Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:
Lagano po gas papučici, pa neće šlajdrati.
Upravo...
Pa momci toliko znam.
Medjutim da bih izasao iz ulice je brdo i moram malo gasa pritisnuti.
A prvu noc kad je klepio snijeg cak i niz brdo je bilo gutavo. Ono u prvu ubacio i masinom kocim a one proklizavaju. Sto ce reci mogu po ravnom ali gdje treba da pokazu svoje mogucnosti i grip, malkice kaskaju.
Zato sam i mislio promjeniti.[/quote]
Buraz prvu noc je bilo gutavo i meni na dunlop wintersport 5 i na maloj uzbrdici. Inace vozio sam godinama savu s3, i sve preporuke za tu gumu za snijeg. Na mokrom je malo losija, ali za normalnu voznju nemas problema
Trebao bih podijeliti iskustva od vožnje all season Michelin Crossclimate Plus po ovom kijametu.
Guma kao zimska. Sve sasvim regularno prošla. Dimenzija 195/55 R16.
Snijeg na cesti nije bio problem. Vožnja svakako mora biti malo opreznija bez obzira na gume.
Evo večeras ova poledica, jedno oštrije kočenje radi testa sa nekih 50-55 km/h, na takvom usjajenom asfaltu bez osjetnog proklizavanja, tj. u granicama očekivanog zaustavnog puta.
Guma koja svakako može ući u razmatranje za one koji imaju malo kilometraže zimi pa im se čisto zimska ne isplati.
Profil za pisanje wrote:
Ovaj Lassa sam htjeo kupiti međutim u tom momentu nije bilo dimenzije. Čitam i po Turskoj se vozi a i tamo je prilično jaka zima.
Lassa, Petlas su najzastupljeniji. Starmax nesto manje.
Profil za pisanje wrote:
Ovaj Lassa sam htjeo kupiti međutim u tom momentu nije bilo dimenzije. Čitam i po Turskoj se vozi a i tamo je prilično jaka zima.
Lassa, Petlas su najzastupljeniji. Starmax nesto manje.
Sava je tito i dzamija. Grtalice nema a ja u garazi bez problema. Par puta pomoc asr i lagano, bez stajanja i slajdranja... A bitanga zna kakva je ulica...
Ned071 wrote:Sava je tito i dzamija. Grtalice nema a ja u garazi bez problema. Par puta pomoc asr i lagano, bez stajanja i slajdranja... A bitanga zna kakva je ulica...
Iskreno, Sava S3+ dok sam vozio na njoj, bila bolja sto se tice ovog snijega friškog, od Hankooka na kojem trenutno vozim.
Ned071 wrote:Sava je tito i dzamija. Grtalice nema a ja u garazi bez problema. Par puta pomoc asr i lagano, bez stajanja i slajdranja... A bitanga zna kakva je ulica...
Pa eno kad sam sad gledao nove da kupim, i gledam testove
Sava S3 najbolja na snijegu, suho mokro odron... al snijeg nema dalje
Ned071 wrote:Ja ih imam deset godina. Nikad nisu bile odron.
Pratim.
Ja sam ih godinama koristio i mnogo km napravio sa njima. Ne kontam o kojem se odronu ovdje govori. Razumljivo da nisu dobre kada ih voziš ljeti, ali pri niskim temperturama mi je uvijek bila OK.
Imao ja danas savu na sluzbenom autu..u dimenziji 185 65/15..nove gume
Koje cu u ponedjeljak skinut i stavit sta drugo..
Jer dnevno prelazim izmedju 350-550km poslom.
Auto kao na klizaljkama uz Lasvu i preko Komara i Rostova..svaka krivina auto ode..
Savu imam i na privatnom autu po gradu i super je sa njom..al izvan grada nije to to..cim jaci snijeg ona je ispod svih prosjeka..
Dokle god je cesta imalo uredjena sava moze..u urbanim djelovima..
Cim je to imalo planina i jak snijeg sava podbacuje
bitanga_sa_otesa wrote:te i jesu za snijeg i led,normalnim gumama treba cesta-asfalt da bi imale potreban grip,neki nisu jos to svarili,ali nadoce u voznji...