Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#8976 Re: Zeničani
+33°C autodisplej maloprije pokazivao..... samo sto nisam izdahno
da se razumijemo nije to neka temperatura nego crkoh zbog nagle promjene jos prosle sedmice je bilo oko 1-2 stepena.....
- Norm
#8977 Re: Zeničani
...eno crkla i fontana... 
- Freamon Lester
#8979 Re: Zeničani
Pa niti jednom recenicom da se pozovu oni koji ce to sve platiti.Obustava saobraćaja u petak od 8 do 13 sati – Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica obavještava javnost da je u okviru planiranog otvaranja gradske dionice Glavne gradske magistrale i Bulevara zakazana ceremonija svečanog otvaranja na lokalitetu novoizgrađene fontane ( kružna raskrsnica „Stacionar“) dana 06.04.2016. godine .
Zbog velikog broja zvanica i očekivanog prisustva građanstva i planiranog programa ceremonije u potpunosti se obustavlja saobraćaj u srijedu 06.04.2016. godine u vremenu od 08:00 do 13:00 sati i to:
Totalna obustava saobraćaja iz pravca Blatuše od podvožnjaka ispred Blatuške petlje do kružne raskrsnice „Stacionar“.Sav saobraćaj će biti preusmjeren sa petlje Blatuša kroz naselje Blatuša u oba pravca.
Iz pravca od direkcije ArcelorMittal-a potpuna obustava saobraćaja od raskrsnice za direkciju kompanije do kružne raskrsnice „Stacinar“,
Totalna obustava saobraćaja iz pravca grada vrši se iza kružne raskrsnice A.Goldbergera prema kružnoj raskrsnici „Stacionar“.Iz pravca grada na kružnoj raskrsnici Kapija I vrši se preusmjeravanje teretnih vozila pravcem GGM-a prema petlji Radakovo.
Totalna obustava saobraćaja iz pravca autobuske stanice vrši se od raskrsnice objekta „Pošte“ do kružne raskrsnice„Stacionar“.
Na lokaltetu totalne obustave strogo se zabranjuje neovlašteno zaustavljanje i svaki vid parkiranja izuzev za vozila organizatora manifestacije i vozila sa odobrenjem.
Stanovništvo i učesnici u saobraćaju mole se da u preriodu totalne obustave poštuju privremenu signalizaciju i upute organizatora kao i da maksimalno koriste alternativne putne pravce ulaze i izlaze u grad preko petlje Radakovo.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od srijede 06.04.2016.godine,u periodu od 8 do 13 sati.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8981 Re: Zeničani
Ne znaju oni da nama grijanje jos radi...eheeee.... 
- Not My Idea
#8982 Re: Zeničani
nemoj zajebavatkamen spoticanja wrote:To je tako duze od godine dananadžak wrote:Not My Idea wrote:U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
Za koji vrag mi placamo zdravstveno?Pa ne vjerujem da je bilo gdje u privatnoj tolika cijena. Imam kolegu radi privatno, baš ću ga pitat.
a radi se zbog pacijenata koji ne zele cekati kod svog ljekara porodicne medicine pa onda cekaju kraj radnog vremena i idu u hitno zbog ,uslovno receno,nehitnih stanja a onda tako popunjavaju kapacitete hitne sluzbe koja se onda ne moze baviti osnovnom djelatnosti
Prvo osnovna djelatnost. kad sam dosla svi su sjedili na prijemnom salteru i pili kafu, jedna doktorica je sjedila na stolu.
Mjerenje pritiska je trajalo minutu, zaista je jazuk sto sam je omela u poslu.
Dalje, cekanje ljekara porodicne medicine... Eh, dodjem jednom s upalom grla i temperaturom, kaze ljubazna sestra da nemam naruceno. Sta? trebala sam predvidjet temperaturu i upalu grla i narucit se.
E onda, desilo se par puta da zovem da se narucim pa kaze da mogu tek iduce sedmice, doktor ce bit u prvoj smjeni..a niko ne pita jel meni to odgovara, mogu li ja izac s posla. (ovo se ne odnosi samo na mene, nego na nas sve, pa umetni meni/tebi u prethodnu recenicu)
Idemo dalje, imala sam krv u mokraci, odem u porodicnu, da mi uputnicu za ultrazvuk u poliklinici. Dodjem tamo, kaze mi teta da dodjem za dva mjeseca. da dodjem za dva mjeseca a imam krv u mokraci i ne mogu da izvines pishat
Imala strasnu upalu uha i u tri ujutro zavrsim u hitnoj, odma mi dali injekciju. Odem sutradan u porodicnu da se javim i da mi prepise dalju terapiju. A doktor se lijepo izdere na mene sto se nisam prvo njemu javila
Ovo kod mene su manje-vise sve bezazlene stvari bile, mogu samo zamislit kako je ljudima koji su pravo bolesni i koji nemaju luksuz da odu privatno pa zavise od doktora koji mrze svoj posao, a mahom su takvi po porodicnim.
- kamen spoticanja
#8983 Re: Zeničani
Sto bi nele rek'o : ja samo citam vijesti ja ne djelim plate"
- nadžak
#8984 Re: Zeničani
MA ne vjerujem da je to tebi na račun išlo. Sve što je žena gore rekla od riječi do riječi je tačno. Što bi se reklo potpisujem jer identične probleme imamo i supruga i ja u ambulanti Radakovo. Jeste gužva često, jeste problem hipohondri i svašata još nešto al ne znam npr, kako to da prva smjena traje od 0700 do 1330 a druga od 1330 do otprilike 1830 sati!kamen spoticanja wrote:Sto bi nele rek'o : ja samo citam vijesti ja ne djelim plate"
Organizacija porodične medicine je tragikomedija kod nas al et. Moraš se na silu trudit da budeš ljubazan sa njima iako nisi sekunde kriv jer ćeš dobit još veći problem. I ono malo prostora da se uklopiš će ti počet komplikovat pričom da nema termina i sl pa se ti slikaj.
- Norm
#8985 Re: Zeničani
https://www.youtube.com/watch?v=QEwqKumvljgNot My Idea wrote:
Prvo osnovna djelatnost. kad sam dosla svi su sjedili na prijemnom salteru i pili kafu, jedna doktorica je sjedila na stolu.
Mjerenje pritiska je trajalo minutu, zaista je jazuk sto sam je omela u poslu.
Dalje, cekanje ljekara porodicne medicine... Eh, dodjem jednom s upalom grla i temperaturom, kaze ljubazna sestra da nemam naruceno. Sta? trebala sam predvidjet temperaturu i upalu grla i narucit se.
E onda, desilo se par puta da zovem da se narucim pa kaze da mogu tek iduce sedmice, doktor ce bit u prvoj smjeni..a niko ne pita jel meni to odgovara, mogu li ja izac s posla. (ovo se ne odnosi samo na mene, nego na nas sve, pa umetni meni/tebi u prethodnu recenicu)
Idemo dalje, imala sam krv u mokraci, odem u porodicnu, da mi uputnicu za ultrazvuk u poliklinici. Dodjem tamo, kaze mi teta da dodjem za dva mjeseca. da dodjem za dva mjeseca a imam krv u mokraci i ne mogu da izvines pishatnormalno da to znaci-haj ti sine privatno...
Imala strasnu upalu uha i u tri ujutro zavrsim u hitnoj, odma mi dali injekciju. Odem sutradan u porodicnu da se javim i da mi prepise dalju terapiju. A doktor se lijepo izdere na mene sto se nisam prvo njemu javila
Ovo kod mene su manje-vise sve bezazlene stvari bile, mogu samo zamislit kako je ljudima koji su pravo bolesni i koji nemaju luksuz da odu privatno pa zavise od doktora koji mrze svoj posao, a mahom su takvi po porodicnim.
sorry al' sam mor'o...
- notsure
#8986 Re: Zeničani
Ko skide tursku zastavu s gradilišta Sultan Ahmedovog centra?
Čuo sam da su našli donatora iz Turske da jedan dio odrade, pa kad su domaći građevinci zavalili cijenu on doveo svoje radnike. Turci su krenuli s građevinskim radovima, pa je visila zastava dok se radilo, ali sad ni skela, ni radnika, ni zastave... a ne vidi se ni da se išta uradilo dok su bile skele?
Inače, nisam baš u toku, u kakvim su odnosima Turci i Saudijci? Da nisu naši IVZ-prosjaci sklonili zastavu dok su Turci tu, ne bi li se ogrebali od Saudijaca?

Čuo sam da su našli donatora iz Turske da jedan dio odrade, pa kad su domaći građevinci zavalili cijenu on doveo svoje radnike. Turci su krenuli s građevinskim radovima, pa je visila zastava dok se radilo, ali sad ni skela, ni radnika, ni zastave... a ne vidi se ni da se išta uradilo dok su bile skele?
Inače, nisam baš u toku, u kakvim su odnosima Turci i Saudijci? Da nisu naši IVZ-prosjaci sklonili zastavu dok su Turci tu, ne bi li se ogrebali od Saudijaca?

- Oi
#8987 Re: Zeničani
od zenickih ivz grebatora me nista ne cudi
-
Mustang1
#8988 Re: Zeničani
Mene samo zanima gdje su silne pare od sergija koja se godinama skupljala svakog prvog u mjesecu. Ne znam jel jos uvijek tako.
-
channel10
#8989 Re: Zeničani
Kad ima budala koji daju, naci će se već budala koja će to sve potrošiti ( u našem slučaju, potrošio)..
- phillie
#8990 Re: Zeničani
Ja sam cuo pricu da su dogovorili posao sa nekim turskim firmama, cak su se i skele bile postavile, zatvorilo se nekoliko otvora unutar kompleksa. Do razmimoilazenja je doslo kada je trebalo neki zid koji ide ukrivo (valjda je to Almy pravio), trebalo ispravljati. Turci rekli mi to necemo raditi, spakovali svoje skele (mozda i zastavu
) i otisli...nit sam gledao nit me interesovalo, ali ocevici kazu da se i golim okom moze vidjeti da je "zid herav" odnosno da nije u vinklu
(ovo me podsjeti na "Lepa sela lepo gore" i ona tabla na radnji
)
- apsidejzi
#8991 Re: Zeničani
Navrati u dzamiju ponekad pa upitaj. Hodza je tu najmanje pet puta dnevnoMustang1 wrote:Mene samo zanima gdje su silne pare od sergija koja se godinama skupljala svakog prvog u mjesecu. Ne znam jel jos uvijek tako.
- kamen spoticanja
#8993 Re: Zeničani
Bravo 
- kamen spoticanja
#8994 Re: Zeničani
Pade mi na pamet NMI kad naletih na ovonadžak wrote:Not My Idea wrote:U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
Za koji vrag mi placamo zdravstveno?Pa ne vjerujem da je bilo gdje u privatnoj tolika cijena. Imam kolegu radi privatno, baš ću ga pitat.
http://www.jutarnji.hr/reiner---svugdje ... -/1555766/
- Freamon Lester
#8995 Re: Zeničani
Izuzetno sretan i ponosan sto u ovom gradu postoji neko ko ce se civilizovano i pametno boriti za svoja prava. Protest za 10!
I fontana je za 10, a sad cekam pospanog kamiondziju.
I fontana je za 10, a sad cekam pospanog kamiondziju.
- Freamon Lester
#8996 Re: Zeničani
Jedva cekam prijedlog Saveza izvidjaca i Kluba 072 o razvojnoj strategiji.Privredni savjet Grada Zenice- Gradska uprava u Zenici nedavno je formirala Privredni savjet sastavljen od 15 članova o čijem imenovanju je rješenja potpisao gradonačelnik Husejin Smajlović, kao predsjedavajući.
Zamišljeno je da ovo savjetodavno tijelo, sastavljeno od predstavnika gradske izvršne vlasti, zeničkih privrednika i nevladinog sektora praktično bude i desna ruka ranije formiranom razvojnom timu koji se bavi revizijom strategija razvoja Grada Zenice, da rješava otvorena pitanja i probleme u privredi, da stvara povoljniji ambijent za privređivanje i život.
Na današnjoj konstituirajućoj sjednici utvrđen je Pravilnik o radu, dinamika rada, način delegiranja tema i problema kojima će se baviti Savjet, a novi sastanak zakazan je za 15- ak dana.
- Norm
#8997 Re: Zeničani
..ali svugdje u svijetu (normalnom) imas mogucnost izbora paketa zdravstvenog osiguranja koje uplacujes i ako ne iskoristis dio ili vecinu ti vrate na kraju godine...kod nas uzimaju, ne pitaju, i ne pomisljaju da prepisu sistem 'kao svugdje u svijetu', stave te na listu cekanja od 4 mjeseca za jbn nalaz CT-a ili ultrazvuka, kupujes lijekove jer nemaju u bolnici, i 'tako je svugdje u svijetu'??? ne bih rekao, mozda kod nas (Balkanskim banana drzavama) i siromasnim africkim zemljama...kamen spoticanja wrote:Pade mi na pamet NMI kad naletih na ovonadžak wrote:Not My Idea wrote:U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
http://www.jutarnji.hr/reiner---svugdje ... -/1555766/
ali ako je vecini to uredu i slaze se sa tim OK je i meni...
- Norm
#8998 Re: Zeničani
sve uredu i sve OK ali zar nije bilo OK i da se stavi transparent makar sa natpisom =Upalite Filtere= ???Jimmy McNulty wrote:
![]()
-
Eborg
#8999 Re: Zeničani
Ako su Čelikovci jedina protestna snaga ovog grada, onda jebo Zenicu.
Predlažem da im se invalidi, nezaposleni, radnici Željezare na čekanju, uplašeni od pasa lutalica, zabrinuti roditelji ali i ostali nezadovoljni također obrate da im Čelikovci pronosaju koji transparent kada već oni nemaju vremena u našem divnom high-tech gradu koji vrvi kao New York od aktivnosti.
Predlažem da im se invalidi, nezaposleni, radnici Željezare na čekanju, uplašeni od pasa lutalica, zabrinuti roditelji ali i ostali nezadovoljni također obrate da im Čelikovci pronosaju koji transparent kada već oni nemaju vremena u našem divnom high-tech gradu koji vrvi kao New York od aktivnosti.
- Norm
#9000 Re: Zeničani
Eborg wrote:Ako su Čelikovci jedina protestna snaga ovog grada, onda jebo Zenicu.![]()