Sirija
-
Abu Sakkar
#901 Re: Sirija
Pročitaj ponovo, svašta se izdešavalo u posljednjoj sedmici u toj provinciji.
-
sarajevoxxxx
#902 Re: Sirija
Hims: 15 poginulih pripadnika Hezbollaha i šebihe
- U sjvernom dijelu Himsa, FSA je danas likvidirala 15 pripadnika šebihe i Hezbollaha. Na videu su dvojica poginulih koje je FSA uspjela izvući.
- U sjvernom dijelu Himsa, FSA je danas likvidirala 15 pripadnika šebihe i Hezbollaha. Na videu su dvojica poginulih koje je FSA uspjela izvući.
-
Abu Sakkar
#903 Re: Sirija
eh da, Assadu danas nema boljeg saveznika od Saudije i Jordana.
-----
još par, dok mi nije postalo mrsko
Ruwayhinah,Qunaytirah
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.08 ... 7&z=15&m=b
Qadam, Damask
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.47 ... 6&z=17&m=b
DeirEzzor - Euphrates isle-
http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.34 ... 7&z=17&m=b
sve palo u ruke pobunjenika u proteklih 48 sati
-----
još par, dok mi nije postalo mrsko
Ruwayhinah,Qunaytirah
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.08 ... 7&z=15&m=b
Qadam, Damask
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.47 ... 6&z=17&m=b
DeirEzzor - Euphrates isle-
http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.34 ... 7&z=17&m=b
sve palo u ruke pobunjenika u proteklih 48 sati
- husein_kapetan
#904 Re: Sirija
Treba velika doza imaginacije da galaksiju "pobunjenika" u siriji sa svim regionalnim i globalnim mentorima i tutorima i njihovim interesima i strategijama okarakterišemo kao bilo kakvu formaciju sa bilo kakvim zajedničkim imeniteljem i na temelju toga odredimo eventualne buduće korake. Budući da logistički i ideološki u potpunosti zavise od svojih mentora veoma je hrabra afermacija da aktualno pozicioniranje preslikava njiihovu "volju".Ja opet mislim da u narednom periodu, izuzev sporadičnih "izleta" ovi će biti zaokupljeni unutarnjim sukobima i sravnanjem računa nego direktnim sukobima sa SAA. Kako znam Rakka nije sravnjena sa zemljom tim i teza da bi SAA nešto pout tog negdje učinila nema realnu validnost.Abu Sakkar wrote:Ma, blickrig bijaše figjur of spič.husein_kapetan wrote:Ove tvoje "informacije" je veoma teško interpretirati.... Mislim ni da najveći optimista jednostrano ne može afermirati napisano. Samo jedan provincijski centar je rukama "pobunjenika" (ovo pobunjenika je toliko diskutabilno da kao opisni pojam nema nikakvu vrijednost)Abu Sakkar wrote:Također niko en spominje Deir, tamo je režim završen. Mensečini još uvijek drže 2 baze i to je to.
Hama se također ne spominje, kao ni ulazak pobunejnika u Qalamoun u damasku - što je prošle godine bilo nezamislivo.
Aleppo je također pri kraju, malo je sad odvuklo resurse ovo sranje s kurdskim komunjarama...
U Idlibu je ostala još samo jedna velika baza van grada, to je tzv tvornica cigli... polahko, pobunjenicima se i ne žuri pretjerano, a i nemaju resursa dovoljno za neke blickrig u 5 provnicija.
-blitzkrieg ?? Precjenjuješ (veoma) nusriće & C
Vjeruj u šta hoćeš, ne ubjeđivao sam ja sad s tobom. Bolje da ni u Raqqu nisu ulazili još uvijek, pogotovo Aleppo, prije nego nisu počistili sve okolo. Koji je point uzeti grad samo da bi ga artiljerija iz okolnih baza sravnila sa zemljom?
Helem, samo lakapo.
Ostaju samo vlažni snovi tamo nekih.
-
Abu Sakkar
#905 Re: Sirija
Vrlo moguć scenarij ako se odmah ne obračuna s ovim saudijsko-jordanski formacijama. Zato i rekoh gore, Saudija i Jordan su trenutno najbolji saveznici Assada... Kontaju neku Sahwu, nešto...
Međutim, postoji itekako ujedinjen blok, i trenutno daleko moćniji od ovoga povezanog s SMC-om. Oni ti i vode već godinu dana gotovo sve operacije. Neda mi se u detalje, možda sutra...
Međutim, postoji itekako ujedinjen blok, i trenutno daleko moćniji od ovoga povezanog s SMC-om. Oni ti i vode već godinu dana gotovo sve operacije. Neda mi se u detalje, možda sutra...
- Klavikula
#906 Re: Sirija
@Abu Sakkar
koji je izvor tvojih informacija. ne moras stavljati link smao ime sajta ili je u pitanju neki drugi nacin?
nakon Homsa najvjerovatnije dio snaga ide na Houlu i Rastan, a dio ide na Marat al Numan. njegovim zauzimanjem i zauzimanjem Saraqiba 10-20 000 pobunjenika i terorista bi se naslo u okruzenju. totalno nezavidna situacija.
za zauzimanje Alepa treba spremiti 70-80 000 vojnika i na stotine, mozda i hiljade tenkova i artiljeriskih sredstava. trenutno to ne moze uraditi niti jedna strana i svaka prica o zauzimanju Alepa, ciscenju okolice pa kasnije zauzimanje smaog grada je smijesna.
koji je izvor tvojih informacija. ne moras stavljati link smao ime sajta ili je u pitanju neki drugi nacin?
nakon Homsa najvjerovatnije dio snaga ide na Houlu i Rastan, a dio ide na Marat al Numan. njegovim zauzimanjem i zauzimanjem Saraqiba 10-20 000 pobunjenika i terorista bi se naslo u okruzenju. totalno nezavidna situacija.
za zauzimanje Alepa treba spremiti 70-80 000 vojnika i na stotine, mozda i hiljade tenkova i artiljeriskih sredstava. trenutno to ne moze uraditi niti jedna strana i svaka prica o zauzimanju Alepa, ciscenju okolice pa kasnije zauzimanje smaog grada je smijesna.
-
Abu Sakkar
#908 Re: Sirija
Neki drugi način.Klavikula wrote:@Abu Sakkar
Homs još nije pao, ne nadaj se da će brzo.
Kakvih bolan 70k vojnika, si pogledo ti mapu Aleppa i šta jada još drži SAA? Ah, da, SANA...
Ptiđi molim te na bilo koju od hejbet pro-Assad fejsbuk stranica vezanim za Aleppo, ako razumiješ arapski, i pročitaj šta pišu ljudi iz režimskog djela, ono malo što ej ostalo, o situaciji. I kako jebu mater i Assadu, i SAA... što su ih izdali. Eto, nemoj meni vjerovati, vjeruj "svojim"...
One komunjare Kurdske su im malo dale oduška... taman, da se istrijebi PKK..moralo se nekad s njima obračunat.
- Klavikula
#909 Re: Sirija
nazalost, ne razumijem arapski, ali mape sam svakako gledao. cak i na onim propobunjenickim (kao sto je wikipedia) se moze vidjeti da SAA drzi +/- pola grada.
- Cyrax
#910 Re: Sirija
Njegova mašta. Eto ti izvora.Klavikula wrote:@Abu Sakkar
Gori je od sarajevoxxxa kad spuca samo naslov . Neka ga bar da zabavlja raju.
- Klavikula
#911 Re: Sirija
nemoj tako. 24 sela u Hami su oslobodili hrabri borci opozicijeCyrax wrote:Njegova mašta. Eto ti izvora.Klavikula wrote:@Abu Sakkar
-
Abu Sakkar
#912 Re: Sirija
Kad spomenuh PKK i njihov idiotski pokušaj da nešto ko oni...
Ova sela su izgubili u Aleppu
1- Tal Hasel
2- Tal Aran
3- Kafer Saghir
4- Kabasin
5- Kybiar
6- Sad Shahba
7- Tal Madeek
8- Shadod
9- Abla
10- Kasara
11- Sarooj
2- Jijan
13- Taltaneh
14- Jab al-Asy
15- Qar Kalbin
16- Twais
17- Tal Batal
Također, protiv njih se bori i 20 kurdskih formacija
Ova sela su izgubili u Aleppu
1- Tal Hasel
2- Tal Aran
3- Kafer Saghir
4- Kabasin
5- Kybiar
6- Sad Shahba
7- Tal Madeek
8- Shadod
9- Abla
10- Kasara
11- Sarooj
2- Jijan
13- Taltaneh
14- Jab al-Asy
15- Qar Kalbin
16- Twais
17- Tal Batal
Također, protiv njih se bori i 20 kurdskih formacija
- Co0l
#913 Re: Sirija
E jebi ga,sad i wikipedija pro-pobunjenickaKlavikula wrote:nazalost, ne razumijem arapski, ali mape sam svakako gledao. cak i na onim propobunjenickim (kao sto je wikipedia) se moze vidjeti da SAA drzi +/- pola grada.
-
Abu Sakkar
#914 Re: Sirija
pola grada, sa pripadajućim pašnjacima?Klavikula wrote:nazalost, ne razumijem arapski, ali mape sam svakako gledao. cak i na onim propobunjenickim (kao sto je wikipedia) se moze vidjeti da SAA drzi +/- pola grada.
- Klavikula
#915 Re: Sirija
da, FSA drzi strogi centar 
-
Abu Sakkar
#916 Re: Sirija
Artiljerijska akademija, internacionalni aerdrom, i Kweries. To kad padne, traktorijada. 
- Cyrax
#917 Re: Sirija
Doduse upravu je za Kurde. Vidjeli kakav im zulum Erdogovno sprema pa odabrali stranu.
Osim klanja civila od zajebancije u Latakiji nisu imali nista, samo nebrojene mrtve a zalihe budala im ponestaje samo tako na svim frontovima.
Osim klanja civila od zajebancije u Latakiji nisu imali nista, samo nebrojene mrtve a zalihe budala im ponestaje samo tako na svim frontovima.
-
Abu Sakkar
#918 Re: Sirija
Kakav zulum? Ne paša, kontali da monopoliraju vlast u Siriji nad "kurdskim teritorijama", jer im u Iraku Berzani neda maket. A Assad im pružio priliku za to. Pa u njihovim zatvorima u Siriji se nalaze stotine kurdskih aktivista koji ih ne mirišu.
Samo su se malo zahebali, kontali ne mogu sirijci na 2 fronta... Pa sad jauču, izmišljaju pokolje i tako nebil na svoju stranu okupili i ostale kurdske frakcije... No slabo im ide. Jučer u proteste protiv Sisija izašlo na desetine hiljada u iračkom Kurdisanu, a za njih nigdje potpore...
Žao mi je donkle, no očistiće se prostor za Kurdski islamski pokret.
Samo su se malo zahebali, kontali ne mogu sirijci na 2 fronta... Pa sad jauču, izmišljaju pokolje i tako nebil na svoju stranu okupili i ostale kurdske frakcije... No slabo im ide. Jučer u proteste protiv Sisija izašlo na desetine hiljada u iračkom Kurdisanu, a za njih nigdje potpore...
Žao mi je donkle, no očistiće se prostor za Kurdski islamski pokret.
Last edited by Abu Sakkar on 20/08/2013 01:52, edited 1 time in total.
- Klavikula
#919 Re: Sirija
Amoninane poceo si lupat gluposti na obje tem.
zdrao!
zdrao!
-
Abu Sakkar
#920 Re: Sirija
Haj i poselami druga tituKlavikula wrote:Amoninane poceo si lupat gluposti na obje tem.
zdrao!
-
Abu Sakkar
#921 Re: Sirija
Ahrar al-Sham, Jabhat al-Nusra, Suqor al-Aaz & ISIS ofanziva na Baroudu, Latakija
http://youtu.be/tGmDxovZ1Cg
http://youtu.be/tGmDxovZ1Cg
- asurbanipal
#922 Re: Sirija
Cyrax wrote:Njegova mašta. Eto ti izvora.Klavikula wrote:@Abu Sakkar
Njegov izvor je milkšejh Zlaja
-
tesanj
#923 Re: Sirija
Tkoje ovaj psihopat??asurbanipal wrote:Cyrax wrote:Njegova mašta. Eto ti izvora.Klavikula wrote:@Abu Sakkar
Njegov izvor je milkšejh Zlaja![]()
- madner
#924 Re: Sirija
Dakle otvaranje rata sa PKKom je bio briljantan strateski potez.
Ovaj kao da je kod marsala Foha studirao strategiju.
-
Abu Sakkar
#925 Re: Sirija
PKK je otvorio front. Ne pobunjenici.madner wrote:Dakle otvaranje rata sa PKKom je bio briljantan strateski potez.![]()