Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kotace

#8976 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Polako ima pred Pjanom godina jos... Pjana igra u puno goroj reprezentaciji u odnosu na Papetovu generaciju, jos je mladji debitovao za selekciju nase zemlje... Pape je sa 22 debitovao za Jugu koja je tada imala puno jaci sastav nego mi danas. Momak ima nevjerovatan talent i spada medju 10 najperspektivnijih igraca Evrope. To sto ga je sad nazubio Puel, ne znaci da momak nema klasu... Pogledaj ga u svim velikim mecevima koje je igrao u Metzu i Lyonu i vidjeces da je mali cigra. Pogledaj ga i u reprezentaciji kako igra. Imas kompletan preview njegovih dodira s lopotom protiv Njemacke. Momak je nevjerovatan. Na netu imas nevjerovatan spektar njegovih igara. Samo ukucaj na youtube Miralem Pjanic vs , pa ces vidjeti sta je momak taj u stanju da radi...

Steta bi bilo da ga ne kupi neki vrhunski trener i od njega stvori igraca poput Xavija ili Inieste. Jbg danas se igra puno brzi fudbal nego u Papetovoj generaciji. Kazu da su fudbaleri prije imali 1.6 sekundi da prime loptu, danas imaju 80 stotinki.

Kada igras na vrhunskom nivou od svoje 17 -te kao Pjanic, onda je tesko ostati neprimjecen... volio bih da predje iz Lyona negdje gdje ce imati vecu minutazu, prica se da ga zele pojedini bundesligasi i chelsea, ali vidjecemo sta ce biti s njim.[/quote]
;-) Nismo se razumjeli
- Pjanic je po meni jedan od disciplinovanijih igraca nase repke ,dobar igrac samo sto ima taj hendikep ,pa ne igra u Lyonu.Jedan od rijetkih igraca u repki kojeg gotivim.Sve sto si napisao o Pjani,stoji :thumbup: .
-Da se razumijemo,poslije Papetove ere,nikada ,ne samo u Bosni nego u cjeloj ex- yu ne vidjeh igraca ni blizu Papetu ,a da ne spominjem da je neko bolji bolji ovo ono ...
Jarane nikad ona repka ,rane 80-te nije bila bolja od ove nase .Vise slicna.Puno imena,a na terenu parmaci.
Patnja je bilo gledati Zlatka Vujovica,ocam.Svaka lopta je na njega isla ,to odbijanje,to padanje...nesto poput Dzeksona u zadnje vrijeme :lol:
Brat mu Zoran isto
Zajec,Pizon vise stete nego koristi pogotovo ovaj zadnji,al hebi ga zvezdina zvezda,Mlinaric,Deveric ... :run:
Svi kod malih ekrana ,cekaju da Pape primi loptu,ostatak utakmice je nebitan ,samo se ceka da je legenda primi...i hali- gali ,uzima levate od centra do gola ...
Na kosevo se islo samo zbog Papeta
Na skenderiju zbog Kindjeta
Koja su to vremena bila u p. ma.erinu
Poz. raja :bih:
luckylaka

#8977 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ali_G wrote:I sta se desi Pjanicu pa od takve zvijeri dodje skoro pa na tribine u Lyonu? Puel ga uzeo na zub? Zasto? Pape mu ne zna naci poziciju. Izgleda da mu ni Puel ne zna naci odgovarajuce mjesto. Ima li iko od evropskih trenera da je prepoznao njegov talenat? Njemu je 22. Plafon jos 2 sezone da se negdje progura. Bit ce da ipak nije toliki talenat kakvav bi mi voljeli da jeste. Mozda i grijesim, al u zadnje vrijeme nas je uhvatio sindrom da su nasim igracima svi drugi krivi osim njih samih. I Misketa smo prije 2 godine prodavali haman Realu. Od Vede nije bilo boljeg spica na svijetu. Al izgleda da ima ljudi po svijetu koji se kontaju u fudbal bolje od nas.
Od kad ti pratis fudbal jadna majko.Momak(Pjanic)kojeg trazi pola Europe trenutnoHsv,Chelzi,Wolsburg...trazi da se negdje ,,progura, :lol: Momak sto puta kaze da mu se ne ide nikuda da bi naj radije ostao gdje jeste ali eto hoce forumasi da ga poguraju negdje jer prodje karijera sa 22.Ipak su evropski strucnjaci teladi kad ga proglasise za drugog naj talentovanijeg mladog igraca.Sta oni znaju.A Miske.Opet ga forumaso prodavali u Real(pojedini).Al ne valja nas niko.Hebo Vedu,Pjanu ...Treba to mjenjati :-)
ljevoruki

#8978 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

Nismo se razumjeli
- Pjanic je po meni jedan od disciplinovanijih igraca nase repke ,dobar igrac samo sto ima taj hendikep ,pa ne igra u Lyonu.Jedan od rijetkih igraca u repki kojeg gotivim.Sve sto si napisao o Pjani,stoji .
-Da se razumijemo,poslije Papetove ere,nikada ,ne samo u Bosni nego u cjeloj ex- yu ne vidjeh igraca ni blizu Papetu ,a da ne spominjem da je neko bolji bolji ovo ono ...
Jarane nikad ona repka ,rane 80-te nije bila bolja od ove nase .Vise slicna.Puno imena,a na terenu parmaci.
Patnja je bilo gledati Zlatka Vujovica,ocam.Svaka lopta je na njega isla ,to odbijanje,to padanje...nesto poput Dzeksona u zadnje vrijeme
Brat mu Zoran isto
Zajec,Pizon vise stete nego koristi pogotovo ovaj zadnji,al hebi ga zvezdina zvezda,Mlinaric,Deveric ...
Svi kod malih ekrana ,cekaju da Pape primi loptu,ostatak utakmice je nebitan ,samo se ceka da je legenda primi...i hali- gali ,uzima levate od centra do gola ...
Na kosevo se islo samo zbog Papeta
Poz. raja

Pozdrav I tebi i Forumu. Long time listener, first time caller.
Moram reci da se ne slazem sa nekim od tvojih konstatacija – pogledaj ovo boldirano.
Pape je bio vrhunski igrac ali reci da u ex-yu nije bilo igraca ni blizu Papetu je, u najmanju ruku, neozbiljno.
Savicevic, Stojkovic, Boban, Suker – nekako se oni namecu kao prvi izbor, igrali u najboljim klubovima I najjacim ligama, bili prvaci Europe I svijeta.
Reprezentacija Yu iz 80-tih bi poderala ovu danasnju k’o mokro Oslobodjenje. :-) Problem te ekipe je bio sto nisu imali vrhunskog trenera do Ivice Osima koji je, ne zaboravimo, bio 5. na svijetu, jedan penal ga je dijelio do polufinala SP. :thumbup:
Poredjenje Zlatko Vujovic I Dzeko, nigdje veze :-) , prije bi ga trebalo porediti sa Vedom, nikako Edinom.
Zajec, Pizon – slazem se.
Mlinaric je ono sto je nama danas Miske –debeli umjetnik koji ne trci. Nepotreban i nekoristan. :(
Pape kao trener me nije odusevio, staviti petoricu playa u Rumuniji da se sudaraju guzicama je bilo ravno samoubistvu. :x
U ekipi mogu igrati maksimalno jedan ili dva playa, cetvorica ili petorica ne mogu ni u snu.
Zato su Osimu igrali Katanec, Sabanadzovic, Brnovic…. a na klupi sjedili Savicevic, Prosinecki, Boksic…
Mora se znati ko kosi a ko vodu nosi.
Ali_G

#8979 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Ovo o cemu ja pisem su cinjenice. Znaci, trazi ga pola Evrope a njemu se ostaje u Lyonu gdje grije klupu? Zanimljivo.
Donedavno su ga trazili Liverpool, Inter, Real, sad je spalo an HSV i Wolf. Ja bih najsretniji bio da on ode negdje, al ovako se sve svodi na spekulacije. Danima mozemo naglabati koji klub je zainteresovan, a s druge strane komsije i jedne i druge tuse svoje igrace u milionskim transferima. I sto je najgore tako umantrani ocekujemo da se prosetamo kroz kvalifikacije, a realno nemamo podloge za to. Al hajmo sad opet o nasim zvijezdama, koje su sve do jedne pale kur*u za usi.
jeza u ledja

#8980 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Procitah da Pjanic ne trci, a od drugog da je Misimovic uradio nesto protiv Albanije tek kad su ovi dobili crveni. :roll:

Mislim da je i jedno i drugo daleko do istine. Ne znam fakat sta ste vi gledali? :-) Pjanic najvise trci od svih veznjaka, a Misimovic ima zadnji pas i sut bolji od svih ostalih zajedno. Imao je mescini 2-3 vrlo dobre sanse.

Slazem se da je Pjanic zahvalan igrac (bar u nasoj repki) jer se vraca skroz nazad po loptu i sparta cijelom sredinom (nesto ko Xavi :D ) , za razliku od recimo Medunjanina ili Ibricica. Ali on za razliku od Xavija previse petlja sa loptom i jako puno puta ima potez viska, dribla i gubi loptu, te pravi pasove u pogresno vrijeme.
No pitanje je sta raditi sa Pjanicem kad se Salihovic vrati i ako bude igrao svoju prirodnu poziciju? Sta uraditi u tom slucaju sa Medunjaninom? Te sta uraditi sa Lulicem ako se na lijevi bek postavi Subasic ili Papac?
luckylaka

#8981 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ali_G wrote:Ovo o cemu ja pisem su cinjenice. Znaci, trazi ga pola Evrope a njemu se ostaje u Lyonu gdje grije klupu? Zanimljivo.
Donedavno su ga trazili Liverpool, Inter, Real, sad je spalo an HSV i Wolf. Ja bih najsretniji bio da on ode negdje, al ovako se sve svodi na spekulacije. Danima mozemo naglabati koji klub je zainteresovan, a s druge strane komsije i jedne i druge tuse svoje igrace u milionskim transferima. I sto je najgore tako umantrani ocekujemo da se prosetamo kroz kvalifikacije, a realno nemamo podloge za to. Al hajmo sad opet o nasim zvijezdama, koje su sve do jedne pale kur*u za usi.
Hajd jos jednom.Znaci covjeku-Pjanicu se ne ide nikuda bez obzira sto ti njega vidis u Hsv ili Realu.Logicno je da on zna gdje mu je najbolje pa makar to bila i klupa a ne ti.I opet ti.,,da se prosetamo kroz kvalifikacije,,gdje si to procitao,ko je to izjavio.Postiras suplju.O nasim ,,zvijezdama,,sve najbolje i kad sunajgori tj,van forme.A sad ajd zdravo.Zavrsavam.
ODVRATAN_i_GADAN

#8982 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

jeza u ledja wrote:Procitah da Pjanic ne trci, a od drugog da je Misimovic uradio nesto protiv Albanije tek kad su ovi dobili crveni. :roll:

Mislim da je i jedno i drugo daleko do istine. Ne znam fakat sta ste vi gledali? :-) Pjanic najvise trci od svih veznjaka, a Misimovic ima zadnji pas i sut bolji od svih ostalih zajedno. Imao je mescini 2-3 vrlo dobre sanse.

Slazem se da je Pjanic zahvalan igrac (bar u nasoj repki) jer se vraca skroz nazad po loptu i sparta cijelom sredinom (nesto ko Xavi :D ) , za razliku od recimo Medunjanina ili Ibricica. Ali on za razliku od Xavija previse petlja sa loptom i jako puno puta ima potez viska, dribla i gubi loptu, te pravi pasove u pogresno vrijeme.
No pitanje je sta raditi sa Pjanicem kad se Salihovic vrati i ako bude igrao svoju prirodnu poziciju? Sta uraditi u tom slucaju sa Medunjaninom? Te sta uraditi sa Lulicem ako se na lijevi bek postavi Subasic ili Papac?
Nemoj prilagodjavati moje postove svojim potrebama jer ja nisam komentarisao odredjenu utakmicu nego globalno stanje stvari. Pogledaj par njegovih utakmica uzivo sa akcentom na kretanje pa ce ti se samo kazati. Stilic ista situacija sa tim sto se jos i sakriva na terenu povremeno. Hvala na razumjevanju.
kotace

#8983 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

@ lijevoruki
Svi mi imamo svoja misljenja,naravno .
Kod Osima u Italiji 90-te ,je Savicevic grijao klupu dok je Pape igrao ;-) ....
Valjda Svabo zna ?!
Poz
jeza u ledja

#8984 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Nemoj prilagodjavati moje postove svojim potrebama jer ja nisam komentarisao odredjenu utakmicu nego globalno stanje stvari. Pogledaj par njegovih utakmica uzivo sa akcentom na kretanje pa ce ti se samo kazati. Stilic ista situacija sa tim sto se jos i sakriva na terenu povremeno. Hvala na razumjevanju.
Pogledaj i ti jos koji put. Pjanic trci itekako. Ima mana, ali trcanje nije jedna od njih.
Baudelaire

#8985 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Pjaniću definitivno trčanje nije mana, on je i u Lyonu bio jedan od igrača sa najvećim prosjekom pretrčanih kilometara. Što se Misketa tiče, daj mi Ježu reci kad je ta njegova kreacija došla do izražaja osim kod pasa Maletiću. Ja rekoh, u ekipi gdje imaš 4-5 trkača koji oru gore-dole po terenu, Miske je savršen, dijeli lopte ko lud, ali u ekipi kakva smo mi, gdje skoro niko ne trči i ne otkriva se, Miske nikako ne može doći do izražaja. Nema jednostavno dovoljno prostora da uputi lopte.
LSD

#8986 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Pjaniću definitivno trčanje nije mana, on je i u Lyonu bio jedan od igrača sa najvećim prosjekom pretrčanih kilometara. Što se Misketa tiče, daj mi Ježu reci kad je ta njegova kreacija došla do izražaja osim kod pasa Maletiću. Ja rekoh, u ekipi gdje imaš 4-5 trkača koji oru gore-dole po terenu, Miske je savršen, dijeli lopte ko lud, ali u ekipi kakva smo mi, gdje skoro niko ne trči i ne otkriva se, Miske nikako ne može doći do izražaja. Nema jednostavno dovoljno prostora da uputi lopte.
:thumbup: samo gdje su kod nas ti trkaci :? Švabo je svojevremeno imao Kataneca, Brnovića i Baždarevića koji su mogli trcati dva dana ako treba, a koga to ima sad Sušić :? ima Rahimića koji sa 35 godina više ne može kao nekad, Pjanića koji može solidno trcati ali definitivno nije neki trkac (cak ni u Lyonu) Miske nikad nije ni bio trkac, Ibričić isto tako...Medunjanin nije trkac, dobar je igrac ali spor...pa ko ce onda trcati?? što se ne traže igraci koji mogu trcati :?
Kod Bake nekad su trcali Grujić i Biščević , ne znaju puno sa lotom ali trce ko budale, jbg....ako ništa ometali su protivnika i kvarili im igru...danas mi nemamo takve osim Salihovića, bar ne u trenutnom sastavu.
Pa neka pozove Džakmića ili Bekrića koji mogu trcati barem 60 minuta u nekom intenzitetu.
Nemamo pluca na sredini i zato su nas rumuni iskarali ko prostitutku.
Sredina kad pukne i rikne fizicki, onda je gotovo (a nama je puklo odmah u startu jer su igraci bili nespremni za proganjanja sa rumunima)...samo je pitanje vremena kad ce nas poceti derati...tak je bilo i protiv francuske i protiv rumunije.
ljevoruki

#8987 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

kotace wrote:@ lijevoruki
Svi mi imamo svoja misljenja,naravno .
Kod Osima u Italiji 90-te ,je Savicevic grijao klupu dok je Pape igrao ;-) ....
Valjda Svabo zna ?!
Poz
Pape je igrao a Dejo sjedio na klupi jer je Osimova formacija bila sa jednim playem (Stojkovic), krilnim napadacem (Vujovic), spicom (Pancev) I Pape iza njih. U toj formaciji svako od njih je mogao dati gol a cesto su se ubacivali stoperi iz drugog plana I poentirali.
Pape – Jozic protiv Kolumbije za 1:0, Vujovic – Katanec – Stojkovic protiv Spanije za 1:0…..
Dejo je 11 godina mladji od Papeta ali Osimu je trebalo Papetovo iskustvo I genijalnost, nos za gol I zadnji pas prema napadacima. Dejo je tada jos bio nedisciplinovan I nije se striktno drzao taktickih zamisli. To kod Osima nije prolazilo. Tek je kod Capela u Milanu poceo da igra ozbiljnije I postao u tom period jedan od najboljih igraca svijeta.
Zato me cudi zasto Pape sada postavlja igru na ovaj nacin, imao je od koga uciti I nauciti.
Pozdrav I tebi.
ljevoruki

#8988 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

LSD wrote:
Baudelaire wrote:Pjaniću definitivno trčanje nije mana, on je i u Lyonu bio jedan od igrača sa najvećim prosjekom pretrčanih kilometara. Što se Misketa tiče, daj mi Ježu reci kad je ta njegova kreacija došla do izražaja osim kod pasa Maletiću. Ja rekoh, u ekipi gdje imaš 4-5 trkača koji oru gore-dole po terenu, Miske je savršen, dijeli lopte ko lud, ali u ekipi kakva smo mi, gdje skoro niko ne trči i ne otkriva se, Miske nikako ne može doći do izražaja. Nema jednostavno dovoljno prostora da uputi lopte.
:thumbup: samo gdje su kod nas ti trkaci :? Švabo je svojevremeno imao Kataneca, Brnovića i Baždarevića koji su mogli trcati dva dana ako treba, a koga to ima sad Sušić :? ima Rahimića koji sa 35 godina više ne može kao nekad, Pjanića koji može solidno trcati ali definitivno nije neki trkac (cak ni u Lyonu) Miske nikad nije ni bio trkac, Ibričić isto tako...Medunjanin nije trkac, dobar je igrac ali spor...pa ko ce onda trcati?? što se ne traže igraci koji mogu trcati :?
Kod Bake nekad su trcali Grujić i Biščević , ne znaju puno sa lotom ali trce ko budale, jbg....ako ništa ometali su protivnika i kvarili im igru...danas mi nemamo takve osim Salihovića, bar ne u trenutnom sastavu.
Pa neka pozove Džakmića ili Bekrića koji mogu trcati barem 60 minuta u nekom intenzitetu.
Sredina kad pukne i rikne fizicki, onda je gotovo (a nama je puklo odmah u startu jer su igraci bili nespremni za proganjanja sa rumunima)...samo je pitanje vremena kad ce nas poceti derati...tak je bilo i protiv francuske i protiv rumunije.

Upravo tako - na stranu sto mi nemamo brzog i kreativnog centralnog veznog (Pjanic to nije) nama zadnjeg veznog igraju klasicni play Medunjanin ili Pjanic, Miske je davno prno u sisu, da nije ne bi ulazio sa klupe u Rusiji, krilni napadaci igraju bekove, play igra beka ili krilo, ma hebo lud zbunjenoga.
I onda se ibretimo sto Dzeko hoda po terenu k'o preko neke stvari.
Da li je rjesenje da se ostavi na klupi Ibricic, Medunjanin, Misimovic a pocne sa Cocalicem, Maleticem, Besicem,
Jahicem mi ne znamo jer se ta varijanta nije isprobala na nekoj prijateljskoj utakmici.
Tek sad se vidi koliko nam Salihoviceva trka nedostaje.
Uostalom vidjecemo protiv bijelih rusa kakvu ce Pape postavu izvesti.
LSD

#8989 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ljevoruki, i ja se nadam da ce trcati bolje protiv bjelorusa...valjda ce Salihović biti spreman i možda još neka nova/stara imena u sastavu....trcati se mora ,pa kako god...ko ne može - ima klupa.
mikogoago

#8990 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

"Na kosevo se islo samo zbog Papeta
Poz. raja :bih:[/quote]"

Ja bih jos dodao, na koncerte zbog Indexa,B.Dugmeta, Cod-a, a na Čarsiju zbog čevapa.
A ne kao tamo neki Mahir koji nam minira igru repke :D
klixober

#8991 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Pjanić trči, ali nije "probijač" koji če pružiti loptu na for i pretrčati igrača, ili uletiti na loptu kao Maletić u Zenici. Takav je bio nekada Salihamidžić, Vladavić i Maletić su također taj tip, ali nisam siguran da su dovoljno kvalitetni za prvih 11. Mislim da bi to mogao biti Lulić kada bi zaigrao u vezi, ali onda se postavlja pitanje ko će igrati na beku i gdje će Salihović. Možda bi trebalo pokušati sa obojicom u vezi uz Pjanića, Misketa i Rahimića/Cocalića, sa Džekom u napadu. Sa Salihovićem i Lulićem u vezi bismo dobili dosta na brzini, agilnosti i prodornosti, pa bi i Džeki bilo lakše u napadu. Miske Polušpic, Pjanić i Rahimić u sredini, Lulić i Salihović po stranama.
jeza u ledja

#8992 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

komeba wrote:Pjanić trči, ali nije "probijač" koji če pružiti loptu na for i pretrčati igrača, ili uletiti na loptu kao Maletić u Zenici. Takav je bio nekada Salihamidžić, Vladavić i Maletić su također taj tip, ali nisam siguran da su dovoljno kvalitetni za prvih 11. Mislim da bi to mogao biti Lulić kada bi zaigrao u vezi, ali onda se postavlja pitanje ko će igrati na beku i gdje će Salihović. Možda bi trebalo pokušati sa obojicom u vezi uz Pjanića, Misketa i Rahimića/Cocalića, sa Džekom u napadu. Sa Salihovićem i Lulićem u vezi bismo dobili dosta na brzini, agilnosti i prodornosti, pa bi i Džeki bilo lakše u napadu. Miske Polušpic, Pjanić i Rahimić u sredini, Lulić i Salihović po stranama.
:thumbup: Eee pa to i ja govorim. :)

Samo treba jos naci lijevog beka. :-?
palermo

#8993 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
komeba wrote:Pjanić trči, ali nije "probijač" koji če pružiti loptu na for i pretrčati igrača, ili uletiti na loptu kao Maletić u Zenici. Takav je bio nekada Salihamidžić, Vladavić i Maletić su također taj tip, ali nisam siguran da su dovoljno kvalitetni za prvih 11. Mislim da bi to mogao biti Lulić kada bi zaigrao u vezi, ali onda se postavlja pitanje ko će igrati na beku i gdje će Salihović. Možda bi trebalo pokušati sa obojicom u vezi uz Pjanića, Misketa i Rahimića/Cocalića, sa Džekom u napadu. Sa Salihovićem i Lulićem u vezi bismo dobili dosta na brzini, agilnosti i prodornosti, pa bi i Džeki bilo lakše u napadu. Miske Polušpic, Pjanić i Rahimić u sredini, Lulić i Salihović po stranama.
:thumbup: Eee pa to i ja govorim. :)

Samo treba jos naci lijevog beka. :-?
pa Subašić lijevi bek, ako je već samo do beka.

Nego,postirah na temi sa Bjelorusijom, gledao sada Dinamo-Zenit, ovakav Miske je igrač manje za svaku ekipu. Jednostavno, on ne liči ničim sada na profesionalnog fudbalera
BHF_Manijak

#8994 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Da pitam ove Pitare, posebno Semu, valjda su u toku...Sta je ba sa Dzakmicem, on kako ode od vas ja ne cujem za njega a u njemu i Coci vidim novi par zadnjih veznih igraca, Dzakmic je bio po meni jedan od najboljih pojedinaca u onoj tekmi sa Poljacima, momak je razgrco na centru protivnicke napade, u toj tekmi je bilo materijala za prvog tima sigurno, Seha, Kerla, Subasic, Dzakmic, pa ni onaj Adilovic iz Celika nije djelovo lose, unio je prevagu u drugom poluvaktu, ali kako cujem od raje iz Ze, otac ga gura i mali nije neki fudbaler...
Baudelaire

#8995 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Džakmić je koliko ja znam imao povredu i nije u prvom timu svog kluba, koji je u jako lošoj poziciji, mislim da su zadnji na tabeli. Šteta, bio je fakat dobar igrač i ružno je što naši igrači egzistenciju obezbjeđuju na dalekom Istoku jer tamo se maknu totalno iz svih planova selektora. Jednostavno je haman nemoguće pratiti njihove lige, a i kultura i mentalitet su toliko drugačiji od našeg da rijetko ko odavde može tamo nešto napraviti.
just principe

#8996 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

Baudelaire wrote:Džakmić je koliko ja znam imao povredu i nije u prvom timu svog kluba, koji je u jako lošoj poziciji, mislim da su zadnji na tabeli. Šteta, bio je fakat dobar igrač i ružno je što naši igrači egzistenciju obezbjeđuju na dalekom Istoku jer tamo se maknu totalno iz svih planova selektora. Jednostavno je haman nemoguće pratiti njihove lige, a i kultura i mentalitet su toliko drugačiji od našeg da rijetko ko odavde može tamo nešto napraviti.

upravo to, pravi primjer je Bekric, lik iako je bio medju najboljim u korejskoj ligi, nakon nepunih godinu dana odlazi iz nje i to ni manje ni vise nego u Kazahstan...mislim ko cete tamo pratiti, trag mu se zagubio tek tako. Bolje da se vratio u nasu ligu, jer nije sve ni u novcu :roll:
Obuca9

#8997 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
Eh ovo je poenta.

Nažalost mi nemamo kvalitetnih trkača, a da bar malo znaju lopte. Sve što imamo kvalitetnih veznjaka, kad je tehnika u pitanju (Miske, Pjanić, Medunjanin, Štilić, Ibričić) sa trkom su na "vi". O Rahimiću da i ne govorim. Čak ni ove alternative koje se pominju za vezu, Bešić, Alispahić i Cocalić, mi ne djeluju ko neki trkači. Coca možda i jeste, nisam ga odavno gledao, ali Bešić garant nije.

I ona Bakina o "9 ratnika i 2 majstora", koliko god na prvu izgledala glupo, definitivno ima smisla, ali naravno, to ne znaci da tih 9 ratnika trebaju biti tarabe ala Mravac, nego i oni moraju znati "lopte", ali mi to nemamo nažalost.
shalla

#8998 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Ne mogu da vjerujem da ovo govorim ali meni Džakmić protiv Poljaka bio najbolji na terenu, zašto ne probati sa njim (ako je fit)?
Obuca9

#8999 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

shalla wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo govorim ali meni Džakmić protiv Poljaka bio najbolji na terenu, zašto ne probati sa njim (ako je fit)?
A što ne možeš da vjeruješ? Hame je bio jedan od trojice najboljih igrača PL BiH u jesenjoj polusezoni, ako ne i najbolji, pa šta ima neobično u tome i da je na terenu, među ostalih 20-tak igrača iz iste te Lige (plus guzati Miske :D) djelovao najbolji?
Baudelaire

#9000 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Mi smo mogli zajebavati Baku do mile volje, ali Baka je nama napravio dosad najbolji uspjeh sa reprezentacijom. I u njegovo vrijeme smo najviše bodova otkinuli protiv velikih reprezentacija.
Locked