Sirija vol. 2

Locked
jao_situacije

#89876 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

asurbanipal wrote:
jao_situacije wrote: savko ?

Naravno, a ko će drugi :mrgreen:
pravi si žbir :mrgreen:
asurbanipal

#89877 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

jao_situacije wrote:
asurbanipal wrote:
jao_situacije wrote: savko ?

Naravno, a ko će drugi :mrgreen:
pravi si žbir :mrgreen:

Javljao se na jednom forumu pod pravim imenom. Ima i članak koji povezuje još par njih (pored save) sa ovim iz Katara, pa sumnjam da se i oni javljaju sa savinog profila. Jedan je čak održao 2013. godine predavanje o ratu u Siriji. :mrgreen:
Krokodajl

#89878 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

japin_mutapi wrote:sve ovo stoji i ove slike što postavljate, počasna salva, poslednji pozdrav, brko je bio istinski vojnik i ratnik, borac bez kompromisa
nije brko upitan uopšte i njegov lik, ovdje je problem što forumska ekipa zaljubljena u bašara dr. asada neće da prizna da je ubijen od strane režima
Haj nam još otkrij ko je ubio Jozu Leutara ?
I jel Atif onomad Šantića na onom dočeku nove godine ?
Kikibombona

#89879 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

habanero68 wrote:Kurdski separatizam i rasizam

https://www.logicno.com/politika/kurdsk ... sizam.html
Kakvo sranje od teksta. Prestao sam citati negdje kod promjene imena grada u 'Kamislo'. To bi bilo kao da mi kazemo kamo smo promijenili ime grada Wien u Bec. :D Kurdi grad zovu Kamislo, a Arapi neka zovu Kamisli i sve pet. Ajn al-Arab je naziv odredjen od strane Bas rezima. U gradu su Kurdi apsolutna vecina. To bi bilo kao da neko Siroki Brijeg nazove Srbobran.
GandalfSivi

#89880 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Jah eto, general skak'o po minskim poljima...
sarajevoxxxx

#89881 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Bivši sirijski ambasador uTurskoj pozvao turske vlasti da oduzmu državljanstvo svim Sirijcima koji su se radovali snrti Isama Zehrudina :-).

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9952732142
Krokodajl

#89882 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Bivši sirijski ambasador uTurskoj pozvao turske vlasti da oduzmu državljanstvo svim Sirijcima koji su se radovali snrti Isama Zehrudina :-).

:thumbup: za ambasadora.
animus

#89883 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Krokodajl wrote:
japin_mutapi wrote:sve ovo stoji i ove slike što postavljate, počasna salva, poslednji pozdrav, brko je bio istinski vojnik i ratnik, borac bez kompromisa
nije brko upitan uopšte i njegov lik, ovdje je problem što forumska ekipa zaljubljena u bašara dr. asada neće da prizna da je ubijen od strane režima
Haj nam još otkrij ko je ubio Jozu Leutara ?
I jel Atif onomad Šantića na onom dočeku nove godine ?
Nije atif nego ga je tigar a Jozu je sredila mafija. To svako zna.
Kikibombona

#89884 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

animus wrote:
Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote:nije to ljubomora prema brki već istina o asadu/režimu
Ljubomora, ljubomora. Što ste na najgoroj strani svemira. Što ste uz laž. Što niste Brkini. Pa bi da ga mrtvog posvojite. Neće moći.
:lol: :lol: :lol: :sax:
Dajte i drugima malo brke. Nije pravedno da samo vi imate brku. Nije se samo za vas borio.
Svaki komentar je suvisan. :roll: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#89885 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

In memory of the martyr, Major General Issam Zahreddine

animus

#89886 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:Bivši sirijski ambasador uTurskoj pozvao turske vlasti da oduzmu državljanstvo svim Sirijcima koji su se radovali snrti Isama Zehrudina :-).

Kako moze turska da oduzima drzavljanstvo druge drzave. Na stranu sto je razlog smijesan i sto to ne rade ni u s. Koreji. Nidje veze izjava a ambasadori bi bar trebali biti inteligentni.
Opetja033

#89887 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:
salik79 wrote:quote]

Ko ga je ubio?
Pusti bolan Salik. Ljubomora pokvarenih duša. Nemaju dostojanstva ni u smrti.

______

Image

Ali, nevjerovatno, ovakve nebuloze izvaljivati i to, kao ono "svima poznate cinjenice". :roll: :roll: :-)
Poprilično si promijenio način pisanja tokom perioda koji sam bio odsutan sa teme.
Nije to više onaj stari @salik, dobričina. Postao si poprilično bezobrazan. Počeo si svjesno lagati i podmetati u diskusijama.

Gdje sam ja napisao da je Brkin odnos sa Iranom i Hizbom "svima poznata činjenica"? Vrati se na moj prvi komentar oko toga i obrati pažnju na riječ "navodno".

"Svima poznate činjenice" se odnosilo na ubistva visokih obavještajnih glavonja i generala od strane režima/Irana. Svi su odreda bili Sunni Arapi i zadrti baathisti.

A kada je Brko u pitanju, naprotiv tvrdio sam da vjerujem da je Daesh u pitanju, pogotovo ako je fakat stao na minu.

Nego gdje je ta fotka u kojem je njegov tabut umotan u perzijsku zastavu?
Gdje je link u kojem blagosilja Nasrulaha?
Gdje je umotan u zastavi Hizba?

Ne očekujes valjda da ti se vjeruje na riječ nakon ovoga sada?
animus

#89888 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

jao_situacije wrote:Image
Bio je faca mora se priznati i imao je harizmu. Steta sto je otisao jer se vidi i da je bio ljudina i da nemaju veze ove optuzbe sto savo navodi.
Mogu misliti kako su se zene vlazile na ove brkove.
P.s. jeli i druzi ovo uce el fatihu. Nisam znao
Last edited by animus on 18/10/2017 22:02, edited 1 time in total.
Krokodajl

#89889 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

animus wrote:
Krokodajl wrote: Nije atif nego ga je tigar a Jozu je sredila mafija. To svako zna.
Šalu na stranu, ja prije nekog vremena na pitanje što se Tigar (Sirijski ne naš" i Brko ne sastanu odgovori Kikiju mislim, zato jer Brko jedini ima muda Tigru reć "hu iz ju".

Iskreno sumnjam da iza njegovog ubistva stoji Damask, jer da su ga se htjeli riješiti mogli su to davno, al baš davno, a u posljednje vrijeme se nije medijski eksponirao puno, nije on u hijerarhiji bio tako visoko da je baš neka glavešina bio, on je bio operativac na terenu.

Nije isključeno ni da je stvarno stao na minu, jer zaboravlja se da je on cijelo vrijeme rat proveo u odbrani, na terenu koji je poznavao kao svoju kuću, sada se kreću terenom koji je nepoznat.

Sa druge strane opet mislim da nema ni smisla da ga je iko od komande u Deir ez Zoru roknuo, jer on ma kakva ličnost markantna da je bio nikada nije predstavljao prijetnju za druge u komandnom lancu jer i kada se pričalo da će on preuzeti sektor Istok, to se glatko odbijali (a ni on sam se nije nametao) jer u tom dijelu komandu je uvijek imao sunit, po mogućnosti iz lokalnog plemena.

Brko je tu stigao iz Alepa, da pomogne odbrani grada, zadatak je obavio, a mislim da bi nakon rata on najsretniji bio da se vratio u svoju Suvejdu zajedno sa bratom, u Hadar, nije se on nikada propinjao da preuzme neke visoke funkcije, barem iz ovog što smo mi vidjeli.

Čak rekao bih, mnogo je on veća "zvijerka" vani, nego u samoj Siriji, u medijima kada se govori o Deir ez Zoru mnogo veće zasluge (što u jednu ruku i jeste tačno) su pripisivane generalu Muhamedu, generalu 137-e, onda onom zapovjedniku odbrane aerodroma i južnih dijeloga grada.

Od Brke je napravljena legenda nešto kao u Vukovaru od Blage Zadre koji nije bio zapovjednik odbrane grada, čak ni cijele brigade, ali je postao sinonim odbrane jer je bio na najtežem ratištu u gradu, tako je i Brko kao operativac uvijek bio na "najvrućem" terenu, a crte, linije, logistiku, politku to su vodili ljudu duboko u pozadini, kojima se Brko nije zamjerio prema onom što mi možemo da vidimo.
insomnia78

#89890 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

animus wrote:
Krokodajl wrote:

Kako moze turska da oduzima drzavljanstvo druge drzave. Na stranu sto je razlog smijesan i sto to ne rade ni u s. Koreji. Nidje veze izjava a ambasadori bi bar trebali biti inteligentni.
Ma dobro. Postoje ovi, sto b’ se reklo politicki ambasadori. Ono kad moras nedje uhljebiti os amidzične čojka i to
sarajevoxxxx

#89891 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

asurbanipal wrote:
Javljao se na jednom forumu pod pravim imenom. Ima i članak koji povezuje još par njih (pored save) sa ovim iz Katara, pa sumnjam da se i oni javljaju sa savinog profila. Jedan je čak održao 2013. godine predavanje o ratu u Siriji. :mrgreen:
:-) Nije ono moja slika živ bio.A ovaj profil koristim samo ja i niko drugi. Ako me već želiš upoznati imaš pp, pitaj, poslat ću ti i sliku :-)
Challenger__

#89892 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Poprilično si promijenio način pisanja tokom perioda koji sam bio odsutan sa teme.
Replicirao je Japinu a ne tebi.
jao_situacije

#89893 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

:lol: :lol:
insomnia78

#89894 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Lika ba sekta uzela skroz. Izvitoperio se
salik79

#89895 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Challenger__ wrote: Pusti bolan Salik. Ljubomora pokvarenih duša. Nemaju dostojanstva ni u smrti.

______

Image

Ali, nevjerovatno, ovakve nebuloze izvaljivati i to, kao ono "svima poznate cinjenice". :roll: :roll: :-)
Poprilično si promijenio način pisanja tokom perioda koji sam bio odsutan sa teme.
Nije to više onaj stari @salik, dobričina. Postao si poprilično bezobrazan. Počeo si svjesno lagati i podmetati u diskusijama.

Gdje sam ja napisao da je Brkin odnos sa Iranom i Hizbom "svima poznata činjenica"? Vrati se na moj prvi komentar oko toga i obrati pažnju na riječ "navodno".

"Svima poznate činjenice" se odnosilo na ubistva visokih obavještajnih glavonja i generala od strane režima/Irana. Svi su odreda bili Sunni Arapi i zadrti baathisti.

A kada je Brko u pitanju, naprotiv tvrdio sam da vjerujem da je Daesh u pitanju, pogotovo ako je fakat stao na minu.

Nego gdje je ta fotka u kojem je njegov tabut umotan u perzijsku zastavu?
Gdje je link u kojem blagosilja Nasrulaha?
Gdje je umotan u zastavi Hizba?

No comment...

Hizbullah, zastava, Sejh Nasrullah - deblokada Zora:
https://twitter.com/KhalilHaidarAli/sta ... 3319736320

Za ovu zastavu preko tabuta, moja greska, na temi o dolasku rahmetli Brkinog tabuta je postavljena slika iranskog sehida koji je jako licio na Brku.
sarajevoxxxx

#89896 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote: Gdje je umotan u zastavi Hizba?

Ima slika gdje mu je tabut umotan u iransku zastavu. Samo stoji da postoje podjele unutar režima na pro-iransku i ovu drugu struju.
karakters

#89897 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Istinoubivi savo, samoproglaseni ratni maloljetni dobrovoljac, heroj i hafiz Kurana. :lol:

Slaga da je ambasador pozvao turske vlasti, u arapskom tekstu kojeg je linkao fino pise da je pozvao predsjednika Asada da im oduzme drzavljanstvo.

Savo je previse svestran da bi samo propagandisticki lagao ili samo ne znao arapski. Kod njega je sve vrijeme oboje. :thumbup:
Krokodajl

#89898 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

I gore je za mrtvog čovjeka slago da je rekao izbjeglicama da ih on neće amnestirati.
Opetja033

#89899 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:Poprilično si promijenio način pisanja tokom perioda koji sam bio odsutan sa teme.
Replicirao je Japinu a ne tebi.
Da, ali sam ja govorio o "svima poznatim činjenicama" a ne @Japin.
Samo sto je to bilo u sasvim drugom kontekstu i nije imalo veze sa Brkom.
karakters

#89900 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Krokodajl wrote:I gore je za mrtvog čovjeka slago da je rekao izbjeglicama da ih on neće amnestirati.
Toliko laze da ce vehabijama ogaditi vehabizam.
Locked