Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#89801 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Usrali se da ne prime gol u zadnjim sekundama, i od tog silnog straha, bas ga i prime.
Combe bi rekao, logicno.

Arsenal ce nas raskovat, ko kakvu staru paletu.
BHF_Manijak

#89802 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Allaha mi poredis intenzitet igre Citya i Liverpola... :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#89803 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kakav klaun!!! :lol: :lol: :lol:

no_sekirli

#89804 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Cim sam vidio stratesku izmjenu velikog maga s klupe, znao sam da ce biti neko sranje.
propojeilijas

#89805 Re: Liverpool FC

Post by propojeilijas »

liverpool treba napravit remont ekipe pogotovo obrana
ismar2215

#89806 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma i Wirtzov go ofsajd sto posto. Ako je i košenje u krivo, gledaj bijele tačke. Brukamo se iz kola u kola, a budala na klupi krivi lošu sreću. To je recept za neuspjeh.

Image
AmiĐa_Idriz

#89807 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Guehi ce u City sigurno, isplatice koliko god Parish bude trazio.
no_sekirli

#89808 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Naravno da ce u City, pa nece se valjda Palace cjenkati sa nasim strucnjacima. Nasi ce kupiti onog malog od 17 godina, ima potencijala u njemu :D

Uz to, evo Amorim je slobodan sada, posto je bio prva zelja uprave, neka ga sad dovedu umjesto Arnea :D
Svakako ne moze puno gore u ligi kakva je trenutno.
Edin H.

#89809 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

ismar2215 wrote: 04/01/2026 22:54 Ma i Wirtzov go ofsajd sto posto. Ako je i košenje u krivo, gledaj bijele tačke. Brukamo se iz kola u kola, a budala na klupi krivi lošu sreću. To je recept za neuspjeh.
Nisi uračunao toleranciju od 5cm napadačima :thumbup:
drug_profi

#89810 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Jexalo ih 5 miliona da ih jexalo...
Koji su to moroni bogtenejexo...
Logovan

#89811 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

propojeilijas wrote: 04/01/2026 19:24 liverpool treba napravit remont ekipe pogotovo obrana
Prvi u redu za tjeranje Konate
HarunKovac

#89812 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

AmiĐa_Idriz

#89813 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 05/01/2026 20:57 Naravno da ce u City, pa nece se valjda Palace cjenkati sa nasim strucnjacima. Nasi ce kupiti onog malog od 17 godina, ima potencijala u njemu :D

Uz to, evo Amorim je slobodan sada, posto je bio prva zelja uprave, neka ga sad dovedu umjesto Arnea :D
Svakako ne moze puno gore u ligi kakva je trenutno.
Ma nije Amorim nikad bio ni kandidat, kamoli prvi.
BHF_Manijak

#89814 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

I na kraju ce ispast City uradio bolji posao u odnosu na potrosenih Liverpoolovih 500 miliona, vrh! :lol: :lol: :lol:

Cherkijem rijesili kreaciju, Reijndersom Gündogana, sad Guehi, neki vratili formu i to je to.

E svaka cast, bas valja umjetnik biti, pa izgubit lika koji je prosao vec ljekarske. :thumbup: :lol: :lol:

Ali ima ovaj decko iz Austrije, 17 godina, za U21 doveden, pa ce ga uvalit nekom za 20 miliona. Eno onaj mega giga talenat Nallo iz West Hama sto dodje, red card boy, vec poceo po posudbama hodat.
Kao i 20 drugih prije njeg.

Isto ce biti sa Nyonijem, Riom... Od te djece uspije za prvotimca Liverpoola doci 1/20.
no_sekirli

#89815 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Amidza, samo da te podsjetim sta si nekada pisao. Mislim, nije problem pogrijesiti u procjeni, ali nekad nije lose ni priznati da si pogrijesio :D
AmiĐa_Idriz wrote: 04/03/2024 16:30

De Zerbi izgleda ne kotira uopšte visoko. Alonso prvi pick, Amorim drugi.
no_sekirli

#89816 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Edin H. wrote: 05/01/2026 20:58
ismar2215 wrote: 04/01/2026 22:54 Ma i Wirtzov go ofsajd sto posto. Ako je i košenje u krivo, gledaj bijele tačke. Brukamo se iz kola u kola, a budala na klupi krivi lošu sreću. To je recept za neuspjeh.
Da li je netko znao za ovo pravilo prije ovog slucaja sa Wirtzom?
AmiĐa_Idriz

#89817 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 05/01/2026 23:38 Amidza, samo da te podsjetim sta si nekada pisao. Mislim, nije problem pogrijesiti u procjeni, ali nekad nije lose ni priznati da si pogrijesio :D
Ne znam gdje sam pogrijesio u procjeni, jer nisam nista procjenjivao vec samo prenosio sta se pise. Mislim, i to je super primjer kako trenutna pisanja medija nemaju puno neke veze sa realnoscu, Slota npr niko ziv nije spomenuo do sedmicu prije nego je ozvanicen.

Evo ti Ornstein i co sa Athletica tekst nakon sto je Slot ozvanicen:
The reports about Amorim — whose fitness coach at Sporting, Paulo Barreira, was a former Anfield staff member — caused a degree of annoyance at Liverpool, who did not want any candidate, such as Slot, thinking the job had been offered to anyone else. The reality is that Amorim, who was keen to move to the Premier League, did feature on Liverpool’s list, having scored well in much of the data analysis, but he was never a front-runner. Amorim’s agent Raul Costa came to Merseyside in early April but that trip was primarily to visit Luis Diaz, the Liverpool winger he also represents.

While impressed by his record, Edwards and Hughes had doubts about Amorim’s compatibility with the Liverpool job specifically. They were unconvinced that his preference for a three-man central defence — shared by Alonso at Leverkusen, incidentally — would suit many of the players he would be working with. But more significant was a nagging concern about Amorim’s playing style. Sporting may have scored 96 goals in 34 league matches this season, but theirs is regarded as a slower style that is less front-foot — both in and out of possession.
BHF_Manijak

#89818 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 05/01/2026 23:46 Evo ti Ornstein i co sa Athletica tekst nakon sto je Slot ozvanicen:
Sporting may have scored 96 goals in 34 league matches this season, but theirs is regarded as a slower style that is less front-foot — both in and out of possession.
Koje li ironije... :-) :roll:

Sad super fast gledamo...
Edin H.

#89819 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

no_sekirli wrote: 05/01/2026 23:40
Edin H. wrote: 05/01/2026 20:58
Da li je netko znao za ovo pravilo prije ovog slucaja sa Wirtzom?
Prvi put čuo jučer :D , ali mi je OK pravilo.

Istina već neko vrijeme sam primijetio neku vrstu tolerancije, tj. da češće priznaju golove koje bi, činilo mi se ranije poništili zbog offside, samo nisam znao o čemu se radi. Ovo je bila baš ekstremna situacija vidljiva golim okom. Ne treba zaboraviti da je sistem još uvije samo napola automatizovan.

Premda neka su izdominirali VAR u ostavku Evrope :D uključujući i Premijer ligu BiH
no_sekirli

#89820 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 05/01/2026 23:46
no_sekirli wrote: 05/01/2026 23:38 Amidza, samo da te podsjetim sta si nekada pisao. Mislim, nije problem pogrijesiti u procjeni, ali nekad nije lose ni priznati da si pogrijesio :D
Ne znam gdje sam pogrijesio u procjeni, jer nisam nista procjenjivao vec samo prenosio sta se pise. Mislim, i to je super primjer kako trenutna pisanja medija nemaju puno neke veze sa realnoscu, Slota npr niko ziv nije spomenuo do sedmicu prije nego je ozvanicen.

Evo ti Ornstein i co sa Athletica tekst nakon sto je Slot ozvanicen:
The reports about Amorim — whose fitness coach at Sporting, Paulo Barreira, was a former Anfield staff member — caused a degree of annoyance at Liverpool, who did not want any candidate, such as Slot, thinking the job had been offered to anyone else. The reality is that Amorim, who was keen to move to the Premier League, did feature on Liverpool’s list, having scored well in much of the data analysis, but he was never a front-runner. Amorim’s agent Raul Costa came to Merseyside in early April but that trip was primarily to visit Luis Diaz, the Liverpool winger he also represents.

While impressed by his record, Edwards and Hughes had doubts about Amorim’s compatibility with the Liverpool job specifically. They were unconvinced that his preference for a three-man central defence — shared by Alonso at Leverkusen, incidentally — would suit many of the players he would be working with. But more significant was a nagging concern about Amorim’s playing style. Sporting may have scored 96 goals in 34 league matches this season, but theirs is regarded as a slower style that is less front-foot — both in and out of possession.
Pa evo upravo si opet rekao da si prenio tada vijest da je bio drugi pik, a meni si maloprije rekao da nije nikad bio ni kandidat.

Sad ne kontam, je li bio kandidat ili nije?

Mislim retoricko pitanje, nije ni bitan odgovor, samo dobro se sjecam hajpa par dana bas za Amorima, kad je trazio vise para pored nekog nacelnog dogovora, ili on ili klub za odstetu, sad se vise ne sjecam 100%, pa je sve propalo i okrenulo se Slotu.

Naravno da je kasnije pustena prica da je Slot bio prvi u svim planovima, ali to mogu macku o rep otkacit.
Isto kad ja svojoj zeni kazem da je ona sve ono o cemu sam sanjao, ona prva mi kaze da lazem :D

Necemo dalje o tome, ali evo bas me zanima tvoje misljenje, smatras li ti da je Slotu isteklo vrijeme na klupi?
AmiĐa_Idriz

#89821 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Da, samo sto isto tako ne vidim nikakvo kvalitetno rjesenje za njegovu zamjenu a da je realno/dostupno.
no_sekirli

#89822 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 06/01/2026 00:10 Da, samo sto isto tako ne vidim nikakvo kvalitetno rjesenje za njegovu zamjenu a da je realno/dostupno.
Hvala za misljenje :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#89823 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 05/01/2026 23:50
AmiĐa_Idriz wrote: 05/01/2026 23:46 Evo ti Ornstein i co sa Athletica tekst nakon sto je Slot ozvanicen:
Sporting may have scored 96 goals in 34 league matches this season, but theirs is regarded as a slower style that is less front-foot — both in and out of possession.
Koje li ironije... :-) :roll:

Sad super fast gledamo...
Ne mozes reci da prosle sezone nismo gledali brz fudbal. Doziran u odnosu na Kloppa ali i dalje brz. Ova pasivnost je rezultat zaokreta u pristupu u zadnjih par mjeseci, konkretno u onom periodu kada su kola krenula nizbrdo, ocigledno se usrao i digao rucnu, ono bolje se setkati pa uzeti i bod nego srljati i primati po 3-4 komada od mrtvog PSV-a kuci i slicnih.
BHF_Manijak

#89824 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 06/01/2026 00:13
Ne mozes reci da prosle sezone nismo gledali brz fudbal. Doziran u odnosu na Kloppa ali i dalje brz. Ova pasivnost je rezultat zaokreta u pristupu u zadnjih par mjeseci, konkretno u onom periodu kada su kola krenula nizbrdo, ocigledno se usrao i digao rucnu, ono bolje se setkati pa uzeti i bod nego srljati i primati po 3-4 komada od mrtvog PSV-a kuci i slicnih.
Slazem se, tacno vidis i osjetis to, a sta ti to ili nam govori?
Da je pogubio konce i igra na mrtvog ziherasa. ODzvonilo je njegovo, samo odlazu neodlozivo.
On s ovom ekipom nista vise ne moze zapoceti, nikakav zaokret napraviti.

Lose igre odnosno intenzitet je u padu, to vec ponavljam 16. put, jos od februara i ispadanja od PSG-a. Tada su utakmice posajale odvratne za gledat.

Nasljednik? Nemam pojma. Luis Enrique mozda, tamo je osvojio sve, mada i on je upitan, vidim muci se u Francuskoj ligi, i on je u padu meni se cini.
Xabi Alonso - nakon ove epizode, neka hvala. A znao sam da ce se to desit! Poletio je na samom pocetku karijere, a siguran sam da bi mu Liverpool bio kudikamo bolja opcija.
Zidane? Ma nema lika godinama...
To je to mislim od ovih zvucnijih imena, imas s druge strane opet neku kocku s ovim likovima koji su kao uspjehe pravili s manjim klubovima, pa ici na rizik da kod tebe se upgrade-aju tipa Iraola, Glasner, neki po Portugalu, Francuckoj, Njemackoj... Ali to je uvijek macak u vreci, kao i Slot.
no_sekirli

#89825 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ne znam sta se ocekuje od trenera, tj. kakvog bi mi trenera? Ima mozda trenutno nekih top 10 trenera sa iskustvom, koje je naravno nemoguce dobiti. Pep, Ancelotti, Allegri, Gasperini, Simeone, Inzaghi, Conte, Flick, Descamps, ubacite jos nekoga ako sam zaboravio. Pa eto i Zidane zbog Reala.

Mourina kad bi doveli, iste sekunde bih zapalio supporters card, sve dresove i ostalo sta imam i poceo navijati za neki japanski klub.

Ovo ostalo je sve srednja klasa, od kojih svi mogu biti i top i flop. Dok se ne proba, ne moze se ni znati.

Sta je Slot uradio prije Liverpoola, AZ Alkmaar i Feyenoord? To neka jaka referenca?

Hocu reci da ne mora na klupu sjesti neko zvucno ime, ukoliko klikne sa ekipom, upravom i navijacima.
Post Reply