Nije to rekao izbjeglicama, onaj prvi video koji je postavljan je izrezan iz konteksta što sam ja odma napisao ali nisam imao ni vremena ni živaca da se raspravljam, a onda se i rahmetli Brko obratio sutradan nakon što su ga pro-FSA elementi napali da širi mržnju prema izbjeglicama objasnio da je mislio na pripadnike vojnih formacija a ne na izbjeglice.sarajevoxxxx wrote:Rekao je "ja vam neću oprostiti ako vam država oprosti" šta sam slagao nije amnestirati nego oprostitiKrokodajl wrote:I gore je za mrtvog čovjeka slago da je rekao izbjeglicama da ih on neće amnestirati.
To se moglo čuti i u prvom videu da pro-FSA elementi nisu izrezali samo dio u kojem rahmetli Brko kaže što si ti napisao "ja vam neću oprostiti ako vam država oprosti", čitav razgovor se vodio oko pripadnika vojnih formacija koji su pobjegli iz Deir ez Zora a neki i iz Sirije i onda je on rekao šta je rekao.
Ni u jednom kontekstu nije spominjao izbjeglice niti razgovarao o njima, niti bi ga ijedan normalan novinar pitao u tom trenutku o izbjeglicama već prije svega o borcima koji bježe (govorilo se o ISIL-ovcima) i onda je novinar rekao nešto kao "oni koji pobjegnu iz Sirije sada se vraćaju i vlada ih amnestira" i uslijedio je Brkin odgovor.
Da znaš, vjerovatno znaš al namjerno se praviš da ne znaš, Sirijska vlada uopće ne amnestira izbjeglice, iz kojeg razloga bi amnestirala nekog ko nije bio pripadnik vojne formacije...