Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dr Arsla

#8976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dr Arsla »

jasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
Do koliko dolara se moze kupovati artikal a da ne bude troskova poreza i carine???

U pitanju je Android tv box
Do 50 KM je bez carine
jasko__

#8977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jasko__ »

Dr Arsla wrote:
jasko__ wrote:Raja nisam neko vrijeme kupovao sa Ebaya pa nisam bas u toku...kakva je sad situacija sa carinom...
Do koliko dolara se moze kupovati artikal a da ne bude troskova poreza i carine???

Do 50 KM je bez carine
Pridrzavaju li se oni toga..mislim, vjeruju li tim kineskim cijenama na carini??
roki

#8978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by roki »

Stvarno mi se ne čita cijela tema a i nemoguće je pohvatati odgovore na moja pitanja. Hoću da kupim električni uređaj za osvježavanje zraka u prostorijama.OK, ima ih na pretek i mnogi odgovaraju mojem budžetu. Međutim pitanja su sljedeća a ako ima još nešto da je važno molio bih da napišete:

1. Kako izbjeći dodatne troškove dostave i slične troškove. Ako nešto košta 100 eura volio bih da to toliko i platim.Na šta obratiti pažnju
2. Da li je svejedno iz koje zemlje kupujem.Odakle je najbolje kupovati
3. Ako izbjegnem sve dodatne troškove na ebay-u(takse i sl) ima li još nekih skrivenih
4.Jos neki savjet ili preporuka?
Hvala :)
seoBIH

#8979 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Ukoliko je nešto iznad 50KM, ne možeš izbjeći troškove "legalno" tako da na nelegalne stvarni neću podsticati. Ukoliko carinici ispune dnevnu kotu, onda ćeš proći bez carine da je i 1.000KM.

Manje više svejedno je. U EU je skuplje, dok je iz Kine jefitnije za isti proizvod.

Ono što platiš pri kupovini je toršak prema kupcu i ne postoji dodatni trošak prema njemu. Plaćaj obavezno paypalom.

Kupuj na provjerenim stranicama. Ako kupujes sa XY stranice, kucaj na google XY scam, XY review i slično da bi došao do iskustava drugih korisnika.
Mehemed
Vozim: automobil

#8980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

seoBIH wrote:Da li neko zna kojoj kurirskoj službi pripada broj DAC117178LHR? Dostava je u EU (nije bih).
Mislim da je ova...
http://www.oneworldexpress.com/
Piše da je dostava u Italiju, čudno, prije bi rekao da je u Hrvatsku po "HR" na kraju
igorr

#8981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Dr Arsla wrote:

Do 50 KM je bez carine
Tačnije do 50 KM je bez carine od 15% i bez PDV-a 17%
Za narudžbine preko 50 KM ide i carina i pdv.
O'zone
Globalni moderator

#8982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Čisto da pitam.

Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasno :mrgreen: tako da tu vjerujem ne mogu pogriješiti ali eto čisto da pitam.

Kako pakuju te stvari? Konkretno jakna je u pitanju ona tanja Jesenja.
Janjicar

#8983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Janjicar »

O'zone wrote:Čisto da pitam.

Naručivanje odjeće sa E-baya? Pametno ili ne? Ljudi su objasnili ispod artikla sve oko veličina čak i nacrtali za one kojima nije jasno :mrgreen: tako da tu vjerujem ne mogu pogriješiti ali eto čisto da pitam.

Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al et
quarterback

#8984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

ja sam kupio mislim jedno 20 t shirt majica, jedno 2 jakne, jedno 2 duksa, biciklsiticke opreme i slicno...

desi se zajeb, imas one seme i mjere pa mozes izmjeriti ali se opet desi zajeb tako da ides na rizik i budi siguran da ti nikad nece biti kao da si kupio u prodavnici jer je redovno ili malo manje ili malo vece... (ili dobro vece, jedna xxxl majica mi je skoro do koljena, jebiga americki xxxl) ali se vise nego isplati, nike duks mislim da je bio jedno 60 maraka, u sarajevu je mislim preko 120 maraka...

sve je doslo pakovano u one koverte "kese", oni ga zarolaju, zalijepe tako umotano i onda ubace u plasticnu kovertu

izmjeri i go for it :)
vješalica

#8985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

meni je dolazilo u kutijama,običnim i unutra je prnja bila u foliji zapakovana ili onim tvrđim poštanskim kesama crnim neprovidnim
vodi računa kad uzimaš šta ćeš obući ispod jakne pa mjeri obim prsa preko tih stvari
ja sam s etako zajebala i kupila poveću jaknu pa sam poslala krojaču da mi koriguje :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#8986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Hvala svima.

Janjicar wrote: Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al et
Možda je to baš ova vrsta :)

http://m.ebay.com/itm/Mens-Winter-Hoode ... nav=SEARCH
Janjicar

#8987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Janjicar »

O'zone wrote:Hvala svima.

Janjicar wrote: Daj link da provjerim koja je ? jer ima jedna vrsta sto postavljaju i dosta ljudi kupi oko 5e cijena, a prodavac se nikad ne javi i onda moras otvorit case, cekat 10 dana itd itd... Ne znam ni sto postavljaju to ikako al et

Nije ovaj je prodavac OK, ako si siguran za velicinu slobodno naruci. Ako nisi siguran za velicinu imas dole one mjere pa lagano metar u ruke izmjeris i narucis.
kloniran

#8988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

pretezno su kineske velicine dva broja manje od nasih, pa bi bilo dobro da premjeris pase li ti
O'zone
Globalni moderator

#8989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

kloniran wrote:

pretezno su kineske velicine dva broja manje od nasih, pa bi bilo dobro da premjeris pase li ti
Premjerio sam se pa se zabrinuh da sam stasom ko kinez :lol: :lol: :lol: Paše mi njihov XL po mjerama. Nisam još naručio :mrgreen:
kloniran

#8990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Ja sam ko njihov Jao Ming pa mi nista njihovo ne pase :cry:
Janjicar

#8991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Janjicar »

O'zone wrote:
Premjerio sam se pa se zabrinuh da sam stasom ko kinez :lol: :lol: :lol: Paše mi njihov XL po mjerama. Nisam još naručio :mrgreen:
Ih dobar si ti ja kad sam se zadnji put mjerio odgovara mi njihov najveci XXXL tako nekako :D
Dr Arsla

#8992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dr Arsla »

jasko__ wrote:
Dr Arsla wrote:

Do 50 KM je bez carine
Pridrzavaju li se oni toga..mislim, vjeruju li tim kineskim cijenama na carini??
Ja sam imao blizu stotinu narudži sa ebaya i do sada su moja iskustva da se pridržavaju navedene cijene :izet:
O'zone
Globalni moderator

#8993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

KvaziExpert wrote: I ja se premjeri :-D , ispade i meni XL, ili cak L :run:
visok sam 187-8, i vecina garderobe mi je XL. Narucio sam XL, pa ako bude mala, moci ce valjda nekome, nije neka para :-D
Istih sam dimenzija i mogu mi i XL i L ali definitivno bih išao na XL jer bolje da ljulja nego da žulja :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#8994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

KvaziExpert wrote:
O'zone wrote:
KvaziExpert wrote: I ja se premjeri :-D , ispade i meni XL, ili cak L :run:
visok sam 187-8, i vecina garderobe mi je XL. Narucio sam XL, pa ako bude mala, moci ce valjda nekome, nije neka para :-D
Istih sam dimenzija i mogu mi i XL i L ali definitivno bih išao na XL jer bolje da ljulja nego da žulja :mrgreen:
vidjet cemo kad dodje, kao sto napisah i ja sam odabrao XL, pa sta bog da :-D
Javi valjal šta pa da se onda prepoznajemo na ulici po jaknama :lol: :lol: :lol:

Meni samo smeta što joj postava iznutra nije filc ili nešto toplo nego opet neka vrsta polyestera al bože moj
dosada_ziva

#8995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

je li iko kupovao mašinicu za brijanje / šišanje. Ono da poslije brijanja brada bude 0.2 mm :D i tako to

ako jest, moze preporuka
Elaol

#8996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Je li neko kupovao knjige sa Amazona? Ako jeste, zanima me kako izgleda naljepnica sa podacima o primaocu posiljke. Da li stavljaju kolika je cijena proizvoda na paket?
quarterback

#8997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

dosada_ziva wrote:je li iko kupovao mašinicu za brijanje / šišanje. Ono da poslije brijanja brada bude 0.2 mm :D i tako to

ako jest, moze preporuka
bilo koja masinica za kosu ce ti ostaviti bradu 1-2 mm (posto vjerujem da si se malo zabunio sa tim 0.2, za 0.2 ti je dovoljan i tup zilet)
shandrprcSA

#8998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

KvaziExpert wrote:
O'zone wrote: Javi valjal šta pa da se onda prepoznajemo na ulici po jaknama :lol: :lol: :lol:

Meni samo smeta što joj postava iznutra nije filc ili nešto toplo nego opet neka vrsta polyestera al bože moj
:thumbup: :lol: :lol:

u pravu si, najbolje je kad je onaj ''cupavi'' materijal :mrgreen: , al' eto, moze i ovako kad nije previse hladno.
narucih i ja XL :D valjda mi nece biti "veliko" :lol:
shandrprcSA

#8999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

KvaziExpert wrote:
shandrprcSA wrote:

hajd' ako meni bude mala mozemo zamijenit' :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: nadjemo se sva trojica na kafi pa cemo probati kome koja odgovara :lol:
O'zone
Globalni moderator

#9000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

shandrprcSA wrote:
KvaziExpert wrote:
shandrprcSA wrote:

hajd' ako meni bude mala mozemo zamijenit' :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: nadjemo se sva trojica na kafi pa cemo probati kome koja odgovara :lol:
Jeste to naručili bez mene? Pa daaaaaaj nije takav bio dogovor. Sad i ja trebam naručiti.

Ima Kinez da se sjebe kad vidi ovolike narudžbe iz BiH :mrgreen:
Post Reply