Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
DON_eARL

#89976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.

To nije uredu, neka onda u pakete ugrade staticku ip adresu.

PS: vidim da si editovao post, nadam se da ce onda nesto uraditi pa ubaciti u za pocetak u najvece pakete, pa postepeno i u ostale. Ako dodje do toga
Ovo nema veze s nama, otkad znam za Telemach, oni u svom cjenovniku imaju opciju dokupa staticne adrese. Otkad ti koristis Telemach internet?
Po infu koji sam ja dobio od bivšeg uposlenika BHT i oni odavno koriste CGN.

https://www.bhtelecom.ba/7225+M550519343b1.html
typeOnegative

#89977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

cv ili ako neko drugi zna , nevazno ??

Jel moguce da EON Smart TV app ne koristi ovu glavnu konekciju da se tako izrazim , nego nesto poput UNIFI-a s drugog kanala u modemu ??
Evo skidam igru neku koja za download koristi svih 100 Mbps sve vrijeme , a istovremeno gledam TV preko Smart TV aplikacije bez ikakvih stekanja , pa mi se takav zakljucak namece sam po sebi . Nije mi bitno , samo me zanima :)

Image
image upload
Tesla Edison

#89978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Kod Telemacha se odavno koristi CGNAT kao i kod BH Telecom-a. Sve IP adrese koje počinju sa 100.xxx.xxx.xxx su u CGNAT-u i pozivom tehničkoj podršci ista se može i izbaciti iz CGNAT-a (samo BHT traži razlog za to i ako je "opravdan" to će i učiniti).

Ne znam što vrag ovo potencira kad je ovo kod Telemacha godinama na snazi. Isto tako i kod BH Telecoma..

Razlog je manjak IP adresa na globalnom nivou i to se preslikalo i kod nas. Rješenje za ovo je jedino prelazak na IPv6.
Last edited by Tesla Edison on 03/09/2019 19:36, edited 1 time in total.
Benq

#89979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Ne znam što vrag ovo potencira kad je ovo kod Telemacha godinama na snazi. Iato tako i kod BH Telecoma.
Cuj sto... pa zato sto je vrag :mrgreen:
Tesla Edison

#89980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
TESLA_EDISON wrote: Ne znam što vrag ovo potencira kad je ovo kod Telemacha godinama na snazi. Iato tako i kod BH Telecoma.
Cuj sto... pa zato sto je vrag :mrgreen:
Neda vrag mira :D
kakaljin

#89981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

TESLA_EDISON wrote:Kod Telemacha se odavno koristi CGNAT kao i kod BH Telecom-a. Sve IP adrese koje počinju sa 100.xxx.xxx.xxx su u CGNAT-u i pozivom tehničkoj podršci ista se može i izbaciti iz CGNAT-a (samo BHT traži razlog za to i ako je "opravdan" to će i učiniti).

Ne znam što vrag ovo potencira kad je ovo kod Telemacha godinama na snazi. Isto tako i kod BH Telecoma..

Razlog je manjak IP adresa na globalnom nivou i to se preslikalo i kod nas. Rješenje za ovo je jedino prelazak na IPv6.
Onda ja ne osjetim to jer pristupam i jednom i drugom bez ikakvih problema, mozda je neko drugi to odradio da oslobodi.
Tesla Edison

#89982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:
TESLA_EDISON wrote:Kod Telemacha se odavno koristi CGNAT kao i kod BH Telecom-a. Sve IP adrese koje počinju sa 100.xxx.xxx.xxx su u CGNAT-u i pozivom tehničkoj podršci ista se može i izbaciti iz CGNAT-a (samo BHT traži razlog za to i ako je "opravdan" to će i učiniti).

Onda ja ne osjetim to jer pristupam i jednom i drugom bez ikakvih problema, mozda je neko drugi to odradio da oslobodi.
Vjerovatno.

Običan korisnik neće ni primjetiti razliku.

Kod CGNAT-a ne možeš uraditi port forwarding, konfigurisati IP kamere, pristupati VPN-u, koristiti internet bankarstvo kod večine banaka (iz sigurnosnih razloga) i sl. Za sve ostalo, nema razlike između NAT-ovane IP i one koja to nije, tj obične javne IP adrese.
kakaljin

#89983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

TESLA_EDISON wrote:
kakaljin wrote:

Vjerovatno.

Običan korisnik neće ni primjetiti razliku.

Kod CGNAT-a ne možeš uraditi port forwarding, konfigurisati IP kamere, pristupati VPN-u, koristiti internet bankarstvo kod večine banaka (iz sigurnosnih razloga) i sl. Za sve ostalo, nema razlike između NAT-ovane IP i one koja to nije, tj obične javne IP adrese.
Ovo boldirano bez ikakvih problema koristim, tako da vjerovatno nisam bio na tom CGNAT-u ni na jednom pristupnom mjestu ni kod mene.
Tesla Edison

#89984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Onda nije NAT sigurno.
fusion_ba

#89985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote:I Total nema SK4-10, BBC Earth, VH1 Classic, MTV Live HD i jos dosta kanala...
Ali zato ima jedno 20ak drugih muzickih FTA kanala koje nema nijedan drugi operater a raznovrsniji su od precijenjenih MTV kanala
kakaljin

#89986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fusion_ba wrote:
MTV wrote:I Total nema SK4-10, BBC Earth, VH1 Classic, MTV Live HD i jos dosta kanala...
Ali zato ima jedno 20ak drugih muzickih FTA kanala koje nema nijedan drugi operater a raznovrsniji su od precijenjenih MTV kanala
Ti volis te muzicke drugi neko voli te sk kanale
Tesla Edison

#89987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

fusion_ba wrote:
A kad skeniraš sve transpondere sa Astre, Eutelsat 16 i Hotbird-a, uhvatićeš preko 2000 kanala, raznog žanra i veliki dio ih je FTA :D.

Samo je zeznuto nakon toga napraviti raspored kanala jer bukvalno ne možeš se snaći.
fusion_ba

#89988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kakaljin wrote:
fusion_ba wrote:
Ti volis te muzicke drugi neko voli te sk kanale
To je bio odgovor na VH1 i MTV kanale.
seoBIH

#89989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Kod NAT-a ne mozes korsiti RAT :( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
REDDEVILS

#89990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

@Telemach nije mi još došao račun na e-mail :)
I dali se možemo dogovoriti za dodatni EON box van Telemach mreže po akcijskoj cjeni od 50% popusta za priključnu taxu :D
Ps
Imam eon smart TV aplikaciju ali mi je potreban i dodatni eon box :)
channel10

#89991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

@Telemach, imate problem kod vracanja programa. Cim se odabere emisija i pusti, nakon 20 sekundi nestane tona. Cim se opet vrati malo unazad ili pauzira i ponovo pusti, ton se vrati na novih 20-25 sekundi i tako sve u krug.

Ovo se desava na Cinestar Comedy-u, a za ostale ne znam.
Ovako je vec dva dana..
crnivrag

#89992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:@Telemach nije mi još došao račun na e-mail :)
I dali se možemo dogovoriti za dodatni EON box van Telemach mreže po akcijskoj cjeni od 50% popusta za priključnu taxu :D
Ps
Računi za mjesec august su obračunati, ali se isporučuju na mail od 6-8 dana u mjesecu.
Radar71

#89993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

@Telemach hoćete prestati naplaćivati pozive prema mobilnoj mreži? Ovo vam je već drugi put, broj ugovora imate.
Telemach

#89994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote:@Telemach nije mi još došao račun na e-mail :)
Ps
Jutro REDDEVILS,
Molimo Vas za strpljenje, distribuciju e-računa možete očekivati na e-mail do 8-og u mjesecu.
Vaš zahtjev smo proslijedili kolegama u nadležnom sektoru.
Telemach

#89995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote:@Telemach hoćete prestati naplaćivati pozive prema mobilnoj mreži? Ovo vam je već drugi put, broj ugovora imate.
Zdravo Radar71,
U okviru paketa imate 30 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.
Nakon što iskoristite pogodnost pozivi se obračunavaju prema aktuelnom cjenovniku.
Vaš Ugovor ćemo proslijediti finansijskom sektoru na provjeru.
Radar71

#89996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
Radar71 wrote:@Telemach hoćete prestati naplaćivati pozive prema mobilnoj mreži? Ovo vam je već drugi put, broj ugovora imate.
Zdravo Radar71,
U okviru paketa imate 30 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.
Nakon što iskoristite pogodnost pozivi se obračunavaju prema aktuelnom cjenovniku.

Vaš Ugovor ćemo proslijediti finansijskom sektoru na provjeru.
ma hajte molim vas :-)
Last edited by Radar71 on 04/09/2019 09:16, edited 1 time in total.
Telemach

#89997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

channel10 wrote:@Telemach, imate problem kod vracanja programa. Cim se odabere emisija i pusti, nakon 20 sekundi nestane tona. Cim se opet vrati malo unazad ili pauzira i ponovo pusti, ton se vrati na novih 20-25 sekundi i tako sve u krug.

Ovo se desava na Cinestar Comedy-u, a za ostale ne znam.
Ovako je vec dva dana..
Zdravo channel10,
Kolege su upoznate s navedenim problemom i intenzivno rade na rješenju.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Dzontra_Volta

#89998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Provjeri pozive na listingu.
Ja sam se jednom tako žalio, da bi se ispostavilo da je žena mi u mene ispucala tih 30 minuta (bez da mi kaže :D ), pa krenulo obračunavati po tarifi.
crnivrag

#89999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Septembar i novi naslovi u Video klubu

Image

Kako svakog mjeseca, tako smo i u septembru pripremili novosti u Video klubu. Pogledajte šta smo ovog puta izdvojili kao preporuku.

HBO katalog postaje bogatiji za još jednu priču legendarnog detektiva Sherlock Holmesa. Holmes i Watson je humoristički osvrt na prijateljstvo dva glavna junaka klasične misterije Arthur Conan Doylea, koji koriste svoje nevjerovatne moći zaključivanja da riješe misteriozno ubistvo u Buckinghamskoj palati. Ukoliko ste voljeli filmove o grupi vrhunskih kradljivaca iz trilogije Oceanovih (11, 12 i 13), sigurno će vam se dopasti i Oceanovih 8. Glumačka ekipa na čelu saKate Blanchet, Sandra Bulock, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter, Sarah Paulsen i Rihanna, glavni su likovi novog nastavka franšize Oceanovih, ovog puta se u ženskom izdanju planira krađa ogrlice Toussaint Cartier, vrijedne 150 miliona dolara.

Za ljubitelje serija, novine u HBO katalogu su dva naslova Igrači i Kronike Times squarea sezona III. Dwayne “The Rock” Johnson glumi u petoj sezoni hit komedije Igrači, koja istražuje glamurozni i često surovi svijet profesionalnog američkog fudbala, iz ugla bivših i sadašnjih igrača koji se trude da ostanu u igri. Kronike Times squarea gledaoce i trećoj sezoni vraća u 80te godine i ulice New Yorka prepune živopisnih likova.

Katalog Epic Drama donosi prvu sezonu sa osam epizoda serije Detektiv Maltese. Priča prati sedamdesete godine 20. vijeka. Operacija za proizvodnju heroina seli se iz Marseillea na Siciliju, čime dolazi i do promjena u najvećoj kriminalnog organizaciji na svijetu – mafiji. Maltese koga tumači, Kim Rossi Stuart, će upoznati kompleksan sistem korupcije i bezakonja, u kome ubice i kriminalci rade ruku pod ruku sa moćnim i nedodirljivim građanima, uključujući i vladine službenike.

Peter Berg, reditelj filmova Pakao na horizontu i Jedini preživeli donosi novi akcioni spektakl s Markom Wahlbergom i John Malkovičem u glavnim ulogama, Milja 22, samo na katalogu CineStara. James Silva je operativac najcjenjenije i najneshvaćenije jedinice CIA-e. Uz pomoć tajnog tima komandosa, Silva mora da osigura i preveze do sigurne lokacije metu koja ima informacije bitne za život svih. Hoće li uspjeti u svom naumu? Špijunske igre su nemilosrdne.

Uživajte u septambarskim novitetima Video kluba i pripremite se za jesenja iznenađenja koja vam spremamo.

https://telemach.ba/a53849/podrska/vije ... klubu.html
Last edited by crnivrag on 04/09/2019 11:36, edited 1 time in total.
Radar71

#90000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Dzontra_Volta wrote:
Provjeri pozive na listingu.
Ja sam se jednom tako žalio, da bi se ispostavilo da je žena mi u mene ispucala tih 30 minuta (bez da mi kaže :D ), pa krenulo obračunavati po tarifi.
Naravno da sam prvo provjerio pa se javio.
Locked