A horde dobra, the miljenici 1987mayab wrote:![]()
Povorka ponosa u Sarajevu
-
Nivelacija
#8976 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Bloo
- Globalna šefica
#8977 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije nego najbolji trol u bespućima Interneta ikadplain vanilla wrote:Vidimo da si ti prava vjernica. Bravo.sadie_forever wrote:evo ja dovim Allahu da svi koji podrzavaju gejeva dobiju gej djecu,a s obzirom da ako podrzavas drustvu to a neces svojoj djeci po islamu si munafik,a munafike/licemjere kaznjava Bog ..tako da mislim da ce mi se dova ispunit amin ya Rabbi
- Hajlac
#8978 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kao po obicaju, jos jedan u nizu koji poredi Babe i ZabeGojeni H wrote: Ostavimo prirodu I zivotinje na miru.
U toj istoj prirodi je za neke vrste kanibalizam sasvim normalan, pa nam nekima zadojenim laznim moralom ne pada na pamet da rucamo pripadnika iste vrste.
Ako cemo traziti odrodjivanje od prirode onda ga najmanje imamo traziti na strani tradicionalizma a mnogo vise na strani materijalizma i nezazuzdane tehnologije.
Tacnije: sporazumni seksualni i emocionalni odnos sa nespojivim stvarima - fizickim, seksualnim i svakim drugim NASILJEM BEZ PRISTANKA DRUGE jedinke/osobe. (postoje i sporazumni sado-mazohisticki odnosi izmedju dvije odrasle mahom hetero osobe ali to nije tema)
Nisi u pravu - odrodjivanje od Prirode nije ono sto ti opisujes vec: ljudska pobjeda nad PRIRODNIM 'kontrolorima' populacija kako nase tako i svih drugih vrsta na ovoj planeti, a to su a) prirodna (povremena) oskudnost/nestasica hrane i b) 'posasti' tj. mikrobi.
Jer samo smo se pobijedivsi to dvoje uspjeli okrenuti protiv Prirode ovolikim namnozavanjem i doci do toga da joj RADIMO O GLAVI! Ali to je jedna druga prica.
A ono sto ti opisujes kod moderne ljudske civilizacije (tehnologija, materijalizam itd.) je prisutno i kod mnogih drugih vrsta.
Pcele su teski tehnolozi(kosnica, do u tancina razradjen sistem prikupljanja, navigacije, graditeljstva itd.) + materijalisti i nista vise - sav zivot im se svodi na GRABLJENJE STO VISE "prirodnih resursa"(kako mi ljudi volimo reci) tj. polena i fruktoze za opstanak sto vecih populacija "drustava". Japanski strsljeni smisljeno i organizovano vode ratnicke i pljackaske pohode na pcelinja "drustva".
Mravi su isto tako tehnolozi(mravinjak, isto do u tancina razradjen sistem prikupljanja, navigacije, graditeljstva itd.) + teski materijalisti i nista vise - sav zivot im se svodi na GRABLJENJE STO VISE - znas vec cega... za sve veci i veci mravinjak te "drustvo". Vode cak i prave smisljene pljackaske ratove za resurse protiv drugih podvrsta mrava.
Cuj "tradicionalizam" nema veze s odrodjivanjem od Prirode - pa najvise upravo "tradicionalni" s ona dva kontra-skupa doprinose daljnjem povecavanju jedinki Homo sapiensa na ovoj ugrozenoj Planeti.
Ti isti "tradicionalni" mahom su na platnim spiskovima i na ovaj ili onaj nazin povezani s tokovima petro-arapskog novca od najveceg zagadjivaca i generatora unistavanja Prirode - NAFTE.
Paralele s ljudskim drustvom su mnogostruke, naravno mora se prvo skinuti oglav:

Last edited by Hajlac on 09/09/2019 21:19, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#8979 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kategorizacija - s obzirom da se smatramo drugačijim od životinja (ratio, osobnost itd...) gajimo duboko gađenje prema jedenju individue koja pripada našoj vrsti. Slično gađenje se razvije prema jedenju životinja sa kojima ostvarimo vezu, kada im pridajemo "ljudske osobine", bude nam teže da ih konzumiramo.Gojeni H wrote:
Ostavimo prirodu I zivotinje na miru.
U toj istoj prirodi je za neke vrste kanibalizam sasvim normalan, pa nam nekima zadojenim laznim moralom ne pada na pamet da rucamo pripadnika iste vrste.
Ako cemo traziti odrodjivanje od prirode onda ga najmanje imamo traziti na strani tradicionalizma a mnogo vise na strani materijalizma i nezazuzdane tehnologije.
Naravno u ekstremnim slučajevima gladi pojest ćemo kućnog ljubimca...ili slabog člana koji umire nakon pada aviona u Andima.
Slučajevi kanibalizma kao dio kulture - široka tema.
Ali grizemo nokte
A razuzdana tehnologija - o yes! odrođujemo se sve više od prirodnih seksualnih odnosa i okrećemo zadovoljavaju primarnih poriva kroz sexbotove.
A naši djedovi i pradjedovi i čukundjedovi su listali Smokvin list friško sa Gutenbergovog stroja, rezbarenih drveneih ploča za umnožavanje tekstova i japanskih drvoreza sa golim ženama i tentacles....tradicionalno!
-
asker
#8980 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hajlac wrote: Proslo je malo sutra - tek ce doticni razradjivati planove "neofirnih" odgodjenih pojedinacnih akcija, ovolika doza mrznje i iskonskog prezira ne prolazi samo od sebe.
Pitam se koliko moras biti zaslijepljen mrznjom da ovakve stvari prizivas glavnom gradu Drzave tj. stotinama hiljada ljudi?
Pa valjda je povorka ponosa imala za cilj da pokaze da je LGBTQ populacija tu, da postoji, da su im ugrozena neka prava, da traze od drzave sve zagarantovano ustavom i zakonima kao i svim ostalim gradjanima?
Ili je cilj bio da svi oni koji ne odobravaju preko noci promjene misljenje i pocnu gajiti simpatije prema ovoj populaciji?
Pohvale Sarajevu stizu sa svih strana, al jok, nadji opskurni site, ili SMS prepisku ili koji je vec kurac ono sto si postavio, cime ces se popisati po svemu jucer pokazanom
Onakvih komentara imas o Aliji I, Dzeki, Dini Merlinu....................sugradjani koji nam porucuju NZS redovno itd itd............ali zamisli, neki vehbos mrzi pedere
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8981 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dok nas je krenulo, hocemo li kakvu povorku za legalizaciju marihuane? 
- Hajlac
#8982 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
https://forum.klix.ba/povorka-ponosa-u- ... #p15856205asker wrote:Pa valjda je povorka ponosa imala za cilj da pokaze da je LGBTQ populacija tu, da postoji, da su im ugrozena neka prava, da traze od drzave sve zagarantovano ustavom i zakonima kao i svim ostalim gradjanima?Hajlac wrote: Proslo je malo sutra - tek ce doticni razradjivati planove "neofirnih" odgodjenih pojedinacnih akcija, ovolika doza mrznje i iskonskog prezira ne prolazi samo od sebe.
Pitam se koliko moras biti zaslijepljen mrznjom da ovakve stvari prizivas glavnom gradu Drzave tj. stotinama hiljada ljudi?
Ili je cilj bio da svi oni koji ne odobravaju preko noci promjene misljenje i pocnu gajiti simpatije prema ovoj populaciji?
Pohvale Sarajevu stizu sa svih strana, al jok, nadji opskurni site, ili SMS prepisku ili koji je vec kurac ono sto si postavio, cime ces se popisati po svemu jucer pokazanom![]()
Onakvih komentara imas o Aliji I, Dzeki, Dini Merlinu....................sugradjani koji nam porucuju NZS redovno itd itd............ali zamisli, neki vehbos mrzi pedere![]()
https://forum.klix.ba/povorka-ponosa-u- ... #p15855546
Ubij Pedere

Hajmo se pravit' da je ovo sve maslo BIA-e, MOSAD-a, SOA-e bla bla bla bla
-
asker
#8983 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja mislim da bi ti i organizatori jucerasnje povorke porucili popusti malo brate 
- SaraFina
#8984 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
John Cleese wrote:Ah, pa to je modus operandi one cetnicke pizde na vrhu piramide govana - dok je aktuelno, eskivira, a kasnije se ponasa kao da se nije ni desiloSaraFina wrote:
Slažem se. Nego eto zlonamjerni potenciraju da se parada održala par godina nakon parade u komšiluku. I da se oni eto kao radi toga "napredniji". Iako što ti kažeš niko ne pominje, "kako" je to održano sve.
Posto mu biracko tijelo cine dijelom imbecili, a dijelom prodane duse, smradovi kao sto je i sam - to mu vec godinama prolazi.
A kad ga neko sta nezgodno upita, ide kontrapitanje:"A zasto vi mrzite Srbiju?"
Zanimljivost: Vele da mu je nadimak u srednjoj skoli bio - Hulja... pametnom dosta
Uglavnom...![]()
Odličan presjek zbijanja i stanja!
P.S Seksi si tako pun patriotskog naboja i ponosa
- plain vanilla
#8985 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eto ljubavi na paradiSaraFina wrote:John Cleese wrote:
Ah, pa to je modus operandi one cetnicke pizde na vrhu piramide govana - dok je aktuelno, eskivira, a kasnije se ponasa kao da se nije ni desilo
Posto mu biracko tijelo cine dijelom imbecili, a dijelom prodane duse, smradovi kao sto je i sam - to mu vec godinama prolazi.
A kad ga neko sta nezgodno upita, ide kontrapitanje:"A zasto vi mrzite Srbiju?"
Zanimljivost: Vele da mu je nadimak u srednjoj skoli bio - Hulja... pametnom dosta
Uglavnom...![]()
Odličan presjek zbijanja i stanja!
P.S Seksi si tako pun patriotskog naboja i ponosa
- insomnia78
#8986 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ljubav u doba parade
-
John Cleese
#8987 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tako je kako je - necu slagat' kad bas ne moramSaraFina wrote:Odličan presjek zbijanja i stanja!
P.S Seksi si tako pun patriotskog naboja i ponosa![]()
P.S.
Parada je ocito pozitivno uticala na mene
- Hajlac
#8989 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Odlican postHenry Chinaski wrote:Brinite se ljudi što će popupismeni cuclač šiše odlučivati o sudbinama ljudi i što je Zahiragić uvodničar na Krugu 99. To je ono što nam dramatično zatamnjuje budućnost. Ovi će prošetati, biće ljuti ako ih izignorišemo i otići će kućama.
Brinite se što nam je rat pred vratima, a svi čekaju da otkinu komadić države. Treba da vas brine i to što novinarka kupi diplomu, a onda je sud proganja što je to otkrila. Nisam još čuo da je neko optužen/osuđen zbog prodaje iste. Brinite se što nam pjevaljke pune dvorane, djeca kladionice, a nane potrošiše božiju kišu na glasanje za zvezde granda. Pederi nam trebaju biti na redu za zabrinutost tek za nekih 40 - 50 godina, ako dobro posložimo prioritete.
Šta reći osim: Jebem nas glupe!
"Tradicionalni" na cak dva kontra-skupa nisu se ni pocesali oko bilo cega od gore spomenutog (kao ni na bilo kom drugom skupu kojeg khm nisu nikad ni organizovali ili ucestvovali), dok je na Povorki reklo bi se ipak bilo plakata i proglasa usmjerenih na sire drustveno s(t)(R)anje.
Last edited by Hajlac on 09/09/2019 21:50, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#8990 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
a zivotinje nisu odgovorne za svoja dijela,uzgred zivotinja nekad jede svoje mladunce pa stoga jel ok da i mi to cinimo?
- muha_sa
#8991 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kolko si svekrvi love ovaj mjesec poslalasadie_forever wrote:
a zivotinje nisu odgovorne za svoja dijela,uzgred zivotinja nekad jede svoje mladunce pa stoga jel ok da i mi to cinimo?
- sadie_forever
#8992 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
dovoljnomuha_sa wrote:kolko si svekrvi love ovaj mjesec poslalasadie_forever wrote:
- muha_sa
#8993 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
cifru sadisadie_forever wrote:dovoljnomuha_sa wrote: kolko si svekrvi love ovaj mjesec poslala
- plain vanilla
#8994 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ti uvijek kolerican ovaj romanticaninsomnia78 wrote:Ljubav u doba parade
- Ommadawn
#8995 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tvojoj svekrvi treba podići spomenik kad te mora trpiti.sadie_forever wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#8996 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Preporučujem da se pogleda film Hiroshi Teshigahare Lice Drugog (The Face of Another), nekako opisuje ovo što nam se dešava.
Demokratija, slobode, individualnost postaju vrijednosti s kojima se Japanci teško poistovećuju (u filmu)...nekako mi se čini da se i nama to dešava.
-
statixx
#8997 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A zasto ne bi odgovarale ako se radi o moralnoj dilemi. Pravda za homo sapiensa!sadie_forever wrote:
- insomnia78
#8998 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Meni je vala Japan tek na trecem mjestu
- Bloo
- Globalna šefica
#8999 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
a tvoja waifu?insomnia78 wrote:Meni je vala Japan tek na trecem mjestu
- plain vanilla
#9000 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nas je problem sto se mi ovdje ni s cim ne poistovjecujemo, a cim predjemo granicu i izadjemo iz Bosne, onda sve moze.Bloo wrote:Preporučujem da se pogleda film Hiroshi Teshigahare Lice Drugog (The Face of Another), nekako opisuje ovo što nam se dešava.Demokratija, slobode, individualnost postaju vrijednosti s kojima se Japanci teško poistovećuju (u filmu)...nekako mi se čini da se i nama to dešava.
Od ponasanja na ulici, u zgradi, u voznji...pa do ovih stvari o kojima govoris.
Znaci da mozemo, ali necemo.