Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#901 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ma i na drugim.mi.je znala doci ta poruka pa zato i pitam,probam,hvala
Optimus09

#902 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Optimus09 »

Kako spojiti tv i monitor zajedno na racunar a da imaju drugacije rezolucije?
Je li to moguce,trenutno mi je slika na tv-u haos :-D
semirsar

#903 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

Optimus09 wrote:Kako spojiti tv i monitor zajedno na racunar a da imaju drugacije rezolucije?
desni klik na prazan prostor na displeju i odaberi postavke prikaza, ako si vec spojio oba na racunar trebali bi ti se prikazati odmah, dole nize imas opciju da biras pojedinacno, da dupliciras, odnosno na oba ista slika i reza ili da izaberes opciju "expand these screens" tj, "prosiri ove zaslone" koja tebi u stvari treba, mozes odabrati vec preporucenu rezu ili staviti po svom izboru.
Kako si spojio na racunar tv i monitor, za tv ti je najbolji izbor hdmi kabal a za monitor vec koji imas>
kakavdanakneiskustvu

#904 Re: Pitanja tipa RAZNA!

opet ja,bookmarkovo,valjda se to tako kaze neke stranice na mozilli,bile mi ispod address bara,valjda se i to tako kaze,nekako mi to nestalo,ne znam kako to vratiti?
semirsar

#905 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:opet ja,bookmarkovo,valjda se to tako kaze neke stranice na mozilli,bile mi ispod address bara,valjda se i to tako kaze,nekako mi to nestalo,ne znam kako to vratiti?
neka tebe, slobodno pitaj sta god zatreba :mrgreen:
desni klik iza ovog plus gori lijevo i oznaci ga, vjerovatno si ga iskljucio :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#906 Re: Pitanja tipa RAZNA!

semirsar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:opet ja,bookmarkovo,valjda se to tako kaze neke stranice na mozilli,bile mi ispod address bara,valjda se i to tako kaze,nekako mi to nestalo,ne znam kako to vratiti?
neka tebe, slobodno pitaj sta god zatreba :mrgreen:
desni klik iza ovog plus gori lijevo i oznaci ga, vjerovatno si ga iskljucio :thumbup:

e hvala,cackajuci kako da to popravim,ono gore gdje pise file,view i slicno mi nestalo,kako to vratiti?

p.s. evo nadjoh
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/09/2018 20:57, edited 1 time in total.
semirsar

#907 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

na isti nacin, stavi kvacicu iznad te koju si vec priturio
Optimus09

#908 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Optimus09 »

semirsar wrote:
Optimus09 wrote:Kako spojiti tv i monitor zajedno na racunar a da imaju drugacije rezolucije?
desni klik na prazan prostor na displeju i odaberi postavke prikaza, ako si vec spojio oba na racunar trebali bi ti se prikazati odmah, dole nize imas opciju da biras pojedinacno, da dupliciras, odnosno na oba ista slika i reza ili da izaberes opciju "expand these screens" tj, "prosiri ove zaslone" koja tebi u stvari treba, mozes odabrati vec preporucenu rezu ili staviti po svom izboru.
Kako si spojio na racunar tv i monitor, za tv ti je najbolji izbor hdmi kabal a za monitor vec koji imas>
Kad to uradim,na tv-u nema slike a na monitoru pola i to ne reaguje :-D
Dosad sam mijenjao kablove,odnosno samo jedan na grafickoj kad mi zatreba tv.Automatski se mijenala rezolucija,ovo nesto ne stima.
kakavdanakneiskustvu

#909 Re: Pitanja tipa RAZNA!

semirsar wrote:na isti nacin, stavi kvacicu iznad te koju si vec priturio
:thumbup:
semirsar

#910 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

Optimus09 wrote:
semirsar wrote:
Kad to uradim,na tv-u nema slike a na monitoru pola i to ne reaguje :-D
Dosad sam mijenjao kablove,odnosno samo jedan na grafickoj kad mi zatreba tv.Automatski se mijenala rezolucija,ovo nesto ne stima.
koji kabal je u pitanju?
Evo kako je kod mene povezano: HDMI kabal iz tv ide u HDMI port na grafi, iz monitora ide u grafu pripadajucim kablom, posto mi je Win10pro instaliran ide ona procedura koju sam ti spomenuo, s tim da na audio moram prebaciti na HDMI output da bi imao zvuk na tv.
Naravno, na tv moras prebaciti na HDMI izlaz koji ti je povezan sa racunarom, vjerovatno to nisi uradio, da bi uopce imao neki prikaz sa racunara.
newklear

#911 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by newklear »

U Excelu imam dvije tabele - jedna ide od A do G i ima preko 50 redova, i stalno se taj broj povećava...

Druga tabela ide od H do M i ona ima svega 5 fiksnih redova.

Postoji li opcija da "zaključam" ovu drugu tabelu, kada spuštam ovu prvu da ta druga stalno stoji u jednom mjestu.. Probao sam sa opcijom SPLIT ali nije to to...
MrRango

#912 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by MrRango »

newklear wrote:U Excelu imam dvije tabele - jedna ide od A do G i ima preko 50 redova, i stalno se taj broj povećava...

Druga tabela ide od H do M i ona ima svega 5 fiksnih redova.

Postoji li opcija da "zaključam" ovu drugu tabelu, kada spuštam ovu prvu da ta druga stalno stoji u jednom mjestu.. Probao sam sa opcijom SPLIT ali nije to to...
https://edu.gcfglobal.org/en/excel2013/ ... options/1/
Filter

#913 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Filter »

da i ovdje priupitam...

kako trajno promijeniti/ukloniti sliku sa microsoft-outlook accounta?
nema boga oca da se ukloni ili promijeni, procitao sam i probao sve sto je ponudjeno ali nista ne fercera trajno :-) nakon par minuta ili par dana opet je vrati na prvu postavljenu
kakavdanakneiskustvu

#914 Re: Pitanja tipa RAZNA!

zbog cega neke fajlove ne mogu obrisati sa kompa,kad god pokusam pise mi nesto kao fajl je otvoren pa se zbog toga ne moze obrisati,a nije otvoren?
diablobih

#915 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

kakavdanakneiskustvu wrote:zbog cega neke fajlove ne mogu obrisati sa kompa,kad god pokusam pise mi nesto kao fajl je otvoren pa se zbog toga ne moze obrisati,a nije otvoren?
Restartuj racunar, ili ga iskljuci u task manageru.
kakavdanakneiskustvu

#916 Re: Pitanja tipa RAZNA!

diablobih wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zbog cega neke fajlove ne mogu obrisati sa kompa,kad god pokusam pise mi nesto kao fajl je otvoren pa se zbog toga ne moze obrisati,a nije otvoren?

pokusavao sam sa restartovanje,nista

kako da iskljucim?
spreca

#917 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by spreca »

Gdje se ovo kod nas moze kupiti ili iznajmiti...rijec je o metalo detektoru..nesto kao na slici
Image
Image
diablobih

#918 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

kakavdanakneiskustvu wrote:
diablobih wrote:

pokusavao sam sa restartovanje,nista

kako da iskljucim?
Kada otvoris task manager, ili ti ga, desni klik na taskbar, pa task manager, ili ctrl+alt+delete desni klik na windows explorer i restart. Trebalo bi da radi, ako ne bude onda end na win explorer, pa koristi command prompt i funkciju del.
kakavdanakneiskustvu

#919 Re: Pitanja tipa RAZNA!

task manager bi na nasem jeziku bio upravitelj zadataka?
kakavdanakneiskustvu

#920 Re: Pitanja tipa RAZNA!

deinstaloirao sam utorrent client,valjda se to tako zovem i normalno sam obrisao ovaj fajl,tacnije film
diablobih

#921 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

kakavdanakneiskustvu wrote:deinstaloirao sam utorrent client,valjda se to tako zovem i normalno sam obrisao ovaj fajl,tacnije film
a to je bilo u pitanju, trebao si reci, moras samo u utorrentu remove torrent sa liste i to bi bilo to.
kakavdanakneiskustvu

#922 Re: Pitanja tipa RAZNA!

diablobih wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:deinstaloirao sam utorrent client,valjda se to tako zovem i normalno sam obrisao ovaj fajl,tacnije film
a to je bilo u pitanju, trebao si reci, moras samo u utorrentu remove torrent sa liste i to bi bilo to.
hvala
Pale Rider

#923 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Pale Rider »

Možel se na youtube, kad gledam video da promjenim recomnendation da bude vezna u trenutnio video clip a ne uz sve ono što sam ikad pogledo na youtube. Znači gledam neku muziku, a sa strane me 7 od 20 videa pokazuje kako se bunar kopa.
Cookie85

#924 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Cookie85 »

Pale Rider wrote:Možel se na youtube, kad gledam video da promjenim recomnendation da bude vezna u trenutnio video clip a ne uz sve ono što sam ikad pogledo na youtube. Znači gledam neku muziku, a sa strane me 7 od 20 videa pokazuje kako se bunar kopa.
evo ti link

https://support.google.com/youtube/answer/6342839?hl=en
made_in_sarajevo

#925 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by made_in_sarajevo »

u google drive folder sam prebacio dva foldera sa kompjutera gdje mi stoje svi potrebni fajlovi za posao. eh sad i ako pise da radi sinhronizaciju svaki 1h, kad odem u google drive novih fajlova nema, tipa dokument u wordu,a preko mobitela kad udjem nista novo se ne dodaje. jel sad da bi to fakat radilo nema vise da koristim ova dva foldera sa desktopa kao prije, nego moram ih iz google drive foldera otvarati i koristiti?
Post Reply