Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Crvena Tifoza

#89826 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:
karanana wrote:potpuno se bezveze sada prica prebacuje na nacionalnost, politiku i na price o tome da u velezu ne mogu igrati srbi i hrvati. apsolutno netacno i apsolutno nepotkriveno bilo kakvim dokazima nego eto, haj znam da u zrinji igra dosta bosnjaka pa haj da onda kazem da u velezu u ovom trenutku nema niti jedan hrvat pa da onda donesem zakljucak da je zrinja ustvari taj nositelj multietnicnosti u gradu.
Dobro Zrinjski jeste susta suprotnost od recimo Sirokog jer Zrinjski igra na titule i uzima igrace koji valjaju ili bolje reci igrace koje Zeljo i Sarajevo odbace ili proglase neperspektivnim. Ono ako cemo posteno Zrinjski je nacionalno puno sareniji tim od Veleza koji isitini za volju i po svoj prilici maksimalno izbjegava da dovodi Hrvate sto ja licno razumijem ali ne podrzavam jer je u pitanju sport.
Medjutim ponovit cu Zrinjski je kao i Pitari nekada davno dosao na gotovo, oteo gradski stadion i proglasio ga svojim i ostavio Velez bez svega (za Pitare vazi samo ovo prvo). Mozemo imati ovako ili onako misljenje o Zrinjskom kojeg ja isto tako nisam ljbitelj upravo iz razloga kojeg sam naveo i zato sto ga podrzava fasisticki HDZ ali u sportskom segmentu oni su vrlo pametni i ne ganjaju taj neki nacionalni ponos kao recimo Siroki.

Znači nije dovoljno sto što su samo ime stavili pripadnost, ili na grb okačili šaharu. Oni nisu tolike nacionaliste kao ŠB jer su dali priliku muslimanima da igraju. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#89827 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:Šta, nisi nosio Gopro oko vrata? :D
Bilo je raje prije da skupljaju te slike dan tih utakmica, ali dosta je rat odnio. Ne znam možda si sačuvao nešto iz novina ili slično, pa zato pitam.
Iskren da ti budem nisam nikada bio veliki fan slikanja. Meni je mrsko da nosim kisobran kad kisa pada a ne da vjesam oko vrata tadasnje fotoaparate koji su sebui imali kilogram tezine i idem u onu guzvu i hampu :)
A iam po internetu i slika i clanaka i video golova sa te utakmice koje je zaista bila fenomenalna ali i navijanje je bilo vrh vrhova! Sjecam se da su prije ovoga finala igrali finale i juniori Sarajeva koji su imali jednu odlicnu generaciju ali se stvarno ne mogu sjetiti protiv koga i rezultata te utakmice.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#89828 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:
hrasno38 wrote:
karanana wrote:potpuno se bezveze sada prica prebacuje na nacionalnost, politiku i na price o tome da u velezu ne mogu igrati srbi i hrvati. apsolutno netacno i apsolutno nepotkriveno bilo kakvim dokazima nego eto, haj znam da u zrinji igra dosta bosnjaka pa haj da onda kazem da u velezu u ovom trenutku nema niti jedan hrvat pa da onda donesem zakljucak da je zrinja ustvari taj nositelj multietnicnosti u gradu.
Dobro Zrinjski jeste susta suprotnost od recimo Sirokog jer Zrinjski igra na titule i uzima igrace koji valjaju ili bolje reci igrace koje Zeljo i Sarajevo odbace ili proglase neperspektivnim. Ono ako cemo posteno Zrinjski je nacionalno puno sareniji tim od Veleza koji isitini za volju i po svoj prilici maksimalno izbjegava da dovodi Hrvate sto ja licno razumijem ali ne podrzavam jer je u pitanju sport.
Medjutim ponovit cu Zrinjski je kao i Pitari nekada davno dosao na gotovo, oteo gradski stadion i proglasio ga svojim i ostavio Velez bez svega (za Pitare vazi samo ovo prvo). Mozemo imati ovako ili onako misljenje o Zrinjskom kojeg ja isto tako nisam ljbitelj upravo iz razloga kojeg sam naveo i zato sto ga podrzava fasisticki HDZ ali u sportskom segmentu oni su vrlo pametni i ne ganjaju taj neki nacionalni ponos kao recimo Siroki.

Znači nije dovoljno sto što su samo ime stavili pripadnost, ili na grb okačili šaharu. Oni nisu tolike nacionaliste kao ŠB jer su dali priliku muslimanima da igraju. :-)
Ta sahara je grb ili zastava hrvatskoga naroda u BiH koja je ozakonjena svidjelo se to tebi ili meni ili ne. Moja je ona sa ljiljanima.....SB jeste krajnje desnicarcki klub a Zrinjski nije ma sta vi iz Mostara mislili. Zrinjski funkionira kao svaki normalan klub u BiH i u svoje redove dovodi dobre igrace ne gledajuci njihova imena i nacionalnu pripadnost. Jel ti znas da u SB nije nikada zaigrao ni jedan Bonjak ni Srbin (bar koliko se ja sjecam). U Mostaru su klicali i Bilbiji ali i evo nedavno Hadzicu i svakome ko je igrao kako treba za Zrinjski. Ogromna je razlika vjeruj mi! Mada ih ja ne volim rekao sam ti iz kojeg razloga.
Crvena Tifoza

#89829 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

Misliš da Velež nebi dovodio bolje igrače da su imali jednu firmu poput prisvojenog aluminijskog iza leđa da pune budžet i plaćaju plate? Veliko je iznenađenje pa je Velež uopšte opstao poslije svega kroz šta je prošao. Pitao bi te ja da na Grbavici sad igra Slavija kakve bi komentare ovdje pisali, i da ti neko napiše da je Slavija više liči na FKŽ nego sam FKŽ. Ali izgleda do obraza je jbg.

Nego, u Veležu su konačno pravi ljudi, i ne smumnjam da će se za par godina boriti za vrh tabele. Nekima se to ovdje svidjelo ili ne.
todd_smith

#89830 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

plain vanilla wrote:
todd_smith wrote:
zrakomlat wrote:Mislim da će City :lol: na kraju biti negdje na sredini, ispuhati će ali u prvoj polusezoni će vjerovatno biti u vrhu, među prva tri. Mada čim padnes dva mjesta niže od toga već je sredina :D
Ima Azmir dovoljno velik budzet da ih drzi u zivotu. Mislim da ce biti top 3
Pa prijavi ih na minimalac i na to placa obaveze.
Ako igrac ima platu 10.000 i toliko i prijavis, on te kosta 17000.
Ako prijavis da taj isti ima platu 1000, on te kosta 10.700.
Bio je negdje izvjestaj koliko su prosle godine dali na plate, smijesna cifra.
Mislio sam na budzet za kupovinu utakmica.
Logovan

#89831 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

sime_cipol wrote:
Logovan wrote:
sime_cipol wrote:Neka vas komsije sa druge strane Neretve poguraju za opstanak, valjali ste im za titulu jedne godine :thumbup:
Znači vi očekivali da vas puste?
Nismo, barem ja.
Zato cemo zapeti kao da nam je zadnja ako se ukaže prilika da ih gurnemo u cvajtu. Sa obje noge.
Nek se niko ne naljuti, to je samo fudbal :D
Pa onda čemu ono gore, onakav post mi govori da ste očekivali da vas puste samo da ne bi komšije sa druge strane Neretve postali šampioni.
Crvena Tifoza

#89832 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote: Nismo, barem ja.
Zato cemo zapeti kao da nam je zadnja ako se ukaže prilika da ih gurnemo u cvajtu. Sa obje noge.
Pa onda čemu ono gore, onakav post mi govori da ste očekivali da vas puste samo da ne bi komšije sa druge strane Neretve postali šampioni.[/quote]

Pusta nada. Nema ništa od tog obzirom da obje ekipe vode Hercegovci. :lol:
Logovan

#89833 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Crvena Tifoza wrote: Pusta nada. Nema ništa od tog obzirom da obje ekipe vode Hercegovci. :lol:
I neka je pusta nada, jebeš puštanje, povlačenje ručne samo da neko drugi ne bi postao šampion.
karanana

#89834 Re: Premijer liga BiH

Post by karanana »

ali evo ja cu biti posten pa reci da je ono bio ciganluk vecih razmjera da se pusti gosk i da se sloboda gurne u federalnu. i uopste ne govorim to zbog neke nacionalne podjele timova, nego je govnarluk i ciganluk i nesportsko ponasanje za svaku kaznu. nije opravdanje ni ako kazem da se to radi i u english premijer ligi, a radi se. zato smo i platili iduce godine i ispali.
Radio Sarajevo

#89835 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

karanana wrote:potpuno se bezveze sada prica prebacuje na nacionalnost, politiku i na price o tome da u velezu ne mogu igrati srbi i hrvati. .
Mogu Srbi, ali ne mogu Hrvati :D :D :D
Crvena Tifoza

#89836 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote:
Crvena Tifoza wrote: Pusta nada. Nema ništa od tog obzirom da obje ekipe vode Hercegovci. :lol:
I neka je pusta nada, jebeš puštanje, povlačenje ručne samo da neko drugi ne bi postao šampion.

Slažem se. Valjda je liga takmičarskog karaktera.
Ali ovdje nekoličina njih cijelo vrijeme povlače priču o puštanju.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#89837 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Logovan wrote:
sime_cipol wrote:
Logovan wrote: Znači vi očekivali da vas puste?
Nismo, barem ja.
Pa onda čemu ono gore, onakav post mi govori da ste očekivali da vas puste samo da ne bi komšije sa druge strane Neretve postali šampioni.
Pa nek nisu pustili, super.
Zasto se onda cude kad im zelimo cvajtu i da ćemo ih tamo gurnuti i sa dvije noge dobro utabati, samo ako nam se pruzi prilika. Zapet cemo kao da nam zivot ovisi i poslati ih u federalku. Nema ljutnje, neka se izbore.
Radio Sarajevo

#89838 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

karanana wrote:
Radio Sarajevo wrote:Sad se sjetih kako su jedne godine pustili utakmicu GOŠK-u u Vrapčićima, da bi ovi ostali u ligi.

A lafo veliki klub.

Velež je jednostavno došao na nivo seoskog kluba za koji navija nekolicina muslimana iz Mostara i to je to.

Nažalost, današnji Zrinjski ima mnogo više onoga što je nekad imao Velež nego što to sam Velež ima. U Zrinjskom bez problema igraju i Srbi i Bošnjaci, a i ostali, dok to u Veležu nije slučaj s Hrvatima.

Ima tu još gomila stvari da se kaže. Uglavnom, gade mi se već odavno.
ne volim ovo da kazem jer je uvreda ali reci cu: lazes ili na pamet bubas! za boldirano, a i za ono otprije. i dan danas znam ljude iz srbije, istocne hercegovine kojima je i ovakav velez drag. a kome je zrinjski drag osim puku u hercegovacko neretvanskoj zupaniji?

Dobro, ja lažem.

Koliko sada imate Hrvata u timu? Ja ću ti reći, ima ih nula.

Zašto lažete godinama da je Bijeli brijeg stadion Veleža, kad svi znamo da je to uvijek bio gradski stadion?

Zašto ste Baku Sliškovića proglasili ustašom, kad je čovjek ovoj zemlji dao više nego ijedan vaš poslijeratni igrač i trener?

Vahu Halilhodžića kujete u zvijezde, a on vam pošalje lopte. Godinama laže kako su mu problem Srbi i Hrvati kao pomoćnici, i onda ode kod Mamića, gdje zna da će ovaj ulaziti u svlačionicu. Ali Mamić ima para.

Ne mogu fakat šuplje, koga boli kurac kome je Velež drag. Zrinjski je danas najbolji hercegovački klub, a vi ste postali seoske varalice. I to je tako, koliko god vas boljelo.
Crvena Tifoza

#89839 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

sime_cipol wrote: Pa nek nisu pustili, super.
Zasto se onda cude kad im zelimo cvajtu i da ćemo ih tamo gurnuti i sa dvije noge dobro utabati, samo ako nam se pruzi prilika. Zapet cemo kao da nam zivot ovisi i poslati ih u federalku. Nema ljutnje, neka se izbore.

Svaki vam se komentar vrti oko puštanja, sudija i tome slično. Imate li išta takmičarsko za ponuditi? :-)
Radio Sarajevo

#89840 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

Tako je. I slavićemo ako Zrinjski ostane u ligi zahvaljujući tome.

:bih: :bih: :bih:

Sve su to naši klubovi, i sve je to samo sportsko i fer natjecanje.
Radio Sarajevo

#89841 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

Crvena Tifoza wrote:

Svaki vam se komentar vrti oko puštanja, sudija i tome slično. Imate li išta takmičarsko za ponuditi? :-)
Nemamo, ali ima GOŠK.

Oni su vas pošteno pobijedili na Livada Areni.

Mi smo samo uzeli nekoliko titula i kupova. Sića...
karanana

#89842 Re: Premijer liga BiH

Post by karanana »

Radio Sarajevo wrote:
karanana wrote:
Radio Sarajevo wrote:Sad se sjetih kako su jedne godine pustili utakmicu GOŠK-u u Vrapčićima, da bi ovi ostali u ligi.

A lafo veliki klub.

Velež je jednostavno došao na nivo seoskog kluba za koji navija nekolicina muslimana iz Mostara i to je to.

Nažalost, današnji Zrinjski ima mnogo više onoga što je nekad imao Velež nego što to sam Velež ima. U Zrinjskom bez problema igraju i Srbi i Bošnjaci, a i ostali, dok to u Veležu nije slučaj s Hrvatima.

Ima tu još gomila stvari da se kaže. Uglavnom, gade mi se već odavno.
ne volim ovo da kazem jer je uvreda ali reci cu: lazes ili na pamet bubas! za boldirano, a i za ono otprije. i dan danas znam ljude iz srbije, istocne hercegovine kojima je i ovakav velez drag. a kome je zrinjski drag osim puku u hercegovacko neretvanskoj zupaniji?

Dobro, ja lažem.

Zašto lažete godinama da je Bijeli brijeg stadion Veleža, kad svi znamo da je to uvijek bio gradski stadion?

Zašto ste Baku Sliškovića proglasili ustašom, kad je čovjek ovoj zemlji dao više nego ijedan vaš poslijeratni igrač i trener?

Vahu Halilhodžića kujete u zvijezde, a on vam pošalje lopte. Godinama laže kako su mu problem Srbi i Hrvati kao pomoćnici, i onda ode kod Mamića, gdje zna da će ovaj ulaziti u svlačionicu. Ali Mamić ima para.

Ne mogu fakat šuplje, koga boli kurac kome je Velež drag. Zrinjski je danas najbolji hercegovački klub, a vi ste postali seoske varalice. I to je tako, koliko god vas boljelo.
mogu li katolici mjesto hrvata?
Radio Sarajevo

#89843 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

karanana wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Dobro, ja lažem.

Odgovori mi na ostala pitanja, pa ćemo diskutovati. Dotad gledaj Senada i FejsTV, to je vaš nivo.
Crvena Tifoza

#89844 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

Radio Sarajevo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Nemamo, ali ima GOŠK.

Oni su vas pošteno pobijedili na Livada Areni.

Mi smo samo uzeli nekoliko titula i kupova. Sića...

Otrest će vas Velež na Sadaka Areni, samo polahko. :izet:
sime_cipol

#89845 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Crvena Tifoza wrote:

Ima. Spremite se za federalku, manje ce da boli kad ispadnete ko fišek.
karanana

#89846 Re: Premijer liga BiH

Post by karanana »

Radio Sarajevo wrote:
karanana wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Dobro, ja lažem.

Odgovori mi na ostala pitanja, pa ćemo diskutovati. Dotad gledaj Senada i FejsTV, to je vaš nivo.
bogami senad mi nesto nije interesantnan, ja mu gledam novu nevjestu.
Radio Sarajevo

#89847 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

Crvena Tifoza wrote:

Evo možda ti znaš, pošto se Karanana pravi lud.

Koliko imate Hrvata u timu?

Crvena Tifoza

#89848 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

Radio Sarajevo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Nema Hrvata Muslimana ni Srba. Ima fudbalera.

Kad je gradski stadion, zašto se onda ne ustupi svim klubovima iz Mostara?

Ko je proglasio Sliškovića ustašom, kad je redovan na Veležovim crvenim noćima?
sime_cipol

#89849 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Crvena Tifoza wrote:
Otom-potom, samo pazite na laktove i povlačenje u 16, jer ce sudija dijeliti crvene i svirati penale, sve ono sto nije smio u Vrapčićima, gdje je gledao kako da izvuce zivu glavu :zzzz:
Stadion je grad ustupio HŠK na 99 godina, pitajte komsije da vas puste da igrate. Možda pristanu, valjali ste im za titulu.
Radio Sarajevo

#89850 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

Crvena Tifoza wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Nema Hrvata Muslimana ni Srba. Ima fudbalera.

Kad je gradski stadion, zašto se onda ne ustupi svim klubovima iz Mostara?

Ko je proglasio Sliškovića ustašom, kad je redovan na Veležovim crvenim noćima?
I u Širokom Brijegu igraju nogometaši, iako nema Srba i Bošnjaka. Ima doduše Brazilaca...

Zato što je na vlasti HDZ, i zato što je to nažalost demokratija.

Ne pravi se lud oko Bake, čak ste imali i saopštenje iz kluba.
Locked