nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakavdanakneiskustvu
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#8977 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije vidio policijukakavdanakneiskustvu wrote:http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... eva/251056
- commendatore
#8978 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
šta kae nisam ga vidiovješalica wrote:ma raketom po autu neka ga kjkp rad pomete i u smeće baci gore na deponiju
glavata stomačina pun grad ovakvih sileđija i nakurčenih mrskih debila
a onaj na zadnjem sjedistu spavo ko zaklan
joj ja asova kod nas u pm
- johntra
#8979 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kae, stani, stani....najbolji je suvozač ubjedljivo... 
- vješalica
#8980 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
majmun sa teget plavim golfom dvojkom na kojoj stoji naljepnica ADRA se kurci po trotoarima na dobrinji
treba ti crijeva seljacino iscupati ako citas smradu jedan
-
condy
#8981 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Šta kaže policajac, " Baci te tu cigaru odma " 
1,50 promila alkohola u krvi to je prvi stadij pijanstva ... tačnije litar i po do dva litra pive, ili flaša vina
Pa za volan
sestru mu pjanu po gradu vozi 125 km/h ...trebali su ga ispendračit, i ne pisat ništa 
1,50 promila alkohola u krvi to je prvi stadij pijanstva ... tačnije litar i po do dva litra pive, ili flaša vina
Pa za volan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8982 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vješalica wrote:majmun sa teget plavim golfom dvojkom na kojoj stoji naljepnica ADRA se kurci po trotoarima na dobrinji
uvijek me oduševe tvoji komentari
-
nookey
#8983 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kod Pozorišta zaustavljaju i to pogotovo dostavna vozila, za sat vremena su 10-tak auta zaustavili i kaznili zbog guma, samo pogledaju u gume i odmah nalog...zdruzdjo wrote:Veceras vozim na autoputu izmedju visokog i sarajeva tacno kod radar-kamere rotacija parkirana u zaustavnoj, znak da se prestroji iz desne u lijevu traku, vatrogasci, neki kao manji kamion sa kranom, murija mase...
Baja sa a-klasom sletio sa ceste u jarak i vade ga tim kamioncicem. Kako je ondje uspio, ne znam. Nije bilo poledice, a ako se drzao ogranicenja kod kamere prilicno je sigurno mogao proci. Jedino da nije nekoga preticao pa ruzno sasjekao pa ga zanjelo. Nastavljam voziti. Ma nisam ni 80 nabrao, rotacija sa desne strane...
Vatrogasci, policija, bihamk...stoje dva auta parkirana u zaustavnoj. Sta je bilo, ne skontah.
Koliko vidim ovih dana, ove godine je policija mogla dobro napuniti budzet od kontrole guma.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
-
zdruzdjo
#8984 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jexx to. Nalog, kazna.....nookey wrote: Kod Pozorišta zaustavljaju i to pogotovo dostavna vozila, za sat vremena su 10-tak auta zaustavili i kaznili zbog guma, samo pogledaju u gume i odmah nalog...
To se moze tretirati kao tehnicki neispravno auto. Iskljuci iz saobracaja i caos.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
- Laplace
#8985 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da su mu popisali sve prekršaje i uzellli mu mjeru sa par hljada KM kazni, a da se ne može izvući bez plaćanja, ubuduće bi vidio oliciju i gdje je ima i gdje je nema. Ovako se folira kao nije vidio.Leon16v wrote:Nije vidio policijukakavdanakneiskustvu wrote:http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... eva/251056
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
-
Throttle
#8986 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa dobro, nije vidio, opet je pitanje sto vozi tako brzo i prolazi kroz crveno alkoholiziran
Ispada da nije kriv ako policija ne vidi
- drug_profi
#8987 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislim da će mu pisati bar tri prekršaja. Alkohol, crveno, brzina.
I silom zakona sudsko odlučivanje, pa šta na kraju bude.
- Laplace
#8988 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako ne vidise policiju, možeš voziti kako te volja. Niko ti ne može ništa.Throttle wrote:Pa dobro, nije vidio, opet je pitanje sto vozi tako brzo i prolazi kroz crveno alkoholiziran [emoji38]
- Laplace
#8989 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja bih mu detaljno pregledao auto i pisao kazne za sve sto nije po PS-u. Istekao rok trajanja prve pomoći, rezervna guma eispravna ili nije ista kao ostale gume, slab nosač motora, jedan usisni ventil mu je malo više istrošen, nije memorisao Radik Sarajevo, prljave mu čarape,...drugi profil wrote:Mislim da će mu pisati bar tri prekršaja. Alkohol, crveno, brzina.
- vješalica
#8990 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
još jedan smrad smrdljivi
Dana 21.01.2017.godine, policijski službenici II PU, iz saobraćaja su isključili J.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Alfa Romeo”, reg. oznaka K12-E-187. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 22.175,00 KM.
Dana 21.01.2017.godine, policijski službenici V PU, iz saobraćaja su isključili R.E. iz Ilijaša, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Audi”, reg. oznaka E21-J-507. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.
Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od J.A. i R.E. su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8991 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!
Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
- vješalica
#8992 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
eto ovu cifru podijeli na 50 to je otprilike 450 kazni pa eto nek je svaka 50 maruna
koji kreten moraš biti na napucaš 450 kazni
dakle nesposobni kreten kojem treba oduzeti vozačku trajno
tipični psihijatrijski slučaj
koji kreten moraš biti na napucaš 450 kazni
dakle nesposobni kreten kojem treba oduzeti vozačku trajno
tipični psihijatrijski slučaj
-
530i
#8993 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pisao je neko ranije na temi, nisu to samo saobraćajni prekršaji - kazne.Romeo 80 wrote:Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8994 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako god da okreneš, meni ne bi bilo svejedno da dižem kredit u tolikom iznosu, a ne da imam toliko neplaćenih kazni ili šta god da je u pitanju530i wrote:Pisao je neko ranije na temi, nisu to samo saobraćajni prekršaji - kazne.Romeo 80 wrote:Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
- vješalica
#8995 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
to nikako ne znači da su većina nesaobraćajni kad vidimo da je višestruki povratnik kad je u pitanju zobs530i wrote:Pisao je neko ranije na temi, nisu to samo saobraćajni prekršaji - kazne.Romeo 80 wrote:Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
-
l33t
#8996 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
takvi su davno u zatvoru trebali biti, ležati po 7-8 godina, pa bi vidio kako bi ostali bili fini i placali kazne
-
tempuser
#8997 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To su razne kazne, po saobracaju, narusavanje javnog reda, eventualno neki nekegalni prevoz izd.Romeo 80 wrote:Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
- drug_profi
#8998 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Usrali su motku kad su ukinuli lezanej za neplacene kazne. Trebali su samo smanjiti iznos sa 50 na 10 ili 20 po danu.
Ali treba vidjeti postoji li ustavna mogućnost da se za neplacne kazne utvrdi neki obavezan rad kao otplata duga. Pa ako ces dobrovoljno raditi pise ti se npr.30-40 maraka dnevnica bez lezanja. Ako ces biti priveden, onda ti je dnevnica za dug 10 maraka, a 20 stan i hrana.
Pa da vidis trke ko ce prije raditi.
Ali treba vidjeti postoji li ustavna mogućnost da se za neplacne kazne utvrdi neki obavezan rad kao otplata duga. Pa ako ces dobrovoljno raditi pise ti se npr.30-40 maraka dnevnica bez lezanja. Ako ces biti priveden, onda ti je dnevnica za dug 10 maraka, a 20 stan i hrana.
- holowey
#8999 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
neregistrovan, neispravan, oduzeta vozacka, udes, preticanje preko pune, prekoracenje brzine, nepropisno parkiranje, nepropisno skretanje oduzimanje prvenstva, alkoholiziran, bjezanje, pogresan smjer, mobitel, pojas, obavezna oprema, itdtempuser wrote:To su razne kazne, po saobracaju, narusavanje javnog reda, eventualno neki nekegalni prevoz izd.Romeo 80 wrote:Da me ubiješ, ali meni su ovakve stvari neshvatljive. Čovječe popijem kaznicu od 40 KM (20 ako platš u roku od 8 dana) i trčim sutradan da to platim, a lola nabeša preko 20 milja i nikom ništa!Kakav je to mentalni sklop? Kakve algoritme ima ukucane u vijugama bog te mazo...
a to su samo kazne kada su ga uhvatili u prekrsaju...
mentalno ogranicen, drugog objasnjenja nema
- holowey
#9000 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
drugi profil wrote:Usrali su motku kad su ukinuli lezanej za neplacene kazne. Trebali su samo smanjiti iznos sa 50 na 10 ili 20 po danu.