Jedno je sprovoditi zakone, a sasvim drugo ljude maltretirati.LoveIsGone wrote:Hrvatska kao država treba sprovoditi sve zakone koji se njima nalažu, to bi i mi trebali početi konačno raditi svako svoj posao, ali daleko smo. Što se tiče prelaska granice, dosta puta sam prelazio i uvijek je isto, dobar dan.. dobar dan, gdje idete, tu i tu..hvala i doviđenja, bez ikakvih problema. Jednom mi se desilo da su me izveli iz autobusa i kratko pitali gdje idem, kod koga, imena i nazad u autobus. Naravno, čuo sam od više ljudi da su ih dosta peglali na granici, ali vjerujem da ima dosta i do toga kako se postaviš.
Što se mora tiče, meni je prelijepo otići okupati se u Hrvatsku, taj dio Jadrana je definitivno biser. Prošle godine sam bio par dana u Sutomoru, nisam nijednom ušao u more.Inače, u Hr do sada nikada problema nisam imao, pogotovo sa normalnim ljudima, svugdje ima ponekad neki papak.
hrvatska-more
-
sandokann
#901 Re: hrvatska-more
-
mrAdil
#902 Re: hrvatska-more
Šveđanin wrote:Zna li neko kakve su cijene po kafanama i restoranima u Dubrovniku? Gnjavi me ukućani da to negdje saznam..![]()
Ono što sam ja vidio na netu.. je na nivou Skandinavije jbte.![]()
Dubrovnik i zaledje najvise ti puni bh dijaspora iz Skandinavije. Trebinjci Bosnjaci, koji dodju kucama u TB i zapucaju svaki dan do Srebrenog, Kupara, Mlina... poneki uzimaju hotele, apartmane... Jbg, imaju love. Rodjak mi prica, on je iz Danske, da su cijene masnije nego u DK. Ja mu se iskreno cudim da im i kune ostavi, kad moze ko pasa otici u Tursku, Tunis, Egipat.. da mu za manje love cesu jaja i jos da mu ostane. Ali, znas ti nas?
- MedenoSrce
#903 Re: hrvatska-more
Kako ga je doslo 1200KM, ja sam sokirana?
7 dana smjestaja u imalo pristojnijem smjestaju sa kuhinjom i klimom oko 300KM
Prevoz tamo - vamo, dizel oko 90KM
Tri obroka dnevno i jedan od toga da je vocni 220,00KM
Kafa, pice, sladoled svaki dan - 90KM
Ukupno: 700,00KM, mora da je koktele placao
U dubrovniku sam jednom platila kuglu sladoleda skoro 10KM, Bolonja je jeftinija od njih.
U dubrovniku sam jednom platila kuglu sladoleda skoro 10KM, Bolonja je jeftinija od njih.
-
mrAdil
#904 Re: hrvatska-more
Trazili mi na Izacicima 100 € po danu, rekao im da cu u Zg ostati tri dana kod burazera.Smajic.smajo wrote:
Recimo ja sam 2 puta od 1og isao dolje i nisam imao nikakvih neugodnosti ni suvisnih pitanja, to ce ti potvrditi i drugi ovdje. Ne kontam vas ljudi, jel to zavist, ljubomora, neko ogorcenje... sami smo krivi sto smo propali, niko drugi nam nije kriv, stvarno nesto nenormalno
I, nismo mi sami krivi sto smo propali, izmedju ostalog i ova Hrvatska je ucesnik Udruzenog zlocinackog poduhvata ( citaj; agresije) na BiH, a sada glume gospodu.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#905 Re: hrvatska-more
Ja sam bio u Umagu prije koju godinu, kafa sa mlijekom skoro 15 kuna
hljeb u pekari bio 10 kn....dvije srednje pice u Umagu 120 kn....parking dnevni bio u Novigradu skoro 40 kn (ako ga nađeš slobodnog)...kaže kako si uspio potrošiti 1000 KM na moru sa curom a nisi se bahatio
Neki ovdje na forumu iz RvaCke stvarno misle da smo glupi Bosanci pa ništa ne znamo osim što smo pakosni na njih tamo 
Trajekt Biograd -Tkon od samo par minuta plovidbe je 135 Kn za auto i tri osobe u jednom smjeru...malo li je
Trajekt Biograd -Tkon od samo par minuta plovidbe je 135 Kn za auto i tri osobe u jednom smjeru...malo li je
-
sandokann
#906 Re: hrvatska-more
Prije par dana iz Umaga:Lajavikrelac wrote:Ja sam bio u Umagu prije koju godinu, kafa sa mlijekom skoro 15 kunahljeb u pekari bio 10 kn....dvije srednje pice u Umagu 120 kn....parking dnevni bio u Novigradu skoro 40 kn (ako ga nađeš slobodnog)...kaže kako si uspio potrošiti 1000 KM na moru sa curom a nisi se bahatio
Neki ovdje na forumu iz RvaCke stvarno misle da smo glupi Bosanci pa ništa ne znamo osim što smo pakosni na njih tamo
kafa - expreso - 9 kuna
razne sa mlijekom - 15 kuna
sokovi - 14 do 20 ( kako gdje )
kugla sladoleda - 7 kuna
riba za dvoje u restoranu - 250 pa nadalje...
pizza od 65 pa nadalje...
- rukfashmoj
#907 Re: hrvatska-more
I ti se provaljujes za medalju.MedenoSrce wrote:Kako ga je doslo 1200KM, ja sam sokirana?
Ukupno: 700,00KM, mora da je koktele placao![]()
- JohnnyS
#908 Re: hrvatska-more
rukfashmoj wrote:I ti se provaljujes za medalju.MedenoSrce wrote:Kako ga je doslo 1200KM, ja sam sokirana?
Mene samo zanima gdje je platila onu kuglu sladoleda 10 KM? Znam da je u 95% slastičara kugla 10 KN...
- uglavnomja
#909 Re: hrvatska-more
to su prosjecne cijene na jadranu, odavno.Lajavikrelac wrote:Ja sam bio u Umagu prije koju godinu, kafa sa mlijekom skoro 15 kunahljeb u pekari bio 10 kn....dvije srednje pice u Umagu 120 kn....parking dnevni bio u Novigradu skoro 40 kn (ako ga nađeš slobodnog)...kaže kako si uspio potrošiti 1000 KM na moru sa curom a nisi se bahatio
ima 5 godina i vise da je dnevni parking kod nekoga u basti ili na livadi 40 kn, i sta je tu skupo, jedna pizza 60 kn, pa koliko je pristojna pizza u sarajevu?
sve normala, a taj trajekt je dzaba za auto i 3 osobe.
sta bi ti, kao tramvajska u sarajevu
i jos nesto, norvezani kopaju svoje norvezane i ostale kad ulaze iz svedske, traze cigare, alkohol i meso (svega se smije prenijeti, ali pomalo
nije to rvaCki recept.
-
sandokann
#910 Re: hrvatska-more
Nije ni napisala kugluJohnnyS wrote:rukfashmoj wrote:I ti se provaljujes za medalju.MedenoSrce wrote:Kako ga je doslo 1200KM, ja sam sokirana?
Mene samo zanima gdje je platila onu kuglu sladoleda 10 KM? Znam da je u 95% slastičara kugla 10 KN...
Kupovi sladoleda pocinju od 30 i kusur kuna ( Pinokio ) pa nadalje.
- JohnnyS
#911 Re: hrvatska-more
sandokann wrote: Nije ni napisala kuglu![]()
Kupovi sladoleda pocinju od 30 i kusur kuna ( Pinokio ) pa nadalje.
Na Stradunu u slastičarnama je kugla 10 kn, u Poklisara na Peskariji isto. Jedino ako nije u Gil'su ili Nautici uzela pa da su joj 35 kuna naplatili...MedenoSrce wrote: U dubrovniku sam jednom platila kuglu sladoleda skoro 10KM, Bolonja je jeftinija od njih.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#912 Re: hrvatska-more
Ništa ljudi čuvati račune pa ovuda kačiti kao dokaz...mada sumLJam da bi i to pomoglo 

Za te pare me prevezao na udaljenost koju malo jači plivač pređe....nije me vozio do Barija u Italijiuglavnomja wrote:sve normala, a taj trajekt je dzaba za auto i 3 osobe.
sta bi ti, kao tramvajska u sarajevu
-
sandokann
#913 Re: hrvatska-more
Ispadosmo i mi sverceri. Kakvi norvezani i ostali u paraleli sa ljudima koji idu na odmor iz BiH u Hrvatsku?uglavnomja wrote:
i jos nesto, norvezani kopaju svoje norvezane i ostale kad ulaze iz svedske, traze cigare, alkohol i meso (svega se smije prenijeti, ali pomalo, ako ima vise od steke ili 3 l vina ili par kila mesa po osobi - deranje
) ali nije svaki dan i svaki auto, ima dana kad kad naprave barikadu na granici i svaki auto prekopaju, nekad biraju, nekad imaju dojave, narocito za poljake sa punim kombijima alkohola, ali najcesce nema nikoga na granici.
nije to rvaCki recept.
- Warashii
#914 Re: hrvatska-more
Ma vjerujem da je bilo barem dvije osobe ako ne i vise, s tim da ne znam koliko je ostao.MedenoSrce wrote:Kako ga je doslo 1200KM, ja sam sokirana?
Ali hocu ti reci sta i ako je izaslo 1200?
Ides na ljetovanje a ljetovanja nikad nisu bila bas nesto jeftina zar ne.
-
sandokann
#915 Re: hrvatska-more
Ljetovanje moze biti jeftino, ali samo ako se ide u zemlje koje imaju cijene srazmjerne standardu lokalnog stanovnistva. Hrvatska nije to.Warashii wrote: Ali hocu ti reci sta i ako je izaslo 1200?
- uglavnomja
#916 Re: hrvatska-more
moj post je bio vezan za pricu "hrvati jedini maltretiraju bosance..."sandokann wrote:Ispadosmo i mi sverceri. Kakvi norvezani i ostali u paraleli sa ljudima koji idu na odmor iz BiH u Hrvatsku?uglavnomja wrote:
i jos nesto, norvezani kopaju svoje norvezane i ostale kad ulaze iz svedske, traze cigare, alkohol i meso (svega se smije prenijeti, ali pomalo, ako ima vise od steke ili 3 l vina ili par kila mesa po osobi - deranje
) ali nije svaki dan i svaki auto, ima dana kad kad naprave barikadu na granici i svaki auto prekopaju, nekad biraju, nekad imaju dojave, narocito za poljake sa punim kombijima alkohola, ali najcesce nema nikoga na granici.
nije to rvaCki recept.
samo kazem da na svim granicama cak i izmedju zemalja sengena postoji granicna kontrola i zna se sta se i koliko smije uvesti, nebitno da li dolazis u tu zemlju na odmor ili se vracas kuci s odmora ili shoppinga ili sluzbenog puta.
- animals
#917 Re: hrvatska-more
Ljudi moji, ako vam je sku,po na ljetovanju u Hrvatskoj, nemojte ni ici..pa sta bi vi, 10 dana za 200km 
- rukfashmoj
#918 Re: hrvatska-more
Evo makarska i to je hajmo reci "povoljno" samo smjestajWarashii wrote: Ma vjerujem da je bilo barem dvije osobe ako ne i vise, s tim da ne znam koliko je ostao.
Ali hocu ti reci sta i ako je izaslo 1200?
http://www.pik.ba/artikal/1202555/makar ... -u-centru/
Racunaj sad sedam dana i to po niskoj sezoni smjestaj,mada mnogi idu kad je 100km dan.Treba ti za spavanje samo 7 joja a đe ostalo.Pa se cude kazu kako
-
mrAdil
#919 Re: hrvatska-more
Obzirom na standard u Hrvatskoj to bi bila i realna cijena, a ti sada skontaj?animals wrote:Ljudi moji, ako vam je sku,po na ljetovanju u Hrvatskoj, nemojte ni ici..pa sta bi vi, 10 dana za 200km
-
mrAdil
#920 Re: hrvatska-more
Ma, mi smo krivi za sve. Nikako da skontamo da nas oni vole, ali to moraju radi EU-a tako - kako rade.uglavnomja wrote:moj post je bio vezan za pricu "hrvati jedini maltretiraju bosance..."sandokann wrote:Ispadosmo i mi sverceri. Kakvi norvezani i ostali u paraleli sa ljudima koji idu na odmor iz BiH u Hrvatsku?uglavnomja wrote:
nije to rvaCki recept.
samo kazem da na svim granicama cak i izmedju zemalja sengena postoji granicna kontrola i zna se sta se i koliko smije uvesti, nebitno da li dolazis u tu zemlju na odmor ili se vracas kuci s odmora ili shoppinga ili sluzbenog puta.
- animals
#921 Re: hrvatska-more
Pa jbg. kad je Bosanski standard, samo za ljetovanja pod bukvinim hladommrAdil wrote:Obzirom na standard u Hrvatskoj to bi bila i realna cijena, a ti sada skontaj?animals wrote:Ljudi moji, ako vam je sku,po na ljetovanju u Hrvatskoj, nemojte ni ici..pa sta bi vi, 10 dana za 200km
- animals
#922 Re: hrvatska-more
Ma, mi smo krivi za sve. Nikako da skontamo da nas oni vole, ali to moraju radi EU-a tako - kako rade.[/quote]
Ma nema tu volis li nekoga ili ne volis, ko koga danas voli, ni brat brata ne voli..ima samo lova i mislim u ovom slucaju EU zakoni..
Ma nema tu volis li nekoga ili ne volis, ko koga danas voli, ni brat brata ne voli..ima samo lova i mislim u ovom slucaju EU zakoni..
-
mrAdil
#923 Re: hrvatska-more
Bosanski standard...animals wrote:Pa jbg. kad je Bosanski standard, samo za ljetovanja pod bukvinim hladommrAdil wrote:Obzirom na standard u Hrvatskoj to bi bila i realna cijena, a ti sada skontaj?animals wrote:Ljudi moji, ako vam je sku,po na ljetovanju u Hrvatskoj, nemojte ni ici..pa sta bi vi, 10 dana za 200kmOni su cijene prilagodili svjetskom standardu, jednom Austrijancu za puni pansion nije tesko izdvojiti 100 eura za dan, ili Nijemcu..i sto bi neko sad prilagodjavao cijene Bosancima..
Ma nemoj?
A koliki je Hrvatski?
I otkad se to cijenovnik prilagodjava nekome ko dolazi miljama daleko, a za uzvrat imas brdo hrvatskih penzionera koji more mogu samo sanjati, bas kao i bosanski?
- Warashii
#924 Re: hrvatska-more
Moze da bude jeftino.sandokann wrote: Ljetovanje moze biti jeftino, ali samo ako se ide u zemlje koje imaju cijene srazmjerne standardu lokalnog stanovnistva. Hrvatska nije to.
Al generalni problem kod nas je sto niko ne zna sta hoce, odnosno zna al k... kume.
Da mu je da ne plati vise od 300KM za 7 dana al da mu bude cisto po mogucnosti u nekom hoteskom smjestaju sa pogledom na more, da ima 3 obroka, da u diskotekama uz kupljenu ulaznicu od nekih 10KM imas 6 besplatnih napitaka po zelji, da ima kupit Avaz na svim trafikama i da ako je moguce bude 0,50KM, da se prodavac/ica ne duri kad trazi hljeb i da mu konobar ne kenja kad naruci kahvu itd. itd.
Pazi ja sam iz Zenice i generalno imam problem sa cijenama u Sarajevu. I sta sad? Treba da kenjam kako je tamo kafa i pice skuplje nego u Zenici i sl.?
- animals
#925 Re: hrvatska-more
Pa jbg. kad je Bosanski standard, samo za ljetovanja pod bukvinim hladom
Oni su cijene prilagodili svjetskom standardu, jednom Austrijancu za puni pansion nije tesko izdvojiti 100 eura za dan, ili Nijemcu..i sto bi neko sad prilagodjavao cijene Bosancima..[/quote]
Bosanski standard...
Ma nemoj?
A koliki je Hrvatski?
I otkad se to cijenovnik prilagodjava nekome ko dolazi miljama daleko, a za uzvrat imas brdo hrvatskih penzionera koji more mogu samo sanjati, bas kao i bosanski?[/quote]
Pa koga briga za penzionere u danasnjem svijetu, i Bosanske i Hrvatske..i ja kad sam bio mali, sanjao sam more, jer mi je tata bio penzioner, pa nije bilo sanse da platim kartu do mora a kamoli ljetovanje..i niko nije plakao zbog toga..surov je ovaj svijet, imas pare, ides na ljetovanje, nemas, sjedi kuci i hladi noge u lavoru..zalosno, ali istinito..
Bosanski standard...
Ma nemoj?
A koliki je Hrvatski?
I otkad se to cijenovnik prilagodjava nekome ko dolazi miljama daleko, a za uzvrat imas brdo hrvatskih penzionera koji more mogu samo sanjati, bas kao i bosanski?[/quote]
Pa koga briga za penzionere u danasnjem svijetu, i Bosanske i Hrvatske..i ja kad sam bio mali, sanjao sam more, jer mi je tata bio penzioner, pa nije bilo sanse da platim kartu do mora a kamoli ljetovanje..i niko nije plakao zbog toga..surov je ovaj svijet, imas pare, ides na ljetovanje, nemas, sjedi kuci i hladi noge u lavoru..zalosno, ali istinito..