puno mi je lakse kada znam zbog cega se javlja bol, pa sada mogu to i lakse podnositi.
citala sam malo na internetu, na nekim stranicama pisu cak da se u ovim slucajevima treba posavjetovati i sa fizioterapeurom, ali kod nas to ocito nije procedura
Moderator: anex
radenska wrote:Kolike su sanse da Divke pogrijesi spol![]()
![]()
šta je bilo? opet frajer? meni je maja u 12. sedmici rekla da je braco - ja se isto tako nadala da je velika šansa da pogriješi. nije pogriješila.radenska wrote:Kolike su sanse da Divke pogrijesi spol![]()
![]()
princess Leia wrote:ja isto mislim da doktor Divanovic ne grijesi. i ja sam ga prosli put pitala "jel ostao djecak", kaze on meni "sine ja necu reci ako nisam siguran, a evo vidite i sami" i pokaza nam testise i pisu![]()
izgleda da ce ove godine biti puno djecaka
pih, sretnica, imaćeš kćerkuradenska wrote:Meni rekao da je curicaBas sam se obradovala. MIslim, nemojte me pogresno shvatiti, bitno mi je da lijepo napreduje i da je dobro hvala Bogu, ali eto dugo u porodici se nije rodila curica a i ja imam sestru pa mi zato nesto drago.
Vjerovatno će te pitati imaš li bijelog pranja, ti ćeš reći da imaš, on će ti propisati vaginalete, poslije kojih će biti ok.maybelline wrote:Doktore, prije manje od mjesec radila nalaze urina i bili dobri, sada opet losi izgleda... Bjelancevine pozitivne, urobilinogen: neznatno, leukociti: 10-12, bakterije:dosta, soli: dosta amorfnih, sluz: malo fosfora Urinokulturu radila skoro, dobri nalazi bili. Sutra idem doktoru, ali rekoh da se psihicki pripremim na ono sto bi mi mogao reci...
julisiz es grant wrote:Vjerovatno će te pitati imaš li bijelog pranja, ti ćeš reći da imaš, on će ti propisati vaginalete, poslije kojih će biti ok.maybelline wrote:Doktore, prije manje od mjesec radila nalaze urina i bili dobri, sada opet losi izgleda... Bjelancevine pozitivne, urobilinogen: neznatno, leukociti: 10-12, bakterije:dosta, soli: dosta amorfnih, sluz: malo fosfora Urinokulturu radila skoro, dobri nalazi bili. Sutra idem doktoru, ali rekoh da se psihicki pripremim na ono sto bi mi mogao reci...
Bar je kod mene takav najčešći scenario
To se odnosi na autora čija se formula koristi za izračunavanje fetalne težine. Većina novijih aparata imaju mogućnost izbora između pojedinih formula različitih autora, koje onda on koristi da iz uzetih mjera izračuna procijenjenu težinu bebe. Pored tog "Williams" na nalazu sigurno piše GP, što je skraćenica za "percentile rasta".Normalne težine fetusa nalaze se između 5. (prema nekima 10.) i 90. percentile za dob. Znači, ako je taj postotak između ova 2 broja, onda je ok.maki222 wrote:Pitanje za doktora...mozete li mi objasniti na sta se odnosi "Williams" postotak na UZV nalazu?Hvala!
Prem opisu to izgleda kao kandidijaza (gljivična upala), ništa opasno. Vaš doktor će vam vjerovatno propisati odgovarajuće vaginalete.blondina wrote:Imam pitanje za doktora
Porodila sam se prije 45 dana na carski,lohije su mi prosle ali mi je se od juce pojavio bijeli iscjedak koji je jako gust,vise mi izgleda kao bijeli ugrušci i nema jak miris.Inace nisam nikad imala problema sa bijelim pranjem osim malo pred kraj trudnoce i tada sam koristila vaginalete i to je proslo.
Pa me zanima sta bi mogla koristiti.Kod doktora sam narucekna u srijedu,ali me strah cekati do tada.