postave radar iza naplatne kucice, i pucaju.. na izlazu iz autoputa imate znake ogranicenja 80, 60, a niko ih se ne pridrzava tako da kad prodjes naplatnu, hajmo pecenje.Optimist wrote:Ja pocesto vidim patrolu parkiranu na iskljucenju za Visoko iduci iz Sararajeva prema Zenici.
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ranger
#901 Re: mobilni radari tj kamere
-
quarterback
#902 Re: mobilni radari tj kamere
ranger wrote:hajmo pecenje.
- Optimist
#903 Re: mobilni radari tj kamere
Tako sam ja platio kaznu u Josanici prije par godina....ranger wrote:postave radar iza naplatne kucice, i pucaju.. na izlazu iz autoputa imate znake ogranicenja 80, 60, a niko ih se ne pridrzava tako da kad prodjes naplatnu, hajmo pecenje.Optimist wrote:Ja pocesto vidim patrolu parkiranu na iskljucenju za Visoko iduci iz Sararajeva prema Zenici.
-
Throttle
#904 Re: mobilni radari tj kamere
Tu ima skola, ima znak radarska kontrola i ogranicenje je 50. Patrola je redovno prekoputa na zatvorenoj EP benzinskoj pumpi, spavaju u autuquarterback wrote:vidio sam i ja nekakav teleskop pored ceste kod kaonika (vitez - lasva), pogledam stoji nesto na tronoscu isto teleskop...punosvega wrote:Murija u Bijeljini ima nekakav hepek radar, ne vidi se ali ima dobar teleskop na njemu. I to su bili u neoznačenom autu, nije mi jasno je li privatno auto ili službeno.
muriju nisam vidio a nekako mi je bilo premalo aparature da samo radi, osim ako nisu sta novo zbavili....
cekam da vidim hoce mi sta doci
Nekad prodjem a da ni nema patrole, mozda odu kod Fehre na rucak dok radar radi njihov posao
-
quarterback
#905 Re: mobilni radari tj kamere
govorim o dijelu ceste izmedju skretanja za busovacu i lasve, dakle kada se prodje nestroThrottle wrote:Tu ima skola, ima znak radarska kontrola i ogranicenje je 50. Patrola je redovno prekoputa na zatvorenoj EP benzinskoj pumpi, spavaju u autuquarterback wrote:vidio sam i ja nekakav teleskop pored ceste kod kaonika (vitez - lasva), pogledam stoji nesto na tronoscu isto teleskop...punosvega wrote:Murija u Bijeljini ima nekakav hepek radar, ne vidi se ali ima dobar teleskop na njemu. I to su bili u neoznačenom autu, nije mi jasno je li privatno auto ili službeno.
muriju nisam vidio a nekako mi je bilo premalo aparature da samo radi, osim ako nisu sta novo zbavili....
cekam da vidim hoce mi sta doci
Nekad prodjem a da ni nema patrole, mozda odu kod Fehre na rucak dok radar radi njihov posao
- Retro_Eskobar
#906 Re: mobilni radari tj kamere
Na brzoj cesti Ilidza-Blazuj kad se ide iz pravca Blazuja preko puta Petrol pumpe Otes budu na onom prosirenju sto je nedavno napravljeno.Takodjer na istoj brzoj cesti vidjen presretac vise puta.U pitanju je Golf VII crni zadnje oznake M-037.Cuvajte se. 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#907 Re: mobilni radari tj kamere
Retro_Eskobar wrote:Na brzoj cesti Ilidza-Blazuj kad se ide iz pravca Blazuja preko puta Petrol pumpe Otes budu na onom prosirenju sto je nedavno napravljeno.Takodjer na istoj brzoj cesti vidjen presretac vise puta.U pitanju je Golf VII crni zadnje oznake M-037.Cuvajte se.
- HardCore
#908 Re: mobilni radari tj kamere
Pa zar su i tu sad poceli, kod mene je tu vazda noga na gasu, prije par mjeseci me je presretac nafato bas tu dje sad prosirenje iz otesa vozio preko 170kmh:/Retro_Eskobar wrote:Na brzoj cesti Ilidza-Blazuj kad se ide iz pravca Blazuja preko puta Petrol pumpe Otes budu na onom prosirenju sto je nedavno napravljeno.Takodjer na istoj brzoj cesti vidjen presretac vise puta.U pitanju je Golf VII crni zadnje oznake M-037.Cuvajte se.
-
taureg71
#909 Re: mobilni radari tj kamere
HardCore wrote:Pa zar su i tu sad poceli, kod mene je tu vazda noga na gasu, prije par mjeseci me je presretac nafato bas tu dje sad prosirenje iz otesa vozio preko 170kmh:/Retro_Eskobar wrote:Na brzoj cesti Ilidza-Blazuj kad se ide iz pravca Blazuja preko puta Petrol pumpe Otes budu na onom prosirenju sto je nedavno napravljeno.Takodjer na istoj brzoj cesti vidjen presretac vise puta.U pitanju je Golf VII crni zadnje oznake M-037.Cuvajte se.
koja je kazna ???
-
Kataklinger
#910 Re: mobilni radari tj kamere
Učestile patrole na autoputu. U zadnjih mjesec dana, vidio sam ih barem 4-5 puta. Na izlazu iz tunela iz pravca Zenica-Sarajevo i kod Visokog. Poznanik nedavno nabasao na presretača, trkali se debili i klap.
-
530i
#911 Re: mobilni radari tj kamere
Prvi put čujem za presretača na autoputu...obično se uštekaju kod izlaza pa kontrolišu raju, to je oduvijek tako i bilo.
- MOSALJOZE
#912 Re: mobilni radari tj kamere
Da ja ih počesto vidim tu,prije naplatnih kućica.
Puno sam na autoputu,i još nisam vidio,a ni čuo da su nekog presreli.
Puno sam na autoputu,i još nisam vidio,a ni čuo da su nekog presreli.
- Optimist
#913 Re: mobilni radari tj kamere
Da i ja potvrdim, vidjao sam prije mobilni radar (tronozac) s obje strane tunela 1.mart. Ogranicenje u tunelu je 100 km/h, pa tu love raju ko ne uspori.
-
RLewis
#914 Re: mobilni radari tj kamere
Sa izlaza iz tunel budu cesto mada nisam siguran koliko je to ispravno, bar njihovo parkiranje izmedju onih bankina
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
- Optimist
#915 Re: mobilni radari tj kamere
Misim da po zakonu nijedan moblini radar nije ispravan jer nije obiljezen. Svaka radarska kontrola bi trebala imati znak prije.
- insomnia78
#916 Re: mobilni radari tj kamere
S moje sokoćalo
- Bakir1
#917 Re: mobilni radari tj kamere
Cak negdje I pise znam da Sam vidio ali nikad to nisam nasal doduse nisam vise ni trazioOptimist wrote:Misim da po zakonu nijedan moblini radar nije ispravan jer nije obiljezen. Svaka radarska kontrola bi trebala imati znak prije.
- insomnia78
#918 Re: mobilni radari tj kamere

I definitivni pobjednik

[emoji23][emoji23][emoji106][emoji23]
S moje sokoćalo
- MOSALJOZE
-
Kataklinger
#920 Re: mobilni radari tj kamere
Debili su se trkali i vozili dosta preko ogranicenja, policija je bila u civilnom vozilu i vjerovatno su ovi trkaci nabasali kraj njih na autoputu i ovi krenuli za njima. Jer ja sam ih vidjao u civilnim vozilima na autoputu. Uglavnom, popusili su negdje kod ulaza u tunel530i wrote:Prvi put čujem za presretača na autoputu...obično se uštekaju kod izlaza pa kontrolišu raju, to je oduvijek tako i bilo.
-
530i
#921 Re: mobilni radari tj kamere
Govoriš o tunelu kod Zenice? Policija ZDK ima tamnoplavi golf 5, bez obilježja, ali on obično ordinira sjeverno od Zenice po M17. Prvi put čujem da po autoputu prate nekoga.
-
Kataklinger
#922 Re: mobilni radari tj kamere
Da, mislim na taj tunel kod Zenice. Nisam nikad vidio niti jednu patrolu na dijelu autoputa od Josanice do Tarcina, a tu se moze mnogo vise gasat jer je rjedji saobracaj a ima i dosta strmina. Tog tamno plavog Golfa 5 sam vidio na izlazu iz tunela.
-
kakavdanakneiskustvu
#923 Re: mobilni radari tj kamere
da,presretac ili kako već
- KB9
#924 Re: mobilni radari tj kamere
danas prema gradaccu od ormanice do kerepa 3 radara, da nisu dobili kakvu donaciju pa ne znaju sta bi? 
-
kB27
#925 Re: mobilni radari tj kamere
Ako se ne varam, sinoć oko 01:00 u mjestu Ćelebići, tronožac u grmlju okrenut tako da auta koja idu u smjeru Sarajeva puca sa prednje strane - ako se dobro sjećam na dionici poslije znaka 'škola' i ograničenja 40kmh. Sad, da li je bila kakva raskrsnica između radara i znaka pa je 50kmh ograničenje, nisam siguran. Mislim da dopunska tabla da znak važi od 7-21h nije bila.
Ja naletio solidnom brzinom, jbg.. koliko sam uspio vidjeti, kao da je dva puta neki krug (ili dva kruga) unutar radara uradio 'blink - blink', ne jako, uočljivo samo ako se gleda prema radaru koji je bio iznad branika.
Ja mislim da me 99% uslikao, pomirio sam se, ali eto da provjerim.. nije bilo jakog bljeska poput 'blica', kao kad uslika stacionarni, nego puno manje. Možda sam ga ja obasjao farovima pa mi se to crveno reflektovalo nazad, ali čisto sumnjam iskreno.
Zna li neko čime raspolažu od mobilnih radara ovi iz HNK, tačnije PU Konjic? Ako imaju radare koji mjere i slikaju, onda je to to vjerovatno. Jel trenutno po ZOBSu prekoračenje preko 30kmh u naselju vozačka 1-4 mjeseca i 100-300KM kazne, za prekoračenje 20-30kmh 50KM kazne (bez oduzimanje vozačke)?
Ja naletio solidnom brzinom, jbg.. koliko sam uspio vidjeti, kao da je dva puta neki krug (ili dva kruga) unutar radara uradio 'blink - blink', ne jako, uočljivo samo ako se gleda prema radaru koji je bio iznad branika.
Ja mislim da me 99% uslikao, pomirio sam se, ali eto da provjerim.. nije bilo jakog bljeska poput 'blica', kao kad uslika stacionarni, nego puno manje. Možda sam ga ja obasjao farovima pa mi se to crveno reflektovalo nazad, ali čisto sumnjam iskreno.
Zna li neko čime raspolažu od mobilnih radara ovi iz HNK, tačnije PU Konjic? Ako imaju radare koji mjere i slikaju, onda je to to vjerovatno. Jel trenutno po ZOBSu prekoračenje preko 30kmh u naselju vozačka 1-4 mjeseca i 100-300KM kazne, za prekoračenje 20-30kmh 50KM kazne (bez oduzimanje vozačke)?