Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uskoro nam neće biti potrebne pc gamerske konfiguracije za igranje igara, kako stvari stoje, već samo internet konkcija, a igre će se igrati na bilo kojem uređaju, preko browsera uz već pomenuti uslov internetske veze.
u nastavku video novog assassins creeda oddsey koji je pokrenut preko ovog stream projekta na 60 fps
mogu samo nagađati šta će to značiti za nas ali i za proizvođače hardware-a.
pušimo ga vjerovatno...iako možda nećemo imati potrebu za jakim mašinama jer kako se navodi, dovoljan je browser i internet konecija, to će vjerovatno značiti dosta skuplje igre a koje neće svi biti spremni platiti...s druge strane, vjerovatno se nešto pitaju i veliki igrači na tržištu pc komponenti, prije svega grafičkih kartica...projekat obećava, ali mu se ne radujem...poseban je gušt sastavljati komponente u jednu cjelinu, pa onda pokrenuti igru..ali nema nam druge nego čekati da vidimo šta će se desiti, a za ovaj AC Oddisey gledajući ovaj video, nikad ne bi rekao da je pokrenut na ovaj način...
nvidia projekat je otvoren za sve, moze se probati...
problem za nas konkretno je piraterija, rijetko ko placa za igre, a u ovom slucaju mozes na to zaboraviti....
pa da, narodne verzije su kod nas popularne tako da mi možemo zaboraviti na gaming u budućnosti
ipak, nadam se da će biti opcija izbora, tj da se igramo kao i do sada na privatnim mašinama i ova opcija streama igre.
ferratilis wrote:Zamislite kakav je tu input lag, i kakav internet moras imati da igras na 60FPS Ne vjerujem da ce ovo biti popularno.
navodno je neophodna internet konekcija od minimalno 25 Mb/s
VR-u je prepreka da doživi puni potencijal isključivo cijena...a cijena će prije ili kasnije pasti te će i VR biti dostupan i običnim smrtnicima...tada gaming više neće biti isti definitivno
Ja sam upao u betu GeForce Now, i nije to to. Imam konekciju kako treba, ali igre jednostavno mjenjaju postavke kako ping raste ili smanjuje se. Tako da ako nema blizu servera sa kojeg radi platforma, jos nece raditi kako treba.
ma jasta . jos ce vremena proci dok to ne zazivi . Probao PSNow koji je ista stvar , kao i jedan takav servis za PC prije par godina kojem sam zaboravio ime .Ugl frustrirajuce , uzasan lag , padovi kvalitete slike i frameratea , i ping u nebesima .
Tada Iste pompozne najave kao i sad , buducnost gaminga blabla i na tome je i ostalo . Sve dok su serveri u americi ili ko zna gdje nema od tog srece .
R9.. wrote:Planiram uskoro ovo prodavat pa me interesuje da li da prodajem u kompletu ili u dijelovima?
Sve je kupljeno na proljece 2016. god i mnoge komponente su josh uvjek pod garancijom.
Graficka i processor su kupljeni preko pika i imaju pisane garancije.
NZXT S340 Special Edition
ASUS Z170-A
Intel® Core™ i5-6600K
ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC
CORSAIR HX750i Series
CORSAIR Vengeance 2x8GB DDR4 3000MHz
SAMSUNG SSD 250GB EVO
WD 1TB Blue
CPU Cooler: BE QUIET Dark Rock TF
Fans: BE QUIET SILENT WINGS 2 140mm PWM x 3
Fans: BE QUIET SILENT WINGS 2 120mm PWM x 1
DELL U2515H x 2
RAZER Taipan BF4
SteelSeries Apex 300
M-Audio AV42 Compact Studio Monitor Speakers
Ode sve u kompletu... Veoma povoljno..
Nego jel neko moze preporučit neki fin laptop sa amazona do nekih 700$
Prvenstveno mi treba za photoshop i illustrator..
Preferiram Asus ali bi uzeo i neki drugi brand.
Doslo vrijeme za kupovinu novog monitora, imam neki LG 20inch koji radi vec desetak godina, nije cak ni FHD. Prijedlog nekog monitora do pet stoja max, po mogucnosti i manje, volio bih da 'ubodem' 2k rez. Uglavnom ce se koristiti za svakodnevni rad na racunaru, ponekad casual gaming, pa mi ne treba nista vise od 60-75hz, i kakvo je misljenje o ultrawide monitorima, obzirom da sam vidio neki LG 25inch za oko 400km, sa 2560x1080 i IPS panelom
dzeko1 wrote:Doslo vrijeme za kupovinu novog monitora, imam neki LG 20inch koji radi vec desetak godina, nije cak ni FHD. Prijedlog nekog monitora do pet stoja max, po mogucnosti i manje, volio bih da 'ubodem' 2k rez. Uglavnom ce se koristiti za svakodnevni rad na racunaru, ponekad casual gaming, pa mi ne treba nista vise od 60-75hz, i kakvo je misljenje o ultrawide monitorima, obzirom da sam vidio neki LG 25inch za oko 400km, sa 2560x1080 i IPS panelom
l33t wrote:probao nvidia game stream servis, input lag haos, serveri nisu blizu
moguce igrati neke single player igre ali multiplayer zaboravite
nece ovo za dugo
btw, odavno je ovo sjecam se da je bilo par ovakvih servisa preko browsera
sve je to još u testnoj fazi, ali u budućnosti ovaj način gaminga ima svjetlu budućnost, bar "na zapadu". Ipak, sastaviti svoj komp, pa se s istim družiti, neprocjenjivo
R9.. wrote:
koliko si tražio a koliko dobio
preporuku za laptop bi ostavio nekom drugom
R9.. wrote:
koliko si tražio a koliko dobio
preporuku za laptop bi ostavio nekom drugom
R9.. wrote:
Nafuraj na 1000 dolara i uzmi Acer Helios 300, strasan laptop. Samo sto ti zelis nesto tanje jelde?
R9.. wrote:
Nafuraj na 1000 dolara i uzmi Acer Helios 300, strasan laptop. Samo sto ti zelis nesto tanje jelde?
Ma planirao sam prvenstveno nesto jeftinije.. Jer ću ga koristit samo godinu dvije.. Nakon toga kontam ponovo sklopit neki pc...