Proradilo je sveTelemach wrote:Jutro N.N.N.N. wrote:Telemase, maloprije HBO kanali samo nestadose, u po' filma, hatma
Kao, pretplatite se. Zar poklon nije produzen i ovaj mjesec, ili vcs ima neki zajeb, kvar!?
Da li je problem i dalje prisutan?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- N.N.
#89951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
c_g
#89952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, kad sam prešao na najskuplji paket. Treba mi još jedan za drugu sobu.Telemach wrote:Jutro c_g,
Uvidom u sistem, dali smo Vam EON Box na korištenje
- seoBIH
#89953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Više nema razloga da SK kanali budu zaključani na telekomu.Hercegoviina wrote:Šta se može gledati van mreže?
-
Sarabon96
#89954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Više nema razloga da išta bude zaključano, ne samo SK.seoBIH wrote:Više nema razloga da SK kanali budu zaključani na telekomu.Hercegoviina wrote:Šta se može gledati van mreže?
-
probook
#89955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko ne moze staviti satelitsku antenu na zgradu npr., a druga stvar ovo cudo mozes uzeti i nositi van zemlje i onda preko VPN gledati kanale (barem mislim da bi moglo)Hercegoviina wrote:Pa total tv je jeftiniji , a isti kanali... U čemu je rszlika?
- MTV
#89956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I Total nema SK4-10, BBC Earth, VH1 Classic, MTV Live HD i jos dosta kanala...
- dinao
#89957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Dva dana mi ne radi internet. Serviseri ce doci za 24-48 h
Hocete li naplatiti uslugu koju nisam imao?
- crnivrag
#89958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ups: https://sbb.rs/a75430/podrska/vesti-i-i ... drese.html
Ovo se sada ne tiče Telemach-a, i nemojte sad praviti zbrku oko ovoga, jer nema naznaka da će ovo nas potkačiti, jer imamo još uvijek dovoljno zakupljenih javnih IP adresa za korištenje.
Ovo se sada ne tiče Telemach-a, i nemojte sad praviti zbrku oko ovoga, jer nema naznaka da će ovo nas potkačiti, jer imamo još uvijek dovoljno zakupljenih javnih IP adresa za korištenje.
Last edited by crnivrag on 03/09/2019 18:15, edited 2 times in total.
-
kakaljin
#89959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Ups: https://sbb.rs/a75430/podrska/vesti-i-i ... drese.html
I sta ovo znaci normalnim korisnicima
-
username_here
#89960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach Hoce li proraditi ovaj time sync? Ili trebate svakog pojedinacno da obradite?
- Telemach
#89961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo dinao,dinao wrote:@Telemach
Zamolićemo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke i broj Ugovora, kako bismo provjerili sve što je potrebno i odgovorili na adekvatan način
- crnivrag
#89962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobijaju se lokalne IP adrese koje se spajaju na jednu javnu koju koristi do 20 raznih korisnika.kakaljin wrote: I sta ovo znaci normalnim korisnicima
Ako se ta IP adresa banuje, svi korisnici koji je koriste u tom trenutku gube pristup banovanom servisu.
Gasi se mogućnost otvaranja portova i udaljenog pristupa uređajima u kući korisnika, tipa pristupa sigurnosnim kamerama, lokalnim serverima i sl.
Također dolazi do blokiranja ovih servisa:
FTP
SIP (VOIP)
IRC (Chat)
IPsec VPNs
I mogućnost hostiranja sadržaja na internet sa lokalnog uređaja korisnika.
Kod SBB se sad iznajmljivanje javne IP adrese naplaćuje 610 dinara, odnosno 10 KM mjesečno i to na zahtjev korisnika.
Telemach već sad u svom cjenovniku ima mogućnost iznajmljivanja statičke javne IP adrese, također po cijeni od 10 KM mjesečno.7
Last edited by crnivrag on 03/09/2019 18:15, edited 2 times in total.
-
lorente
#89963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel se ovdje neko zeza ili..
zar ne reklamirase da je hbo otkljucan do kraja septembra, a ono samo prvog bio otkljucan i sada
restartovao resiver opet nema, na telemach stranici sakrili opciju aktivacije hbo
restartovao resiver opet nema, na telemach stranici sakrili opciju aktivacije hbo
- Telemach
#89964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo username_here,username_here wrote:@Telemach Hoce li proraditi ovaj time sync? Ili trebate svakog pojedinacno da obradite?
Hvala Vam na javljanju. Kolege intenzivno rade na provjeri i korekciji.
U slučaju da nam budu potrebni Vaši korisnički podaci, bićemo slobodni da Vam se javimo
Molimo Vas za malo strpljenja.
- Telemach
#89965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo lorente,lorente wrote:jel se ovdje neko zeza ili..zar ne reklamirase da je hbo otkljucan do kraja septembra, a ono samo prvog bio otkljucan i sada
![]()
Dostavite nam broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti
-
kakaljin
#89966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.crnivrag wrote:Dobijaju se lokalne IP adrese koje se spajaju na jednu javnu koju koristi do 20 raznih korisnika.kakaljin wrote: I sta ovo znaci normalnim korisnicima
Ako se ta IP adresa banuje, svi korisnici koji je koriste u tom trenutku gube pristup banovanom servisu.
Gasi se mogućnost otvaranja portova i udaljenog pristupa uređajima u kući korisnika, tipa pristupa sigurnosnim kamerama, lokalnim serverima i sl.
FTP
SIP (VOIP)
IRC (Chat)
IPsec VPNs
To nije uredu, neka onda u pakete ugrade staticku ip adresu.
PS: vidim da si editovao post, nadam se da ce onda nesto uraditi pa ubaciti u za pocetak u najvece pakete, pa postepeno i u ostale. Ako dodje do toga
Last edited by kakaljin on 03/09/2019 18:18, edited 1 time in total.
- crnivrag
#89967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako sad većina ISP operatera u svijetu radi, međutim nemoj se nervirati, ovo se nas još ne tiče, odnosno Telemach i dalje koristi javne IP adrese, i nisu još iscrpljeni resursi zakupljenih javnih IP adresa za korištenje na Telemach internetskoj mreži.kakaljin wrote:
Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.
To nije uredu, neka onda u pakete ugrade staticku ip adresu
- Benq
#89968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo nema veze s nama, otkad znam za Telemach, oni u svom cjenovniku imaju opciju dokupa staticne adrese. Otkad ti koristis Telemach internet?kakaljin wrote: Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.
PS: vidim da si editovao post, nadam se da ce onda nesto uraditi pa ubaciti u za pocetak u najvece pakete, pa postepeno i u ostale. Ako dodje do toga
- odmor
#89969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad trenutno je kod Telemacha (barem prije kad sam pratio) je polu staticka ip adresa. Zasto "polustaticka" ? Zato sto je dinamicka koja se mjenja svako pola godine. U sustini ovakav sistem je zadovoljavajuci kome treba staticka adresa, jer kao sto sam naveo rijetko se mjenja adresa, ,a ako se i zamjeni moze se to dopunit koristenjem DNS-ova.crnivrag wrote:Dobijaju se lokalne IP adrese koje se spajaju na jednu javnu koju koristi do 20 raznih korisnika.kakaljin wrote: I sta ovo znaci normalnim korisnicima
FTP
SIP (VOIP)
IRC (Chat)
IPsec VPNs
Kod SBB se sad iznajmljivanje javne IP adrese naplaćuje 610 dinara, odnosno 10 KM mjesečno i to na zahtjev korisnika.
Telemach već sad u svom cjenovniku ima mogućnost iznajmljivanja statičke javne IP adrese, također po cijeni od 10 KM mjesečno.
Eh sad ovo sto spominjes lokalne adrese, eh to je vec sranje u boji. Neko se dosjetio da prosjecnom korisniku nije potrebna staticka ip adresa. I dosta mu je 10Mbs. Valjda nece ovo kod nas doci, jer ne daaje mi se dodaatnih 10KM.
- odmor
#89970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baska je staticka IP adresa, a baska dinamicka ip adresa, a baska lokalna koju su izmislili.Benq wrote:Ovo nema veze s nama, otkad znam za Telemach, oni u svom cjenovniku imaju opciju dokupa staticne adrese. Otkad ti koristis Telemach internet?kakaljin wrote: Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.
- Benq
#89971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O cemu ti ziv bio?odmor wrote: Baska je staticka IP adresa, a baska dinamicka ip adresa, a baska lokalna koju su izmislili.
Znamo svi razlike, ne kontam post..
-
kakaljin
#89972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam ga tamo gdje mi treba za racunar i nadzorne kamere, jer je odpije prikljucen tu, a ja internet i ne koristim jer je na drugoj lokaciji i nema veze sa mnom sem da mogu pristupiti racunaru i kamerama na toj lokaciji.Benq wrote:Ovo nema veze s nama, otkad znam za Telemach, oni u svom cjenovniku imaju opciju dokupa staticne adrese. Otkad ti koristis Telemach internet?kakaljin wrote: Znaci ja necu moci svom racunaru pristupiti sa udaljenog mjesta, necu moci pogledati nadzorne kamere, necu moci pristupiti na internetu negdje ako drugi napravi sranje i onda i ja ispastam jer mi je banovanja ip adresa.
- Benq
#89973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok, ne sekiraj se, davno je i u SBB-u bilo slucajeva gdje je korisnik prebacen na CGNAT, pa je vracen na javnu ip zbog kamera bez ikakvih troskova. To se nas jos uvijek ne tice.kakaljin wrote: Imam ga tamo gdje mi treba za racunar i nadzorne kamere, jer je odpije prikljucen tu, a ja internet i ne koristim jer je na drugoj lokaciji i nema veze sa mnom sem da mogu pristupiti racunaru i kamerama na toj lokaciji.
-
mulderm
#89974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi korisnik eon van mreze. Jucer dobio box ali stari model ?crnivrag wrote:Novi EON box za EON korisnike van mreže.
Ima mogućnost spajanja na WiFi i Android 9.0 TV OS:
- crnivrag
#89975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da još nisu kod nas dobili nove box-ove, jučer tek jedan korisnik u Srbiji dobio ovaj novi model uz EON paket van mreže.mulderm wrote:
Novi korisnik eon van mreze. Jucer dobio box ali stari model ?