Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#901 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Vraćamo se na pobjednički kolosijek. Torlak, Bandović. :thumbup: SUPER MARIO! :thumbup: :mrgreen:

Suljiću tako ti Boga brže se oslobađaj lopte. Petljao je maksimalno, pa zamalo smo i gol primili zbog njegovog petljanja. Dozovi se!!!

Sad je na redu Zrinjski. Prolazak na rođendan. Možemo mi to. :thumbup:
amoninan

#902 Re: Utakmice.

Post by amoninan »

E, baš je Super Mario. Četvrta pozicija koju igra za manje od pola godine. Odličan je večeras bio, trebao bi početi sljedeću sa Sesarom na istom mjestu.

Lijepo večer, dobra i tekma. Mogli smo da im nepoklanjamo one šanse u drugom al' eto...

ja, jel bio ofsajd onaj kod njihovog poništenog gola i one šanse u drugom poluvremenu?
Arteta

#903 Re: Utakmice.

Post by Arteta »

amoninan wrote:E, baš je Super Mario. Četvrta pozicija koju igra za manje od pola godine. Odličan je večeras bio, trebao bi početi sljedeću sa Sesarom na istom mjestu.

Lijepo večer, dobra i tekma. Mogli smo da im nepoklanjamo one šanse u drugom al' eto...

ja, jel bio ofsajd onaj kod njihovog poništenog gola i one šanse u drugom poluvremenu?
Da,ofsajd je bio i to veliki.
A ofsajda kod sanse u drugom poluvremenu se ne sjecam :D
miki.ba

#904 Re: Utakmice.

Post by miki.ba »

Utakmice se uopšte ne sjecam samo znam da sam se smrzo ko capi. :D
Jedino što sam mogao primjetiti je da Suljic po hitno mora na hlađenje zajedno sa Hadžicem.
Inace smo dominirali, Borac je samo u par navrata imao neki bljesak.
north

#905 Re: Utakmice.

Post by north »

Ne bih rekao da smo baš dominirali, rezultat jeste predobar, i neko ko nije gledao tekmu rekao bi rutinski, ali nije baš tako...do gola patnja ko protiv Lištoce, možda i gore, drugo poluvrijeme grozno otvaramo, i onaj što izađe sam pred Deju ne znam kako mu je uspjelo ono fuliti :-) , ali hvala mu.....drugi naš gol je stavio tačku na "i" bilo bi još živciranja i svega da smo do kraja čuvali jedan razlike....Jović MORA imati muda i pameti i Suljiću dati posljednju opomenu pred preseljenje na klupu, iako je i ranije to zaslužio....ono petljanje kad je izgubio loptu i zamalo fasovasmo gol kod 1-0 je bilo retardirano, a još nekoliko puta je srao, srao i ponovo srao, baš kao i protiv Lištice...Zato vaspitnopopravna jer mu je IQ očito mali da neke stvari sam skonta....Ne dovodim u pitanje njegovu želju, ali dečko postaje dobrano priglup i užasno nervira raju, čak i onu najobjektivniju koja ne jebu pokoljenja na prvu, mogu misliti šta na to sve istok kaže :D

Ali elem, najvažnije pobjeda sa finom razlikom bez primljenog gola, lagano se sa ovim vraća samopouzdanje i sada se posvetiti Zrinjskom....Čelik ih hladno uzeo 2-0, taj nam rezultat baš i odgovora u srijedu, kao i ovaj večerašnji, zato izvolite gospodo odradite to...
Arteta

#906 Re: Utakmice.

Post by Arteta »

miki.ba wrote:Utakmice se uopšte ne sjecam samo znam da sam se smrzo ko capi. :D
Jedino što sam mogao primjetiti je da Suljic po hitno mora na hlađenje zajedno sa Hadžicem.
Inace smo dominirali, Borac je samo u par navrata imao neki bljesak.
Ne mozes Hadzica na hladjenje kada nema zamjene.
Njegova zamjena je Krpic koji od pet utakmica u cetiri ne odigra vise od minute. :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#907 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Najbitnije je da je pobjeda tu. Ono sto se dalo primjetiti da smo bez Sesara vidno slabiji i nepovezani.
Ima zamjerki i svega, ali dobro je..Borac je dobra ekipa, zato 3 boda su jako bitna. ;-)

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#908 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

"Mi smo danas opravdali očekivanja jedne ekipe koja je u vrhu bh. fudbala. Sarajevo je igralo agresivnije u prvom dijelu, a mi smo u nastavku pokušali, ali nismo realizovali svoje šanse", rekao je trener Borca Slobodan Starčević.

"Drago mi za Tadejevića, jer mu ovaj gol mnogo znači. Složio bih se sa kolegom da je Borac bio bolji u drugom poluvremenu. Nama je pripalo prvo poluvrijeme, ali smo mi svoje šanse uspjeli iskoristiti", rekao je nakon utakmice Dragan Jović.
erik2

#909 Re: Utakmice.

Post by erik2 »

Smijem li ja primijetiti da je Šunjevarić večeras bio odličan, tj. već sinoć. :thumbup:
amoninan

#910 Re: Utakmice.

Post by amoninan »

Stojkić iz Zrinjskog je dobio direktni crveni večeras, dakle neće igrati u srijedu ili?
Obuca9

#911 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

amoninan wrote:Stojkić iz Zrinjskog je dobio direktni crveni večeras, dakle neće igrati u srijedu ili?
Neće.
todd_smith

#912 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

2-0 slijedecu takodjer samo :dance:
amoninan

#913 Re: Utakmice.

Post by amoninan »

Obuca9 wrote:
amoninan wrote:Stojkić iz Zrinjskog je dobio direktni crveni večeras, dakle neće igrati u srijedu ili?
Neće.
Odlično. Ma sjećam se da si baš ti pojašnjavao to pravilo, al ubi me nikako da se sjetim jel crveni ili (ne)parni kartoni.
helem, ovaj Stojkić im je jedan ob boljih igrača, i u Mostaru nam je pravio probleme. Svakako dobra vijest za nas.

Sve u svemu, sigurno su manje kvalitetan protivnik i od Mladosti i od Borca. Malo povesti računa o Aničiću... Biće to ok!
Obuca9

#914 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

Crveni (bez obzira da li je bio direktni ili kao drugi žuti) se prenosi na prvu slijedeću utakmicu, bilo Kup ili Prvenstvenu.

A žuti kartoni (tri žuta) se odrađuju isključivo u takmičenju u kojem su i "zarađeni".
bordo_boy

#915 Re: Utakmice.

Post by bordo_boy »

Mlađi juniori ( U-18) Liga Centar:

Željezničar : Sarajevo 1 : 2

Golovi:

1:0 Anel Rikalo
1:1 Amar Rešidović
1:2 Husović Aldin

Grbavica, 20.10.2012. 14:00 h :mrgreen:
El_comadante

#916 Re: Utakmice.

Post by El_comadante »

dobra utakmica, par puta nas je Bandović izvukao divje u drugom je dobre spasio a jednu ili dvije u prvom. Torlak odličan u odbrani par puta je dobro odradio posao. ljevi bek se malo gubio ne puno i za njega je Toralk dva tri puta odradio posao u odbrani.
Arteta

#917 Re: Utakmice.

Post by Arteta »

El_comadante wrote:dobra utakmica, par puta nas je Bandović izvukao divje u drugom je dobre spasio a jednu ili dvije u prvom. Torlak odličan u odbrani par puta je dobro odradio posao. ljevi bek se malo gubio ne puno i za njega je Toralk dva tri puta odradio posao u odbrani.
Lijevi bek je odlican,non stop trci iz odbrane u napad.
Pokriva citavu lijevu stranu.
El_comadante

#918 Re: Utakmice.

Post by El_comadante »

Arteta wrote:
El_comadante wrote:dobra utakmica, par puta nas je Bandović izvukao divje u drugom je dobre spasio a jednu ili dvije u prvom. Torlak odličan u odbrani par puta je dobro odradio posao. ljevi bek se malo gubio ne puno i za njega je Toralk dva tri puta odradio posao u odbrani.
Lijevi bek je odlican,non stop trci iz odbrane u napad.
Pokriva citavu lijevu stranu.
tačno ali jednom ili dvaput Torlak intervenisao na njegovoj strani. samo sam to konstatovao a ne da je loš mislim u pojedinim situacijama par puta. i ako si primjetio da je Torlak i Dupovac sami ostajali pozadi dok su ova dvojica išli prema naprijerd a to je potencijalno opasna situacija.
Zavatoni

#919 Re: Utakmice.

Post by Zavatoni »

Suljic i Karamatic ocajno losi...Said sam maestralno kreirao sansu i asistenciju Hadzicu koji hladno zabija...

Anicic nam zabija iz jedine sanse...glavom naravno...

Jovic je zajebao Mancinija u rotacijama...

Mora mjenjati Suljica i Karamatica i doci ce rezultat..s.iguran sam...

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
amoninan

#920 Re: Utakmice.

Post by amoninan »

E pa jebemu miša... lik ti u prvoj tekmi zabije dva gola, znaš da im je najopasniji igrač, svi na stadionu znaju da će 99% lopta ići na njega i opet ...

Šteta, imali smo ih... sve je teklo po planu manje-više. Prvi gol na vrijeme zabili....
ledeni_caj

#921 Re: Utakmice.

Post by ledeni_caj »

Glup go smo primili, ostalo standard protiv bunkera. Gled'o sam i gorih nasih izdanja.
amoninan

#922 Re: Utakmice.

Post by amoninan »

Ma da ne može gluplje. Na postavljenu lafo odbranu. Ja mislim da nije bilo čovjeka na satdionu koji nije znao da će centaršut ići na Aničića... :-) hajde da su iz kontre, ganjamo rezultat, uvijek ti kontra može pobjeć... ali ovako.
north

#923 Re: Utakmice.

Post by north »

Mi nismo ispali večeras, ispali smo u Mostaru, primiti tricu u jednoj utakmici i očekivati u revanšu siguran prolaz protiv ekipe od koje realno i nisi puno bolji (ako si i bolji uopšte :roll: ), kako često najavljuje naš preoptimistični trener i igrači je malo pretjerano...Inače, sva ta pretjerana samouvjerenost mi polako ide na qrac, treba biti optimista, ali igrači i trener previše lete sa izjavama pred utakmicu i onda malo-malo potrefi Zeta, Travnik, Zrinjski...

Ispadanje iz kupa na rođendan kluba je klasičan nockout, ali navikli smo mi na to :roll: ....Jedino me do kraja sezone strah scenarija deja vu, dakle, najavljuje se dupla kruna, pa onda rano ispadanje iz kupa, pa onda u drugom dijelu sezone zaostajanje za vodečćm i na kraju najavljivati borbu za evropu kao minimalni cilj koji ko biva spašava sezonu :x ...Ako će se opet tako nešto ne daj bože desiti i ove sezone, onda smo stvarno qrac od ovce, i što se men tiče možemo na kraju i sedmi biti....

Sada je situacija kristalno jasna, ili prvo mjesto ili još jedan propala sezona, za koju ne može i ne smije biti opravdanja :x

Za početak, pranje od ovoga što se desilo večeras je osvajanje 6 bodova u naredne dvije tekme, kako????.... neka igrači i trener o tome razmišljaju....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#924 Re: Utakmice.

Post by bordo gandalf »

Kad je utakmica sa zvijezdom u subotu ili nedelju?
Obuca9

#925 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

rashtiman wrote:Kad je utakmica sa zvijezdom u subotu ili nedelju?
Subota, 14:30
Post Reply