Maystor wrote:
Jesi li pročitao ekonomski program? Odštampana je mala brošura sa osnovnim informacijama, a kompletan program je dokument od više stotina stranica i uskoro će kompletan biti dostupan na web stranici.
Teško je zamisliti drugačiju matricu od ove koja je na sceni 20+ godina, to je razumljivo. Ja ne znam šta će DF uspjeti uraditi, ali znam da je ideja ispravna. Što se tiče tvog pitanja 3, od samog početka se objašnjava ljudima. Neki će biti razočarani što nisu na listama/UO/NO itd., ali ko god je došao da se po postojećoj matrici "ugradi" bolje je da ide prije nego kasnije.
Pročitati tvrdnje ili pitanja prije odgovora ne bi bilo na odmet. Valjat će ta navika poslije
izbora. Ako ne znaš, nije sramota upitati nekoga. Meni bi bilo drago da se neće ljudi
ljutiti kad im se kaže da ne znaju, da bolje znaju oni izvan stranke. To bi meni bilo super,
jer vam osnivača smatram jedinim čistim u politici trenutno i volio bih da uspije.
Da ponovim šta sam napisao:
"...nije kritika, ne mogu kritizirati jer još nema cijelog programa, samo iznosim zapažanje...
učinilo mi se da ima malo većih rupa i u ovako kratkom tekstu, pa ako ima netko da
pojasni ili demantira..."
1. Nije moguće narediti javnim poduzećima da rade samo sa domaćim bankama
(past će to na sudu, konkurencijskom vijeći ili sl.), a da se ne izazove odgovor
EU, povlačenje kapitala od strane banaka sa stranim vlasništvom...
2. Javna poduzeća ne mogu biti ravnopravna na tržištu, to je barem svima jasno.
Mogla biti uz neke izmjene zakona, recimo izuzeća iz zakona o javnim nabavkama
za što je potrebna suglasnost na državnoj razini te iznimno poštena uprava poduzeća
koja bi bila izuzeta, morale bi se desiti promjene kolektivnih ugovora što bi izazvalo
ogroman otpor i sl...i da DF želi povući reformske rezove, i zbog dobrobiti društva
izgubiti sljedeće izbore, gdje će naći još jedan politički subjekt koji je isto spreman...
3. Kako objasniti članovima stranke da su ljudi koji dolaze izvan stranke bolji od
njih, i da su bolji izbor za NO, UO, direktorske pozicije i sl...to se kosi sa logikom
rada i svrhom postojanja političkih stranaka, te bi odmah značilo potrese, i masovne
izlaske iz stranke...
4. Ruralni razvoj i turizam...ovo je sve objašnjeno na način "trebalo bi, bilo bi
dobro" i sl...čini mi se da se moglo i ovdje nešto kokretnije pojasniti, npr. kako
se planira natjerati sve subjekte da prijavljuju goste i sl...