Do 50 KM je bez carinejasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
Do koliko dolara se moze kupovati artikal a da ne bude troskova poreza i carine???
U pitanju je Android tv box
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Dr Arsla
#8976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
jasko__
#8977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pridrzavaju li se oni toga..mislim, vjeruju li tim kineskim cijenama na carini??Dr Arsla wrote:Do 50 KM je bez carinejasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
Do koliko dolara se moze kupovati artikal a da ne bude troskova poreza i carine???
- roki
#8978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stvarno mi se ne čita cijela tema a i nemoguće je pohvatati odgovore na moja pitanja. Hoću da kupim električni uređaj za osvježavanje zraka u prostorijama.OK, ima ih na pretek i mnogi odgovaraju mojem budžetu. Međutim pitanja su sljedeća a ako ima još nešto da je važno molio bih da napišete:
1. Kako izbjeći dodatne troškove dostave i slične troškove. Ako nešto košta 100 eura volio bih da to toliko i platim.Na šta obratiti pažnju
2. Da li je svejedno iz koje zemlje kupujem.Odakle je najbolje kupovati
3. Ako izbjegnem sve dodatne troškove na ebay-u(takse i sl) ima li još nekih skrivenih
4.Jos neki savjet ili preporuka?
Hvala
1. Kako izbjeći dodatne troškove dostave i slične troškove. Ako nešto košta 100 eura volio bih da to toliko i platim.Na šta obratiti pažnju
2. Da li je svejedno iz koje zemlje kupujem.Odakle je najbolje kupovati
3. Ako izbjegnem sve dodatne troškove na ebay-u(takse i sl) ima li još nekih skrivenih
4.Jos neki savjet ili preporuka?
Hvala
- seoBIH
#8979 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ukoliko je nešto iznad 50KM, ne možeš izbjeći troškove "legalno" tako da na nelegalne stvarni neću podsticati. Ukoliko carinici ispune dnevnu kotu, onda ćeš proći bez carine da je i 1.000KM.
Manje više svejedno je. U EU je skuplje, dok je iz Kine jefitnije za isti proizvod.
Ono što platiš pri kupovini je toršak prema kupcu i ne postoji dodatni trošak prema njemu. Plaćaj obavezno paypalom.
Kupuj na provjerenim stranicama. Ako kupujes sa XY stranice, kucaj na google XY scam, XY review i slično da bi došao do iskustava drugih korisnika.
Manje više svejedno je. U EU je skuplje, dok je iz Kine jefitnije za isti proizvod.
Ono što platiš pri kupovini je toršak prema kupcu i ne postoji dodatni trošak prema njemu. Plaćaj obavezno paypalom.
Kupuj na provjerenim stranicama. Ako kupujes sa XY stranice, kucaj na google XY scam, XY review i slično da bi došao do iskustava drugih korisnika.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da je ova...seoBIH wrote:Da li neko zna kojoj kurirskoj službi pripada broj DAC117178LHR? Dostava je u EU (nije bih).
http://www.oneworldexpress.com/
Piše da je dostava u Italiju, čudno, prije bi rekao da je u Hrvatsku po "HR" na kraju
-
igorr
#8981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Tačnije do 50 KM je bez carine od 15% i bez PDV-a 17%Dr Arsla wrote:Do 50 KM je bez carinejasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
Za narudžbine preko 50 KM ide i carina i pdv.
- O'zone
- Globalni moderator
#8982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Čisto da pitam.
Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasno
tako da tu vjerujem ne mogu pogriješiti ali eto čisto da pitam.
Kako pakuju te stvari? Konkretno jakna je u pitanju ona tanja Jesenja.
Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasno
- Janjicar
#8983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al etO'zone wrote:Čisto da pitam.
Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasnotako da tu vjerujem ne mogu pogriješiti ali eto čisto da pitam.
-
quarterback
#8984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja sam kupio mislim jedno 20 t shirt majica, jedno 2 jakne, jedno 2 duksa, biciklsiticke opreme i slicno...O'zone wrote:Čisto da pitam.
Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasnotako da tu vjerujem ne mogu pogriješiti ali eto čisto da pitam.
desi se zajeb, imas one seme i mjere pa mozes izmjeriti ali se opet desi zajeb tako da ides na rizik i budi siguran da ti nikad nece biti kao da si kupio u prodavnici jer je redovno ili malo manje ili malo vece... (ili dobro vece, jedna xxxl majica mi je skoro do koljena, jebiga americki xxxl) ali se vise nego isplati, nike duks mislim da je bio jedno 60 maraka, u sarajevu je mislim preko 120 maraka...
sve je doslo pakovano u one koverte "kese", oni ga zarolaju, zalijepe tako umotano i onda ubace u plasticnu kovertu
izmjeri i go for it
- vješalica
#8985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je dolazilo u kutijama,običnim i unutra je prnja bila u foliji zapakovana ili onim tvrđim poštanskim kesama crnim neprovidnimO'zone wrote:Čisto da pitam.
vodi računa kad uzimaš šta ćeš obući ispod jakne pa mjeri obim prsa preko tih stvari
ja sam s etako zajebala i kupila poveću jaknu pa sam poslala krojaču da mi koriguje
- O'zone
- Globalni moderator
#8986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala svima.

http://m.ebay.com/itm/Mens-Winter-Hoode ... nav=SEARCH
Možda je to baš ova vrstaJanjicar wrote: Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al et
- Janjicar
#8987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije ovaj je prodavac OK, ako si siguran za velicinu slobodno naruci. Ako nisi siguran za velicinu imas dole one mjere pa lagano metar u ruke izmjeris i narucis.O'zone wrote:Hvala svima.
Možda je to baš ova vrstaJanjicar wrote: Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al et
- kloniran
#8988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pretezno su kineske velicine dva broja manje od nasih, pa bi bilo dobro da premjeris pase li tiO'zone wrote:Hvala svima.
- O'zone
- Globalni moderator
#8989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Premjerio sam se pa se zabrinuh da sam stasom ko kinezkloniran wrote:pretezno su kineske velicine dva broja manje od nasih, pa bi bilo dobro da premjeris pase li tiO'zone wrote:Hvala svima.
- kloniran
#8990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam ko njihov Jao Ming pa mi nista njihovo ne pase 
- Janjicar
#8991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ih dobar si ti ja kad sam se zadnji put mjerio odgovara mi njihov najveci XXXL tako nekakoO'zone wrote:
Premjerio sam se pa se zabrinuh da sam stasom ko kinez![]()
![]()
Paše mi njihov XL po mjerama. Nisam još naručio
-
Dr Arsla
#8992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao blizu stotinu narudži sa ebaya i do sada su moja iskustva da se pridržavaju navedene cijenejasko__ wrote:Pridrzavaju li se oni toga..mislim, vjeruju li tim kineskim cijenama na carini??Dr Arsla wrote:Do 50 KM je bez carinejasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
- O'zone
- Globalni moderator
#8993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Istih sam dimenzija i mogu mi i XL i L ali definitivno bih išao na XL jer bolje da ljulja nego da žuljaKvaziExpert wrote: I ja se premjeri, ispade i meni XL, ili cak L
visok sam 187-8, i vecina garderobe mi je XL. Narucio sam XL, pa ako bude mala, moci ce valjda nekome, nije neka para
- O'zone
- Globalni moderator
#8994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Javi valjal šta pa da se onda prepoznajemo na ulici po jaknamaKvaziExpert wrote:vidjet cemo kad dodje, kao sto napisah i ja sam odabrao XL, pa sta bog daO'zone wrote:Istih sam dimenzija i mogu mi i XL i L ali definitivno bih išao na XL jer bolje da ljulja nego da žuljaKvaziExpert wrote: I ja se premjeri, ispade i meni XL, ili cak L
visok sam 187-8, i vecina garderobe mi je XL. Narucio sam XL, pa ako bude mala, moci ce valjda nekome, nije neka para
Meni samo smeta što joj postava iznutra nije filc ili nešto toplo nego opet neka vrsta polyestera al bože moj
-
dosada_ziva
#8995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
je li iko kupovao mašinicu za brijanje / šišanje. Ono da poslije brijanja brada bude 0.2 mm
i tako to
ako jest, moze preporuka
ako jest, moze preporuka
-
Elaol
#8996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Je li neko kupovao knjige sa Amazona? Ako jeste, zanima me kako izgleda naljepnica sa podacima o primaocu posiljke. Da li stavljaju kolika je cijena proizvoda na paket?
-
quarterback
#8997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bilo koja masinica za kosu ce ti ostaviti bradu 1-2 mm (posto vjerujem da si se malo zabunio sa tim 0.2, za 0.2 ti je dovoljan i tup zilet)dosada_ziva wrote:je li iko kupovao mašinicu za brijanje / šišanje. Ono da poslije brijanja brada bude 0.2 mmi tako to
ako jest, moze preporuka
-
shandrprcSA
#8998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
narucih i ja XLKvaziExpert wrote:O'zone wrote: Javi valjal šta pa da se onda prepoznajemo na ulici po jaknama![]()
![]()
![]()
Meni samo smeta što joj postava iznutra nije filc ili nešto toplo nego opet neka vrsta polyestera al bože moj![]()
![]()
![]()
u pravu si, najbolje je kad je onaj ''cupavi'' materijal, al' eto, moze i ovako kad nije previse hladno.
-
shandrprcSA
#8999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
KvaziExpert wrote:shandrprcSA wrote:
narucih i ja XLvaljda mi nece biti "veliko"
hajd' ako meni bude mala mozemo zamijenit'![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#9000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeste to naručili bez mene? Pa daaaaaaj nije takav bio dogovor. Sad i ja trebam naručiti.shandrprcSA wrote:KvaziExpert wrote:shandrprcSA wrote:
narucih i ja XLvaljda mi nece biti "veliko"
hajd' ako meni bude mala mozemo zamijenit'![]()
![]()
![]()
![]()
nadjemo se sva trojica na kafi pa cemo probati kome koja odgovara
Ima Kinez da se sjebe kad vidi ovolike narudžbe iz BiH