Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#89751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

da, ali samo sto imamo cca 1/4 od tih 50 teoretski mogucih , čitaj ne daju nam . Tresla se brda rodio se GIGA mis , da se ne izrazavam sad .
crnivrag

#89752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: pa u cemu je onda problem, jedini uslov koji sam trazio da bih presao kod njih je bio barem 20Mbps ali jok, razmisljanje him je "ne mo's ti sto ti ho's, nego sto ti mi serviramo" , e pa nece moci, jok vala, ne dam ni ja pardona :mrgreen:
Sve kompanije United Grupe u paketima daju max upload do 15 Mbps, a jedino u Giga paketu daju upload od 50 Mbps.
Boban0726

#89753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

crnivrag wrote:
hipija wrote:Ovo produženje akcije sa otključanim kanalima, izgleda samo na Telemach.
Ne vidim sličnu obavijest na SBB, ako se ne pojavi u međuvremenu.
Normalno da je samo na Telemach-u, proradile im guze, kad su vidjeli da je Telecom dobio njihove ekskluzivne kanale :-)
SBB je imao promociju od 15.5 do 15.8 pa je produžio do kraja avgusta.
Što se tiče SK u BHT,dobra stvar za korisnike ali i za UG,a kao ni mtelu ni BHT korisnicima koji imaju optiku nisu omogućili SK HD kanale bar kroz dodatni paket.
REDDEVILS

#89754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Boban0726 wrote:
crnivrag wrote:
hipija wrote:Ovo produženje akcije sa otključanim kanalima, izgleda samo na Telemach.
Normalno da je samo na Telemach-u, proradile im guze, kad su vidjeli da je Telecom dobio njihove ekskluzivne kanale :-)
SBB je imao promociju od 15.5 do 15.8 pa je produžio do kraja avgusta.
Što se tiče SK u BHT,dobra stvar za korisnike ali i za UG,a kao ni mtelu ni BHT korisnicima koji imaju optiku nisu omogućili SK HD kanale bar kroz dodatni paket.
Kakve veze ima optika sa HD kanalima :?:
Boban0726

#89755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Na ADSL-u nema tehničkih mogućnosti za HD.

Na mtelu u osnovmom paketu imaju Arene u HD ali oni koji imaju samo adsl nema ih na listi.
MTV

#89756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

HD kanali mogu ici i na vdsl-u.
REDDEVILS

#89757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Boban0726 wrote:Na ADSL-u nema tehničkih mogućnosti za HD.

Na mtelu u osnovmom paketu imaju Arene u HD ali oni koji imaju samo adsl nema ih na listi.
Ja sam imao ADSL i imao sam HD kanale ali sam se kasnije preplatio na VDSL radi veće brzine neta :)
Sad trenutno imam paket 50/8 ali razmišljam da uzmem 100/10 Mbps naravno s HD kanalima u paketu :)
Ravenn

#89758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Zar stvarno mislite da su premium korisnici krave muzare, kojima ćete lagano da izmuzate pare pola godine, dok ostalim dajete besplatno ono što mi u paketu plaćamo preko 50 KM.

Pa dragi moji, ne može to tako, ili nam smanjite račun za tih 50 KM u narednih 6 mjeseci, koliko su ovi imali priliku da besplatno tarlahaju i gledaju sve što im se ćefne bez da dodatno daju i feninga, ili brate mili recite javno da su premium korisnici ovce za šišanje i za uzimanje para, pa da svi redom otkažemo uslugu, pa makar preko suda, ako već nećete da nam raskinete ugovor na zahtjev.
+1
odmor

#89759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
Nisam cesto na forumu, a i kad udjem ne citam sve postove.. Al ovo me zanima.. Je li to Telemach produzio ove otkljucane kanale i ako jest do kad? I drugo bhtelecom koje je kanale dobio???
Telemach

#89760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote:
Telemach wrote:
Nathan Drake wrote:Pozdrav drugari, zanima me kako ja mogu prekinuti ugovor sa Telemach. Naime, naručio sam onaj full eon paket i koristio nekoliko mjeseci EON TV preko smart TV aplikacije, i sada me zanima da li je ikako moguće raskinuti taj ugovor i ako je moguće, koja je procedura da se to završi. Hvala unaprijed na odgovorima.
@Nathan Drake,
Raskid Ugovora se podnosi u korisničkom centru uz povrat opreme. Ukoliko obaveza nije istekla, fakturiše se Ugovorna kazna. Dostavite nam u pp razlog raskida. Ukoliko možemo nešto učiniti kako biste se predomislili, također, navedite :) Nadamo se uspješnom nastavku saradnje.
Šta je ugovorna kazna?
@tap3ah75,
Iz Uslova poslovanja, član 9.2.1."Ukoliko Pretplatnik raskida ugovor prije isteka perioda obaveznog trajanja ugovora, Telemach može tražiti od Pretplatnika da plati mjesečnu naknadu za ostatak perioda obaveznog trajanja ugovora".
Telemach

#89761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:
crnivrag wrote:
Nisam cesto na forumu, a i kad udjem ne citam sve postove.. Al ovo me zanima.. Je li to Telemach produzio ove otkljucane kanale i ako jest do kad? I drugo bhtelecom koje je kanale dobio???
@odmor,
Akcija se produžava do 30.9.
crnivrag

#89762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Nisam cesto na forumu, a i kad udjem ne citam sve postove.. Al ovo me zanima.. Je li to Telemach produzio ove otkljucane kanale i ako jest do kad? I drugo bhtelecom koje je kanale dobio???
Telemach produžio akciju otključanih kanala i VOD kataloga do 30.09.2019.

BH Telecom od 01.09.2019. dobija sve kanale United Grupe (sve Sport Klubove, N1, Pikaboo, Vavoom, SK Esports, Grand...).
Telemach

#89763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Telemach wrote: "@semirsar,
Nažalost ne."
Kako ovo su'oparno, i ravnodusno zvuci, pa cak ni smajlija ne dobih :shock: :?
ama nije valjdi da mi bas nista nejmate za ponudit', sa mLom se lako dogovorit', vidite da ne kukam i ne trazim umanjenje racuna k'o :evil: a ipak sam i ja premium korisnik :mrgreen:
dedera se mal' potrudite i nesto skontajte... mere i dodatni Cam modul ili nesto drugo u zamjenu :mrgreen:
@semirsar,
Prvo :-D i još :-D :-D :-D :-D Ako budemo bili u mogućnosti, ponuditi navedeno, znate da ćemo to rado i učiniti.
crnivrag

#89764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Jeste li to ljutkasti na mene :place: :place1:
Telemach

#89765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Jeste li to ljutkasti na mene :place: :place1:
@crnivrag,
Ne :kiss:
odmor

#89766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote: Nisam cesto na forumu, a i kad udjem ne citam sve postove.. Al ovo me zanima.. Je li to Telemach produzio ove otkljucane kanale i ako jest do kad? I drugo bhtelecom koje je kanale dobio???
Telemach produžio akciju otključanih kanala i VOD kataloga do 30.09.2019.

BH Telecom od 01.09.2019. dobija sve kanale United Grupe (sve Sport Klubove, N1, Pikaboo, Vavoom, SK Esports, Grand...).
Zanimljivo. Hocel Telemach uvest od BH Telecoma ona njihova dva sportska kanala Moja Tv ili cu u nedelju po starom morat trazit po internetu streem za Borac - Celik?
crnivrag

#89767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Zanimljivo. Hocel Telemach uvest od BH Telecoma ona njihova dva sportska kanala Moja Tv ili cu u nedelju po starom morat trazit po internetu streem za Borac - Celik?
Zasad nema naznaka da bi se to moglo dogoditi.
odmor

#89768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote: Zanimljivo. Hocel Telemach uvest od BH Telecoma ona njihova dva sportska kanala Moja Tv ili cu u nedelju po starom morat trazit po internetu streem za Borac - Celik?
Zasad nema naznaka da bi se to moglo dogoditi.
Hajd prije sam toleriso, jer ovi njima nisu dali SK pa reko imaju losu saradnju. Sta sad? Treba trazit, koji je onaj mail za kanale? Sad ispade BHT jaci u sportskim kanalima!
crnivrag

#89769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Hajd prije sam toleriso, jer ovi njima nisu dali SK pa reko imaju losu saradnju. Sta sad? Treba trazit, koji je onaj mail za kanale? Sad ispade BHT jaci u sportskim kanalima!
Mail je: [email protected].

A BHT sad u ponudi ima SK 1-10, Arena Sport 1-4, Eurosport 1 i 2, te Moja TV Sport 1 i 2
avaks

#89770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

semirsar wrote: DaBogda ga i tebi ubacili svaki put kad akcija bidne :pisnuo: :pisnuo:
pa jbt, pola akcije proslo a oni se tek tad sjetili i otkljucati poklon :mrgreen:
adane spominjem kvalitet i starost tih deset filmova :-)
Nije valjda da si na Premiumu Sema?!
Ili što bi naš :evil: reko', lijepi naš ubacivač :lol:
Ravenn

#89771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

pored ove priče o besplatnim kanalima i sl (da se razumijemo, nije OK da mi plaćamo pune i pretjerane sume, a ostali ipak sve dobiju)
u zadnjih 7 dana se pojavljuju beskrajno iritantne smetnje sa vraćanjem sadržaja unazad i sl (npr. konstantno zapinjanje), i javljaju se poruke nema signala sa sljedećim kodovima:#117000, #18000 i #19000
još ništa nismo dobili za ukidanje RTS kanala, a problem sa jezikom tj nemogućnošću biranja jezika (mrzim sinhronizacije) nikada nije riješen
na svako pitanje se oglušuju, ili kad konačno imate sreće pa dočekate da vam se neko javi, serviraju vam neke floskule i obavezno "javiće vam se neko iz napredne podrške" (što se NIKADA nije desilo)
internet je katastrofa što bezuspješno tražim da riješe već 4 (slovima: ČETIRI) mjeseca
PS ako mi sada opet napiše: ostavite nam broj ugovora, imaćemo problem!
odmor

#89772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Meni nisu jasni ovi Premium korisnici sto placu, pa uzmite Extra paket i na benefite izganjajte sebi kanale za Premium korisnike.
Ravenn

#89773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

odmor wrote:Meni nisu jasni ovi Premium korisnici sto placu, pa uzmite Extra paket i na benefite izganjajte sebi kanale za Premium korisnike.
e pa neki od nas nisu sitni prevaranti i muljatori, ti ako misliš da je to što vi radite OK i pošteno onda ti nikada ništa i neće biti jasno
duffy_duck

#89774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Mislim da bi pravi potez Telemacha bio ubacivanje Moja Tv sport 1,2 kanala.
Tako bi mogli gledati naš fudbal bez linkova strimova koji kasne lagaju itd.
odmor

#89775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ravenn wrote:
odmor wrote:Meni nisu jasni ovi Premium korisnici sto placu, pa uzmite Extra paket i na benefite izganjajte sebi kanale za Premium korisnike.
e pa neki od nas nisu sitni prevaranti i muljatori, ti ako misliš da je to što vi radite OK i pošteno onda ti nikada ništa i neće biti jasno
Pa neki i niste, ali ste zato zavidni pacenici. Ovo sto sam ti predlozio nije nikakvo muljanje vec nesto regulare sto i telemach dozvoljava zavidnice jedan. Ne moze mi niko reci da Premium korisnici nemaju benefite kad potpisuju na 24mjeseca. Dalje, nisi se bunio i piso kad su dodavane usluge npr cinestar hd da je u premium paketima dodan tek tako a u manjim moras doplatit ako hoces cinestar hd. Tad nisi racuno kolko kosta cinestar hd puta kolko mjeseci, vec vam je tad bila prica uzmite veci paket pa cete dobit i vi gratis. Eto i nama je sad dato par mjeseci nesto dzabe sto je vama godinama ubaceno dzabe. Tad niko nije mnozio kolko su manji paketi zakinuti. Bilo je situacija da bude bajagi nego unapredjenje usluge i svima poskupe usluge sem premiumu.
Da ne mislis da sam buntovnik reci cu ti da x kanala ne gledam, da mi je internet ovaj " spori" od 75, a sinoc mjerio 52 i nikad ne dobaci 60! Mjerim kablom, kvar nisam prijavljivo nit sam kome plako, jer mi je i ovo dobro.
Plakat cu za moja tv sportom hahaha da nam svima valja, da ne ganjamo linkove za streem
Locked