su odlučili da danas nema nastavaka prekinutih mečeva.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Jedna od pametnijih danas.shake69 wrote:Igranje Trockog u drugoj sedmici slavnog Wimbledona je cisti kriminalni akt!
radostan dan wrote:
stara majka čita federerov zdravstveni karton, pogledom izgubljenim u daljini .
radostan dan wrote:ne sekiraj se, sad me zvali iz william hill kb centra, sve je u redu.
može izaći na teren u srijedu da igra, a onda će u polufinalu da sparinguje.
Bilo ko od prve trojice danas bi glatko odero bilo kog No1 u zadnjih 45 godina!burek_in_space wrote:Pa nije to ni do Viktora, koliko do tenisa danas...shake69 wrote:Igranje Trockog u drugoj sedmici slavnog Wimbledona je cisti kriminalni akt!
erik2 wrote:radostan dan wrote:ne sekiraj se, sad me zvali iz william hill kb centra, sve je u redu.
može izaći na teren u srijedu da igra, a onda će u polufinalu da sparinguje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I McEnroe i Sampras i Connors i Edberg.necko_hz wrote:Bi, al' u panjevima.Kada praviš takva poređenja pobrini se da nekadašnjoj kompaniji pružiš marsovske rekete, napredne treninge, sotisficiraniju ishranu i suplementaciju i bal može da počne. Uvjeren sam da bi ih Laver, Borg, Villas i Lendl izdominirali tako da bi se zapitali koliko dobro poznaju materiju teniske igre.
Sviju izuzev možda Federera.
Ja nisam obožavatelj takvih priča, ali nekad je potrebno postaviti stvari tako, naročito kada poredimo različite vremenske epohe. Osporavati nekadašnje igrače samo zbog činjenice što nisu mogli uticati na vrijeme i okolnosti kad i gdje će se roditi je bezveze, jer tehnologija nekad i sad je neuporediva. Nekada je i konkurencija bila jača i podloge nepogodnije, kao što su i veča vještina i kvalitet bili potrebni za tako dobar tenis koji su Laver i kompanija pružali.Lud i ponosan wrote:Moze biti da je sve tako kako kazes, a mozda i ne... Mozda njihovi organizmi i danasnji treninzi ne bi mogli to ispratiti, mozda bi dolazilo do bitnih povreda, mozda ne bi.... Ne zna to niko, niti ce kad saznati.
I ja sam to izjavio.radostan dan wrote:federer izjavio da mu je žao što je nadal ispao.

I jos Roger rece "kako je dobro za tenis sto je Rafa ispao tako rano"!radostan dan wrote:ima dobar gif na tu temu -
Ne možemo tako postavljati stvari. Kada poredimo igrače iz različitih vremenskih epoha, onda im moramo dati iste uslove u zavisnosti od vremena u koje ih ubacujemo. Dakle, Laver, Gonzalez, Villas, Rosewall, Borg, Nastase su postigli vrhunac sa tada dostupnom tehnologijom, i to što su oni mogli izvesti sa drvenim reketima je čudo.KENJAC wrote:Ja poredim tenis onakav kakav je bio sa ovim kakav je danas.
nisu kompetentna bez neke dublje analize.Bilo ko od prve trojice danas bi glatko odero bilo kog No1 u zadnjih 45 godina!
Moj komentar je poceo odavde! Cinjenica je da je danasnji tenis bolji! Zahvaljujuci tehnici, treniranju, napretku ljudske vrste... ne ulazim u to da su ondasnji teniseri imali danasnje uslove sta bi bilo! Mozda bi bili bolji a mozda ne, to je sve u sferi nagadjanja i suplje price , ali ovakav kakav je tenis i teniseri su nepobitno uznapredovali. Pa vidi svak da su oni ondasnji igrali drvenim reketima koji danas kostaju 10 eura a ovi danasnji igraju sa reketima napravljenim u NASI ili slicnim ustanovama!burek_in_space wrote:Pa nije to ni do Viktora, koliko do tenisa danas...shake69 wrote:Igranje Trockog u drugoj sedmici slavnog Wimbledona je cisti kriminalni akt!
nemam pojma, bog zna...CollegeGunner wrote:Sta je sa Congom i Guskom? Mogu li se normalizovat sutra i dobit meceve? I more li Baker pobjedit? Zbog kladionice pitam.

Ne mogu jer će i sutra kiša padati.CollegeGunner wrote:Sta je sa Congom i Guskom? Mogu li se normalizovat sutra i dobit meceve? I more li Baker pobjedit? Zbog kladionice pitam.
U kom smislu bolji ?! To što se jače udara, više trči i više novca dobija je stvar napredka tehnologije u globalu i popularizacije sporta za koju je opet "kriva" tehnologija. S druge strane, od prethodno nabrojanih stvati, jedino stavka "jače udara" određuje kvalitet igrača. A današnji jače udaraju zato što im reketi to omogučavaju. Ja sam siguran da bi Villas sa ovim reketima postizao brzinu i do 300km/h.KENJAC wrote:Cinjenica je da je danasnji tenis bolji!