Ja kupio sebi Smrt i njeni hirovi i Sedam sunaca i sedam luna pa ćemo vidjet šta ima ponuditi
p.s

Moderator: Chloe

As Chimney Sweeps Come to Dust by Alan Bradley, zanimljiva kao i sve ostale osim prethodne The Dead in their Vaulted Arches...

Uzbudljiva priča o osnutku Facebooka prati dvojicu matematičkih geekova s Harvarda, koji su u nastojanju da poprave svoje šanse kod suprotnog spola, napravili web stranice Facebook i time izazvali revoluciju u načinu komuniciranja stotina milijuna ljudi.
Mark Zuckerberg i Eduardo Saverin bili su najbolji prijatelji i autsajderi u svijetu bogatih studenata, članova elitnih društava. Ono što je počelo kao zabavni kompjutorski program kojim su htjeli steći popularnost, proširilo se po američkim sveučilištima kao šumski požar, a onda i eksplodiralo po čitavom svijetu... I dok je Facebook spajao ljude, njegov planetarni uspjeh uzrokovao je raspad prijateljstva između njegovih osnivača.
Veliku obmanu sam citao relativno skoro i niti je iznad ostalih Brownih niti ispod, svakako procitaj. Digitalnu tvrdjavu sam procitao ali ranije. Ona je dobar primjer koliko je Brown informisan jer slabo je ko znao za djelovanje i znacaj NSA prije ove afere sa Snowdenom, a Brown je u ovoj knjizi stavlja i ispred CIA po znacaju.Tabhana wrote:
Ostala mi ova knjiga i Velika Obmana i to je to od Dan Browna.
Početak knjige obećava, ali tako je i obećavala knjiga Izgubljeni simbol koja je možda i najbolje napisana od Browna (osim kraja koji je naravno katastrofalan).
Kada bi išao nekim redom, stavio bi na prvo mjesto Anđeli i Demoni, Inferno, pa tek onda Da Vinciev kod i naravno na posljednjem mjestu Izgubljeni simbol. Baš me zanima kako će mi "leći" ove dvije preostale knjige, s tim prije što nema Langdona.

EspositoNIN wrote:The Oxford History of Islam
Edited by John L. Esposito
gdje podižeš?aux wrote:
Danas podigao pa ce biti ovih dana sta da se cita

sadmire wrote:Polako privodim kraju Istina o slucaju Harry Quebert od Joela Dickera, mladog francuskog pisca...nevjerovatno dobro konstruirana prica, jest naoko krimic ali je i puno vise od toga, posebno zbog sporednih radnji i samog postupka...iako je obimna, ni na trenutak nije dosadna, naprotiv...autor je zapalio pravi vatromet od laznih tragova koji su svi uvjerljivi i koji citaoca dovode u nedoumicu...rasplet je isto odlican, nista nije onako kako se cinilo a opet ima nekog smisla...preporucujem svim ljubiteljima dobrog i napetog stiva...

Kod mene je "Vladalac" isto takobhnapoleon1 wrote:Poceo Vladalac- Makijaveli.
Sto se tice Saramago citao sam nesto malo Price s ovogo i onog svijeta, ili ja nisam jos dorastao njegovim porukama ili je knjiga stvarno cudna. Na neki nacin je i zanimljiva, a opet i zamara. Nisam procitao 2 do 3 price, ne znam ni sam. Trebao bi mi neko da cita uporedo sa mnom i da zajedno komentarisemo.
Citko je, napisano jasno i sažeto bez nekih komplikovanja. Nije lose pratiti i historijske dogadjaje na koje seMakijaveli oslanja pri pisanju kako bi se bolje razumijelo. Mene samo zafrka sto se citajuci o stvarima na koje se oslanja zavucem u neke koje nemaju veze sa ovim. 14. 15., 16., vijek u Italiji su pravo zanimljivi (barem meniTesla10 wrote:Kod mene je "Vladalac" isto takobhnapoleon1 wrote:Poceo Vladalac- Makijaveli.
Sto se tice Saramago citao sam nesto malo Price s ovogo i onog svijeta, ili ja nisam jos dorastao njegovim porukama ili je knjiga stvarno cudna. Na neki nacin je i zanimljiva, a opet i zamara. Nisam procitao 2 do 3 price, ne znam ni sam. Trebao bi mi neko da cita uporedo sa mnom i da zajedno komentarisemo.
.
Procitala Harry Quebert, a jos nisam ni krenula na moremalocvijece wrote:sadmire wrote:Polako privodim kraju Istina o slucaju Harry Quebert od Joela Dickera, mladog francuskog pisca...nevjerovatno dobro konstruirana prica, jest naoko krimic ali je i puno vise od toga, posebno zbog sporednih radnji i samog postupka...iako je obimna, ni na trenutak nije dosadna, naprotiv...autor je zapalio pravi vatromet od laznih tragova koji su svi uvjerljivi i koji citaoca dovode u nedoumicu...rasplet je isto odlican, nista nije onako kako se cinilo a opet ima nekog smisla...preporucujem svim ljubiteljima dobrog i napetog stiva...
U kojoj knjizari su kupio? Da ponesem na more.
Neko je pitao za Saramaga; Ja imam jednu njegovu i nije mi se bas svidjela tako da sam je ostavila nakon 100njak stranica. Lijepo pise ali ovu su putopisi, a ja nisam neki ljubitelj.
Sto se tice laganog stiva za more i sl., preporucujem i autora Irvin Yalom.
Da ne oftopicim, trenutno slusam audiobook Uncle Tom's Cabin.

Nakon oduševljenja prethodnom knjigom, "Čudo u Poskokovoj Dragi", ova Tomićeva knjiga me prilično razočarala. Još kad shvatiš da se radi o naručenom književnom djelu s ciljem reklamiranja Vegete ili nečeg sličnog, ostane prilično gorak ukus u ustima...shmizlica wrote:pitko, za plaže