Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Seawolf

#901 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

Cola je. I radi se o puno većem broju od 40 vozila.
tintilinic

#902 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

Seawolf wrote:Cola je. I radi se o puno većem broju od 40 vozila.

Cola - bordo boja?
530i

#903 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

tintilinic wrote:

Cola - bordo boja?

Boja šampiona!? :P
karanana

#904 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by karanana »

kola i druge neke firme su kroz asu bas imale super dealove na vozne parkove. ocigledno ove shvabe ne pristaju na to jer nemaju ni razloga.
recimo asa je nakon dvije godine otkupljivala ta kolina auta nazad za cijenu koja je svega par hiljada niza od one koju je kola platila. a auta za dvije godine presla preko 100 hiljada i mnoga poprilicno ohabana. onda asa uspije tusnuti tih polovnjaka nekome a ono sto ne uspije svali na bilans firmi koje su sluzile da se u njima gomila otpad i sve negativno iz "uspjesnih" asinih firmi. bio je onaj lkw city, mislim da je kasnije promijenio ime u asa psc ili tako nesto. tu su gurali polovna auta sa nerealno visokim cijenama otkupa da tu stoje i da ta firma biljezi gubitke, a vamo se prikazuje uspjesna prodaja novih auta firmama.
e sad porsche vjerovatno nema tu opciju da polovnjake negde tako uvali.
ins

#905 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

tintilinic wrote:

Cola - bordo boja?
To što su već 100 godina sva njihova vozila crvene boje nema veze, došlo je vrijeme za promjenu! A promjena kreće baš iz Sarajeva! :D

Ja sam nedavno susreo dvije šlepe pune crvenih Octavia, e to bi već možda moglo biti za Colu.
Last edited by ins on 25/09/2015 14:22, edited 1 time in total.
ins

#906 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

karanana wrote:kola i druge neke firme su kroz asu bas imale super dealove na vozne parkove. ocigledno ove shvabe ne pristaju na to jer nemaju ni razloga.
recimo asa je nakon dvije godine otkupljivala ta kolina auta nazad za cijenu koja je svega par hiljada niza od one koju je kola platila. a auta za dvije godine presla preko 100 hiljada i mnoga poprilicno ohabana. onda asa uspije tusnuti tih polovnjaka nekome a ono sto ne uspije svali na bilans firmi koje su sluzile da se u njima gomila otpad i sve negativno iz "uspjesnih" asinih firmi. bio je onaj lkw city, mislim da je kasnije promijenio ime u asa psc ili tako nesto. tu su gurali polovna auta sa nerealno visokim cijenama otkupa da tu stoje i da ta firma biljezi gubitke, a vamo se prikazuje uspjesna prodaja novih auta firmama.
Sasvim suprotno, ASA je otkupljivala ta auta po mizernim cijenama, a onda pokušavala ponovo zaraditi na njima prodavajući ih sa svega 20-30% nižom cijenom od novih.
LKW City je bio diler IVECO
Jesi li čuo za Weltauto?
karanana

#907 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by karanana »

ins wrote:
karanana wrote:kola i druge neke firme su kroz asu bas imale super dealove na vozne parkove. ocigledno ove shvabe ne pristaju na to jer nemaju ni razloga.
Sasvim suprotno, ASA je otkupljivala ta auta po mizernim cijenama, a onda pokušavala ponovo zaraditi na njima prodavajući ih sa svega 20-30% nižom cijenom od novih.
LKW City je bio diler IVECO
Jesi li čuo za Weltauto?
Ne.
LKW City jeste bio diler i serviser iveca ali je takodjer preuzeo i asin lager polovnih vozila te je lkw city, kasnije preimenovan u asa psc, prodavao ta vozila.
ako je asa otkupljivala auta po mizernim cijenama kako to da se onda koli isplatilo da svakih par godina mijenja vozni park kad je za svoja stara auta dobijala tako mizernu cijenu?
ne, nego je kola kupovala caddy za 24 hiljade (bubam) i nakon dvije godine je vracala to auto sa 100.000 kilometara i dobijala za njega 20 hiljada. i naravno da joj se isplatilo uzimati nova. a auta sa visokom ulaznom cijenom uvali lkw cityju pa nek onda oni nadju budalu koja ce za tog caddyja dati 24-25 hiljada.
asa jeste radila to sto kazes o otkupu staro za novo sa obicnim fizickim licima, ali sa velikim tipa kole nije.

nisam cuo za weltauto. o cemu se radi?
ins

#908 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

Weltauto je VW market za polovna auta, fakticki njihov mobile.de

Njima upravlja upravo Porsche Holding Salzburg, i oni su nadogradili sistem prodaje rabljenih vozila na način da se pojavljuju kao brokeri, npr Weltauto vec dvije godine otkupljuje sva rent-a-car vozila u Hrvtaskoj na kraju turisticke sezone, i prodaje ih raznoraznim firmama po ostatku Evrope. Tako da oni imaju kanal za otkup i preprodaju flotnih auta.

Sto se tice price o Coli, pa oni svakako moraju kupovati auta i trositi ih nemilice, inace nikome nikada nece prodati limenku Fante. Samim tim Coca Cola jedino trazi otkup nazad vozila
Seawolf

#909 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

ins wrote:
tintilinic wrote:

Cola - bordo boja?
To što su već 100 godina sva njihova vozila crvene boje nema veze, došlo je vrijeme za promjenu! A promjena kreće baš iz Sarajeva! :D

Ja sam nedavno susreo dvije šlepe pune crvenih Octavia, e to bi već možda moglo biti za Colu.
Ho'š li se kladiti u vezi sa "bordo" Clio-ima za Colu?
Ned071

#910 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ned071 »

530i wrote:
tintilinic wrote:

Cola - bordo boja?

Boja šampiona!? :P

Odsad si mi nekako drazi :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#911 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Truba »

sta je ono dole kod gume m
50 istobojnih novih automobila :mrgreen:
ins

#912 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

Seawolf wrote: Ho'š li se kladiti u vezi sa "bordo" Clio-ima za Colu?
Nema potrebe da se kladimo, jer je nepojmljivo da Coca Cola kupi bordo auta, a pogotovo je besmisleno da to jos plate vise jer se radi o metalik boji, dok je njihova tipicna crvena obicna boja bez doplate.

Ne kazem da Coca Cola nece uskoro kupiti Clio, ali sam uvjeren da ovi metalik bordo Clio nisu za Coca Colu
saiks

#913 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by saiks »

mali_milojica wrote:
karanana wrote:sta je ataco vozio prije?
VW Pola koliko znam,ali bijele boje,nisam siguran 100%,ali mislim da sam viđao takve.
Ove godine ih vidjam u VW Up
Seawolf

#914 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

Clio IV nema u običnoj crvenoj boji. Ova vozila i nisu bordo, nego metalik tamnocrvena (crvena flamme).

Uočiti razliku:
Image
Image
Nabucco

#915 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Nabucco »

Seawolf wrote:Clio IV nema u običnoj crvenoj boji. Ova vozila i nisu bordo, nego metalik tamnocrvena (crvena flamme).

Uočiti razliku:
Image
Nisu ove boje, ako si u sarajevu, odi u nedžarice pa vidi ;)
Nešto slično ovoj, možda cak i malo tamnije...
Image
530i

#916 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Bordo metalik je boja, vidio sam ih ja uživo na šlepi dok su dolazili, nije ovako zagasita nijansa kao kod FK Sarajevo, ali je bordo.
Retro_Eskobar

#917 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Retro_Eskobar »

Kod Ataca je clio,i polo tako da je moguce da je za njih ova narudzba
saiks

#918 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by saiks »

Vidio sam ih i ja,dvije slepe pune clia,boja kao na ovoj zadnjoj slici gore
saiks

#919 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by saiks »

Retro_Eskobar wrote:Kod Ataca je clio,i polo tako da je moguce da je za njih ova narudzba
Ja ih vidjam i u Vw Up,dobili ove godine
tintilinic

#920 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

Retro_Eskobar wrote:Kod Ataca je clio,i polo tako da je moguce da je za njih ova narudzba
Cola - nije garant....pa njima je boja sve!
I kad bi narucili narucili bi preko RALa...ili se neko zajebo u lakirnici :-)
Seawolf

#922 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

Nabucco wrote:
Seawolf wrote:Clio IV nema u običnoj crvenoj boji. Ova vozila i nisu bordo, nego metalik tamnocrvena (crvena flamme).

Uočiti razliku:
Image
Image
Sigurno ti se tako ne čini, ali ova dva automobila su u stvari iste boje. Rouge Flamme, što bi rekli Francuzi.
direstraits0078

#923 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by direstraits0078 »

Seawolf wrote:
Nabucco wrote:

Uočiti razliku:
Image
Image
Sigurno ti se tako ne čini, ali ova dva automobila su u stvari iste boje. Rouge Flamme, što bi rekli Francuzi.
Viseslojna boja, po rijecima autolakirera, katastrofa za popravke i ugadjanje prave nijanse. Zavisno od rasvjete i ugla, mijenja nijansu. Doplata na svim modelima.
Ned071

#924 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ned071 »

I onda neko kupi fabiju... :mrgreen:
Nabucco

#925 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Nabucco »

Baš jutros na hrvatskom konfiguratoru, ganjo ovog clia, u dynamic opremi sa 17" felgama, dci90 motor. Dosta toga dođe u ovom paketu opreme, doplatio jedino zadnje parking senzore i kameru nekih 3500kuna, neku naljepnicu preko korva 1500kn i neki sport paket za crvene umetke po lajsnama nekih 2000kn.... I dođe cijena 131k kuna, sto nije malo preko 30 000KM, doduse kod njih je veci pdv, pa kad bi se kod nas ganjalo, moglo bi malo i ispo 30k.. Zanimljivo da je TCe120 skuplji od od nekih dci motora, potrosnja prosjecna je 5,4 a ovim dci oko 3.5l . Inace sasm htio uzeti ovog TCe120 ali dolazi samo sa automatik mjenjacem.... I onda sam skontao da u novčaniku imam još 70KM do prvog i lagano se probudio iz sna, ugasio računar i otišao prohodati :D
Post Reply