Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
lokalni_razdjevičar

#901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

doff wrote:
zenica blues 27 wrote:Ljudi da vas pitam,jel iko od vas u zenici ima tv vodic na fox kanalima? I jel iko od vas potpisao ugovor za internet od 22 km?
Kod mene na foxovima nema tv vodiča. Potpisao sam ja ugovor koji stupa na snagu od 1.11. Samo mi nešto nije jasno, koliko se sjećam, rečeno je da korisnici koji su koristili telekabelove net pakete mogu i dalje koristiti a mene monter bukvalno natjerao da izaberem neki od njihove ponude?!
kod mene nikad nije ni bio taj vodic. pisao im, molio ih ali nista. odustao sam.
gdje se treba registrovat za ovo?

http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... /index.jsp
DON_eARL

#902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

lokalni_razdjevičar wrote: gdje se treba registrovat za ovo?

http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... mach.shtml

Broj ugovora ti je prvih 9 brojeva sa računa, koji počinje 60 mislim. (Ili ako imaš primjerak ugovora, piše ti u njemu.)
A&M

#903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A&M »

Konto sam uzeti ovaj trio paket 49.90 KM sada me zanima je li velika razlika u cijeni izmedju telecoma i telemach-a sto se tice poziva s fiknog na moblini iz ove trio ponude ako me razumijete :D i ova raja sto je prikljucila da kaze prve utiske i to..ii ako bi prikljucio ovaj trio paket da li bi dobio novi modem jer je kod mene jos motorola ,a i sada imam telemachov internet ??
lokalni_razdjevičar

#904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

DON_eARL wrote:

Broj ugovora ti je prvih 9 brojeva sa računa, koji počinje 60 mislim. (Ili ako imaš primjerak ugovora, piše ti u njemu.)
jesam ima nekoliko dana. nista
DON_eARL

#905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

lokalni_razdjevičar wrote:
DON_eARL wrote:

jesam ima nekoliko dana. nista
Mora ti doći mail koji potvrđuje registraciju. Provjeri Inbox i Junk.

Moraš prvu registraciju napraviti sa Telemachovog interneta.
iceman2010

#906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

A&M wrote:Konto sam uzeti ovaj trio paket 49.90 KM sada me zanima je li velika razlika u cijeni izmedju telecoma i telemach-a sto se tice poziva s fiknog na moblini iz ove trio ponude ako me razumijete :D i ova raja sto je prikljucila da kaze prve utiske i to..ii ako bi prikljucio ovaj trio paket da li bi dobio novi modem jer je kod mene jos motorola ,a i sada imam telemachov internet ??

Sa mobilnim telefonima svih GSM operatora 0,24 Telemach

Prema brojevima BH Mobile mreže minuta 0,142 + PDV (0,1666) BH Telecom.
agent_zero

#907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Može li neko konačno napisati koji model telefona dobije uz trio paket?
iceman2010

#908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

agent_zero wrote:Može li neko konačno napisati koji model telefona dobije uz trio paket?
Valjda je neki siemens gigaset A-nesto :D (VoIP telefon naravno).
agent_zero

#909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

iceman2010 wrote:
agent_zero wrote:Može li neko konačno napisati koji model telefona dobije uz trio paket?
Dobro, ali treba mi informacija iz prve ruke.
bude

#910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

agent_zero wrote:
iceman2010 wrote:
Dobro, ali treba mi informacija iz prve ruke.
Nema telefona, koristis postojeci, ja mogu reci da sam zasad (koliko par dana moze biti mjerodavno) prezadovoljan, dosli su brzo, mislim za 2-3 dana poslije prijave za uslugu na 1430, brzina je odmah bila full, znaci nesto kilavilo, resetovao modem i ode na 10Mb/s, nista ono cekanje 24h da nabije brzinu, sad mi sharing na azboxu radi mnooogo bolje nego na adsl, telefonski broj sam mislio prenijeti iz bht, medjutim upozorili su me ako to uradim da ce svako ko poziva moj broj prvo dobiti automatsku sekretaricu sa upozorenjem da je broj prenesen itd, pa sam odustao od te ideje, onako na prvu sve za pohvalu, da ih ne ureknem :D
agent_zero

#911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

bude wrote:
agent_zero wrote:Dobro, ali treba mi informacija iz prve ruke.
Nema telefona, koristis postojeci, ja mogu reci da sam zasad (koliko par dana moze biti mjerodavno) prezadovoljan, dosli su brzo, mislim za 2-3 dana poslije prijave za uslugu na 1430, brzina je odmah bila full, znaci nesto kilavilo, resetovao modem i ode na 10Mb/s, nista ono cekanje 24h da nabije brzinu, sad mi sharing na azboxu radi mnooogo bolje nego na adsl, telefonski broj sam mislio prenijeti iz bht, medjutim upozorili su me ako to uradim da ce svako ko poziva moj broj prvo dobiti automatsku sekretaricu sa upozorenjem da je broj prenesen itd, pa sam odustao od te ideje, onako na prvu sve za pohvalu, da ih ne ureknem :D
Kako nema telefona? Koji postojeći :?:
bude

#912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

nisam dobio aparat nego koristim svoje uredjaje koje imam od ranije, rekli su da ne daju telefon, a ja nisam dalje pitao i insistirao jer imam par panasonic bezicnih telefona pa mi nije ni bitno daju li ili ne :thumbup:
agent_zero

#913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Pa šta želiš da kažeš? Da mogu koristiti svoj bežični panasonic telefon koji je sada na bh telecomu?

Koliko znam to ne može, oni koji su na tim paketima gdje je i telefonija su dobili od telemacha njihove telefone. Kolegici s posla prošle hefte priključili i donjeli njihov telefon. Ali mi ne zna reći koji je model :mrgreen:
bude

#914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Ja sam ustekao svoju bazu u modem i sve radi za 10, za telefon su mi rekli da ne daju oni svoje aparate, e sad...
meni nije bilo bitno jer ovako radi.
Telemach

#915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,
Obavještavamo Vas da smo od 25.10.2012.godine dužni zatamniti emitovanje i repriziranje kulinarskog reality showa „ Masterchef “ na kanalu NOVA TV.
Razlog ovom postupku je pisani zahtjev koji smo primili od televizijske kuće RTVFBIH, nositelja TV prava za emitovanje serijala "Masterchef" za BiH, te preporuke Asocijacije kablovskih operatera BiH.

Hvala na razumijevanju.
iceman2010

#916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Postoje dvije mogucnosti. Jedna je VoIP telefon (recimo siemens gigaset A 580 ). Druga mogucnost je VoIP adapter i obicni POTS telefon. VoIP adapter moze biti integrisan i u nekom drugom uredjaju. Prva solucija sa VoIP telefonom je bolja.

edit: Nisam jos cuo da Telemach koristi ovu drugu.
bude

#917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

E onda je valjda integrisan u modemu, na njemu ima dva izlaza za telefon i spajas obicne uredjaje.
agent_zero

#918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

bude wrote:E onda je valjda integrisan u modemu, na njemu ima dva izlaza za telefon i spajas obicne uredjaje.
Zar ne ide linija u d3 risiver?
bude

#919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Ne, sa modema idu izlazi za telefon, receiver i router (trio paket :) )
bude

#920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Breza
bude

#921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Breza.

Evo sad nesto premotavam u glavi (na poslu sam pa ne mogu provjeriti), reciever dobija signal sa splitter-a koji dijeli liniju i drugi krak ide na modem, a ovo ostalo kako sam rekao.
agent_zero

#922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

bude wrote:Breza.

Evo sad nesto premotavam u glavi (na poslu sam pa ne mogu provjeriti), reciever dobija signal sa splitter-a koji dijeli liniju i drugi krak ide na modem, a ovo ostalo kako sam rekao.
I na tom spliteru ima ulaz za običnu telefonsku liniju?
bude

#923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Ne, sa splitter-a idu dva kraka, jedan na dig.rec. a drugi na modem, na modemu izlaz za router, dva telefonska izlaza i ne sjecam se da li jos nesto, ali uglavnom telefon je spojen na modem
agent_zero

#924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

bude wrote:Ne, sa splitter-a idu dva kraka, jedan na dig.rec. a drugi na modem, na modemu izlaz za router, dva telefonska izlaza i ne sjecam se da li jos nesto, ali uglavnom telefon je spojen na modem
To da ide na modem mi ne bi odgovaralo. Morao bih vozati telefonski kabal kroz pola stana po podu u tom slučaju. Jedino ako može negdje gdje je risiver da se priključi taj telefonski kabal.
bude

#925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

Ma reciever je klasika, hdmi, cinchevi, spdif, opticki audio, nema veze sa telefonijom.
Locked