Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#89626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

fusion_ba wrote:ispade da je jedino SK bio prednost TM.... pa koliko je samo EON funkcionalniji i moderniji a i ostala ponuda (HD) kanala o tome ne treba govoriti.
Nema veze što se EON sam resetuje svako malo, barem sam stekao utisak čitajući ovdje postove
fusion_ba

#89627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

sencobih wrote:
fusion_ba wrote:ispade da je jedino SK bio prednost TM.... pa koliko je samo EON funkcionalniji i moderniji a i ostala ponuda (HD) kanala o tome ne treba govoriti.
Nema veze što se EON sam resetuje svako malo, barem sam stekao utisak čitajući ovdje postove
Ja tih problema nisam imao
Benq

#89628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: Nema veze što se EON sam resetuje svako malo, barem sam stekao utisak čitajući ovdje postove
Pogresan si utisak stekao.. Resetovanje se desava kada su radovi na mrezi, kad je slab signal kod korisnika ili u najgorem slucaju kad je defektan sam box. Ne generalizuj stvari na osnovu pojedinacnih problema.

Imam 2 boxa, nijedan se ne resetuje.
bocaboca

#89629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bocaboca »

:-D
biggrin wrote:
bocaboca wrote:A sta nam je Telemach spremio za da nas iznenadi ove jeseni???
:D
povećanje cijena?! :lol: :mrgreen:
Benq

#89630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

biggrin wrote:
Ne prizivaj shejtana :mrgreen:
crnivrag

#89631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote: Ne prizivaj shejtana :mrgreen:
Taman se smirim i hoću da zaspim, i neko me mora prizvati :pisnuo:
bocaboca

#89632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bocaboca »

Ako shejtan ne zna ko onda zna :)
aditon

#89633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

samo se vi tješite da Telemach ima bolje ovo ili ono...hvala Bogu da je došao i ovaj dan, da dobijamo normalnu konkurenciju. Na mojoj adresi ja mogu uzeti net i 1Gbps, a tu istu brzinu od Telemacha ne mogu očekivati sigurno ni naredne dvije ili tri godine. Kažete 64 kanala u HD na Telemachu...jeste..ima, ali koliko istih gledate? Ja gledam Nat Geo Wild, History 1 i 2, BBC earth te poneku tekmu na SK ukoliko igra moj tim, povremeno HBO, Fox Life, rijetko Cinestar Premiere. Dakle od 64 kanala u HD gledam 4 redovno i još 6 ponekad, (neračunajuči SK) a ima mjeseci i ne prebacim na ove kanale..
E da vidimo sada kako će Telemach unaprijediti svoju uslugu i zadržati me kao korisnika bez unapređivanje cijene usluge...baš me interesuje...a od samog početka sam njihov korisnik najviše radi brzine interneta. U tom segmentu trenutno nisu dorasli telecomu.
MTV

#89634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

aditon wrote:samo se vi tješite da Telemach ima bolje ovo ili ono...hvala Bogu da je došao i ovaj dan, da dobijamo normalnu konkurenciju. Na mojoj adresi ja mogu uzeti net i 1Gbps, a tu istu brzinu od Telemacha ne mogu očekivati sigurno ni naredne dvije ili tri godine. Kažete 64 kanala u HD na Telemachu...jeste..ima, ali koliko istih gledate? Ja gledam Nat Geo Wild, History 1 i 2, BBC earth te poneku tekmu na SK ukoliko igra moj tim, povremeno HBO, Fox Life, rijetko Cinestar Premiere. Dakle od 64 kanala u HD gledam 4 redovno i još 6 ponekad, (neračunajuči SK) a ima mjeseci i ne prebacim na ove kanale..
E da vidimo sada kako će Telemach unaprijediti svoju uslugu i zadržati me kao korisnika bez unapređivanje cijene usluge...baš me interesuje...a od samog početka sam njihov korisnik najviše radi brzine interneta. U tom segmentu trenutno nisu dorasli telecomu.
Pa sve te sto si nabrojao Telekom nema.
lorente

#89635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lorente »

biggrin wrote:
Ne.. Oni to rade neprimjetno, tj.svaki treci racun povecavaju 3-4markice, da se ne sokiras :D
Da mi je neko rekao da cu preci na sda uhljebe ne bi vjerovao, ali je doslo vrijeme da se rastanem od telemacha nakon 9g. Bilo je zadovoljstvo primati ga kao kurban zadnje 2g,ali sad mahanje mafijasi :run:
aditon

#89636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

MTV wrote:
aditon wrote:samo se vi tješite da Telemach ima bolje ovo ili ono...hvala Bogu da je došao i ovaj dan, da dobijamo normalnu konkurenciju. Na mojoj adresi ja mogu uzeti net i 1Gbps, a tu istu brzinu od Telemacha ne mogu očekivati sigurno ni naredne dvije ili tri godine. Kažete 64 kanala u HD na Telemachu...jeste..ima, ali koliko istih gledate? Ja gledam Nat Geo Wild, History 1 i 2, BBC earth te poneku tekmu na SK ukoliko igra moj tim, povremeno HBO, Fox Life, rijetko Cinestar Premiere. Dakle od 64 kanala u HD gledam 4 redovno i još 6 ponekad, (neračunajuči SK) a ima mjeseci i ne prebacim na ove kanale..
Pa sve te sto si nabrojao Telekom nema.
nema bbc earth i history 2 i to mi jeste žao ali kao što rekoh, meni je televizija totalno sporedna, internet je ono što mi je bitno a tu je telecom trenutno u prednosti. Pa barem kad govorim o svojoj adresi jer je optika stigla ima već pola godine. HBO telecom ima, fox kanale također, baby tv mi je bitan zbog djeteta a to telecom ima...u principu, najbitnije u svemu je da dobijamo konkurenciju i da telemach prestane konačno s unapređivanjem cijena u smislu da ih diže..da ih spusti, nemam ništa protiv..kad bi vratili cijenu mog paketa na 59.90 odmah bih potisao ugovor :)
sencobih

#89637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Benq wrote:
sencobih wrote: Nema veze što se EON sam resetuje svako malo, barem sam stekao utisak čitajući ovdje postove
Pogresan si utisak stekao.. Resetovanje se desava kada su radovi na mrezi, kad je slab signal kod korisnika ili u najgorem slucaju kad je defektan sam box. Ne generalizuj stvari na osnovu pojedinacnih problema.

Imam 2 boxa, nijedan se ne resetuje.
drago mi je da je tako :thumbup:
l33t

#89638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

jel stopa taj android "eon" box
hipija

#89639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Hajde fino ovo za UG kanale u Telekomu.
Kako li su pazarili i kolika je cijena SK i ostalih kanala po korisniku?
Nešto mi govori da će se u TM stati sa svako malo podizanjem cijena zbog unapređenja usluga.
IstinitaPoruka

#89640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IstinitaPoruka »

Korisnik sam telemaha nekih 2 mjeseca, imam potpisan ugovor na 2 godine... da li je moguće da mi se poveća upload zbog posla koji obavljam, a treba mi veća brzina uploada ? Imam Eon full.
Mehemed
Vozim: automobil

#89641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ne radi nikako vraćanje kanala unazad na D3, koji god kanal da prebacim i probam neće, izbaci neki streaming error. Neće čak ni trenutnu emisiju da pusti ispočetka. Može li neko provjeriti je li globalno ili da ih zovem.
Nije ni sinoć radilo, ali sam mislio da će se samo popraviti.
hali gali halid

#89642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hali gali halid »

Meni radi vracanje, osim Cinestar Fantasy, i Cinestar Comedy...
channel10

#89643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

hali gali halid wrote:Meni radi vracanje, osim Cinestar Fantasy, i Cinestar Comedy...
Cinestar Comedy u Ze radi od veceri onog dana kad je ovdje prijavljeno. Odmah su to rijesili.

Fantasy jos uvijek ne radi.
Boban0726

#89644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

IstinitaPoruka wrote:Korisnik sam telemaha nekih 2 mjeseca, imam potpisan ugovor na 2 godine... da li je moguće da mi se poveća upload zbog posla koji obavljam, a treba mi veća brzina uploada ? Imam Eon full.
Pređeš na EON Premium i dobićeš veću brzinu.
Na skuplji paket možeš preći i tokom UO.
opticum

#89645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

Image
Jeli ovo uredu?
DON_eARL

#89646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

opticum wrote:Image
Jeli ovo uredu?
Nije, Upstream je prejak.
klaki

#89647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klaki »

Mozel mi iko objasniti sta znaci na Eonu brzina interneta do*

tj. Mislilo sam da su DL i UL postali izjednaceni, ali nisu?

Koliki je UL na onom trio paketu sa 75Mbps netom
opticum

#89648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

DON_eARL wrote:
opticum wrote:Image
Jeli ovo uredu?
Nije, Upstream je prejak.
Hvala
crnivrag

#89649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

klaki wrote:Mozel mi iko objasniti sta znaci na Eonu brzina interneta do*

Brzina na paketu EON Light je 75/6 Mbps.
klaki

#89650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klaki »

crnivrag wrote:
klaki wrote:Mozel mi iko objasniti sta znaci na Eonu brzina interneta do*

Brzina na paketu EON Light je 75/6 Mbps.
Eh hvala. Koja je na EON FULL 100/?

Bolje da ostanem na trio grande family, dobar mi ovaj 80/8...
Locked