Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
odmor wrote:
Hanifa ne bi to znala. A vjeruj bice im to negativna reklama da dijele pokvarene resivere koji se sami gase i pale. Ne zna onaj covjek a i nece da cacka update. Hoce kad dodje s posla da s mirom gleda film/utakmicu/ pjesme/ omiljeni dokumentarac i sta li vec a ne da se handri po setingsu..
Ne mozes reci za nesto da je pokvareno ako samo update treba uradit.. Svaki android box je takav, update nekad sam automatski dodje, a nekad je potrebno otici u settings i kliknut na update. To svako moze pa cak i Hanifa, zato postoji tehnicka podrska, ako tehnicar to ne uradi licno, onda ce pomoci ljudi iz call centra. Ako je i to komplikovano, onda neka se drzi D3 resivera.
Mislim da u mene čak i jeste D3 resiver, uzeo sam light duo paket...
Upravu je "odmor", meni se ne čačka po tim stvarima i nije uredu da nisu sve naštimali, mogli su me onda zovnuti da dođem u poslovnicu i ponesem kući resiver i modem i da sam sve kopčam i instaliram....
newklear wrote:
Upravu je "odmor", meni se ne čačka po tim stvarima i nije uredu da nisu sve naštimali, mogli su me onda zovnuti da dođem u poslovnicu i ponesem kući resiver i modem i da sam sve kopčam i instaliram....
D3 resiveri i modemi sami povlače firmware update, dok je kod EON box-a (ako se isti ne gasi iz napajanja), potrebno povremeno ručno provjeriti da li je dostupan neki firmware update za Android TV OS.
newklear wrote:
D3 resiveri i modemi sami povlače firmware update, dok je kod EON box-a (ako se isti ne gasi iz napajanja), potrebno povremeno ručno provjeriti da li je dostupan neki firmware update za Android TV OS.
febo_acm wrote:A kako se radi update boxa ručno? Ne vidim ti opciju nigdje.
Pritiskom na kružić koji se nalazi ispod ok dugmeta i navigacijskih tipki se izlazi u glavni meni box-a, a zatim se strelicom prema gore, pa onda prema desno ide na zupčanik, koji otvara postavke android box uređaja, i u okviru tih postavki se odabire opcija: About (O uređaju), u okviru koje se odabire opcija: System update (Ažuriranje sistema).
Last edited by crnivrag on 31/08/2019 22:15, edited 1 time in total.
newklear wrote:
Ok, I šta da radim sa stalnim restartom box-a?
Hajde ti prvo provjeri koji resiver imas, EON ili D3. S obzirom da si rekao da imas Light Duo, tu ide obicni D3 resiver, ako se on stalno resetuje onda nazovi call centar da rjesavaju.
Evo igraju Amerikanci na SK 2 i opet Hrvatski komentator.
Da li možete opet da vratite na komentatore iz Srbije?
Zar je problem da gledamo prvenstvo sa njihovim komentatorima????
duffy_duck wrote:Mislim da bi pravi potez Telemacha bio ubacivanje Moja Tv sport 1,2 kanala.
Tako bi mogli gledati naš fudbal bez linkova strimova koji kasne lagaju itd.
definitivno. domaca liga je sve gledanija, al eto ima je samo na moja tv.. Valjda cemo uskoro to moci gledati i na telemahu..
Da. Upravo sam htio pisati o tome. Juče je taj problem bio za vrijeme utakmice Liverpoola, pa sam mislio da je do signala koji primaju od Engleza, ali evo sad opet isti problem za vrijeme F1
duffy_duck wrote:Mislim da bi pravi potez Telemacha bio ubacivanje Moja Tv sport 1,2 kanala.
Tako bi mogli gledati naš fudbal bez linkova strimova koji kasne lagaju itd.
definitivno. domaca liga je sve gledanija, al eto ima je samo na moja tv.. Valjda cemo uskoro to moci gledati i na telemahu..
Po jednu utakmicu prenosi Arena 1 BiH i BHT,istina uz groznu sliku.
newklear wrote:Pozdrav, nedavno sam priključio Telemach, prije 10ak dana...
Kada listam kanale nakon četvrtog kanala onaj box se ugasi i upali, ne traje to dugo (par sekundi) ali je frustrirajuće, listam šta ću da gledam a on se gasi.... Je li se nekome ovo dešavalo?
@newklear.
Dostavite nam podatke u pp i provjerit ćemo.