Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pismonosa

#901 Re: Sead Kolašinac

Post by Pismonosa »

Seo mi izgleda ko simpatičan momak. Nadam se da će imati priliku da pokaže koliko zna i u repr. dresu. Samo me strah da se sad protiv argentine ne preforsira u želji za dokazivanjem i ne obnovi povredu. Još je rovit. A mlad je, može ga ponijet euforija, i onda belaj.
Itakoto

#902 Re: Sead Kolašinac

Post by Itakoto »

Hercegovac dakle iz Domanovica. :thumbup: Jos kako procitah da je mater od Suta (selo od Domanovica prema Stocu). Uuuuu, sad mi je sve jasno. Ovaj ima da lomi noge na SP i to bez ikakve buke i sekiracije. :D
jeza u ledja

#903 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

_mufljuz_ wrote:prosta bosanska dusa k'o i pjana....
ne kontam ismijavanje...
stvarno nama treba spomenik za gluposti pravit...
Opterecujes se glupostima kao i obicno.
Crvena Tifoza

#904 Re: Sead Kolašinac

Post by Crvena Tifoza »

Itakoto wrote:Hercegovac dakle iz Domanovica. :thumbup: Jos kako procitah da je mater od Suta (selo od Domanovica prema Stocu). Uuuuu, sad mi je sve jasno. Ovaj ima da lomi noge na SP i to bez ikakve buke i sekiracije. :D
Jel' to alaudiraš na nešto? :D
MOSALJOZE

#905 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Ridjobrki wrote:Ma nije nikakvo ismijavanje, to je neka zezancija koja je sama sebi svrhom. Niko ne ismijava Sea već naprotiv, raja je toliko impresionirana i toliko ga gotive da prave neku simpatičnu zezanciju iz te fascinacije Seovom pojavom. Frajer je fakat beton i ova zezancija je istog tipa kao vicevi o Chucku Norrisu - niko tu ne ismijava Chucka nego samo pretjeruju do krajnjih granica u nekoj zezanciji o njegovoj snazi i moći. Svima je Seo haman postao omiljeni reprezentativac a još nije ni dres obukao! :bih:

Seo king. 8-)
Čojek je rekao sve :thumbup:
Kemal Malovčić

#906 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Meni je Seo najdraži, bez zajebancije.

Najbolji naš reprezentativac, musliman i legenda, mislim na Sea.
jeza u ledja

#907 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Cekam kad ce neko uraditi slicicu sa Seinim pleckama, na jednoj pise "sarma", na drugoj "burek". :D
Šibicar

#908 Re: Sead Kolašinac

Post by Šibicar »

SEO
Itakoto

#909 Re: Sead Kolašinac

Post by Itakoto »

Crvena Tifoza wrote:
Itakoto wrote:Hercegovac dakle iz Domanovica. :thumbup: Jos kako procitah da je mater od Suta (selo od Domanovica prema Stocu). Uuuuu, sad mi je sve jasno. Ovaj ima da lomi noge na SP i to bez ikakve buke i sekiracije. :D
Jel' to alaudiraš na nešto? :D
Ma jok. :D Ako ne grijesim, ustanova je jos uvijek zatvorena. A i da je otvorena, ne bi bilo dovoljno kapaciteta za danasnje "musterije". :wink:
Reglan

#910 Re: Sead Kolašinac

Post by Reglan »

Seina omiljena pjesma,inace je momak legenda,mislim na Sea.
Edin H.

#911 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

arshavin wrote: Seina omiljena pjesma,inace je momak legenda,mislim na Sea.
Asmir definitivno mora preci u bolji klub, zaraditi vise novaca, kupiti sebi privatni avion i ko hadzo putovati, da ne mora ove nebuloze slusati u avionu.
phillie

#912 Re: Sead Kolašinac

Post by phillie »

Edin H. wrote: Asmir definitivno mora preci u bolji klub, zaraditi vise novaca, kupiti sebi privatni avion i ko hadzo putovati, da ne mora ove nebuloze slusati u avionu.
Tesko, jer ga se Borac nece tako lako odreci :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#913 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

phillie wrote:
Edin H. wrote: Asmir definitivno mora preci u bolji klub, zaraditi vise novaca, kupiti sebi privatni avion i ko hadzo putovati, da ne mora ove nebuloze slusati u avionu.
Tesko, jer ga se Borac nece tako lako odreci :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
horion_bosona

#914 Re: Sead Kolašinac

Post by horion_bosona »

Ugledni španski magazin Don Balon na kraju svake godine objavljivao je popis 100 najboljih mladih fudbalera svijeta.

Nakon što se časopis 2011. ugasio zbog finansijskih problema, fudbalski internet portal 101greatgoals.com je preuzeo tradiciju izbora najboljih mladih igrača na svijetu, s tim da se sada, u skladu sa nazivom web-stranice, objavljuje 101 ime.

Među igračima koji su rođeni nakon 1. januara 1992. godine nalazi se i naš Sead Kolašinac.

Kolašinac je opisan kao lijevi bek koji može igrati i pozicije zadnjeg veznog te stopera, te je nedavno pozvan u A selekciju Bosne i Hercegovine. Također, Kolašinac je svojim nastupima impresionirao i u Ligi prvaka.

Podsjetimo, defanzivac njemačkog Schalkea debitovaće za našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Argentine koji se igra u St. Louisu u noći sa ponedjeljka na utorak, 19. novembra u 02, 30 po našem vremenu.

http://reprezentacija.ba/index.php/9-fu ... ra-svijeta
Pjanić je bio na ovoj listi 2011.
Edin H.

#915 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Al' dobar je Pape, kaze mora se boriti za mjesto u timu, kao ima konkurenciju :D
Kemal Malovčić

#916 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Pape šaldžija.

Jedna za Sea:

jeza u ledja

#917 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Al' dobar je Pape, kaze mora se boriti za mjesto u timu, kao ima konkurenciju :D
Trebao mu je reci da se ne treba boriti, jer ima zagarantovano mjesto u timu koji je izborio nastup na SP bez njega. Tako rade pravi selektori. :oops:
MOSALJOZE

#918 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Edin H. wrote:Al' dobar je Pape, kaze mora se boriti za mjesto u timu, kao ima konkurenciju :D
Pa vjeruj bilo bi nepravedno i prema Šunjiću da Kolašinac odma krene da igra u prvih 11.Naravno neće sada početi,ali u narednoj tekmi biće kao da gledam problema sa ozljedama i eto ti sea u prvih 11.
Kemal Malovčić wrote:Pape šaldžija.

Jedna za Sea:

[<span class="adtext" id="adtext_2">youtube</span>]http://www.youtube.com/watch?v=jb0GBh7TnNQ[/youtube]
:cry: :serbo: :pijani:
Edin H.

#919 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Trebao mu je reci da se ne treba boriti, jer ima zagarantovano mjesto u timu koji je izborio nastup na SP bez njega. Tako rade pravi selektori. :oops:
Da se jednom i sa tobom slozim :oops:

:D

Seo za kapitena :thumbup:
Artest

#920 Re: Sead Kolašinac

Post by Artest »

Bilo bi bezobrazno gurati Sea, npr. na mjesto bohumove radilice, koja kida karte na ulazu.
udrch

#921 Re: Sead Kolašinac

Post by udrch »

Ja sam igrač za narednih 15 godina

Vijest da je Sead Kolašinac stekao pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine selektor Safet Sušić dočekao je s odobravanjem i riječima da smo dobili igrača za narednih deset godina.

A kako to komentira odbrambeni igrač Šalkea? Simpatičnom izjavom koja dosta govori i o njegovim ambicijama i samopouzdanju:

- Meni je tek 20. Dakle, ako bude zdravlja i sreće, možda i za 15 godina - kaže raspoloženi Sead u razgovoru za "Dnevni avaz" prije polaska na put u Sent Luis, gdje bi protiv Argentine u noći sa ponedjeljka na utorak trebao debitirati za našu reprezentaciju.

Kolašinac je na spisak igrača za meč u Sent Luisu uvršten naknadno, nakon što je dobio dozvolu FIFA-e. Nada se da će zaigrati.

- Trudit ću se da opravdam Sušićevo povjerenje. Ako zaigram protiv Argentine, bit će to za mene velika motivacija. Igrati za svoju zemlju protiv jedne od najjačih ekipa na planeti nije mala stvar - ističe naš sagovornik pa dodaje:

- Radujem se što ću imati priliku da upoznam igrače, Džeku, Misimovića, Pjanića... Sa Spahićem se već znam, on je blizu mene i viđamo se često.

Trenutak kada mu je javljeno da je stekao pravo igranja za BiH, opisuje kao najdraži u fudbalskoj karijeri.

- Bio je to super osjećaj, nešto što se nikada ne zaboravlja. Bili smo u Londonu, pred utakmicu s Čelzijem u Ligi prvaka, a kada sam se nakon treninga vratio u svlačionicu, vidio sam više od 20 propuštenih telefonskih poziva. Najviše ih je bilo od babe pa sam ga odmah nazvao da vidim šta je, a on mi je onda prenio vijest.

Povrede su prošlost

Kolašinac je zbog povrede zabilježio samo tri nastupa za Šalke u Bundesligi ove sezone (dvaput ušao s klupe) te još tri u Ligi prvaka. Kako se sada osjeća?

- Hvala Bogu, sada je sve uredu i nema nikakvih problema. Počeo sam ponovo da treniram punim intenzitetom i nadam se da ću vrlo brzo ponovo biti standardan u ekipi. Upravo kada sam trebao da se dokazujem, naišle su povrede, koje su, srećom, iza mene.

Otvoren razgovor s Nijemcima

Kolašinac je igrao za omladinske selekcije Njemačke, zemlje u kojoj je rođen (Karlsrue). Kakvi su bili odjeci njegovog izbora da igra za BiH? Je li bilo pritisaka Saveza Njemačke?

- U klubu su mi svi odreda čestitali, igrači, naravno i menadžer, trener i ostali iz uprave. Ljudi iz Njemačkog saveza ranije su dolazili i imali smo jedan otvoren razgovor tokom kojeg su nastojali da me uvjere da i dalje igram za Njemačku. Rekao sam im da su moje srce i moja krv bosanski i da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ostavili su mi nekoliko dana da razmislim i odlučim te da im javim. Nakon dva dana, poslao sam im poruku da ostajem pri stavu da igram za Bosnu i Hercegovinu.
u početku mi se činilo da je malo ufuran i folirant, te pravi Švabo, ali iz ovih par zadnjih intervjua izgleda stvarno jednostavan momak..
ma on će da razbija sljedećih 20 godina..
denimb

#922 Re: Sead Kolašinac

Post by denimb »

Mislis na Sea?

Ma dobar je to momak, ispravite me ako grijesim ali ovo je za mene najkvalitetnije pojacanje jos od Pjanica... :thumbup:
Zatamnjena stakla

#923 Re: Sead Kolašinac

Post by Zatamnjena stakla »

denimb wrote:Mislis na Sea?

Ma dobar je to momak, ispravite me ako grijesim ali ovo je za mene najkvalitetnije pojacanje jos od Pjanica... :thumbup:
Tu je to negdje. SEO, babo!
DonVitoN

#924 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVitoN »

A sta treba reci ima sigurno mjesto u prvih 11 :roll:
Zna Pape sta radi.

Sorel wrote:
denimb wrote:Mislis na Sea?

Tu je to negdje. SEO, babo!
Samo da ne bude previse se nadali..
Evo ga vec drugo najkvalitetnije posle Pjanica itd.. bezobzira sto nije odigrao ni jedne tekme tj. nije jos na muke staviti po nasoj bocnoj strani tj. def kako god.. ali znam ja nas, ali neka... a opet nadam se samo da nece biti plaho mjesta da se ovom momku spominje svasta nakon greski.
flexibila

#925 Re: Sead Kolašinac

Post by flexibila »

Kemal Malovčić wrote:Pape šaldžija.

Jedna za Sea:

Prosvjetitelju, bog pa Seo tobejarabi sta rekoh, a za ostale kad dodje vrijeme. :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih:
Post Reply