Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#8976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

zdruzdjo wrote:Ma veliki problem ove zime sa losim gumama je sto su predhodne dvije zime bile aman ko proljece. I raja su se vecinom oslonila na ono "ma nece trebati garant ni ove zime".
Druga stvar su isto tako pocetnici koji su polozili u ove dvije godine bez snijega nisu vozili po ovakvim uslovima a isto tako su se pokupovala auta na ljetnim ili losim zimskim. Pa onda u dvije godine voznje po finom pokupovali svu pamet svijeta i prave se pametni.
Znaci lose gume a i neiskusni vozaci sa losim gumama i etoooo ga:
Treca brzina, srednja traka, 46km/h, pogled zakucan cvrsto za cestu, ruke grcevito na volanu i ugao pomjeranja glave +/- 2 stepena.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Ti tako dobro opisuješ te situacije da sam prosto vizualizirao tu sliku pred očima! :lol: U pravu si, mada ja ne bih nikad okrivio početnika. Šta će, početnik je! :) Nerviraju me stare prdonje i babe koji isto kao lobotomirani se ponašaju za volanom.

I u skladu sa temom, jako me nerviraju kreteni koji sviraju i blicaju autoškolama! Mislim, i mene znaju iznervirati kad mi se žuri negdje, ali imam razumjevanja. Pa gdje ćeš svirati početniku koji još nije ni kvačilo savladao kako treba?! Koji kreten moraš biti, pa to da radiš? :roll: Nekakva agresivnost, nadrkanost. Rekao bi čovjek, vrijeme im novac. Veliki biznismeni, a u stvari u kladionicu žure...
amar1994

#8977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

A najveci problem je u glavama :mrgreen: , ovi sto misle da znaju sve, neka probaju malo na creposljsko , ima finog puta da se nauce :izet: :D

Gradski rejseri idu 2km/h , toliko su dobri vozaci (ima i debila koji divljaju) :lol: :run:

Znate da je dobar vozac , cim drzi i ne pusta kocnicu dok ne sidje niz brdo :lol: :lol: , a takvih ima milion :skoljka:
Romeo 80

#8978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

amar1994 wrote:A najveci problem je u glavama :mrgreen: , ovi sto misle da znaju sve, neka probaju malo na creposljsko , ima finog puta da se nauce :izet: :D

Gradski rejseri idu 2km/h , toliko su dobri vozaci :lol: :run:
Gdje ti Crepoljsko pade na pamet?! :lol: Imam gore zemlje neke. Stružem karterom i kad je suho :lol: Pade mi napamaet situacija od prije par godina. Ja biciklom išao na Igman i stao da malo odmorim, kad odozgo ide ženska u Fiat Puntu i kako prođe mene zapuha smrad kočnica! Mislim da pedalu nije pustila do Krupca :lol:
amar1994

#8979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
amar1994 wrote:A najveci problem je u glavama :mrgreen: , ovi sto misle da znaju sve, neka probaju malo na creposljsko , ima finog puta da se nauce :izet: :D

Gradski rejseri idu 2km/h , toliko su dobri vozaci :lol: :run:
Gdje ti Crepoljsko pade na pamet?! :lol: Imam gore zemlje neke. Stružem karterom i kad je suho :lol: Pade mi napamaet situacija od prije par godina. Ja biciklom išao na Igman i stao da malo odmorim, kad odozgo ide ženska u Fiat Puntu i kako prođe mene zapuha smrad kočnica! Mislim da pedalu nije pustila do Krupca :lol:
Odem ponekad da izadjem iz magle :P , hahah to je to :izet: :D

Image

Vucija luka :mrgreen:

tri modernija auta gore , ostalo sve dvice :lol: :-D
Romeo 80

#8980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Taj rad :izet: Duja zakon (ne mogu da vjerujem da sam ovo rekao :oops: ) Seljani gore dosta i Lade Nive voze. Nije da me čudi! :)

PS: Je li ovo na slici kod eko kuće Borin do ili sam pomiješao nešto? :)
Last edited by Romeo 80 on 23/01/2017 13:24, edited 1 time in total.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Operi je nekad majka mu stara :D
amar1994

#8982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:Operi je nekad majka mu stara :D
:D
oprana je juce :)

Al opet je brzo usere mokra cesta :oops: :lol: , crna :cry: :skoljka:
Last edited by amar1994 on 23/01/2017 13:41, edited 2 times in total.
amar1994

#8983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:Taj rad :izet: Duja zakon (ne mogu da vjerujem da sam ovo rekao :oops: ) Seljani gore dosta i Lade Nive voze. Nije da me čudi! :)

:) :thumbup:

Jeste ima i Niva dosta , sto se mene tice traktor je najbolji :-D

Jeste kod eko kuce , skupa mu pita :oops: :mrgreen:
Romeo 80

#8984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

amar1994 wrote:
Romeo 80 wrote:Taj rad :izet: Duja zakon (ne mogu da vjerujem da sam ovo rekao :oops: ) Seljani gore dosta i Lade Nive voze. Nije da me čudi! :)

:) :thumbup:

:lol: :thumbup: Znam Borinu kćerku, pa mi nije "mrsko" otići gore :D
amar1994

#8985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
amar1994 wrote: :) :thumbup:

:lol: :thumbup: Znam Borinu kćerku, pa mi nije "mrsko" otići gore :D
:D :D
zdruzdjo

#8986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Romeo 80 wrote: ....... U pravu si, mada ja ne bih nikad okrivio početnika. Šta će, početnik je! :) ................
Ne krivim ja pocetnika.
Krivim pocetnika koji je pocetnik a vozi sa losim gumama ili sava ms koje su otresle 3x po 365 dana i misli da je svu pamet svijeta pokupio.
Pocetnika koji ne zna sijalicu na autu promjeniti nego vozi pod dugim.
Kad pritisne kocinicu ili dadne zmigavac, nazad kao light show blinka sve zato sto ne zna da ima neki belaj sa instalacijom nazad.
i kad mu neko nesto kaze onda osine da tersa i sere kao da je presao zemljasku kuglu od-do u autu sa svim mogucim uslovima voznje. Kao ovdje sto neko podje kenjati.
Imam 20 godina voznje u guzici pa i dan danas kad mi zvekne sijalica na autu pozurim da promjenim cim prije. Povremeno stanem negjde kod kakvog izloga pa osmotrim zadnje stopke, zmigavce, rikverc svjetla. i odmah pozurim da zamjenim. Svaki tehnicki pregled zamolim da mi pogledaju i centriranost farova.

Od agresivnog i loseg vozaca opasniji je jedino onaj prepadnuti.
Romeo 80

#8987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

zdruzdjo wrote:
Romeo 80 wrote: ....... U pravu si, mada ja ne bih nikad okrivio početnika. Šta će, početnik je! :) ................
Ne krivim ja pocetnika.
Krivim pocetnika koji je pocetnik a vozi sa losim gumama ili sava ms koje su otresle 3x po 365 dana i misli da je svu pamet svijeta pokupio.
Pocetnika koji ne zna sijalicu na autu promjeniti nego vozi pod dugim.
Kad pritisne kocinicu ili dadne zmigavac, nazad kao light show blinka sve zato sto ne zna da ima neki belaj sa instalacijom nazad.
i kad mu neko nesto kaze onda osine da tersa i sere kao da je presao zemljasku kuglu od-do u autu sa svim mogucim uslovima voznje. Kao ovdje sto neko podje kenjati.
Imam 20 godina voznje u guzici pa i dan danas kad mi zvekne sijalica na autu pozurim da promjenim cim prije. Povremeno stanem negjde kod kakvog izloga pa osmotrim zadnje stopke, zmigavce, rikverc svjetla. i odmah pozurim da zamjenim. Svaki tehnicki pregled zamolim da mi pogledaju i centriranost farova.

Od agresivnog i loseg vozaca opasniji je jedino onaj prepadnuti.
Slažem se od do! :thumbup:
mco

#8988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Jutros "gospoDž'a" sjede kose u godinama uvali se hladno , jos malo pa me vise nista nece iznenaditi u saobracaju...

Image
snake c3

#8989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by snake c3 »

Romeo 80 wrote:
r_faruk wrote:kao da je palo 1,5 metara snijega i kao da se isti nije cistio. pa u sarajevu je svaka zima ovakva, nekada malo hladnija nekada toplija. bilo je jakih minusa, ali i prije je bilo jakih minusa, leda itd. vozim prema ogranicenjima i abs mi se upalio dva puta do sada (druga sezona za gume). ubijedjen sam da je kod nasih ljudi problem lose vozilo i stare gume, a ne minus u sarajevu...
jos se nigdje nisam zaglavio... vozam jedan mali autic benzinac 1.3 hyundai i drugi autic 2.0 crd... na ovom 2.0 cafirske sava HP, na benzincu hankook, ispravne gume valjanog datuma, ispravno vozilo i uzivaj.
Potpisujem sve, ali hajde ti to objasni likovima poput onog dgl-a :-) Ljudi ne znaju voziti, a i gume su sigurno veliki faktor. Sa ispravnim autom, dobrim gumama u ovakvim uslovima se može skoro pa sasvim normalno voziti. I meni se abs upalio par puta do sad. Ljudi ne znaju kočiti :-D
Nije smak svijeta ako se ABS upali. Može se upaliti i na 30 km/h i na 100 km/h, samo što se ljudi toga boje, ne znam što (valjda što papučica zadrhti, šta li?).
snake c3

#8990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by snake c3 »

Gradski rejseri idu 2km/h , toliko su dobri vozaci (ima i debila koji divljaju) :lol: :run:

Znate da je dobar vozac , cim drzi i ne pusta kocnicu dok ne sidje niz brdo :lol: :lol: , a takvih ima milion :skoljka:
Još kada se spuštaš niz Bradinu, a mrak, kiša, neko novije auto ispred tebe (led svjetla) pa kočnicu drži stalno, sve dok ne dođe u Konjic. Trebaju ti sunčanice koliko to svijetli.
I još ti maglenku upali hahah.
ITNet

#8991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

mco wrote:Jutros "gospoDž'a" sjede kose u godinama uvali se hladno , jos malo pa me vise nista nece iznenaditi u saobracaju...

Image
Ja uz ovakve vozim paralelno sa njima guram od sebe i onda se uvaljujem u njihovu traku, pa onda mora stati i pustiti me da prodjem i sve ostale iza mene da bi se nastavilo :izet: Sta mi svi budale sto cekamo oni pametni :-)
Nepass

#8992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

sinoc vozim grbavicom, od stadiona prema gradu i na raskrsnici tj. skretanju za hamdije cemerlica lik podje da me prestize. pojavi se auto u suprotnoj traci jedva se zaustavili. ja vozio preko 50 km/h. smiri se do semafora i skretanja za vrace. onda gas sigurno 90, jer sam ja vozio 60 i isprestiza sve zivo do ohr-a.
jbt kojih debila ima. patrolu staviti na grbavici i u a. sacirbegovic prema bosmalu punio bi se budzet ne bi dino znao sta ce sa parama
Romeo 80

#8993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

snake c3 wrote:
Romeo 80 wrote:
r_faruk wrote:kao da je palo 1,5 metara snijega i kao da se isti nije cistio. pa u sarajevu je svaka zima ovakva, nekada malo hladnija nekada toplija. bilo je jakih minusa, ali i prije je bilo jakih minusa, leda itd. vozim prema ogranicenjima i abs mi se upalio dva puta do sada (druga sezona za gume). ubijedjen sam da je kod nasih ljudi problem lose vozilo i stare gume, a ne minus u sarajevu...
jos se nigdje nisam zaglavio... vozam jedan mali autic benzinac 1.3 hyundai i drugi autic 2.0 crd... na ovom 2.0 cafirske sava HP, na benzincu hankook, ispravne gume valjanog datuma, ispravno vozilo i uzivaj.
Potpisujem sve, ali hajde ti to objasni likovima poput onog dgl-a :-) Ljudi ne znaju voziti, a i gume su sigurno veliki faktor. Sa ispravnim autom, dobrim gumama u ovakvim uslovima se može skoro pa sasvim normalno voziti. I meni se abs upalio par puta do sad. Ljudi ne znaju kočiti :-D
Nije smak svijeta ako se ABS upali. Može se upaliti i na 30 km/h i na 100 km/h, samo što se ljudi toga boje, ne znam što (valjda što papučica zadrhti, šta li?).
Naravno da nije, ali vidiš kako pojedini opisuju to paljenje abs-a, kao da je smrtna opasnost u pitanju. Ljudi ili ne znaju ili su isprepadani.
amar1994

#8994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

snake c3 wrote:

Još kada se spuštaš niz Bradinu, a mrak, kiša, neko novije auto ispred tebe (led svjetla) pa kočnicu drži stalno, sve dok ne dođe u Konjic. Trebaju ti sunčanice koliko to svijetli.
ti su najbolji :mrgreen: :thumbup: , samo znaju po ravnom da voze normalnom brzinom , cim vidi krivinu , udri bekane po kocnici :lol: :lol:
Laplace

#8995 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

amar1994 wrote:
snake c3 wrote:

Gradski rejseri idu 2km/h , toliko su dobri vozaci (ima i debila koji divljaju) [emoji38] :run:

Znate da je dobar vozac , cim drzi i ne pusta kocnicu dok ne sidje niz brdo [emoji38] [emoji38] , a takvih ima milion :skoljka:
ti su najbolji :mrgreen: [emoji106] , samo znaju po ravnom da voze normalnom brzinom , cim vidi krivinu , udri bekane po kocnici [emoji38] [emoji38]
Tako prije par gpdina ispred mene čovjek na pravcu vozi 110, a na svakoj (ali baš svakoj, koliko god blaga bila) krivini smanji na 70-80. Za nevolju samniza njega vpzio bejzinca sa slabim motorom. Mora - na pravcu ti pobjegne, ali ga na krivini stigneš i kočiš.
Mislim, OK da je stalno vozio 70-80 pa volja ti za njim volja ti preteci.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Laplace

#8996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

http://news-bar.hr/vijesti/zagreb/u-zag ... -zhmigavac

muha_sa

#8997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Laplace wrote:http://news-bar.hr/vijesti/zagreb/u-zag ... -zhmigavac

paljenjem žmigavca raste potrošnja goriva--posebno se to odnosi na vozace u Sarajevu
zdruzdjo

#8998 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

muha_sa wrote:

paljenjem žmigavca raste potrošnja goriva--posebno se to odnosi na vozace u Sarajevu
A da ne pricamo crkavanju sijalica. Daleko duze traje sijalica ako blinkne dva puta nego vise. Ili nikako.

Laplace

#8999 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

muha_sa wrote:

A tu je i zagađenje, pa onda par-nepar.

zdruzdjo

#9000 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

MickeyPierce wrote:mozel malo obrnuto, koga ja nerviram ... e pa nerviram majmune koji voze iza mene u situaciji da je ograničenje 40, ja to poštujem al majmun nema prostora da me obiđe pa se zalijepi za gepek pa blica pa nesto grana pa svira ... e takvim usporim na 25 i vozim tako što duže., njegova teleca glava koja pjeni u retrovizoru ... neprocjenjivo
Hajde odmah se izvini ili obrisi sve sto si napisao dok je jos svjeze. Inace eto nekih korisnika foruma a onda ce tema da se navuce za bar jos 100-tinjak komentar obzirom da usporavas tok saobracaja. A tu ce se otvoriti pandorina kutija i onda gotovooooo.

Post Reply