Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
karanana

#8976 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

na hinjska vrata su donijeli poskupljenje od cak 50%.
mjesto da novi vlasnici boljim i konkurentnijim cijenama prvenstveno zadrze stare a onda i privuku nove musterije, oni nam ga ovako podlo spuste, posebno nama starim korisnicima jer nas ostavljaju na suhom i pred izborom promjene provajdera. a u isto vrijeme konkurentska prednost nad drugim je smanjena, ustvari vjerovatno nulirana jer su se zabavili s tim kako i na koji nacin pljackati ljude a to sto gase vrijedne kanale i ne mijenjaju ih adekvatnom zamjenom, koga boli chuna.
100% im necu produziti ugovor pa makar telemach ni ne doso. ima hs. meni dovoljan. winter is cumming.
afannedim

#8977 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
ElRe wrote:Tu ces tek da vidis sta znace paket kanali, vezivanje 24 mjeseca ugovorom i razlika stari-novi korisnici.
Pa to sve ima i u logosoftu. Vezivanje 12-24 mjeseca. Retardirani paketi npr uzmes HD paket i imas 4 arede HD, a kad prekine optika one SD arene uglavnom rade al ih nemozes gledat ako nisi uzeo arena paket.
Face HD u plus paketu a kod telemacha u osnovnom paketu. Nema cinestara, balkanike, prve, b92 a paketi skupi za ono sto nude.
HD paket ista cijena kod ovih i kod onih 8 KM a telemach nudi 32 kanala, a lol 13. Nema FOX-ova u HD.
Stari sam korisnik i imam 197 kanala , 10 MBps i mjesecno bez telefona 52 KM. I nemogu gledat nove kanale.
A po novom ako zelim sve kanale internet 30 MBps bez telefona mjeseno 77 KM.
U tome je fazon.
Ovo ti nije dobro sigirno ja sam se raspitivao za LOGO TRIO I sve dođe 74,nešto.
Svi tv paketi, net 30MBps, dva HD Resivera.
MTV

#8978 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Koliko je doplata za drugi HD resiver?
Ako je 5 KM + pdv onda je 74 KM a ako je 8 KM + pdv onda je 77 KM. Djaba opet 22 KM skuplje nego Trio Light.
MTV

#8979 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nokian808 wrote:@MTV

TO je TO.
Zato i imaju mahanje od mene cim TM dodje jer realno HS je još gori (iako jeftiniji) od Logosofta.
Ma na HS nebi ni mrtav jedino ilegalno analogna + free kanali digitalne :lol: :lol:
afannedim

#8980 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Koliko je doplata za drugi HD resiver?
Ako je 5 KM + pdv onda je 74 KM a ako je 8 KM + pdv onda je 77 KM. Djaba opet 22 KM skuplje nego Trio Light.
rekoše mi 5 KM.

Sad trio plaćam 68, a plaćao bih 74 KM LoGo TRIO.znači 6KM vise I brži net bi dobio nego sad
afannedim

#8981 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
Nokian808 wrote:@MTV

TO je TO.
Zato i imaju mahanje od mene cim TM dodje jer realno HS je još gori (iako jeftiniji) od Logosofta.
Ma na HS nebi ni mrtav jedino ilegalno analogna + free kanali digitalne :lol: :lol:
A HS I Telemach nebi ni pod razno,
MTV

#8982 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Prvo ko ziv ko mrtav, sto bi se reklo, do decembra. Najvjerovatnije samo Osnovni paket i bilo bi 2 KM skuplje od ovog sada + pozdravit se sa ostalim kanalima.
Naslovnica

#8983 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Vjerovatno ću preći na LoGO Trio (40km+pdv), ili neki od Telemachovih paketa, još uvijek razmatram opcije.
Ne gori mi zbog sportskih ili HD kanala, 30/3 je sasvim pristojna brzina, a telefon ionako slabo koristim.
afannedim

#8984 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Naslovnica wrote:Vjerovatno ću preći na LoGO Trio (40km+pdv), ili neki od Telemachovih paketa, još uvijek razmatram opcije.
Ne gori mi zbog sportskih ili HD kanala, 30/3 je sasvim pristojna brzina, a telefon ionako slabo koristim.

Ovo će biti moj paket 99,9%
afannedim

#8985 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ima li kod nas promjena na ovim PINK kanalima.
StupskaBitanga

#8986 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

pitanje je samo do kada će SK ostati u ponudi LOL
MTV

#8987 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

StupskaBitanga wrote:pitanje je samo do kada će SK ostati u ponudi LOL
Po zadnjem infu bice jos dugo :wink:
MTV

#8988 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Ima li kod nas promjena na ovim PINK kanalima.
Promijenili su imena:
PINK ACTION 3 - pink crime & mystery
PINK ACTION 2 - pink THRILLER
pink ACTION - novi logo
pink Fashion - stari i novi logo jedan preko drugog
pink FILM - novi logo
pink Live - pink KONCERT
pink movie 2 - pink ROMANCE
pink movie 3 - pink SCI FI & FANTASY
Pink music 3 - PINK HITS 2
Pink music 4 - PINK HITS (ide u plus paket)
Pink music 5 - pink parada
Pink nostalgija - FN HD (Fight network) u pravom HD (plus paket)

Ostalih devet novih ako bude idu novim korisnicima.
euroBASIC

#8989 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by euroBASIC »

Imam LoGo Duo, mene su prevarili tj. moju djevojku na kojoj je internet nekako su nagovorili (popust 2 mjeseca) da potpiše Ugovor na 12 mjeseci u decembru da pređe na novi paket, što je neviđeni bezobrazluk (mene podsjeća na onaj fazon kad je Eronet po gradu zavaljivo penzionere i davao džaba nake telefone, samo ad ugovor potpišeš). Sad moram još 8 mjeseci trpit ovo govno.

Da ne govorim o problemima koji su im haman nerješivi. Nalazim im se ispred nosa (Trg Heroja) i stalno mi ispada net, zovem žalim se, stalno ista priča, "čekajte da provjerimo jel kvar u vašem rejonu", onda slijedi "jeste, pričekajte da vas resetujemo" WTF!!

Prije mjesec dana nije bilo RTLa 2 nikako znači 2 sedmice, zovem žalim e opet isto "čekajte da provjerimo jel kvar u vašem rejonu". Jebo vas više rejon i hljeb. Problem je i sa ruterom neki, wireless je ODRON, svako malo prekida, tj. stoji da sam konektovan na mobilnom, a u stvarnosti ne prolazi, moram resetovar ruter svaki dan barem 2-3 puta.

Ne znam, imao sam Moju TV u starom stanu i čini se da nikad nisam imao prekid u 4 godine. Isključivo sam prešao radi Sport Kluba jer volim sport da gledam, ali bježim od LoLa u decembru definitivno.

Napomena: Ove probleme nisam imao kao korisnik starog paketa. :)
MTV

#8990 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ko da gledam da je neispravan router, to promijeni i gnjavi ih maksimalno.

PRVO SVUGDJE SU NAPISALI DA JE UGOVOR NA 12/24 tako da nevidim prevaru. Mogla je zadrzati stari paket do decembra 2015.

Moj problem je bio kad je crko ruter malo radi malo neradi al su vezivali sa radovima u Gradacackoj. A problem je bio u ruteru a ne u radovima. Svi radovi na terenu meni je ruter radio, a pokvario se kad su prestali radovi.

Ne znam sta je s RTL 2 jer ga bas gledam i kod mene radi. Radi li RTL preko snimalice?
euroBASIC

#8991 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by euroBASIC »

Nije radio RTL2 u više intervala tokom prethodna 2 mjeseca, sad je OK. Rasporavljalo se o tome ovdje u feb. Ma hinjski ti ga zavuku taj Ugovor, nikad do sada nije bilo obavezno vezivanje ugovorm, to je i bio jedan od razloga što sam izabrao LoL SuperTV pored BHTelecoma. Možeš ti meni pričat do sutra potpisala je niko nije tjero, kriva mi je djevojka svjestan sam, ali navlakuša živa. LoL je doživio zaokret u odnosu prema korisnicima, to će im se osvetiti, od najpoželjnijeg u Sarajevu postaće AirABA, Europronet i slično sranje. A trebaju da budu zdrava konkurencija Telecomu i Telemachu koji gule kože sa bolesnim cijenama paketa.

Ne želim ni zamisliti kako je korisnicima po selendrama gdje je prisiljen da plaća Telekomu jer je jedini doveo (ili u većini slučajeva NASLIJEDIO) žicu do njegovog kraja i slično.
MTV

#8992 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jbg svi na kraju postanu isti. Trebo bi nam Telemach 2 pa da upload ide gore pa da ponudi 250 kanala, itd itd. Do tad biraj manje zlo.
Bas sam gledao zadnji mjesec RTL 2 (will and grace) bio je ok sem jednog dana kad se nemoramalno kockalo.
afannedim

#8993 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Ima li kod nas promjena na ovim PINK kanalima.
Promijenili su imena:
PINK ACTION 3 - pink crime & mystery
PINK ACTION 2 - pink THRILLER
pink ACTION - novi logo
pink Fashion - stari i novi logo jedan preko drugog
pink FILM - novi logo
pink Live - pink KONCERT
pink movie 2 - pink ROMANCE
pink movie 3 - pink SCI FI & FANTASY
Pink music 3 - PINK HITS 2
Pink music 4 - PINK HITS (ide u plus paket)
Pink music 5 - pink parada
Pink nostalgija - FN HD (Fight network) u pravom HD (plus paket)

Ostalih devet novih ako bude idu novim korisnicima.

Ovo radi I sad nama na starim paketima. E ovo za nostalgija pink nisam znao da ide FN HD.
MTV

#8994 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ma glupavo mi je da npr ide pink folk i pink hits u doplatu dok pink folk 2 i pink hits 2 u osnovni.
Mada par dana sam slusao pink folk 2 i mogu ti reci da ima par blokova kad je muzika bolja nego na pink music (nisu folk pjesme).
Bivsu pink nostalgiju je potrebno odtamniti i ide FN HD. Po infu sa drugog foruma to je kanadski kanal.
Kad je Zeljko Mitrovic pretstavio prvi put pink paket na slikama je bilo par stranih kanala npr STREET TV, kooking TV, valjda se odlucio za reemitovanje stranih kanala u svom paketu.

Na http://www.klikpink.rs ima i PRVE, B92, Hayat, hayat folk, hayat plus. Kad bi i te stavio u svoj paket kao FN HD pa da konacno dobijemo PRVU i ponovo B92. Znam hayate vec imamo.

Ovo su dobili na Telecomu Srbija:
Pink Serije - Domaće serije
Pink Kuvar - Emisije o kuvanju
Pink Show - Bravo Show / Grand Show
Pink Super Kids ide Fight Network
Tako je na IPTV-u.
Nokian808

#8995 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Telemach je u procesu kupovine HS.
Valjda ce se to brzo završiti.
Kad se to desi i ako ujednače ponudu na preuzetom HS prelazak na Telemach je meni najprihvatljivija opcija.
Samo zbog ovakvog ponašanja LS prema nama starim korisnicima (korisnik vec 7 godina). Kad su ih svi napadali kao kupuje ih Mtel, necemo da dajemo pare Srbiji itd. ja sam se smijao računajući da me bas briga za kvazipatriotske price. Naivno sam vjerovao da mtel neće kvariti zateceno već samo poboljšati...Naivno...
Qler

#8996 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Sad poslije par mjeseci od prelaska na logo paket, mislim da sam se zeznuo sto nisam presao na tm. Mislim, nemam nekih problema, ali ipak kod tm-a dobijam vise za svoje pare... nekako ovo sve traljavo od kako je mtel preuzeo...
The BEN10

#8997 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Imam dva problema, kako ih riješiti:
-barem jednom dnevno je potrebno restartovati resiver
-na SK mi je po defaultu Hr jezik. Postavim na srpski komentar, i opet čim uključim TV jezik na tom kanalu je Hr
_Alcatraz_

#8998 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by _Alcatraz_ »

Da li je moguce dobaciti konekciju logosofta do reljeva? Da pojasnim to je lokacija gdje je robot rajlovac koji se nalazi s lijeve strane autoputa, ali Reljevo je s desne strane autoputa. Dobio sam info da je autoput problem jer ne mogu preko autoputa ni WLAN...
Office_Kontrol

#8999 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Office_Kontrol »

euroBASIC wrote:Nije radio RTL2 u više intervala tokom prethodna 2 mjeseca, sad je OK. Rasporavljalo se o tome ovdje u feb. Ma hinjski ti ga zavuku taj Ugovor, nikad do sada nije bilo obavezno vezivanje ugovorm, to je i bio jedan od razloga što sam izabrao LoL SuperTV pored BHTelecoma. Možeš ti meni pričat do sutra potpisala je niko nije tjero, kriva mi je djevojka svjestan sam, ali navlakuša živa. LoL je doživio zaokret u odnosu prema korisnicima, to će im se osvetiti, od najpoželjnijeg u Sarajevu postaće AirABA, Europronet i slično sranje. A trebaju da budu zdrava konkurencija Telecomu i Telemachu koji gule kože sa bolesnim cijenama paketa.

Ne želim ni zamisliti kako je korisnicima po selendrama gdje je prisiljen da plaća Telekomu jer je jedini doveo (ili u većini slučajeva NASLIJEDIO) žicu do njegovog kraja i slično.
BH Telecom nikad nije uslovljavao obaveznim potpisom ugovora na određeni period. To je samo onda kada se uzima neki uređaj ili da se izbjegne plaćanje iznajmljivanja STB-a. Tako je u cijelom svijetu.
euroBASIC

#9000 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by euroBASIC »

Office_Kontrol wrote:
euroBASIC wrote:Nije radio RTL2 u više intervala tokom prethodna 2 mjeseca, sad je OK. Rasporavljalo se o tome ovdje u feb. Ma hinjski ti ga zavuku taj Ugovor, nikad do sada nije bilo obavezno vezivanje ugovorm, to je i bio jedan od razloga što sam izabrao LoL SuperTV pored BHTelecoma. Možeš ti meni pričat do sutra potpisala je niko nije tjero, kriva mi je djevojka svjestan sam, ali navlakuša živa. LoL je doživio zaokret u odnosu prema korisnicima, to će im se osvetiti, od najpoželjnijeg u Sarajevu postaće AirABA, Europronet i slično sranje. A trebaju da budu zdrava konkurencija Telecomu i Telemachu koji gule kože sa bolesnim cijenama paketa.

BH Telecom nikad nije uslovljavao obaveznim potpisom ugovora na određeni period. To je samo onda kada se uzima neki uređaj ili da se izbjegne plaćanje iznajmljivanja STB-a. Tako je u cijelom svijetu.
Pusti mi tu priču, nije uslovljavao. Šta bi sa onim "Dajemo više"? Nije sporan najam opreme već cijena paketa. Imaju stotine VSS menadžera, ekonomista i inženjera i nesposobni su da naprave cijene paketa da liče na nešto. Da neću slučajno plaćati najam rutera i STBa što sam korisnik, ili da ga kupim eventualno za tri stoje odmah. Takvim odnosom prema korisnicma i stigli ste (pretpostavljam da imaš veze sa Telekomom) tamo gdje jeste, a to je najnepoželjniji Internet i IPTV provajder u Bosni i Hercegovini. U cijelom svijetu nije tako, tamo su usluge DOSTA jeftinije, kvalitetnije (Hrvatska je očit primjer) i kad se doda najam opreme, opet imam bolje za manje para.

Nadam se samo da će LoL uraditi nešto povodom ovih promjena, ili da će više i taj Telemach uletit u Novo Sarajevo ( tj. da će podmazat Koldžu što prije), jer je Telekom zadnja opcija. Ponuda je užas, oguli korisnika do kože.
Post Reply