Smijesno je kad spominjes austriju i neke evropske parlamente....kad budemo kao oni tad i nece biti ovih pricaMuaDib wrote:Previše je napuhano, Lagumdžija prodao državu.convict wrote:Nisam upratio da li su išta dogovarali vezano za teme koje imaju za zadaću od ranije: Sejdić-Finci, vojna imovina, državna imovina...?
Za ovo ostalo što sam pohvatao:
- Zatvorene izborne liste - najveći korak nazad kada je u pitanju demokratizacija društva, umjesto višepartijskog sistema imat ćemo i formalno 6-7 "lidera" koji odlučuju o svemu, parlamenti gube svrhu postojanja
- Elektroprenos - svakako je bilo planirano da se dobit dijeli, s tim što je planirano da se dijeli nakon 10 godina od osnivanja kompanije, a sad će to biti ubrzano za 5 godina. obzirom da svakako ne postoji saglasnost oko investicija i pare leže neiskorištene, ovo i nije loše. vidjet ćemo kako će ih potrošiti, ali to je druga tema.
- VSTV - refleksna je negativna reakcija kada se neka nadležnost prebacuje na entitetski nivo, ali ja i dosad nisam vidio ni nezavisnost ni profesionalnost kod tužilaca (čast izuzecima), tako da i ovo vidim kao loše, ali ništa katastrofalno.
- Državni službenici - dosad su bili kasta za sebe i mora se naći način da ih se natjera da zasluže svoju platu kako to rade zaposleni u privredi
- Zajednički nastup za koridor VC - jedini logičan potez ako će se tražiti koncesije
Sve u svemu, na prvu izgleda loše, kada se malo uđe u detalje i ne izgleda tako loše. Zanima me šta će biti sa konkretnijim stvarima: Sejdić-Finci itd.
Da se razumjemo on nije nikakav čovjek, niti političar, već pametnjaković koji sveje nebuloze unovčava od rata na ovamo. Ali njega samo kriviti za ovakvu situaciju, je i suviše jadno, jer dotični nije kreirao ovaj sistem, već SDA i SBiH sa HDZ-ima, uz asistenciju SDS, PDP, pa donedavno i SNSD. Koalicija SDA i SDP jednostavno nije mogla funkcionisati, ne zbog ideoloških razloga, već zbog suprotstavljenih interesa. Činjenica ja da su ovi iz SDA od prvog dana Platforme postavljali fino upakovane ucjene i zloupotrebljavali procedure, što je brzo paraliziralo rad Vlade. Odbijanje budžeta je kap koja je prelila čašu, jer se išlo š čistom kalkulacijom ruešenja kreditnog aranžmana s MMF-om, u cilju izazivanja socijalne krize u septembru pred izbore. A zatim su izbacivanje iz iskoristili, da ode sebe naprave žrtvu i na prepad su uzeli izbore, koji i nisu neki uspejeh jer su ti rezulati neprimjenjivi za više nivoe. Smatram da ovaj sporazum dosta korektan sporazum, posebno što se konačno nakon dugo godina u političkim pregovorima konkretno pominje ekonomija. Ako smanje PDV i zaštite poljoprivrednike, te uvođenje reciprociteta će im biti odlična reanimacija pred opće izbore 2014. Smanjenje cijene plavog dizela, ograničavanje uvoza poljoprivrednih proizvoda.
Oko VSTV se diže ogromna prašina, kao da je do sada sve bilo med i mlijeko u tužilaštvu i sudstvu. Zapravo kada se bolje išćita nema nikakvog prenosa nadležnosti, a VTSV će i dalje predlagati tužioce, ali će ih imenovati entitetski parlamenti. Godinama se bruji ništa od sudova dok politika ne odobri zeleno svjetlo, a to ovaj prijedlog i čini, a svaka priča da je riječ o obraćunu protiv opozicije, pada u vodi jer su skoro svi zaštičeni imunitetima. A koliko ja znam U EU tužice bira Parlament, npr. u Austriji državne tužioce bira državni parlament, a pokrajinske pokrajinski parlamenti.
Jedino što je diskutabilno jeste pokušaj uvođenja zatvorenih listi. Međutim u našem okruženju sve države imaju zatvorene liste. Otvorene liste su daleko demokratičnije, ali zbog stalnih prebjega iz jedne stranke u drugu, vjerovatno se ovo i želi uvesti u izborni zakon. Koji treba mjenjati, jer npr. DNZ osvoji 11 000 glasova uđe u pralament, BPS osvoji 49 000 glasova ne uđe Parlament.
LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- spreca
#901 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#902 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
dajte ljudi Shahi jedan apaurin...opasno mi se naložio na ove Banoviće.....al znamo mi što....zaljubio se u Dženi pa želi da je dovede u Sarajevo pod maskom narodner revolucije...historiaj se opet ponavlja ko ne uči iz nje....e moj Shaho tako su i partizani svoje čoke 45-te dovodili
- jazzer
#903 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zeljko K.!! Pozuri dok sve nije otislo u 3pm 
- Shahab
#904 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne budi naivan..ovo je borba između ORGANIZOVANOG KRIMINALA i NATO Pakta za kontrolu nad represivnim aparatom države, što i jeste država po definiciji (država jeste njen represivni aparat). Jednostavno snage organizovanog kriminala potpomognute Rusijom toliko su ojačale da žele da izbace međunarodnu zajednicu (NATO Pakt) iz zemlje...Nije slučajno što u jučerašnjem izdajničkom sporazumu nema ni govora o NATO integracijama a kako sam i predvidio...Sada stupaju obavještajne službe na scenu prije svega CIA i turski MIT (Milli Istihbarat Teskilati)..Najkasnije za mjesec dana SDP neće postojati kao organizovana politička stranka...Slijed dezintegracija SDP-a i prebjezi prema Komšiću i SDU...bjelave wrote:Dodik je konacno na Bosnjackoj strani dobio saveznika za rusenje drzave i tu medjunarodna zajednica ne moze nista ispraviti.miki.ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/norveska ... /121101016
- Tigar1
#905 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Rečeno brate. Sve u ''sridu''. U normalnoj državi gdje je odanost istoj neupitna neko bi već jutros visio na Sebilju.bjelave wrote:Dogovor dva opasna i beskurpulozna lika.
1. VTSV -Prenosenje ovlasti sa drzavnog na entitetski nivo. Sustina je da se Lagumdzija i Dodik ovim nastoje zastiti od mogucih istraga za kriminal. Sada ce birati tuzioce i sudija tako da nema brige.
2.Izborni zakon-Zatvorene liste tako da je patijska lojalnost osnovna. Namjestili su i da se glasovi vise ne prebrojavaju centralno kako bi sto lakse mogli napraviti kradju za sljedece izbore.
Vjerovatno je dogovorena jos masa po drzavu opasnih stvari koje su skrivene i javnost jos ne shvata o cemu se radi. O tome cemo tek uciti u mjesecima koji nadolaze.
Posljednji rezulatati opcinskih izbora su upalili alarm i kod Dodika i kod Lagumdzije tako da sada cijelim nizom malverzacija nastoje stvoriti uslove za buduce kradje izbora.
Lagumdzija pravi ustupke srpskom nacionalizmu i bez problema pristaje na rastakanje drzavnih institucija koje su s mukom gradjenje od 1995 na ovamo. Sad treba da vidimo sta je sve takodjer dogovorio sa Covicem-Treci enitet, Mostar, itd. Tu ce biti jos bolnijih stvari.
SDP nije na ovome dobio opce izbore 2010 i rijec je o ocitoj prevari i izdaji.
-
miki.ba
#906 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nato ce bit ekskluziva!Shahab wrote:Ne budi naivan..ovo je borba između ORGANIZOVANOG KRIMINALA i NATO Pakta za kontrolu nad represivnim aparatom države, što i jeste država po definiciji (država jeste njen represivni aparat). Jednostavno snage organizovanog kriminala potpomognute Rusijom toliko su ojačale da žele da izbace međunarodnu zajednicu (NATO Pakt) iz zemlje...Nije slučajno što u jučerašnjem izdajničkom sporazumu nema ni govora o NATO integracijama a kako sam i predvidio...Sada stupaju obavještajne službe na scenu prije svega CIA i turski MIT (Milli Istihbarat Teskilati)..Najkasnije za mjesec dana SDP neće postojati kao organizovana politička stranka...Slijed dezintegracija SDP-a i prebjezi prema Komšiću i SDU...bjelave wrote:Dodik je konacno na Bosnjackoj strani dobio saveznika za rusenje drzave i tu medjunarodna zajednica ne moze nista ispraviti.miki.ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/norveska ... /121101016
-
bjelave
#907 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kakvu parolu? Ko smo to mi a ko si ti?miki.ba wrote:Bitno je da parolu niste zaboravili.bjelave wrote:Dogovor dva opasna i beskurpulozna lika.
1. VTSV -Prenosenje ovlasti sa drzavnog na entitetski nivo. Sustina je da se Lagumdzija i Dodik ovim nastoje zastiti od mogucih istraga za kriminal. Sada ce birati tuzioce i sudija tako da nema brige.
2.Izborni zakon-Zatvorene liste tako da je patijska lojalnost osnovna. Namjestili su i da se glasovi vise ne prebrojavaju centralno kako bi sto lakse mogli napraviti kradju za sljedece izbore.
Vjerovatno je dogovorena jos masa po drzavu opasnih stvari koje su skrivene i javnost jos ne shvata o cemu se radi. O tome cemo tek uciti u mjesecima koji nadolaze.
Posljednji rezulatati opcinskih izbora su upalili alarm i kod Dodika i kod Lagumdzije tako da sada cijelim nizom malverzacija nastoje stvoriti uslove za buduce kradje izbora.
Lagumdzija pravi ustupke srpskom nacionalizmu i bez problema pristaje na rastakanje drzavnih institucija koje su s mukom gradjenje od 1995 na ovamo. Sad treba da vidimo sta je sve takodjer dogovorio sa Covicem-Treci enitet, Mostar, itd. Tu ce biti jos bolnijih stvari.
SDP nije na ovome dobio opce izbore 2010 i rijec je o ocitoj prevari i izdaji.
- biserna zvoncica
#908 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
antimobbing wrote:Upravo tako. Bilo ko da napravi analizu svih tačaka dogovora, shvatit će da se radi o običnoj ličnoj zaštiti nelegalno stečenog kapitala dvojice multi-milionera uz dogovor buduće akcije za dalju eksploataciju države i sirotinje, ništa više. Prosperiteta za državu, narod i ove siromašne građane ovdje nema ni na mapi.Husejin wrote:Čuj zatvorene liste..heheh garancija da biramo one kojima je stranka važnija od države.
A najbolje je ovo sa jabukama i zabranom uvoza jabuka,
Milorad je sinu i bratu zasadio voćnjake uz pomoć bespovratnih kredita,Od laktaša do kozare pola je njegovo...sve velike parcele.I sada pretvaraju šumu u voćnjake.Sada kada je počelo da rađa treba zabraniti uvoz.Ako se to desi jabuka će u potkozarju biti najmanje 2km otkupna ,a na tezgama 3km.Ovo je stvarno kriminal a potrošači će najviše osjetiti...

- spreca
#909 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
jazzer wrote:Zeljko K.!! Pozuri dok sve nije otislo u 3pm
-
miki.ba
#910 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Do 2014. ce biti najmanje još 42 tacke.Restart wrote: Dodiku i Lagumdziji kapa dole.![]()
Napokon da neko pocne raditi nesto u ovoj drzavi a posla ima preko glave, nisu ni poceli.
Promjene...ale.ale.ale
- Corto Maltese
#911 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.
- spreca
#912 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ako ovako nastave....kapa ce biti malo....doce i do skidanja gacaRestart wrote:Pa posadi i ti jabuke, ko ti brani.Husejin wrote:Čuj zatvorene liste..heheh garancija da biramo one kojima je stranka važnija od države.
A najbolje je ovo sa jabukama i zabranom uvoza jabuka,
Milorad je sinu i bratu zasadio voćnjake uz pomoć bespovratnih kredita,Od laktaša do kozare pola je njegovo...sve velike parcele.I sada pretvaraju šumu u voćnjake.Sada kada je počelo da rađa treba zabraniti uvoz.Ako se to desi jabuka će u potkozarju biti najmanje 2km otkupna ,a na tezgama 3km.Ovo je stvarno kriminal a potrošači će najviše osjetiti...
Jel ti zao sto na ljeto neces moci jesti kineske jabuke?
Dodiku i Lagumdziji kapa dole.![]()
Napokon da neko pocne raditi nesto u ovoj drzavi a posla ima preko glave, nisu ni poceli.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#913 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pa zasto bi okretali protiv njega ako se rusi drzavaCorto Maltese wrote:Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.
zao im Bosne
inace, pratim sta pisete...mene ovo nista nija nasekiralo
ili sam letargicna ili ne vidim nista strashno
- JoseMujica
#914 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ma svedno više i ko vlada i kako vlada...demonstrirana je jednaka nesposobnost i kleptomanija...kako nisam dio niti jednog tala....nit mi u džep niti iz džepa 
- Bosanski_hibrid
#915 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
plain vanilla wrote:pa zasto bi okretali protiv njega ako se rusi drzavaCorto Maltese wrote:Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.![]()
zao im Bosne
Možda bi vidjela nešto strašno samo da su akteri "mrski zeleni". Ljubav je čudna stvar, čini srce slijepim.
-
Alfa_Ze
#916 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
nasi komentari mogu biti ovakvi ili onakvi, ali . . . . . . ??Potkopavanje nadležnosti VSTV
Norveška ambasada zabrinuta dogovorom Dodika i Lagumdžije
Norveška ambasada izražava zabrinutost u povodu najnovijih političkih prijedloga kojima se potkopava nadležnost Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, u vezi sa imenovanjem tužilaca na svim nivoima u BiH, saopćili su iz ove ambasade.
- Comrad
#917 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zeleni se upalili ko kutnjaci.
Nisam pobornik nijedne politicke partije, ali nema sanse, ponavljam NEMA JEBENE SANSE da nas ovi mogu vise unazadit koliko je to uradila SDA.
Oni uvoz ne mogu zabraniti, to se ne radi tek tako. Dodjes i kazes onima na granici ne dajte vise jabukama da ulaze.
I normalno da ni oni to nece uraditi, postoji milion necarinskih barijera koje se mogu nametnuti (ko sto nama hrvati rade od kraja rata, nije ti zabranio izvoz, ali ti nametne toliko papirlogije i birokratije da ti je profitabilnije na granici prosut mlijeko, bacit mesto itd.)
Nisam pobornik nijedne politicke partije, ali nema sanse, ponavljam NEMA JEBENE SANSE da nas ovi mogu vise unazadit koliko je to uradila SDA.
Oni uvoz ne mogu zabraniti, to se ne radi tek tako. Dodjes i kazes onima na granici ne dajte vise jabukama da ulaze.
- JoseMujica
#918 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
e jes se našo ko će joj držati lekcijeBosanski_hibrid wrote:plain vanilla wrote:pa zasto bi okretali protiv njega ako se rusi drzavaCorto Maltese wrote:Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.![]()
zao im Bosne
Možda bi vidjela nešto strašno samo da su akteri "mrski zeleni". Ljubav je čudna stvar, čini srce slijepim.
tek dvije hefte kritikujete vlast i već ste se umorili...hebiga zahebano je pro bono i od srca nešto uraditi kad se nije naviklo
- plain vanilla
#919 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pa uz pomoc mrskih zelenih sam i odrvenila..nije 20 godina maloBosanski_hibrid wrote:plain vanilla wrote:pa zasto bi okretali protiv njega ako se rusi drzavaCorto Maltese wrote:Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.![]()
zao im Bosne
do neki dan, dok je Suljo shurovao s Dodikom, dizali ga u nebesa
da nisam lijena, nasla bih postove gdje se prognozira izbacivanje SDP iz vlasti, a Tihic slavi kao najbolji/najsposobniji politicar u drzavi
Sto kaze Jose, ni iz dzepa mi ni u dzep...niti mi je bilo dobro prije niti ce mi biti dobro sada
- Corto Maltese
#920 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Čim je Norveška Ambasada življa u odbrani BH interesa od tebe, to je znak da si letargična.plain vanilla wrote:pa zasto bi okretali protiv njega ako se rusi drzavaCorto Maltese wrote:Vjerujem da ovaj dogovor označava početak kraja SDP-a, kakvog ga poznajemo u posljednjih desetak godina, Avaza, koji će kao jedini medij koji će podržavati ovaj dogovor otići na marginu, a i Drugu Miletu će se obiti o glavu, čim SDS i PDP skontaju kako da ovo okrenu protiv njega.![]()
zao im Bosne
-
miki.ba
#921 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Normalno da se bune pa i oni su to finasirali kolko ja procitaCorto Maltese wrote:
Čim je Norveška Ambasada življa u odbrani BH interesa od tebe, to je znak da si letargična.
Uložiš pare u nešto što nije funkcionalno, normalno da ceš se buniti, ili bolje receno nešto što kod nas nije funkcionalno.
- plain vanilla
#922 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
vrlo moguce..valjda jer i ne ocekujem da se desi nesto dobro...vec sam ja prije ovoga prosipala svoj pesimizam..mensecini na temi o Komsicu, pa me napadoseCorto Maltese wrote:
Čim je Norveška Ambasada življa u odbrani BH interesa od tebe, to je znak da si letargična.
- Bosanski_hibrid
#923 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Da nismo vlastokritični kako se tvrdi, nebi se u SDA suspendovali ljudi koji su dovedeni u neke veze sa konkretnim kriminalnim radnjama. Nasuprot nama, vidimo neke druge koji su slijepi na očigledni mafijaški reket samog vrha SDP-a, pa sve do te mjere da se prave mutavi i nevini kada je njihov veliki vođa spreman da proda državu za fotelju. I sada neki glume nekakvu neutralnosti, kao ni iz džepa ni u džep. Jes' malo sutra.JoseMujica wrote:e jes se našo ko će joj držati lekcijeMožda bi vidjela nešto strašno samo da su akteri "mrski zeleni". Ljubav je čudna stvar, čini srce slijepim.ja što volim vas principijelne i vlastokritične, al samo kad vam je SDA u opoziciji
vaš patriotizam i moć kritičkog promišljanja su izgleda samofoteljno inducirani
![]()
tek dvije hefte kritikujete vlast i već ste se umorili...hebiga zahebano je pro bono i od srca nešto uraditi kad se nije naviklo
- plain vanilla
#924 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ja nemam velikog vodju, na ovom forumu nikad nisam napisala afirmativan post o LagumdzijiBosanski_hibrid wrote:Da nismo vlastokritični kako se tvrdi, nebi se u SDA suspendovali ljudi koji su dovedeni u neke veze sa konkretnim kriminalnim radnjama. Nasuprot nama, vidimo neke druge koji su slijepi na očigledni mafijaški reket samog vrha SDP-a, pa sve do te mjere da se prave mutavi i nevini kada je njihov veliki vođa spreman da proda državu za fotelju. I sada neki glume nekakvu neutralnosti, kao ni iz džepa ni u džep. Jes' malo sutra.JoseMujica wrote:
e jes se našo ko će joj držati lekcijeja što volim vas principijelne i vlastokritične, al samo kad vam je SDA u opoziciji
vaš patriotizam i moć kritičkog promišljanja su izgleda samofoteljno inducirani
![]()
ali je tebi problem sto ja u zelenim ne vidim spas
-
dječak sa šibicama
#925 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sad odjednom ne valja zastita domace proizvodnje
I jel ovu drzavu uredjuju strane ambasade, ili domaci politicari?
I jel ovu drzavu uredjuju strane ambasade, ili domaci politicari?