SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nadžak

#8976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nadžak »

mali_balon wrote:Fol je vozati malo novije auto i bolju marku vozila i mozes bukvalno ubijati ljude i policiji kitu pokazati.....nek ih je izjebo jer oni i jesu papci a ne beg iz aVdija, pokazo je misevia gdje im je mjesto....sto neko rece lako ne fukari trenirati strogocu.......
Sjedi!
Kečina ko kuća! :skoljka: :-)
mali_balon

#8977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Moz bit i neocjenjen na polugodistu, mos ti danima iz te skoljke viriti i kolutat ocima ali gldajuci snimak ja sam vidio ko ispade papak a ko "hadzija" (mislim lik je konj ali et...).....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

jesmo ovdje raspravljali o japanskim rupama :D ipak je 7 dana :D
jao_situacije

#8979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

ovog je pravo teško upratiti, a6 crven, predzadnji model
znali su ko je on i prije zaustavljanja, samo nisu smjeli da ga ne zaustave jer je bila kamera
da nije bilo kamere samo bi nastavio do 150-160, jebo 100 to je ništa

još je ovo bilo kulturno, mogao im je po šamarčinu spucati i 5 krugova oko auta :bih:
Nepass

#8980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

A ko je lik u audiju?
Logovan

#8981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Samo nek uzimaju.
Jbg, ja cim dobijem kaznu, trcim da je platim (hvala Bogu, nije bilo odavno :-D ).
Ono skuplja....sta ceka, bolje sutra?
Nece se sigurno samo platiti....prica ''nema se'' ne pije vode. Nemoj onda vozati ili vozi po propisima. Ko te jebe.
Ja kad čujem "nema se" tačno mi loše bude. :zid:
O'zone
Globalni moderator

#8982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/odgodjen ... /161116035
"To je redovna procedura, ništa nismo izmislili i ponašamo se u skladu sa pravilima struke. U Apelacionom sudu će se sve razmotriti. Žalba je u vezi s tim da li su ispitane ili nisu sve pretpostavke u vezi s izručenjem. Apleacioni sud zakazuje sjednicu, ne znamo kad, i nakon nje će odluka biti donesena", rekao je Koprić za Klix.ba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/odgodjen ... /161116035
"To je redovna procedura, ništa nismo izmislili i ponašamo se u skladu sa pravilima struke. U Apelacionom sudu će se sve razmotriti. Žalba je u vezi s tim da li su ispitane ili nisu sve pretpostavke u vezi s izručenjem. Apleacioni sud zakazuje sjednicu, ne znamo kad, i nakon nje će odluka biti donesena", rekao je Koprić za Klix.ba.
:roll:
Truba

#8984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

pravo nije pravda
zipoo

#8985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Koliko su sada kazne ? Jesu ostale iste ili su ih povecali ?
The BEN10

#8986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

MAN-lion's coach wrote:
Dana 12.11.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili K.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Passat”, reg. oznake K78-T-628. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.005,00 KM.

Dana 13.11.2016.godine, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili Ć.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 4”, reg. oznake E82-J-894. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 580,00 KM.

Dana 13.11.2016.godine, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili Z.E. iz Sarajeva, koja je zatečena da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Hyndai”, reg. oznake J97-T-898. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.660,00 KM.

Dana 14.11.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili O.K. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Passat”, reg. oznake E55-J-999. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 8.268,60 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.
Samo oduzimaj! Ako budu dovoljno dugo držali ovaj ritam uklonit će dosta stoke s puta. OK, pravda bi bila da ih maknu sve, ali ja bih bio zadovoljan i sa 80% njih.
drug_profi

#8987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/odgodjen ... /161116035
Pa i to tamo je zatvor. Neka ga. Bolje i to nego da ga sad izruče, pa ga nakon mjesec pritvora naši puste da se brani sa slobode. Neka je što duže u prdekani. Možda se i zbliži sa nekim lalom. Ljubav je slijepa.
drug_profi

#8988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote: Samo oduzimaj! Ako budu dovoljno dugo držali ovaj ritam uklonit će dosta stoke s puta. OK, pravda bi bila da ih maknu sve, ali ja bih bio zadovoljan i sa 80% njih.
Znaš šta je meni čudno. Evo ja svaki dan 40-50 km po gradu i oko grada. Civilno, privatno auto. Nije me ni jednom još patrola zaustavila da kontroliše.
A ovamo naredali već... koliko oduzetih auta?
Što će reći da svo vrijeme odlično znaju i ko su i šta voze ti genijalci koji nemaju ni toliko pameti da se sad malo pritaje i voze ko normalni insani dok ne prođe furtutma.

Inače ova akcija je besmislena. Efekat nema. On ode dalje, uzeti neki drugi auto i sve po starom. Jedino kad bi kaznu osjetio i kad bi ona imala efekta je zatvor. Cvaja dan i to ne da ležiš nego brale da je zaradiš čisteći smeće sa obala rijeka i jezera. Ima posla za dvije brigade full time bar godinu dana. A znajući sunarodnjake, tog posla će biti uvijek i zauvijek. pa Besim legenda bi proveo 4 godine čisteći rijeke i sadeći one šume koje je posijekao.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#8989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pitar sa Kariba »

drugi profil wrote:
The BEN10 wrote: Samo oduzimaj! Ako budu dovoljno dugo držali ovaj ritam uklonit će dosta stoke s puta. OK, pravda bi bila da ih maknu sve, ali ja bih bio zadovoljan i sa 80% njih.
Znaš šta je meni čudno. Evo ja svaki dan 40-50 km po gradu i oko grada. Civilno, privatno auto. Nije me ni jednom još patrola zaustavila da kontroliše.
Što će reći da svo vrijeme odlično znaju i ko su i šta voze ti genijalci koji nemaju ni toliko pameti da se sad malo pritaje i voze ko normalni insani dok ne prođe furtutma.

Inače ova akcija je besmislena. Efekat nema. On ode dalje, uzeti neki drugi auto i sve po starom. Jedino kad bi kaznu osjetio i kad bi ona imala efekta je zatvor. Cvaja dan i to ne da ležiš nego brale da je zaradiš čisteći smeće sa obala rijeka i jezera. Ima posla za dvije brigade full time bar godinu dana. A znajući sunarodnjake, tog posla će biti uvijek i zauvijek. pa Besim legenda bi proveo 4 godine čisteći rijeke i sadeći one šume koje je posijekao.
Ma ne mozes reci da nema efekta, o visini kazne možemo raspravljati. Evo kod mene komsija "zaplatio". Godinama vozao neregistrovano auto, i to pazi sad na PRINTANIM "tablicama". Vidim jucer legle nove tablice. Eto jedan manje jbg.....
veliki_ah

#8990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by veliki_ah »

Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru
Zanima me kakav je prekršajni postupak i šta se na njemu može odlučiti? Da li se može oduzeti auto i od tih para naplatiti kazna ili šta već?
drug_profi

#8991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pitar sa Kariba wrote: Ma ne mozes reci da nema efekta, o visini kazne možemo raspravljati. Evo kod mene komsija "zaplatio". Godinama vozao neregistrovano auto, i to pazi sad na PRINTANIM "tablicama". Vidim jucer legle nove tablice. Eto jedan manje jbg.....
Ok u tom dijelu problema ima nekog rješenja sa kontrolama. Međutim govorim o ovim što nabijaju kazne na q. Šta ćeš ti njemu kad je on u stanju napraviti toliko prekršaja da ima dug za kazne veći nego što mu imovina vrijedi? A samo skontaj da je možda za 5% njih samo uhvaćen. Dakle ti likovi ne jebu živu silu ni zakone ni propise. Oni sad u jeku ove kampanje nisu u stanju da se pritaje i voze normalno, nego skreću paznju na sebe svojom voznjom i dalje. Dakle nema u njegovoj svijesti shvatanja da cini nesto pogresno. To semoze promijeniti samo tako da mu dobro sjebes zivot i to zatvorom sa prinudnim radom.
The BEN10

#8992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

drugi profil wrote:

Ima efekta kako nema, ne zezaj! Da mi je vidjeti majmuna koji će nakon jednog oduzetog auta nastaviti po istom. Dobro, bit će ih, ali procentualno 10% uvrh glave, ako i toliko.
A za ovaj prvi dio se slažem - plaho je interesnatno kako ih toliko nahvataše za tako kratko vrijeme. Naročito kada se uzme u obzir da su prethodnih godina lezihljebovići oduzeli 2-3 puta manje auta...
splinter

#8993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Jel ovo nešto dobro drmnulo maloprije il se samo meni učinilo?
Truba

#8994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

drmnulo je oko 1 isto tako...
JThomas

#8996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pa do juče je sjedila sa njima u istoj zgradi, i ostavku je dala da je ne bi oni ražalovali, jer je dotle došlo. ko zna dokle je dosad, možda i do tajlanda...
jao_situacije

#8997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

The BEN10 wrote:
drugi profil wrote:

Ima efekta kako nema, ne zezaj! Da mi je vidjeti majmuna koji će nakon jednog oduzetog auta nastaviti po istom. Dobro, bit će ih, ali procentualno 10% uvrh glave, ako i toliko.
A za ovaj prvi dio se slažem - plaho je interesnatno kako ih toliko nahvataše za tako kratko vrijeme. Naročito kada se uzme u obzir da su prethodnih godina lezihljebovići oduzeli 2-3 puta manje auta...
u tih 10% biće i besim, neko reče da ima još bar 2 auta neregistrirana pored ona dva oduzeta kombija :lol:
i normalno kad odsječe još par hektara šume eto novih kombija :lol: :lol:
bosnian white trash :bih:
jao_situacije

#8998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

šta ima, "duže vrijeme živi u rijeci", a do nedavno bila u sarajevu
Logovan

#8999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/422184/Prilikom-sprovodjenja-Delimustafica--Udri-po-glavi-sinko-ko-god-je
Udri, udri. :izet:
radiša

#9000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

:lol:
ova ko teta đana
Post Reply