam koristila prave lakove, ali ovo je meni zaista otkriće.
pandora_5

#917 Re: Nokti - zenske ruke

Post by pandora_5 »

Mozda da stavis top coat bi ti trajao i 5 dana...
LieToMe

#918 Re: Nokti - zenske ruke

Post by LieToMe »

Čudna sorta wrote:Samo da pohvalim ovaj lak...

Image

Prosto ne mogu da vjerujem da se od juče popodne do evo sad nije ni malo skinuo.

Inače, redovno u tašni nosim lak, jer mirzim vidjeti kad se oguli na nekim mjestima, pa bar 2 puta dnevno na poslu popravim, a svako jutro novi nanesem, ali nema šanse da lijepo izgleda cijeli dan bez imalo popravljanja.

Možda ja do sad nisam koristila prave lakove, ali ovo je meni zaista otkriće.
Mi lajki :mrgreen: ima li i drugih boja?
Meni se inace crveni lakovi brze okrnje od drugih boja...mozda je do mene :roll:

Koliko brzo se susi? Moram li cekati vjecnost ili...
Cholina_Lokica

#919 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Cholina_Lokica »

Meni se crveni bukvalno k'o ispere :-) Ne pukne nego bas isprano bude. Sad stavim preko od essenca ono better than gl, i tako super bude
Čudna sorta

#920 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Čudna sorta »

LieToMe wrote: Mi lajki :mrgreen: ima li i drugih boja?
Meni se inace crveni lakovi brze okrnje od drugih boja...mozda je do mene :roll:

Ima i drugih boja, ali ja većinom koristim ili crveni ili bezbojni, pa nisam puno zagledala nijanse. Brzo se suši, i ne treba dva sloja, kao kod nekih drugih, da bi se dobila lijepa boja.

S tim da ja moram napomenuti da ja svaki dan skidam lak, tako da ne mogu reći koliko dana može trajati, ali obzirom na neke prethodne, koji ne traju kako treba ni taj jedan dan, ovim sam stvarno zadovoljna.

I u subotu kad sam ga kupila probam, i prala sam suđe, i neki veš... i nije mi se ogulio.
LieToMe

#921 Re: Nokti - zenske ruke

Post by LieToMe »

Čudna sorta wrote:
LieToMe wrote: Mi lajki :mrgreen: ima li i drugih boja?

Ima i drugih boja, ali ja većinom koristim ili crveni ili bezbojni, pa nisam puno zagledala nijanse. Brzo se suši, i ne treba dva sloja, kao kod nekih drugih, da bi se dobila lijepa boja.

S tim da ja moram napomenuti da ja svaki dan skidam lak, tako da ne mogu reći koliko dana može trajati, ali obzirom na neke prethodne, koji ne traju kako treba ni taj jedan dan, ovim sam stvarno zadovoljna.

I u subotu kad sam ga kupila probam, i prala sam suđe, i neki veš... i nije mi se ogulio.
:thumbup: Nisam upratila ranije ove (ja se naklatila na essence kako se brzo suse ali otanjao izbor boja :cry: )
Svi mi duze traju od crvenog, on se nekako brze "skida". Ovo cu definitivno probat :wink:

edit: malo proguglala, kako divnih boja ima :-)
Partizzanka

#922 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Partizzanka »

Ne vidim koji je ovo lak, nek neko kaze ime :)

Ja sam duzna preporuciti essie good to go
OOODLICAN I VRIJEDI SVAKE PARE!
Susi se za minutu i sjaji ko lud danima (ono sto smo se cudile kako im se na slikama sjaje nokti - to je to)
Sad imam neki french ali ja to mrzim i isto kao da imam gel, cvrsti nokti i sjaje se ko ludi
lavorpunvode

#923 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Image

Essence colour&go 113 (do you speak love?)
Essence colour&go 162 (dare it nude)
Edit:Image
Na dnevnom svjetlu, odusevljena ovom nude nijansom.
topcam
Vozim: uzbrdo

#924 Re: Nokti - zenske ruke

Post by topcam »

Na ovoj temi u ova doba, covjek samo ograjsat moze.. :run:
Maybach

#925 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Maybach »

Gdje raditi trajni lak sa opi ili nekim drugim boljim proizvodima?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Post Reply