NoName Tableti - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amortizer

#901 Re: NoName Tableti - all about

Post by amortizer »

JoseMujica wrote:još ne znam šta mi (ako) je poslao Hakala...

al ozbiljno tražim po netu jedan tablet sad ni sam ne znam šta hoću :? a još sam zbunjeniji kad vidim koliko ima tih čuda sa raznim sranjima. Znam jedino da neću da uzimam ništa ispod 1GB RAm-a.....sad koliko će interne memorije imati nije ni bitno toliko jer svakako kontam uzeti barem 16 GB SD ili micro SD karticu..hajmo reći da bih tražio nešto od incha do 9.7 incha

jel iko prati ova dešavanja po klix, focal ili pandaville i sličnih stranica da mi pošalje koji best bay link?
Bolje da si rekao "Znam jedino da neću da uzimam ništa ispod 100$ " :D
vucko1985

#902 Re: NoName Tableti - all about

Post by vucko1985 »

dječak sa šibicama wrote:To ko biva, zajebali vas? :D

Ne postoji taj tko ce zahebat Bosanca, mora bosanceros da bude dobar pa makar carape ili privjesak, previše smo mi premazani svim bojama da bi nas nasuko nekakav Kinez :P :D
IcedFlame

#903 Re: NoName Tableti - all about

Post by IcedFlame »

Evo da i ja prijavim sta mi je stiglo od Muharema: :D

Image
Image
Image

Nova epizoda Top Gear-a je odmah legla kao test :)
Image
dinooh

#904 Re: NoName Tableti - all about

Post by dinooh »

zoom66 wrote:

al ozbiljno tražim po netu jedan tablet sad ni sam ne znam šta hoću :? a još sam zbunjeniji kad vidim koliko ima tih čuda sa raznim sranjima. Znam jedino da neću da uzimam ništa ispod 1GB RAm-a.....sad koliko će interne memorije imati nije ni bitno toliko jer svakako kontam uzeti barem 16 GB SD ili micro SD karticu..hajmo reći da bih tražio nešto od incha do 9.7 incha

jel iko prati ova dešavanja po klix, focal ili pandaville i sličnih stranica da mi pošalje koji best bay link?
ja kad ozbiljno nauchujem :D tj. kad nema hakale, djasmmina i inih :D naruchujem iskljuchivo iz zemalja EU, vecinom njemachka i britanija - tako ne placam carinske pristojbe, imam 2-4 godine garancije i jeftina mi je poshtarina ako trebam slati na popravak, zamjenu, roba mi stigne za dan-dva max do pet nakon narudzbe, itd.

evo, npr. namerachio sam ovaj :D

http://www.ebay.de/itm/ARCHOS-ARNOVA-10 ... 498wt_1141
jesu li to ukinuli carinu na tehniku (tablete) iz EU ? I placa li se PDV kada dode roba?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#905 Re: NoName Tableti - all about

Post by un1ted »

Danas dosao od djasmina privjesak, opipao sta je i vratio postaru :)
Discball

#906 Re: NoName Tableti - all about

Post by Discball »

Još jednom da ponovim, ja sam svoj tablet naručio na pandawill.com stranica je regularna jer jako puno raje iz bivše ex-yu naručuje i niko se do sada nije žalio, barem ne na raznim forumima.

Jedno treba da shvate ovi što bi nešto kupovali, prvenstveno mislim na ebay a to je da postoje određena pravila kupovine, a prvo pravilo je da NEMA NEMOGUĆIH CIJENA I TAČKA.

Možete očekivati da nešto bude 30-50% jeftnije (ovo 50 ako baš imate sreće) govorim o Brand name proizvodima, ali da baš bude 90% jeftinije :D :D :D :D .

Kada su kineske marke u pitanju onda ima varijacija cijena, od smeća do ozbiljnih proizvoda koji mogu biti ekvivalentne cijene brand marki 25-30% od cijene branda.

Da budem precizniji sinoć me kolegica zove i želi savjet našla na ebay-u WD passport od 1TB ganz nov 9.99$, ja kažem de pošalji link da pogledam, i kad sam provjerio ne bih kupio ni u ludilu.

Moj model je Freelander PD90, cijena koju sam platio na crni petak 189 $, normalna cijena i sada je 210 $. Tablet 10.1 IPS ekran 1280x800, dvije jezgre po 1,6, grafika mali400, ram 1GB, interna memorija 32GB, proširivo sa microSD još 32GB, dvije baterije ukupnog kapaciteta 7000mAh, Android 4.1.1.
dinooh

#907 Re: NoName Tableti - all about

Post by dinooh »

zoom66 wrote:
dinooh wrote: jesu li to ukinuli carinu na tehniku (tablete) iz EU ? I placa li se PDV kada dode roba?
da ne bude zabune, zhivim u danskoj - eu :D
dokopat cemo se i mi kad tad te unije :D :D
dinooh

#908 Re: NoName Tableti - all about

Post by dinooh »

Lud i ponosan wrote:Mozes se jedino dokopati emigracijom, drugacije tesko. :D Meni hebe sto nemam nikakve familije da mi pomogne oko posla i smjestaja, a onda bi ja lako... :-D Traze li zoomke kakve perace prozora, fizikanere, kosace trave i sl.? :-D
gledaj ti njega, cak bira poslove :D :D :D
T-pain

#909 Re: NoName Tableti - all about

Post by T-pain »

Pozzz, htio bih da narucim

http://www.ebay.com/itm/dual-core-MK808 ... 0086?pt=US_

jel neko narucivao, ima li carine... da li je ovo povjerljivo da se naruci ? unaprijed hvala
dazden42

#910 Re: NoName Tableti - all about

Post by dazden42 »

T-pain wrote:Pozzz, htio bih da narucim

jel neko narucivao, ima li carine... da li je ovo povjerljivo da se naruci ? unaprijed hvala
Kolega kupio prošle godine MK802 bez tastature i pošto je bio mali paket i cijena oko $40 nije ništa dodatno platio ni carinu ni PDV
T-pain

#911 Re: NoName Tableti - all about

Post by T-pain »

dazden42 wrote:
T-pain wrote:Pozzz, htio bih da narucim

Kolega kupio prošle godine MK802 bez tastature i pošto je bio mali paket i cijena oko $40 nije ništa dodatno platio ni carinu ni PDV
ok hvala ti :)
Trgenbauer

#912 Re: NoName Tableti - all about

Post by Trgenbauer »

Može li mi neko reći da li je pandawill.com siguran ? Hvala.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#913 Re: NoName Tableti - all about

Post by un1ted »

To je do tebe :) Citaj njihov forum za utiske..
Inace, 3 tableta narucio, 2 dosla, treci pokvaren pa sad se koljem s njima sta i kako... :run:
TarikSA

#914 Re: NoName Tableti - all about

Post by TarikSA »

Eto, vratilo mi e-bay pare bze obzira na zloslutne komentare da neće ništa vratiti dok ne vratim naušnice.

Code: Select all

Hi tarik.XXXXXXXXX,

Good news! We issued you a full refund of GBP 14.26 on Feb 06, 2013. The refund includes the purchase price plus original shipping and has been credited to your PayPal account. Please log in to PayPal and view the History page if you don't see it in your PayPal balance.

Decision:
This case has been decided in your favor.

Comments:
The item didn't match the seller's description. We're sorry you had a problem with your purchase, and we're issuing you a refund for this case.
Nista nisam morao vratiti, sad sam dobio pare i nausnice da nosam jeeeeeeeee.
Jos nesto, ukoliko stoji jos ona zamjena nausnice za carapice ja sam ZA :lol: :lol: :lol: :lol:
amortizer

#915 Re: NoName Tableti - all about

Post by amortizer »

TarikSA wrote:Eto, vratilo mi e-bay pare bze obzira na zloslutne komentare da neće ništa vratiti dok ne vratim naušnice.

Code: Select all

Hi tarik.XXXXXXXXX,

Good news! We issued you a full refund of GBP 14.26 on Feb 06, 2013. The refund includes the purchase price plus original shipping and has been credited to your PayPal account. Please log in to PayPal and view the History page if you don't see it in your PayPal balance.

Decision:
This case has been decided in your favor.

Comments:
The item didn't match the seller's description. We're sorry you had a problem with your purchase, and we're issuing you a refund for this case.
Nista nisam morao vratiti, sad sam dobio pare i nausnice da nosam jeeeeeeeee.
Jos nesto, ukoliko stoji jos ona zamjena nausnice za carapice ja sam ZA :lol: :lol: :lol: :lol:
E moj Hakala, s rogatim se bost'! :D
Dady

#916 Re: NoName Tableti - all about

Post by Dady »

amortizer wrote:

Bolje da si rekao "Znam jedino da neću da uzimam ništa ispod 100$ " :D
Evo i ja trazim nesto slicno. Ovo mi je trenutno zapelo za oko. Specifikacije su super ali je tek skoro izasao, tako da cekam jos review-e. Jedina prava mana koja mi smeta je slaba baterija 3000 mAh.
http://www.pandawill.com/hyundai-t7-qua ... 71301.html
Image
Image
_Reds_

#917 Re: NoName Tableti - all about

Post by _Reds_ »

Jel kome dolazilo ono kuci da poslaje izvod sa paypala-a od vih sa carine meni je doslo. Koji je tacno to izvod zna li ko ?? I sta ce mi zaracunati sad, Tablet je oko 70 dolara.

I to pise na faks da se dostavi, e nam carine ni maila nemaju, nego moras printati pa traziti faks da ima saljes.
un1ted

#918 Re: NoName Tableti - all about

Post by un1ted »

_Reds_ wrote:Jel kome dolazilo ono kuci da poslaje izvod sa paypala-a od vih sa carine meni je doslo. Koji je tacno to izvod zna li ko ?? I sta ce mi zaracunati sad, Tablet je oko 70 dolara.

I to pise na faks da se dostavi, e nam carine ni maila nemaju, nego moras printati pa traziti faks da ima saljes.
Printas transakciju s detalhina kupovine tog tabletatj klikini na detaljno na payoalu i kada isprintas faxiras iz postr. Na 70$ ce ti doci oko 60Km carine.danas za artikal od 70KM platih 35Km...

sent via phone
_Reds_

#919 Re: NoName Tableti - all about

Post by _Reds_ »

un1ted wrote:
_Reds_ wrote:Jel kome dolazilo ono kuci da poslaje izvod sa paypala-a od vih sa carine meni je doslo. Koji je tacno to izvod zna li ko ?? I sta ce mi zaracunati sad, Tablet je oko 70 dolara.

Printas transakciju s detalhina kupovine tog tabletatj klikini na detaljno na payoalu i kada isprintas faxiras iz postr. Na 70$ ce ti doci oko 60Km carine.danas za artikal od 70KM platih 35Km...

sent via phone

pa vise od 50 posto, sto je puno puno je jbg.
dinooh

#920 Re: NoName Tableti - all about

Post by dinooh »

Lud i ponosan wrote:Evo masine za ljubitelje no name tableta... :D Sad vidim izbaceno... http://www.next.ba/Yarvik-tablet-Xenta- ... 19386.aspx

YARVIK XENTA 10" TAB10-201, Dual Core Cortex A9 1,6 GHz, Android 4.1.1 (Jelly Bean), 1 GB, 16 GB, 10" IPS, 1280 x 800, Stražnja: 2.0 MPx, Prednja: 0.3 MPx, Micro SDXC up to 64 GB, MicroSD, Micro-USB, Mini-HDMI, Bluetooth 4.0, Quad Core GPU
I gledam baterija: 6000 mAh :shock: Opaka spravica, opaka.

440 km i 24 mjeseca garancija. Fino, fino. :dance:

I meni se cine jako dobri, pogotovo sto ima i garancija, a gledao sam cijene na amazonu , cak su i vise nego na next.ba
Dady

#921 Re: NoName Tableti - all about

Post by Dady »

dinooh wrote:
Lud i ponosan wrote:Evo masine za ljubitelje no name tableta... :D Sad vidim izbaceno... http://www.next.ba/Yarvik-tablet-Xenta- ... 19386.aspx

YARVIK XENTA 10" TAB10-201, Dual Core Cortex A9 1,6 GHz, Android 4.1.1 (Jelly Bean), 1 GB, 16 GB, 10" IPS, 1280 x 800, Stražnja: 2.0 MPx, Prednja: 0.3 MPx, Micro SDXC up to 64 GB, MicroSD, Micro-USB, Mini-HDMI, Bluetooth 4.0, Quad Core GPU
I gledam baterija: 6000 mAh :shock: Opaka spravica, opaka.

440 km i 24 mjeseca garancija. Fino, fino. :dance:

I meni se cine jako dobri, pogotovo sto ima i garancija, a gledao sam cijene na amazonu , cak su i vise nego na next.ba
Izgleda dobro za te pare i sa garancijom. Šteta samo da nema GPS. Uvijek neki kompromis moraš praviti.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
_Reds_

#922 Re: NoName Tableti - all about

Post by _Reds_ »

Ovako ljudi, dobio sam tablet. Ali nece, tj. pocne da se boota, i nece pojavi se neka slika zemlje, onda zelena slika andorida, i to prodje, dodje crna slika na kojoj pise android i nece dalje, nece da se ucita sistem.

Kontaktirao sam ove kineze, ali sad je njima nova godina, pa Bog zna kad ce odgovriti.

Ima li neko ideju sta mi je raditi ??
un1ted

#923 Re: NoName Tableti - all about

Post by un1ted »

Koji tablet druze ? Oznaka :)
dinooh

#924 Re: NoName Tableti - all about

Post by dinooh »

vidi ima li na youtube ista o tom modelu, ako nema onda googlaj malo, sigurno ima neki forum na kojem mozes postavit pitanje u vezi toga tableta.. Vidi u upustvima sta se desi kad "ubodes" reset
Abracadabra

#925 Re: NoName Tableti - all about

Post by Abracadabra »

_Reds_ wrote:Ovako ljudi, dobio sam tablet. Ali nece, tj. pocne da se boota, i nece pojavi se neka slika zemlje, onda zelena slika andorida, i to prodje, dodje crna slika na kojoj pise android i nece dalje, nece da se ucita sistem.

Kontaktirao sam ove kineze, ali sad je njima nova godina, pa Bog zna kad ce odgovriti.

Ima li neko ideju sta mi je raditi ??
Ja sam imao isti problem kod mene je neki 2look, ja sam našao upute na youtube od nekih drugih tablet-a. Dugme za pojačavanje tona + Dugme gdje se pali,, Znači pritisneš dugme gdje se pojačava i držiš a zatim dugme gdje se pali, otvorit će ti neki bootloader tako se zove ja mislim i tu imaš opcije za recovery itd
Post Reply